Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2009, 12:21

Marcin_ACM pisze:W 2007 roku strzelił gola na 1:0 w finale Ligi Mistrzów a jeszcze 20 lat wcześniej udanie powstrzymywał ataki... Zbigniewa Bońka i Michaela Platiniego :)
Heh... Stambuł is back! :roll: Tego to wy chyba nigdy nie zapomnicie, nawet jak mowicie o sukcesach :roll:

Co do leonardo to nie łudziłbym sie ze powtorzy wyczyn barcelony... do tego trzeba jeszcze miec odpowiednich piłkarzy. Wydaje mi sie ze bardziej bedzie pionkiem pana g. i b. niz sam prowadził zespol. A carlo, w chelsea chyba o czyms zapomnieli...
Obrazek

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2009, 23:58

Przeglądam właśnie popularne serwisy internetowe i co widzę? Kaka w Realu krzyczą do mnie onety i inne interie. Zaintrygowany tymi informacjami postanowiłem poszukać więcej informacji na stronach kibiców zainteresowanych drużyn, a tam HISTERIA porównywalna z tą jaką my mieliśmy, gdy decydowały się losy transferu Diego, tylko pomnożona tyle razy, ile wynosi różnica między kwotą odstępnego Kaki i Diego - jakieś 40 mln euro...

Co ja o tym sądzę? Na pierwszy rzut oka widać ogromną stratę jaką poniesie drużyna Milanu. Stracili już trenera, który jakby nie było zdobył z tą ekipą wszystkie możliwe trofea, a teraz mają stracić największą gwiazdę drużyny. W dodatku jakiś tydzień temu dowiedzieliśmy się, że młody Gourcuff czyli domniemany następca Kaki w Milanie wybrał Bordeaux i został tam sprzedany za 15 mln euro.
Ale czy sprzedaż Kaki będzie aż tak bolesna? Kaka jest niewątpliwym liderem drużyny, o czym świadczy 16 bramek, które strzelił w tym sezonie, ale nie ulega też wątpliwości, że od jakichś dwóch lat forma Brazylijczyka konsekwentnie się obniża i nie jest już tym samym graczem co w finale LM.

Co z tego będzie miał Milan? 65 mln euro, nowego trenera, nową koncepcje budowania drużyny, bo nie ulegało wątpliwości, że obecny Milan jest już tylko chorą mutacją drużyny sprzed 2-3 lat. Pieniądze z tego transferu dadzą ogromne pole do popisu na rynku transferowym. Przypomnijmy sobie gdy my sprzedawaliśmy Zidane'a - dokonaliśmy wówczas najlepszych transferów w historii kupując Nedveda i Buffona, którzy stanowili bądź stanowią o naszej sile wiele lat. Milan ma teraz szansę naprawdę zabłysnąć!

Na koniec kilka przemyśleń na temat Realu. Przyjście Kaki do tego klubu może wyjść na dobre i drużynie i piłkarzowi, bo brakowało mu już chwilami motywacji w ACM. Oni również szykują rewolucje kadrowe, również zmienili trenera i czekają na kolejne transfery. Jednak jeśli dojdzie do tego co zapowiadają, czyli powtórzą bezmyślną (wg mnie) strategie skupowania największych gwiazd, to nie wróżę im świetlanej przyszłości. Już to widzę, jak np Cristiano Ronaldo (na którego najbardziej napaleni sa kibice Realu) będzie grzecznie i posłusznie stosował się do wszelkich decyzji trenera, podczas gdy nawet SAF ma z nim ogromne problemy, a dodatkowo będzie wchodziła komercyjna presja wystawiania gwiazdy. Obawiam się, że "lokalny" rywal czyli Barca szybko im wybije takie bezmyślne praktyki...

No tak ale wszystko to jeszcze musi mieć swoje potwierdzenie w faktach. Na razie okienko transferowe ledwo się rozpoczęło i nie usłyszeliśmy żadnej oficjalnej deklaracji. Być może CR7 i Kaka nie zmienią swoich klubów i będziemy w przyszłym sezonie cieszyć się z brazylijsko-brazylijskiego pojedynku Diego-Kaka...

Pozdrawiam!

