RAI: Ferrara podpisał kontrakt!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 20:02

tabo89 pisze:Świetna informacja.

Jak pokazał ostatni sezon i przypadek Barcelony warto stawiać na młodych trenerów nawet jeśli nie maja zbyt dużego doświadczenia, ale są za to związani za to z klubem i maja go w krwi

teraz tylko czekamy na transfery i na sukcesy takie jak odnosi Barca
Heh... Oj nie zgadzam sie z tym. Wydaje mi sie ze moze byc za luzna atmosfera w szatni chociaz Ferrara umiał zmotywowaca niemilosiernie naszych pilkarzy na 2 ostatnie mecze(a moze to pilkarze chieli pokazac ze jednak umieja wygrywac :lol: ).Pepe mial sklad marzen wiec wydaje mi sie ze nawet jak Janas by przyszedl to i tak by wygral wszystko. My takiego skladu nie mamy ale narazie ciesza mnie transfery.Do D'Agostino ktorego podobno Ferrara chce za bardzo nie jestem przekonany ale pozyjemy zobaczymy:)

Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 20:27

Dianabol pisze:
tabo89 pisze:Świetna informacja.

Jak pokazał ostatni sezon i przypadek Barcelony warto stawiać na młodych trenerów nawet jeśli nie maja zbyt dużego doświadczenia, ale są za to związani za to z klubem i maja go w krwi

teraz tylko czekamy na transfery i na sukcesy takie jak odnosi Barca
Heh... Oj nie zgadzam sie z tym. Wydaje mi sie ze moze byc za luzna atmosfera w szatni chociaz Ferrara umiał zmotywowaca niemilosiernie naszych pilkarzy na 2 ostatnie mecze(a moze to pilkarze chieli pokazac ze jednak umieja wygrywac :lol: ).Pepe mial sklad marzen wiec wydaje mi sie ze nawet jak Janas by przyszedl to i tak by wygral wszystko. My takiego skladu nie mamy ale narazie ciesza mnie transfery.Do D'Agostino ktorego podobno Ferrara chce za bardzo nie jestem przekonany ale pozyjemy zobaczymy:)
Guardiola miał świetnych piłkarzy - to fakt - ale słynny Alex F. miał skład równie znakomity, a jednak to Hiszpanie sięgnęli po najważniejsze trofeum w Europie.

Jeżeli chodzi o Ranieriego, to piłkarze w końcówce sezonu grali ewidentnie przeciwko niemu. Przecież nasze gwiazdy ani nie zapomniały, jak się gra w piłkę, ani też tej wiedzy nie nabyły w oczymgnieniu tuż po zatrudnieniu Ferrary.

Co do samego Ciro - ma szanse się wykazać i zaistnieć w tym zawodzie lub na trwałe zająć się młodzieżą lub strzyżeniem trawy. Wydaje się, iż skład będzie miał bardzo dobry, zatem nie pozostaje mu nic innego, jak tylko wygrywać.

I always wanted to be a lumberjack!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 20:44

Myślę, że nawet nie ma co czekać na oficjalne info, bo nic innego się już nie wydarzy, także możemy przyjmować do wiadomości to, że Ciro jest nasz.
Tak jak większość powiedziała, na rynku dużego wyboru nie było, ponadto każdy powołuje się na przyklad Guardioli i ja zrobię to samo ,bo czemu nie? Identyczna sytuacja, niemniej jednak nie zapominajmy jak kadro wygląda Barca a jak my.
To tylko roczny kontrakt, osobiście się cieszę i licze, że Ferrarze się uda, musi! Ostatnie 2 mecze, które prowadził odciąłbym grubą kreską, wyzwanie dopiero przychodzi, a ja patrzę z optymizmem w przyszlość.
Spaletti? Świetny trener to fakt, a chcę by Juventus tworzyli 100% Juventino od sprzątaczki w szatni po samego trenera. Musimy być rodziną.

Obrazek
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 21:06

Skoro została dwójka Spalletti - Ferrara, z dwojga złego wolałem tego drugiego.
Jak już mówiłem - dla mnie odejście Ranieriego i euforia związana z tym wydarzeniem nie będzie zrozumiała jeżeli nie zastąpi go klasowy trener. Ferrara klasowym trenerem po prostu nie jest.
Kolejne zastrzeżenia budzi długość kontraktu. Juve potrzebna jest stabilizacja, ażeby zacząć kroczyć po najwyższe cele.

Ewrzen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 21:11

JuventinoPS pisze:Skoro została dwójka Spalletti - Ferrara, z dwojga złego wolałem tego drugiego.
Jak już mówiłem - dla mnie odejście Ranieriego i euforia związana z tym wydarzeniem nie będzie zrozumiała jeżeli nie zastąpi go klasowy trener. Ferrara klasowym trenerem po prostu nie jest.
Kolejne zastrzeżenia budzi długość kontraktu. Juve potrzebna jest stabilizacja, ażeby zacząć kroczyć po najwyższe cele.

