RAI: Ferrara podpisał kontrakt!
- Bobeknaklo
- Juventino
1 rok. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. 2 lata to absolutny max nawet jeśli poziom zaufania dla szkoleniowca jest duży. Kontrakt Ranieriego i jego ostatnie występy to dowód, że trzeba być ostrożnym. Teraz zapłacimy za to milion..
- Alexxxxx
- Juventino
Tak jak podałem wczoraj, tak dziś potwierdziły się te informacje.
FERRARA oficjalnie trenrem Juventusu. Kontrakt podpisany na dwa lata.
juventus.com
Czyli już wiem na czym stoimy
FERRARA oficjalnie trenrem Juventusu. Kontrakt podpisany na dwa lata.
juventus.com
Czyli już wiem na czym stoimy

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Ewrzen
- Juventino
Bardzo dobra decyzja zarządu myśle , że Ferrara się odpłaci bardzo dobrymi wynikami i odda sie jeszcze bardziej klubowi niż czynił to do tej pory ( czy idzie bardziej ? xd). Życzę Ci powodzenia trenerze ! Forza Ferrara i forza JUVE !!
- JuveR
- Juventino
Widzę, że wideo nie znalazłeś...oliver pisze: 1. 2006.02.05 Juve-Udine 1-0 69 min gol Alexa
2. 2005.11.27 Juve - Treviso Alex na 3-1
3. 2006.01.22 Juve- Empoli Canna na 1-1 Wpadła nie wiem mam feralną jakość, załóżmy, że wpadła.
4. 2006.02.08 Mecz z Parmą jest 1-1 sędzie dyktuje rzut karny w 90min (nie mam okoliczności) Alex nie strzela.
Jak widać ustosunkowałem się tylko do tych 30 kilku meczy jednego sezonu 05/06.
1.
Co w tej bramce było nie tak?
2. Nie chce mi się szukać, ale ta bramka rzeczywiście przesądziła o losach spotkania :lol:
3. Sam napisałeś że wpadła, więc nie wiem...
4. W tym meczu akurat to Juve może mówić o ogromnym pechu. Wcześniej mieliśmy kilka świetnych okazji, których nie wykorzystaliśmy (m.in. poprzeczka). Co do karnego to wideo nie mam, więc nie wiem czy był słusznie podyktowany.
Więc może poszukaj lepszych przykładów, bo te są nie za bardzo.
Przepraszam za OT, ale musiałem