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2009, 16:00

Za 65 milionów euro + kilkanaście milionów własnych, można kupic 3 gwiazdy z najwyższej, światowej półki. Trzeba tylko inteligentnie te pieniądze wydac.
Cieszę się, że juz zaklepaliśmy Ribasa, bo byłby on idealnym następca Kaki i z pewnościa Milan włączyłby sie do wyścigu o niego, gdyby jeszcze nie było pewnego transferu.
Kto więc za Kakę? Nie wiem. Gourcuff byłby chyba dobrą opcją, ale skoro wybrał Francję... (opieram sie na Twoim poście).

To mercato bedzie naprawde interesujące. Głównie za sprawa Realu, który rozpoczyna ofensywe transefrową, ale tez za sprawa pieniędzy Królewskich, które to będą wydawane przez kluby, które otrzymały je ze sprzedazy swoich gwiazd i gwiazdeczek.

nRo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:22

http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Milan ... omosc.html

myslalem ze sie zesikam i dostane zawału albo udlawie sie ze smiechu :d...

swoja droga :D smiesznie by bylo :D chetnie bym zobaczyl jak co mecz Krysia dostaje wjazd od wloskiego obroncy albo def.p i lezy zaplakany ;x

pozdro600
mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:30

nRo pisze: swoja droga :D smiesznie by bylo :D chetnie bym zobaczyl jak co mecz Krysia dostaje wjazd od wloskiego obroncy albo def.p i lezy zaplakany ;x
od zawodnikow interu dostawal takie wjazdy i plakal? choc w sumie tam ciezko szukac Wlochow... :?

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:46

nRo pisze:http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Milan ... omosc.html

myslalem ze sie zesikam i dostane zawału albo udlawie sie ze smiechu :d...

swoja droga :D smiesznie by bylo :D chetnie bym zobaczyl jak co mecz Krysia dostaje wjazd od wloskiego obroncy albo def.p i lezy zaplakany ;x
Nie lubię Ronaldo, ale swoją drogą to popatrz sobie na to:
http://www.youtube.com/watch?v=42oShizETc0
http://www.youtube.com/watch?v=2qRtx8vHf5s
W drugim filmiku minuty: 0:52, 1:06, 1:13, 1:31, 1:39,
A teraz pomyśl gdzie gra Ronaldo i powiedz czy tam nie grają ostro...

Rozumiem niechęć do kogoś, ale bez przesady...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 10:35

Ja także widzę analogię do sprzedaży Zidane do Realu tylko z jedną małą różnicą wtedy nie płacono takich astronomicznych kwot za piłkarzy. Teraz Milan dostanie powiedzmy 65 mln i inne kluby od razu będą chciały za swoich najlepszych piłkarzy 40 mln więc kupią jednego w najlepszej sytuacji 2 naprawdę świetnych piłkarzy. Ogólnie tendencja teraz w piłce jest strasznie dziwna gdy piłkarza chce jakiś dobry klub(piszę to na przykładzie Juve) a piłkarz już coś pokazał to cena zaczyna się najczęściej od 10 mln euro toż to paranoja się robi, nie wspominając o piłkarzach już bardzo dobrych bo tam cena min. to jakieś 20-30mln

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 15:27

http://www.totallycrap.com/magazine/ber ... ed_chicks/

fajny ten wasz sponsor :D jak widac nie tylko wasz 8)

EDIT

WARNING!!! TORSJE!!!
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2009, 17:20 przez JaPs, łącznie zmieniany 1 raz.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 15:51

JaPs pisze:http://www.totallycrap.com/magazine/ber ... ed_chicks/

fajny ten wasz sponsor :D jak widac nie tylko wasz 8)
JaPs, coś ty oszalał, a gdzie ostrzezenie ze mozna sie pozygac wchodzac na ta strone? :?

Obrazek
nRo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 16:38

mleko pisze:od zawodnikow interu dostawal takie wjazdy i plakal? choc w sumie tam ciezko szukac Wlochow... :?
to byl akurat czas meczy kiedy Ronaldo slyszal z kazdej strony ze zachowuje sie jak baba na boisku i SAF mu powiedzial ze ma grac jak mezczyzna... i bylo takich 4-5 meczy gdzie po faulu na nim albo stracie pilki zaciskal zeby wstawal i gral dalej , ale wiecej jak te wlasnie 5 meczy nie wytrzymal i potem juz zaczelo sie od nowa skakanie i tupanie po boisku bo mu pilke zabrali.

