Forumowicz od A do Z - vol.2
- Bart_DB
- Juventino
Pawełek pisze:Nie chodzi tyle o poglądy
Chyba nie rozumiem. Proponuję skończyć tą dyskusję. Poczekajmy na nowe alfabety.Pawełek pisze:Najprzyjemniej mi się czyta alfabety osób z ciekawym poglądem na świat
edit.
Skoro jest zależność między poglądami a przyjemnością związaną z czytaniem, to chyba jednak chodzi o poglądy, bo nie da się ukryć, że w każdym z alfabetów znajdziesz wiele poglądów na świat i są one podstawą wielu prac. Ale nie muszę rozumieć, nie tłumacz mi

Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2009, 15:52 przez Bart_DB, łącznie zmieniany 2 razy.
ti porterò all'inferno con me.
- Pawełek
- Juventino
Najprzyjemniej mi się czyta alfabety osób z ciekawym poglądem na świat, ale nie chodzi tyle o poglądy, bo prawdopodobnie każdy miałby coś ciekawego do powiedzenia, ale po prostu sadzę, że te alfabety najprzyjemniej się czyta
Pomyśl. Już rozumiesz? Chyba, ze jeszcze bardziej zagmatwałem
Dyskusja już dawno skończona

Pomyśl. Już rozumiesz? Chyba, ze jeszcze bardziej zagmatwałem

Dyskusja już dawno skończona

Sky is the limit!
- stahoo
- Juventino
Ok, pamięc trochę mnie zawiodła, myslałem, ze ktoś o tym wspominał. Przekopałem "na szybkiego" kilka stron i faktycznie nic nie ma o tym powiedziane, ale nie rozumiem Twojego ataku na mnie? Przeszkadza Ci to tak bardzo, że data mojej rejestracji jest o wiele późniejsza niż Twoja? Czy o co chodzi, bo czasami Ciebie Panie Zambrotto nie rozumiem...pan Zambrotta pisze: Nic takiego nie było napisane.
Dokładnie. A gadanie, że słaba ankieta, że nieciekawi userzy to jakas kpina. po pierwsze, o czym pisałem wczesniej, userzy ci udzielaja się na forum, więc fajnie poczytac o kims, z kim się dyskutuje. Mnie np. mniej interesuje alfabet kogos, kto pisze 20 postów na rok, z czego 15 w temacie o Zlocie JPC (nie doszukujcie sie ataku na JPC, nie go...).ForzaDelPiero pisze:Trochę śmieszy mnie gadka o tym, że trzeba sobie wyrobić markę na forum. Forum powinno bardziej służyć do sprzedania swojej opinii, a nie udowodnieniu przez internet, jaki jestem extra
- Azrael
- Juventino
Jak na razie to obecna ankieta wydaje się najmocniejsza spośród wszystkich ostatnich. Nie mam tutaj na myśli faktu, że ja w niej występuje (choć zdaję sobie sprawę z siły mojego oddziaływania, hahaha
). Dyskusja, którą rozpoczęły "forumowe wapniaki" :C narzekając na młodość i fantazje spowodowała wyjątkowo duże zainteresowanie tym tematem i dziś po zaledwie 1 dniu trwania ankiety osiągamy już ilość głosów, która zwykle pojawiała się po całym tygodniu. Ja wiem, że teraz pojawią się "dinozaury" :C , które zaczną wspominać, że w 24.01.2005 w ankiecie wzięło udział 1004 userów i mnie tym ostatecznie skompromitują, ale ja co mi tam... Lubię sobie fantazjować.
Pozdro! 8)

Pozdro! 8)
- mateo369
- Juventino
do tej pory ograniczałem się tylko do czytania alfabetów (jak narazie z tych nowych najbardziej podobał mi się pana Zambrotty) ale teraz już nie wytrzymałem bo większej głupoty dawno nie czytałem, co ma długość stażu na forum do 'atrakcyjności' alfabetu?! chyba nie muszę dodawać, że nawet na tym forum jest wiele osób które zarejestrowały się w tym czy ubiegłym roku a ich alfabet byłby na pewno bardziej atrakcyjny od userów z kilkuletnim stażemPawełek pisze:Najprzyjemniej mi się czyta alfabety osób z ciekawym poglądem na świat i długim stażem na forum.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Pawełek
- Juventino
Jak już czytasz to czytaj wszystkie posty i do końca. Alfabety takich osób nie są najciekawsze, bo tak i koniec kropka, ale po prostu zauważyłem taką zależność. Są wyjątki, ale to jest panująca reguła.
E: Lypsky, nie umniejszaj mojej roli
E: Lypsky, nie umniejszaj mojej roli
Sky is the limit!
- pan Zambrotta
- Juventino
Chyba te dwa zera się wcisnęły przypadkiem, bo kiedyś 14 głosów to była normalka w tym temacie. W sumie nie wiem co się stalo, że teraz tyle ludzi głosuje w ankietach.Azrael_Juve pisze:Ja wiem, że teraz pojawią się "dinozaury" :C , które zaczną wspominać, że w 24.01.2005 w ankiecie wzięło udział 1004 userów i mnie tym ostatecznie skompromitują, ale ja co mi tam...
Niezła walka w tej ankiecie

