Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Gathafi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 12:19

Zwolniony z Juventusu Turyn na dwie kolejki przed końcem seoznu - Claudio Ranieri wypowiedział się na temat ekipy Starej Damy. Szkoleniowiec nie ma wątpliwości, że drugie miejsce na finiszu rozgrywek, które przypadło Bianconerim, to nie zasługa Ciro Ferrary.

- Drugie miejsce to cel, który Juventus osiągnąłby nawet bez żadnego trenera na ławce. Wyniki dwóch ostatnich meczów sezonu były do przewidzenia. Każdy by je wygrał - powiedział Ranieri.

Trener nie chciał się wypowiadać na temat procesu, który zamierza wytoczyć władzom Juventusu za niedotrzymanie umowy. Ranieri w przypadku zwolnienia miał otrzymać pokaźne odszkodowanie. - To sprawa moja i mojego adwokata - wyjaśnił.

Doświadczony szkoleniowiec wykluczył możliwość prowadzenia Palermo. - Mam ważną umowę z Juventusem i zamierzam ją wypełnić - zakończył.

źródło: pilka.pl

Co wy na to?
jak dla mnie to Ranieri ostro przegial :lol: ponadto podwaza umiejetnosci trenerskie i prace Ciro :wink:

Obrazek
Silesia

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 12:24

Azteck pisze:Zwolniony z Juventusu Turyn na dwie kolejki przed końcem seoznu - Claudio Ranieri wypowiedział się na temat ekipy Starej Damy. Szkoleniowiec nie ma wątpliwości, że drugie miejsce na finiszu rozgrywek, które przypadło Bianconerim, to nie zasługa Ciro Ferrary.

- Drugie miejsce to cel, który Juventus osiągnąłby nawet bez żadnego trenera na ławce. Wyniki dwóch ostatnich meczów sezonu były do przewidzenia. Każdy by je wygrał - powiedział Ranieri.

Trener nie chciał się wypowiadać na temat procesu, który zamierza wytoczyć władzom Juventusu za niedotrzymanie umowy. Ranieri w przypadku zwolnienia miał otrzymać pokaźne odszkodowanie. - To sprawa moja i mojego adwokata - wyjaśnił.

Doświadczony szkoleniowiec wykluczył możliwość prowadzenia Palermo. - Mam ważną umowę z Juventusem i zamierzam ją wypełnić - zakończył.

Co wy na to?
jak dla mnie to Ranieri ostro przegial :lol: ponadto podwaza umiejetnosci trenerskie i prace Ciro :wink:
To już jakieś jego bredzenie i jeszcze że chce wypełnić umowę lol

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 12:45

Silesia pisze:
Azteck pisze:Zwolniony z Juventusu Turyn na dwie kolejki przed końcem seoznu - Claudio Ranieri wypowiedział się na temat ekipy Starej Damy. Szkoleniowiec nie ma wątpliwości, że drugie miejsce na finiszu rozgrywek, które przypadło Bianconerim, to nie zasługa Ciro Ferrary.

Co wy na to?
To już jakieś jego bredzenie i jeszcze że chce wypełnić umowę lol

Dokładnie, koleś przegiął pałe na max'a. Juve wygrałoby te 2 mecze bez trenera :rotfl: :rotfl: taaaak oczywiście, ma rację, to on przeszkadzał Juventusowi w zwycięstwach

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 12:46

Mam nadzieję, że nie będzie brnął w takie wypowiedzi, bo stracę całą sympatię do tego siwego pana :). Bo prawdę mówiąc, pomimo tego jak prowadził zespół, całkiem go lubię, choć niestety coraz mniej.

Mimo wszystko ma część racji, że dwa ostatnie mecze były łatwe do wygrania, bez trenera może by i sobie poradzili, ale z Ranierim nim już nie koniecznie.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 21:41

No teraz to już trochę przegiął :D jeszcze powie, że Juve mogła prowadzić jego babka. Nie ma klasy i tyle, skoro nie umie się pogodzić ze swoją porażką.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2009, 21:53

Jeśli ma w kontrakcie zapis dotyczący obowiązku "wykonywania poleceń przełożonego", to można go zapędzić do noszenia wody :P

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
ODPOWIEDZ