Długość kontraktu jest odpowiednia bo jeżeli ryzykujemy z Ciro zostawiając go na pozycji trenera to po zakończonym sezonie zarząd może ocenić jego wyniki i zadecydować czy przedłużyc kontrakt czy poszukać sobie nowego szkoleniowca.

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 21:54

Jak dla mnie dobra decyzja. Rynek trenerów wąski, a, ze nie udalo sie wyciagnac Spala z Romy to opcja z rocznym kontraktem jest bardzo przyzwoita. Sklad bedzie lepszy, wiec Ferrara dostanie szanse zeby sie pokazac i zaistniec wsrod trenerow. Pozostaje miec nadzieje, ze mu sie to uda. Pierwsze zniwo tej decyzji bedziemy zbierac po po pierwszych kolejkach, poznamy styl wypowiedzi Ciro, jego reakcje na przebieg meczu podczas spotkan. Osobiscie zapatruje sie na przyszly sezon bardzo optymistycznie. Plan minimum jak dla mnie to Scudetto badz CL. Coppa pietruszka mnie nie interesuje, chociaz fajnie byloby miec srebrna gwiazdke - jednak to juz drugi plan. Brak trofeum = kolejny sezon rozczarowan.

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 22:22

prawda jest taka, że zarząd znowu dał ciała, miał niby wielki wybór i na przekór prasie bajki opowiadał, a okazało się, że nawet z Conte dogadać się nie mogli, i ja nie mówię, że wybór Ciro to zły wybór, ale w jakim to stylu zostało zrobione........ z braku laku i kit dobry, to pokazuje że "góra" to nasze najgorsze osłabienie :angry:

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Daw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 22:33

Ja za bardzo zadowolony nie jestem. O wiele bardziej już bym wolał Spallettiego.
Ciro nie ma żadnego doświadczenia trenerskiego :!: Tylko te dwa tygodnie w Juve. Po pierwsze praca jako asystent w reprezentacji a w klubie to są dwie zupełnie inne bajki. Po drugie Ciro w Juve pełnił rolę koordynatora sekcji młodzieżowych, czyli pracował w pionie administracyjnym, a nie sportowym.
Juve teraz musi zostać przebudowane, niemal pewne jest, że będzie trzeba zmienić ustawienie, całą taktykę. Czy Ferrara będzie w stanie sprostać temu wyzwaniu? Niestety wątpie.
Narzkaliśmy na brak charyzmy u Siwego, na to, że nie potrafił odpowiednio reagować na zachowanie naszych piłkarzy. Boję się, że u Ferrary będzie podobnie. Szczególnie boję się o sytuację z Alexem. Jakoś nie widzę Ferrary ochrzaniającego Alexa.
Wrócę jeszcze do meczów ze Sieną i Lazio. Ciro nic nie musiał robić. Rywale byli przeciętni, o nic nie grali. Samo zwolnienie Ranieriego było dla zawodników odpowiednim kopniakiem. Poza tym widać, że z CR im się nie układało i po jego zwolnieniu odetchneli. Może tylko Marco zapłakał :prochno:
Piszecie o Guardioli, ale Pep też nic wielkiego nie miał do roboty. Nie musiał budować drużyny. Musiał tylko chwycić te ich gwiazdki za pysk, a na boisku dać im trochę luzu, to wystarczyło. A odnośnie finału LM, to sam Guardiola mówił, że nie potrafi nic wymyśleć na MU. Zresztą mówicie mi Guardiola? A ja wam na to Van Basten, Klinsmann, Donadoni.

Życze Ferrarze wystkiego dobrego i bedę za niego oczywiście trzymał kciuki. Mam nadzieję, że udowodni mi, że się myliłem.

Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 22:53

Daw pisze:Po pierwsze praca jako asystent w reprezentacji a w klubie to są dwie zupełnie inne bajki.
Przenieśmy się na polskie podwórko - z zachowanie wszystkich proporcji - i co mamy: kazus R. Ulatowskiego.

Nie twierdze przy tym, że wybór Ciro to moje marzenie, ale nie ma co załamywać rąk. Nowemu trenerowi życzyć można kariery a'la Capello, czyli sukcesów na obu poletkach.