to nie niechec, cenie tego zawodnika jako zawodnika bo jako jeden z nielicznych wynosi futbol na wyzszy poziom, umiejetnosci ma wielkie, tylko charakter nieten, ale jeszcze ma duzo czasu zeby sie poprawic, tylko ze samo wyobrazenie sobie widoku jak wloscy obroncy zabieraja mu pilke a on juz zaczyna jeczec zaczyna mnie bawic :D

w tych filmikach co dales to nie "twarda" gra tylko zwykle chamstwo, w 3/4 przypadkow zawodnik nawet niema pilki przy nodze, a po incydencie z Eduardo zaden arbiter tam nie pozwala na takie wjazdy

pozdro600
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2009, 23:50

jeszcze niedawno napisalem"zeby Diego byl takim naszym Kaka" a tu Milan nie ma Kaki (to juz na 99%). Szkoda ze Kaka mowil ze na pewno zostaje ze nie chce nigdzie odchodzic i niech dziennikarze dadza mu juz spokoj. byc moze zarzad "zasugerowal" Kace ze lepiej byloby dla Milanu zeby odszedl. kibice Milanu beda po Kace ostro jechac za te zapewnienia ze na pewno zostaje.
wydaje mi sie ze to byl dobry ruch zarzadu Milanu chociaz wiadomo ze szkoda takiego wielkiego zawodnika (jestem niemalze pewien ze bedzie blyszczal w Realu) ale cos trzeba bylo zrobic z Milanem jest bardzo zle ostatnimi czasy. jeszcze taka dygresja od kibicow Milanu slyszalem ze Kaka juz nie mial formy sprzed paru sezonow i ze teraz nie jest wart nawet polowy z tej sumy ktora Real daje (sam nie wiem w jakiej formie byl Kaka w tym sezonie). Wiec tym lepsze wydaje sie posuniecie zarzadu ze wykorzystali oferte Realu.
Milan ma teraz fundusze zeby wyleczyc zespol z ktorym jest cos nie tak w ostatnich sezonach. 65mln + jakies swoje pieniadze to jest kwota na 3-4 wielkich zawodnikow. mam nadzieje ze Juve i Milan zaprezentuja sie dobrze w przyszlym sezonie bo teskno za rokiem 2003 ;)

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2009, 00:10

Taaa... Kaka i 'nie chcę odchodzić' z ust zawodnika, który je czytał prosto z nowego kontraktu. Co okno transferowe, to nowa szopka, nowe wątpliwości i nowa podwyżka dla gracza. Pensja coraz wyższa, gra coraz słabsza i Milan jest w stanie zrobić interes życia oddając Kakę.
Do tego ponoć Pirlo za spore pieniądze ma odejść - następny żerujący na 'byłem dobry, pamiętacie jaki byłem dobry?'. Coraz mniej pracy, coraz mniej przebłysków (a wciąż przez kibiców uważany za czołowego pomocnika świata). Milan oddając tę dwójkę jest w stanie zarobić krocie, a dobrze poczynione inwestycje załatają ich brak. Może nie łatwo, ale spokojnie do zrobienia.
O ile te pieniądze pójdą na wzmocnienia, a nie łatanie dziury Berlusconiego, od którego Milan się strasznie uzależnił. No, ale to trzeba doceniać dość samowystarczalny sposób zarządzania klubem takim jak Juventus, czego wielu zupełnie nie potrafi.

Dirty mind
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2009, 00:17

marcinek pisze:slyszalem ze Kaka juz nie mial formy sprzed paru sezonow i ze teraz nie jest wart nawet polowy z tej sumy ktora Real daje (sam nie wiem w jakiej formie byl Kaka w tym sezonie). Wiec tym lepsze wydaje sie posuniecie zarzadu ze wykorzystali oferte Realu.
Hmm, czy Kaka jest w kiepskiej formie? Dosyć długo był kontuzjowany, ale i tak strzelił 16 bramek w serie A, czyli więcej niż którykolwiek z naszych graczy w krajowych rozgrywkach. Ale fakt faktem, że na pewno nie jest tym samym graczem co w meczach finałowych LM sprzed paru lat i w Milanie powoli zaczął się "kisić".
Czy nie jest wart swoich pieniędzy? Tutaj bym się nie zgodził - Real Madryt połowę tej sumy zrekompensuje sobie pewnie zaraz w pierwszym tygodniu po prezentacji Brazylijczyka, bo kibice rzucą się do klubowych sklepików po koszulki z nazwiskiem Kaka. Drugą połowę, a pewnie i dużo dużo więcej zarobią jadąc na turnieje w Chinach, Japonii i innych azjatyckich krajach. Z marketingowego punktu widzenia Kaka to wciąż jeden z najlepszych piłkarzy świata. Real stratny na pewno nie będzie.