o_0stahoo pisze: Przeszkadza Ci to tak bardzo, że data mojej rejestracji jest o wiele późniejsza niż Twoja?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja nie.Pawełek pisze:E: Ultras, Oskar, Dragon, Dionizos, Martin, white_wolv... Masz przykłady kilku osób, których alfabety zapewne chętniej przeczytałaby większość forum, niż osób prawie anonimowych...
A mnie się po prostu wydaje, że Ty sam nie wiesz czego chcesz. Ja lubię bułki z mąki, ale nie chodzi o mąkę, bo prawdopodobnie każde mają w sobie coś z mąki, ale sądzę, że te z mąki najprzyjemniej się spożywa.Pawełek pisze:Najprzyjemniej mi się czyta alfabety osób z ciekawym poglądem na świat, ale nie chodzi tyle o poglądy, bo prawdopodobnie każdy miałby coś ciekawego do powiedzenia, ale po prostu sadzę, że te alfabety najprzyjemniej się czyta![]()
- January
- Juventino
No trzeba przyznać, że ciekawa ankieta. Nie zamierzam oceniać czy "mocna", czy "słaba", to się okaże po przeczytaniu alfabetu. Mój faworyt to Azrael. Od niedawna na forum, ale jak dla mnie już pokazał się z dobrej strony. Ciekawe posty pisze.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Brutalo
- Juventino
Generalnie nie chciałem się odnosić do dyskusji na temat ilości postów, stażu i sensowności pisania alfabetów przez osoby relatywnie nowe na forum, ale zmieniłem zdanie i postanowiłem je wyartykułować 8)
Z racji tego, że jestem uczestnikiem tej ankiety chciałbym zaznaczyć jedną rzecz (a może zdemaskować moją nieznajomość regulaminu :twisted: ) . Nie wiedziałem że będę uczestnikiem następnej ankiety, i sam bym się do niej nie zgłosił (widząc innych, wydaje się bardziej gotowych ode mnie), ale tak się stało i :lol: . Za pierwszym razem zgłosiłem się do uczestnictwa w konkursie z powodu rzekomego braku chętnych, aby zabawa ruszyła dalej i wygrał ją zgodnie ze wskazaniami bukmacherów Mati.
Czytając zarówno stare jak i młode alfabety (choć wszystkich starych nie czytałem) dochodzę do wniosku, że ocenianie ich przez pryzmat innych jest niewłaściwe, ponieważ każdy zawiera w sobie tak duży ładunek indywidualizmu, że staje się przez to wyjątkowy, a przez to nie możliwy do porównania . Dlatego uważam, że nie można deprecjonować takiej pracy już z góry przez pryzmat dłuższej obecności na forum->starszego wieku (?) choć może się mylę, a ludzie głoszący takie poglądy mają racje...
Ja obecnie jak już pisałem wcześniej nie posiadam chyba wystarczająco dużo weny i pomysłowości na napisanie alfabetu, który swoim poziomem dorównywał szacownym poprzednikom, i dlatego wolał bym nie wygrywać tej ankiety (choć jak na razie mi to nie grozi) :roll:. Któregoś dnia poczuję powołanie do napisanie alfabetu a następnie (o ile nadal będzie ten temat) zgłoszę swoją kandydaturę z czystym sumieniem i chęcią... wygrania i pokazania swojej pracy
Z racji tego, że jestem uczestnikiem tej ankiety chciałbym zaznaczyć jedną rzecz (a może zdemaskować moją nieznajomość regulaminu :twisted: ) . Nie wiedziałem że będę uczestnikiem następnej ankiety, i sam bym się do niej nie zgłosił (widząc innych, wydaje się bardziej gotowych ode mnie), ale tak się stało i :lol: . Za pierwszym razem zgłosiłem się do uczestnictwa w konkursie z powodu rzekomego braku chętnych, aby zabawa ruszyła dalej i wygrał ją zgodnie ze wskazaniami bukmacherów Mati.
Czytając zarówno stare jak i młode alfabety (choć wszystkich starych nie czytałem) dochodzę do wniosku, że ocenianie ich przez pryzmat innych jest niewłaściwe, ponieważ każdy zawiera w sobie tak duży ładunek indywidualizmu, że staje się przez to wyjątkowy, a przez to nie możliwy do porównania . Dlatego uważam, że nie można deprecjonować takiej pracy już z góry przez pryzmat dłuższej obecności na forum->starszego wieku (?) choć może się mylę, a ludzie głoszący takie poglądy mają racje...
Ja obecnie jak już pisałem wcześniej nie posiadam chyba wystarczająco dużo weny i pomysłowości na napisanie alfabetu, który swoim poziomem dorównywał szacownym poprzednikom, i dlatego wolał bym nie wygrywać tej ankiety (choć jak na razie mi to nie grozi) :roll:. Któregoś dnia poczuję powołanie do napisanie alfabetu a następnie (o ile nadal będzie ten temat) zgłoszę swoją kandydaturę z czystym sumieniem i chęcią... wygrania i pokazania swojej pracy

