Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 22:33

dzodzik pisze:
pikito pisze:
dzodzik pisze: Jeśli Wisła wygra ten mecz to można powiedzieć, że na 100% zostanie mistrzem Polski albowiem nie powinna mieć żadnych kłopotów z pokonaniem Śląską który gra już w zasadzie o pietruszkę. Jeśli natomiast straci punkty w Gdańsku to moim zdaniem mistrzem zostanie Legia. Ponieważ gra ze Śląskiem, który jak już to wcześniej zauważyłem gra o nic
Mysle ze jestes w bledzie. Co z tego z Slask gra o przyslowiowa pietruszke. Na takie mecze jak z Jaga, Odra, czy ostatnio z Piastem moga sie rozluznic bo sa nizej od nich w tabeli. A Wisła, LEch, Legia to co innego, zawsze gdy urwą pkt pierwszej 3 podnosza swoj prestiz, na bank dostana jakies pensje, wiec czy ja wiem czy taka pietrucha. A dodatkowo Slask to naprawde solidna druzyna, ktora moze zrobic naprawde duzo, a na pewno zamieszac w tabeli.

Tak jak to mowil Smuda jakies 3 tyg temu mecze ze Slaskiem beda decydowac o mistrzostwie Polski ( oczywiscie nie słowo w słowe ) i cos w tym jest.
Juz dawno tak nie bylo zeby zarowno walce o mistrza, jak i o utrzymanie bedzie tak zacieta :P
Wystarczy tylko przypomnieć, że Śląsk był w stanie wywieźć z Poznania jeden punkt gdy jeszcze o coś grał, a u siebie przegrał. to ja dziękuje za takie sprężanie się na mocne drużyny;). Moim zdaniem jeśli Śląsk miałby o co walczyć to ten mecz wyglądał by zupełnie inaczej i wynik także mógłby być inny, a tak szybko stracona bramka i można powiedzieć, że było po meczu bo piłkarzom Śląska, aż tak bardzo nie zależało na wyniku. to samo można powiedzieć, o meczach z Wisła i Legia jeśli strzelą pierwsi bramkę ze Śląskiem to ta drużyna już tego raczej nie odrobi, bo po co gryźć trawę jak się gra o nic, jeszcze można nabawić się kontuzji itd.
a wlasnie, że piłkarzom Śląska eweidentnie zależało, stworzyli sobie kilka dogododnych sytuacji, a do tego strzelili prawidlowo bramke. Po prostu to drużyna z Poznania nie pozwolila na więcej Wrocławianom.

dzodzik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 23:31

ArtHur pisze: a wlasnie, że piłkarzom Śląska eweidentnie zależało, stworzyli sobie kilka dogododnych sytuacji, a do tego strzelili prawidlowo bramke. Po prostu to drużyna z Poznania nie pozwolila na więcej Wrocławianom.
Ta, tak im zależało jak mi na zdawaniu egzaminu z przedmiotu z którego za samo chodzenie mam zaliczenie. To znaczy poszedłem nawet na egzamin, ale nie przystąpiłem bo po co;)

De Celinaro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2009, 15:57

pikito pisze:

Oj juz górnikowi "nie pozwola" spasc. Tak jak w Austrii nie pozwolili spasc Austrii Wieden - zabierajc Grazer Ak chyba 15pkt za nieuregulowane finanse itp, tak tutaj nie zdziwiłbym sie jakby bylo pododbnie.
Walna kare dla Piasta, ze ..... stadion za maly, kasy nie ma, albo lige powieksza bo Kmita Zabierzów zrezygnowala w 1 lidze .
:roll:
A tak powaznie ktos z tej ligi musi spasc....
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=141301 - haha spełniły się Twoje słowa. Polska liga wymiata, jakie tu sie rzeczy dzieja to klekajcie narody

dzodzik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2009, 18:10

De Celinaro pisze:
pikito pisze:

Oj juz górnikowi "nie pozwola" spasc. Tak jak w Austrii nie pozwolili spasc Austrii Wieden - zabierajc Grazer Ak chyba 15pkt za nieuregulowane finanse itp, tak tutaj nie zdziwiłbym sie jakby bylo pododbnie.
Walna kare dla Piasta, ze ..... stadion za maly, kasy nie ma, albo lige powieksza bo Kmita Zabierzów zrezygnowala w 1 lidze .
:roll:
A tak powaznie ktos z tej ligi musi spasc....
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=141301 - haha spełniły się Twoje słowa. Polska liga wymiata, jakie tu sie rzeczy dzieja to klekajcie narody
Nie chcę nic mówić, ale odkąd wprowadzono licencje to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby wszystkie kluby ją dostawały w pierwszym terminie i jak dotąd jeśli dobrze pamiętam nikogo jeszcze z tego powodu nie spuszczono. Koniec, końców kluby się odwołają i pewnie dostaną licencję więc ja tu bym się żadnych sensacji nie dopatrywał.