PS. Ty kibicujesz Juventusowi?
- oliver
- Juventino
1. Spalony. Ślepy by zauważył. Zatrzymaj sobie w 5sek tego filmikuJuveR pisze:Widzę, że wideo nie znalazłeś...oliver pisze: 1. 2006.02.05 Juve-Udine 1-0 69 min gol Alexa
2. 2005.11.27 Juve - Treviso Alex na 3-1
3. 2006.01.22 Juve- Empoli Canna na 1-1 Wpadła nie wiem mam feralną jakość, załóżmy, że wpadła.
4. 2006.02.08 Mecz z Parmą jest 1-1 sędzie dyktuje rzut karny w 90min (nie mam okoliczności) Alex nie strzela.
Jak widać ustosunkowałem się tylko do tych 30 kilku meczy jednego sezonu 05/06.
1.
Co w tej bramce było nie tak?
2. Nie chce mi się szukać, ale ta bramka rzeczywiście przesądziła o losach spotkania :lol:
3. Sam napisałeś że wpadła, więc nie wiem...
4. W tym meczu akurat to Juve może mówić o ogromnym pechu. Wcześniej mieliśmy kilka świetnych okazji, których nie wykorzystaliśmy (m.in. poprzeczka). Co do karnego to wideo nie mam, więc nie wiem czy był słusznie podyktowany.
Więc może poszukaj lepszych przykładów, bo te są nie za bardzo.
Przepraszam za OT, ale musiałem![]()
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b5408.html
2. Mało istotne, że było 2-1 wajcha to wajcha, zawsze mogło być 2-2
3. Nie jestem pewien. Jutro poszukam
4. Nie wykorzystali ustawionego meczu? Jutro poszukam
Tak jak pisałem ustawiony mecz to nie musi być od razu karny czy spalony.
Juve, a jaki to ma związek z prawdą?JuveR pisze: PS. Ty kibicujesz Juventusowi?
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Reg
- Juventino
W sumie cieszę się, że to Ferrara został nowym trenerem. Oczywiście wolałem kogoś doświadczonego, najlepiej obytego z Serie A, ale jeśli nie mogliśmy sobie pozwolić na kogoś takiego to uważam że Ciro jest najlepszym wyborem. Na pewno wolę jego niż Conte. Może brakuje mu doświadczenia, ale liczę na to, że będzie potrafił zbudować silną i zjednoczoną drużynę. Jest prawdziwym Juventino i ma dobre stosunki z zawodnikami. Czasami motywacja jest co najmniej tak samo ważna jak taktyka. U Spalettiego nie podobała mi się właśnie jego bezradność. Miałem wrażenie że czasami nie wie co robić. Każdy trener kiedyś zaczynał, więc nie widzę powodu, żeby nie dać szansy Ciro. Na pewno nie będzie gorzej niż z Ranierim. Tak naprawdę żaden trener nie może zagwarantować natychmiastowych sukcesów. Owszem, ci najlepsi mogą zwiększyć szansę na triumf, ale nie da się jasno przewidzieć, który trener będzie pasował do drużyny, a który nie. Poza tym uważam, że porównywanie go z Guardiolą to nieporozumienie. Inne realia, liga, skład, przeszłość trenerska. Ogólnie podchodzę z ostrożnym optymizmem do tej decyzji i cieszę się, że Ferrara dostał taką szansę.
Gdzieś czytałem, że według przepisów karą za takie działania są ujemne punkty i grzywna. Nie było mowy o degradacji. Zresztą Milan czy Viola zostały ukarane o wiele łagodniej. Tak więc to nie są tylko wymysły kibiców.oliver pisze: Ustawialiśmy co gorsza przypisuję się zwycięstwo Capellowi. Tym bardziej jestem w tym przekonany, bo jednak nas zdegradowali. Nigdzie nie ma napisane, że nie słusznie tylko kibice tak twierdzą, którzy głoszą tak na forum nie wiem bo tak trzeba, czy spodobać się innym, czy wstyd się im przyznać, że ukochany klub nie zawsze postępował czysto.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Hmm mam mieszane uczucia...co do zatrudnienia Ciro wiadomo trochę mało doświadczony trener, wole podejść do tej całej sprawy z lekkim dystansem niż popadać w hura optymizm a następnie się rozczarować...Oczywiście życzę nowemu trenerowi sukcesów bo jak może być inaczej, no i żeby był lepszy niż poprzednik :C
Już się nie mogę doczekać nowego sezonu, nowych zawodników w akcji, tych którzy przybyli i dopiero przybędą... :-D
Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądać, nasza gra....
Już się nie mogę doczekać nowego sezonu, nowych zawodników w akcji, tych którzy przybyli i dopiero przybędą... :-D
Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądać, nasza gra....
- (Aslan1)
- Juventino
Witam Wszystkich:)Jestem nowy.Myślę,że Ciro Ferrara to na obecną chwilę najlepszy wariant na trenera.Kontrakt na jeden rok pokaże,czy Ciro sprosta zadaniu prowadzenia Juve
Bardzo się cieszę z jeszcze jednego powodu.Na pewno atmosfera w drużynie będzie o wiele lepsza niż za czasów Ranieriego,gdyż wszyscy dobrze znają i co najważniejsze bardzo lubią Ferrarę.Nic tylko pozostaje wierzyć w niego i zespół,a dodatkowo czekać na jakiś większy sukces 

Futbol nie jest sprawą życia i śmierci.To coś o wiele poważniejszego.