- Mati
- Juventino
Za późno, już dostałeś mój głos, kolejny raz z rzędubloktorun pisze:Ja obecnie jak już pisałem wcześniej nie posiadam chyba wystarczająco dużo weny i pomysłowości na napisanie alfabetu, który swoim poziomem dorównywał szacownym poprzednikom, i dlatego wolał bym nie wygrywać tej ankiety

A co do pierwszej części to chyba muszę podzielić twoje zdanie, ja tej weny i pomysłowości też nie posiadam (myślałem, że będzie to lepiej wyglądać), ale coś tam już sobie skrobię

- JuveCracow
- Juventino
Jak dla mnie trudny wybór, ze względu na krótki staż na JP i małą znajomość userów po prostu nie wiem, na kogo zagłosować. Przyznaję, że cała czwórka kandydatów od wczoraj zabija mi ćwieka
W związku z tym, że w alfabecie mogę przeczytać opis tego, co jest dla wybranego użytkownika najważniejsze, stworzony od początku do końca przez niego i zapisany jego własnymi słowami, mam pytanie do bloktoruna, Azraela_Juve, VirusaT i paku- czy zgadzacie się odpowiedzieć mi (wystarczy w kilku słowach, czy chociaż jednym zdaniem) na PW na jedno bardzo krótkie, ale myślę, że znacznie ułatwiające mi wybór pytanie?
Jestem aktywny na forum od niedawna, rzadko się udzielam i jeśli dobrze pamiętam, to tylko z jednym z Was miałem okazję pospierać się tutaj, stąd mój pomysł. Co myślicie? 

- Azrael
- Juventino
JuveCracow, uważam, że to świetny pomysł, żeby w trakcie trwania takiej ankiety można było zapytać kandydatów właśnie o coś konkretnego, tak by można było stwierdzić z kim mniej więcej się ma do czynienia. Formułę zadawania pytań do uczestników można by na stałe włączyć do całej naszej zabawy.
Nie musi być to wcale w formie PW tylko ogólnie dostępne dla wszystkich biorących udział w ankiecie na naszym forum. Ja nie mam nic do ukrycia, ale jeśli ktoś ma ochotę napisać do mnie PW to proszę "walić" śmiało. O ile będę dostępny to na pewno odpiszę. Otwarte pytania również mile widziane.
Czekam na to co tym pomyśle sądzą inni. Wg mnie warty wdrożenia w życie - może niektórzy przestaną patrzeć na innych tylko przez pryzmat napisanych postów lub daty w której się zarejestrowali, he he he... :C
Pozdro! 8)
Nie musi być to wcale w formie PW tylko ogólnie dostępne dla wszystkich biorących udział w ankiecie na naszym forum. Ja nie mam nic do ukrycia, ale jeśli ktoś ma ochotę napisać do mnie PW to proszę "walić" śmiało. O ile będę dostępny to na pewno odpiszę. Otwarte pytania również mile widziane.
Czekam na to co tym pomyśle sądzą inni. Wg mnie warty wdrożenia w życie - może niektórzy przestaną patrzeć na innych tylko przez pryzmat napisanych postów lub daty w której się zarejestrowali, he he he... :C
Pozdro! 8)