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 22:54

Mam takie pytanie, do tych ktorzy pisza ze Ciro nie ma doswiadczenia trenerskiego. A jakie doswiadczenie mial Guardiola przed objeciem posady pierwszego trenera Barcelony? :roll:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:04

kropek pisze:Mam takie pytanie, do tych ktorzy pisza ze Ciro nie ma doswiadczenia trenerskiego. A jakie doswiadczenie mial Guardiola przed objeciem posady pierwszego trenera Barcelony? :roll:
Żadnego. Teraz mam pytanie do Ciebie. Jaki skład miał Guradiola przed rozpoczęciem sezonu? Jak sobie odpowiesz to może zobaczysz różnicę.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Daw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:06

Lumberjack pisze:
Daw pisze:Po pierwsze praca jako asystent w reprezentacji a w klubie to są dwie zupełnie inne bajki.
Przenieśmy się na polskie podwórko - z zachowanie wszystkich proporcji - i co mamy: kazus R. Ulatowskiego.
Tylko że, Ulatowski zaczynał jako trener klubowy a dopiero później poszedł do repry. Nie można tego porównywać, całkowicie inna historia.

Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:06

kropek pisze:Mam takie pytanie, do tych ktorzy pisza ze Ciro nie ma doswiadczenia trenerskiego. A jakie doswiadczenie mial Guardiola przed objeciem posady pierwszego trenera Barcelony? :roll:

To co poweidzalem czesniej NAWET JAKIS POLSKI PSEUDOTRENER wygralby z Barca wszystko. Bo mieli, i maja kadre nieporownywalnie wieksza i o wiele lepsza niz My.Wiec nie rozumiem porownywan. A co pepe zrobil w meczach z Chelsea i Manu .Nic zupelnie nic.Dwumecz z Chelsea dno-wilekie szczescie zero taktyki a po meczu z manu sam sie przyznal ze nie wiedzial jak zagra i po prostu dal grac pilkarzom.Moze wreszcie przejrzymy na oczy ze Ciro nie dorosl do Juve. Chociaz z braku laku to i Ciro dobry.On chociaz jest JUVENTINO z krwi i kosci i da pograc pilkarzom a nie przy wyniku 1-1 wprowadza super ofensywnego Poulsena jak Siwy:) :-D

Podsumowujac jesli znajdzie w sobie odwage i przytrze nos naszym gwiazdkom (sprawdzi sie D'Agostino jak przyjdzie). I wrezcie cos wygramy bede go wielbil Jesli mu nie wyjdzie nie bede psow na nim wieszal bo nie byl doswiadczony TO BEDZIE WINA TYLKO I WYLACZNIE ZARZADU:) ale narazie jestem troche sceptycznie nastawiony do tej sytuacji.

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:18

Dianabol pisze:

To co poweidzalem czesniej NAWET JAKIS POLSKI PSEUDOTRENER wygralby z Barca wszystko. Bo mieli, i maja kadre nieporownywalnie wieksza i o wiele lepsza niz My.Wiec nie rozumiem porownywan. A co pepe zrobil w meczach z Chelsea i Manu .Nic zupelnie nic.Dwumecz z Chelsea dno-wilekie szczescie zero taktyki a po meczu z manu sam sie przyznal ze nie wiedzial jak zagra i po prostu dal grac pilkarzom.Moze wreszcie przejrzymy na oczy ze Ciro nie dorosl do Juve. Chociaz z braku laku to i Ciro dobry.On chociaz jest JUVENTINO z krwi i kosci i da pograc pilkarzom a nie przy wyniku 1-1 wprowadza super ofensywnego Poulsena jak Siwy:) :-D

Podsumowujac jesli znajdzie w sobie odwage i przytrze nos naszym gwiazdkom (sprawdzi sie D'Agostino jak przyjdzie). I wrezcie cos wygramy bede go wielbil Jesli mu nie wyjdzie nie bede psow na nim wieszal bo nie byl doswiadczony TO BEDZIE WINA TYLKO I WYLACZNIE ZARZADU:) ale narazie jestem troche sceptycznie nastawiony do tej sytuacji.
Jakos Rijkaard nie wygral wszystkiego z Barca, Panowie nie przesadzajcie... od razu widac ze Ferrara to nie Ranieri, bedzie dobrze :whistle: przeciez uczyl sie od samego Marcelo 8)

Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2009, 23:22

Daw pisze:
Lumberjack pisze:
Tylko że, Ulatowski zaczynał jako trener klubowy a dopiero później poszedł do repry. Nie można tego porównywać, całkowicie inna historia.
Ulatowski prowadził juniorów, następnie był asystentem Michniewicza i s e z o n trenował jako I Zagłębie, potem kadra i samodzielnie Bełchatów.

Nie napisałem nigdzie, że sytuacja jest identyczna, ale określanie tego przypadku jako "całkowicie innego" 'trochę' chybione. Przed asystenturą w kadrze nie piano nad Ulatowskim, jak pieje się obecnie. Jak widać dostał tam dobrą szkołę. A trzeba przy tym pamiętać, że nauczycielem był Leo B., a nie Marcelo Lippi.

ODPOWIEDZ