Polacy w ligach zagranicznych
- Majos
- Juventino
Ireneusz Jeleń znów pokazał klasę, strzelając swojego 14. gola w tym sezonie. Zdobył on dla Auxerre 3. punkty. Kuba Błaszczykowski i Artur Wichniarek zdobyli po bramce w minionej kolejce 1.Bundesligi. Mimo trafienia Artura, Arminia Bielefeld żegna się z najwyższą klasą rozgrywkową w Niemczech. Ciekawe czy Wichniarek zostanie w Arminii ?
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Artur Wichniarek tak na odchodne strzelił nam kolejną bramkę w sezonie. Mimo kiepskiej wiosny uważam, że Wichniarek ma za sobą całkiem niezły sezon. Najlepsze miesiące w wykonaniu Wichniarka były zaraz na początku sezonu kiedy to ścigali się z Ibiseviciem. Mimo wszystko jestem pełen uznania dla Króla Arutra, że w tak słabej ekipie zdołał nastrzelać tyle goli (1/3 wszystkich goli Armini w tym sezonie).
Jeleń po raz wtóry pokazuje swój kunszt i strzela kolejną ważną bramkę dla Auxerre w tej rundzie. Być może, gdyby nie kontuzja Irek byłby królem strzelców francuskiej Ligue 1.
Boruc po raz pierwszy podczas pobytu w Szkocji nie zostaje mistrzem tego kraju, co jakby podkreśla, że czas osób pokroju Strachan/Nakamura/Hartley/Hesselink/Boruc? być może się wyczerpał i potrzebne są zmiany.
Jacek Krzynówek został mistrzem Niemiec gdyż na jesień spędził czas właśnie w Wolfsburgu. Co prawda nie był filarem tej ekipy, ale swoją cegiełkę na pewno dołożył.
Jeleń po raz wtóry pokazuje swój kunszt i strzela kolejną ważną bramkę dla Auxerre w tej rundzie. Być może, gdyby nie kontuzja Irek byłby królem strzelców francuskiej Ligue 1.
Boruc po raz pierwszy podczas pobytu w Szkocji nie zostaje mistrzem tego kraju, co jakby podkreśla, że czas osób pokroju Strachan/Nakamura/Hartley/Hesselink/Boruc? być może się wyczerpał i potrzebne są zmiany.
Jacek Krzynówek został mistrzem Niemiec gdyż na jesień spędził czas właśnie w Wolfsburgu. Co prawda nie był filarem tej ekipy, ale swoją cegiełkę na pewno dołożył.
- Majos
- Juventino
Szkoda, że Celtic z Arturem Borucem w składzie nie zdobędzie mistrzostwa Szkocji. Właściwie sam sobie na to zasłużył, zbyt często remisując ze słabymi przeciwnikami. Ciekawe czy Jacek Krzynówek dostanie medal za mistrzostwo Niemiec, bo nie wiem czy zagrał w wystarczającej liczbie meczy.
- Majos
- Juventino
Bardzo dobrze sezon zaczął się dla Wasilewskiego. Oby tak dalejzoff pisze:Wakacje kończą się bardzo szybko.
Lewandowski zagrał wczoraj pełne 90 minut w barwach Szachtara, ale jego zespół zaledwie zremisował. Wystartowała również belgijska Jupiler League, Wasyl w swoim stylu ponownie strzela bramkę.

- ArtHur
- Juventino
Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale mamy Polaka w Serie A. Błażej Augustyn, wybiegł wczoraj w pierwszym składzie Catanii przeciwko Sampdorii. Niestety w 78 minucie za drugą żółta kartkę musiał zejść z boiska. Catania przegrala 1:2. Swoją drogą, to trochę dziwne, że w ogóle wystąpił. Naczytałem się o nim różnych rzeczy, a do tego w Legii był czwartym śr. obrońcą, a warszawscy kibice ponownie uwierzyli w talent Mirka Trzeciaka do zakupów i sprzedaży :-D. No dobra, może był za słaby na ligę polską, lecz odpowiedni na włoską? Tak czy inaczej powodzenia.
- Vincitore
- Juventino
Tragedia Wasilewskiego.
http://i29.tinypic.com/33e1wfd.gif
Temu bezmózgowi się należą spore zawiasy, ma kisiel zamiast mózgu.
Szkoda Wasyla, miał grać w Premiership.
Otwarte złamanie.
http://i29.tinypic.com/33e1wfd.gif
Temu bezmózgowi się należą spore zawiasy, ma kisiel zamiast mózgu.
Szkoda Wasyla, miał grać w Premiership.
Otwarte złamanie.
- Vincitore
- Juventino
http://www.demorgen.be/static/FOTO/pe/1 ... 297983.jpg

Jeszcze protestował, nie mam słów na takich ludzi.

Jeszcze protestował, nie mam słów na takich ludzi.
- pan Zambrotta
- Juventino
O takim Pepe czy Tayloru też mówili, że dostaną z 20 meczów zawieszenia, a skonczyło się jak skończyło. A takim idiotom powinno się zabierać karty zawodnicze, bo to co robią to zwykła zbrodnia.
Platini na pewno coś z tym niedługo zrobi.
Szczerze mówiąc, to ja nie wiem, skąd, gdzie i kiedy takie odruchy u piłkarzy się wyrabiają. W podwórkowej piłce przecież żaden koleś nie wykonuje takich "wślizgów", liczy się przede wszystkim zabawa. No a w zawodowym futbolu tym bardziej - trenera, który uczy jak faulować zamknęliby w najbliższym wariatkowie.
Platini na pewno coś z tym niedługo zrobi.
Szczerze mówiąc, to ja nie wiem, skąd, gdzie i kiedy takie odruchy u piłkarzy się wyrabiają. W podwórkowej piłce przecież żaden koleś nie wykonuje takich "wślizgów", liczy się przede wszystkim zabawa. No a w zawodowym futbolu tym bardziej - trenera, który uczy jak faulować zamknęliby w najbliższym wariatkowie.