Serie A (37): Siena 0-3 Juventus
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Już dajcie spokój z tą egoistyczną grą. Każdy wie jaka była ostatnio atmosfera i na pewno miała wpływ na grę calej drużyny, także Del Piero. Dzis jest nowy trener wygrywamy 2:0 Del Pero strzelil gola i zaliczyl asyste. Coś więcej?
- Łukasz
- Juventino
Dostał piłkę wyłożoną na tacy. wystarczyło ją uderzyć. Mocno albo precyzyjni, to nie miało znaczenia, to musiało wpaść. To ten poprowadził to dalej i kopnął byle jak w bramkarza lewą nogą...stahoo pisze:Minute wcześniej mógł już paśc gol, gdyby Iaquinta podał, albo podciął piłkę nad GK Sieny tak jak Marchisio.
Zmarszczył tę sytuację okrutnie.
- SirRose
- Juventino
Marchisio zrobił to czego nie udało się ani DP ani Iaquintcie - w sytuacji sam na sam strzelił z pierwszej celnie. Iaquinta trafił prosto w bramkarza, DP tradycyjnie zaczął się kiwać
Zauważyłem, że nasi napastnicy mają problem z przyjęciem piłki - na tym poziomie i na tej pozycji jak dla mnie nie do przyjęcia !!
Poza tym cieszy mnie postawa naszej drużyny, mamy wyraźna przewagę, mecz jest ciekawy, niema zamulania i to się liczy. Okazuje się, że bez się jednak da grać tym składem

Zauważyłem, że nasi napastnicy mają problem z przyjęciem piłki - na tym poziomie i na tej pozycji jak dla mnie nie do przyjęcia !!
Poza tym cieszy mnie postawa naszej drużyny, mamy wyraźna przewagę, mecz jest ciekawy, niema zamulania i to się liczy. Okazuje się, że bez się jednak da grać tym składem

- diegoool
- Juventino
Jeden cel udało się osiągnąć (zwolnienie Ranieriego) to może i drugie miejsce teraz damy radę zająć...Miejmy nadzieje że Fiorentina wygra dopiero za tydzień i że zobaczymy dziś jeszcze ze dwie bramki dla Juve
"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
- yosdu
- Juventino
i tu sie zgodze... dziwi mnie brak jakichkolwiek krytycznych slow nt zachowania vincenzo:/iero10 pisze:wszyscy piszecie o tym jak to Alex zagrał egoistycznie, przecież chwilę przed bramką z wolnego, Del Piero stał w polu karnym mając pustą bramkę, a Vincenzo zamiast podać wolał obić się o bramkarza.
także brak współpracy nie tyczy się tylko Del PIero
a co do sytuacji alex'a:) no przekombinowal, ale odplacil sie bramka i asysta.
w poprzednich meczach gral jak gral bo tak byl utawiany. nie wiem czy je ogladaliscie czy nie ale od paru miesiecy alex mial za zadanie wracac sie na swoja polowe i rozgrywac. pelne dupy pretensji z waszej strony a teraz jak gra na 'swojej' pozycji to wyluskujecie kazde jego zle zagranie
pozdro
- diegoool
- Juventino
olom23 pisze:Nie oglądam meczu od początku (niestety). Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak nasz blok defensywny radzi sobie?
Jak narazie grają pewnie,udanie przechwytują i dobrze w kryciu.. poza tym dokładne podania do przodu i próby ataków.
"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
- filippo
- Juventino
Uprzedze wasze pytania i powiem: Tak, w pierwszej kolejności licza się bezpośrednie spotkania a z Milanem wygraliśmy 4-2 a potem było 1-1, więc w razie porażki Milanu i naszego zwycięstwa jesteśmy drudzy.
pozdrawiam
PS. ULTRA ŹLI - WKS ŚLĄSK
pozdrawiam
PS. ULTRA ŹLI - WKS ŚLĄSK
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, 16:39 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.
- olom23
- Juventino
Jak chcesz to zaraz dostaniesz czerwoną kartkeJobek pisze:Komuś się tu nudzi mhm (aluzja do 2 ostrzeżeń)
Del piero 2 bramki i asysta pięknie
Ciro niech zostanie na 2 sezon
Bardzo dobry mecz w wykonaniu naszym. No i wreszcie mamy Vicka!!!

- mnowo
- Qualità Juventino
Ładny pakiecik dostaliśmy:
1) zwycięstwo bez straty bramki
2) porażka Milanu
3) porażka Interu
4) remis Fiorentiny
Chciałem tylko zauważyć jedną rzecz. Owszem, piłkarze się zmotywowali - a może przeciwnik był mniej wymagający (choć ostatnio to w niczym niestety nie przeszkadzał). Pod względem motywacji - ok...
...ale pod względem składu i kadry Ferrara nie zrobił niczego innego niż Ranieri. Po raz kolejny zagraliśmy 4-4-2, Del Piero + Iaquinta, zmiany praktycznie takie, do jakich jesteśmy przyzwyczajeni. No, Amauri nie zagrał. Do tego druga połowa to już momentami męczarnia i spacer. A w 90 minucie nawet wszędziebiegającyjakmotorek Nedved przykucnął na murawie, bo już nie miał siły.
Świetny wynik, osiągnięty jednak moim zdaniem tymi samymi narzędziami. Wniosek: dobrze, że Ferrara umiał zrobić z nich użytek i odpowiednio zmotywować zespół.
1) zwycięstwo bez straty bramki
2) porażka Milanu
3) porażka Interu
4) remis Fiorentiny
Chciałem tylko zauważyć jedną rzecz. Owszem, piłkarze się zmotywowali - a może przeciwnik był mniej wymagający (choć ostatnio to w niczym niestety nie przeszkadzał). Pod względem motywacji - ok...
...ale pod względem składu i kadry Ferrara nie zrobił niczego innego niż Ranieri. Po raz kolejny zagraliśmy 4-4-2, Del Piero + Iaquinta, zmiany praktycznie takie, do jakich jesteśmy przyzwyczajeni. No, Amauri nie zagrał. Do tego druga połowa to już momentami męczarnia i spacer. A w 90 minucie nawet wszędziebiegającyjakmotorek Nedved przykucnął na murawie, bo już nie miał siły.
Świetny wynik, osiągnięty jednak moim zdaniem tymi samymi narzędziami. Wniosek: dobrze, że Ferrara umiał zrobić z nich użytek i odpowiednio zmotywować zespół.
- Łukasz
- Juventino
Tę ostatnią Alex trafił, ale poprzednią taką samą spierniczył niemiłosiernie. Brawa dla Marchisio za podanie.
Amrosini, Melo: dziękujemy za pomoc!
Wolny Alexa jak dla mnie bramką miesiąca.
Brawo Ciro!
Mnie tylko w tym wszystkim jedno martwi: co z Giovinco?
Amrosini, Melo: dziękujemy za pomoc!
Wolny Alexa jak dla mnie bramką miesiąca.
Brawo Ciro!
Mnie tylko w tym wszystkim jedno martwi: co z Giovinco?