Mnie osobiście szkoda, że Kaka odchodzi z Milanu. Z drugiej jednak strony czytam na stronach kibiców Milanu kilka ciekawych nazwisk, które chcą do siebie ściągnąć, jak np. Fabregas... Może być ciekawie.

Pozdrawiam!

PS. A może jednak po sukcesie partii Berlusconiego, prezes Milanu stwierdzi, że Kaka zostaje... 8)

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2009, 13:52

Azrael_Juve pisze: Hmm, czy Kaka jest w kiepskiej formie? Dosyć długo był kontuzjowany, ale i tak strzelił 16 bramek w serie A, czyli więcej niż którykolwiek z naszych graczy w krajowych rozgrywkach.
Te kontuzje Kaki były dosyć tajemnicze (oprócz operacji kolana), potem okazało się, że Kaka ma pubalgię. Jest to nieuleczalna (jak na razie) choroba polegająca na boleśności spojenia łonowego. Cierpię dokładnie na to samo i wiem, co to znaczy. Czasem przy wysiłku jest tylko lekki, prawie nieodczuwalny ból, a czasem tak boli, że ruszyć sie nie można. Wszystko teoretycznie załatwiają środki przeciwbólowe, ale tylko teoretycznie, bowiem nikt nie dopuści do uzależnienia organizmu od środków przeciwbólowych. To, że Real wysłał po prostu swojego lekarza na badania na zgrupowanie kadry Brazylii jest po prostu śmieszne. Ale to już ich problem...

Jeżeli chodzi o 16 goli Kaki, to 7 z tego strzelił z karnych. Tak więc tutaj już lepiej wypada Pato, także w porównaniu do czasu spędzonego na boisku.

Nie zarzućcie mi, że piszę tak dlatego, żeby wmawiac sobie, że to dobrze, że Milan sprzedaje Kakę. Bo tak naprawdę przyzwyczaiłem się do niego i utrata Kaki będzie mnie mocno boleć (zwłaszcza, jak będzie błyszczał w Realu), jednak powoli mam dosyć tej hecy - co pół roku wielki serial pt. odejdzie, czy nie. Niech już sprzedadzą i spokój z tym. Będziemy się fascynować kogo kupią za 65 mln. A takie emocje będą przyjemniejsze :)

Mam wrażenie, że to jednak AC Milan zdecydował o sprzedaży, świadczy o tym kilka faktów np. wizyta łysego u pereza (a nie odwrotnie)

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2009, 14:03

Marcin_ACM pisze:
Nie zarzućcie mi, że piszę tak dlatego, żeby wmawiac sobie, że to dobrze, że Milan sprzedaje Kakę. Bo tak naprawdę przyzwyczaiłem się do niego i utrata Kaki będzie mnie mocno boleć (zwłaszcza, jak będzie błyszczał w Realu), jednak powoli mam dosyć tej hecy - co pół roku wielki serial pt. odejdzie, czy nie. Niech już sprzedadzą i spokój z tym. Będziemy się fascynować kogo kupią za 65 mln. A takie emocje będą przyjemniejsze :)

Mam wrażenie, że to jednak AC Milan zdecydował o sprzedaży, świadczy o tym kilka faktów np. wizyta łysego u pereza (a nie odwrotnie)
Czy ja wiem czy Kaka będzie błyszczał w Realu ? :think: Bardzo w to wątpię.. Tak samo miało być z Ronaldinho i co z tego wyszło ,już tak o nim nie słychać ,jak za czasów kiedy strzelał bramki dla Barcelony. Właściwie Kaka gra w Milanie bodajże od 2003 roku (?) i przejście do ligi hiszpańskiej ,która bardzo różni się stylem gry od włoskiej nie będzie dla niego takie łatwe i według mnie to już nie będzie ten sam Kaka . Nic lepszego już z niego nie będzie..

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
ODPOWIEDZ