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2009, 14:23

A czy w ostatnich latach kandydatem do spadku byl Górnik ?? Nie !!zawsze grał pod ogonem ekstraklasy albo w srodku tabeli, ale nie bylo takiej sytuacji jak teraz.
Dam sobie rekę uciac ( kurde palca juz nie mam :prochno: ) ze Gornik nie spadnie, po prostu nie ma takiej mozliowsci, i nie chodzi tu tylko o wzgledy sportowe :roll:

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2009, 19:37

A jak ocenicie mecze?(szczególnie te z górnej części tabeli) Czy były równie emocjonujące jak w studiu S-13? :)
W każdym razie Wisła mistrzem, Śląsk nie ma prawa wygrać w meczu przyjaźni w ostatnim meczu, a przecież inni też muszą wygrać.
Lechia przegrywa, ale po walce co daje nadzieje na utrzymanie, tym bardziej, że Piast, z którym grają za tydzień, zapewnił sobie utrzymanie.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2009, 20:07

Brawo Wisła, brawo Skorża. Imponujące jest to jak potrafił wstrząsnąć drużyną w szatni i jakich zmian dokonał. Sam koronowałem Lecha na mistrza przed rundą wiosenną, lecz Wisła sprawiła miłą niespodziankę.
Dzisiejsze mecze świetne, trzymające w napięciu i sytuacja zmieniająca się jak w kalejdoskopie, na szczęście wszystko skończyło się Happy Endem. Brawo Wisła!

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2009, 20:22

Mysle ze nasz liga nabrała rumienców, po raz kolejny udałem sie na Polonie, wczesniej przyciagnal mnie BOT, teraz Lech i szczerze mimo 6 goli nie byl to rewelacyjny mecz jak dla mnie. No i cena biletów odstrasza - dzisiaj bylo sporo osob, ale gdzyby obnizyli, mysle ze przychodziloby jeszcze wiecej osób.

Ładnie Wisła, potrafi grać swoje pomimo ze dostaje bramke juz na poczatku, z tego co slyszalem to po raz kolejny sporo okazji miał Cwielong, szkoda mi chlopaka bo ma talent ale jakos sie spala podczas meczu - przynajmniej przy bramkowych sytuacjach - czyli kluczowych.

Dziwi mnie to, że nikt z 2 Cracovia - Górnik nie zaryzykowal, bo przeciez remis nic im praktycznie nie daje. Mysle ze i Górnik i Cracovia walcza juz tylko o baraze.

@Edit - Zapomnialem o Lechii :P ale o nia jakos jestem spokojny, chociaz mecz ostatni maja ciezki to z tej 3, no 4 niech bedzie i Arka prezetuja sie obecnie najlepiej - to jest tylko moje osobiste zdanie.

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 00:33

To nasi bracia... :wink:

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 11:03

Legia Warszawa na mistrza nie ma już szans, ciekawe jak Lech. Mam nadzieję, że nie będzie za tydzień "kolejki cudów" i jednak Wisła zdobędzie mistrzostwo. Czy zasłużone ? Ktokolwiek by nie zdobył mistrzostwa to nie będzie ono w 100% zasłużone, bo każdy zespół miał w tym sezonie dużo wpadek, dziwnych meczy. Ta informacja nie wróży dobrze przed meczami w europejskich pucharach polskich drużyn.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 11:12

Mimo wszystko Legia miałaby najmniejsze szanse coś ugrać w el. do ligi mistrzów patrząc na personalia. W ogóle w Europie w następnym sezonie najwięcej szans na sukcesy ma znów Lech, gdyż w przeciwieństwie do Wisły i Legii planują się wzmocnić, a nie zarobić. Póki polskie drużyny w okienkach transferowych będą chciały jak najwięcej zarobić na swoich "gwiazdeczkach", to marne szanse by w końcu istnieć w Europie.

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 11:24

Ziółi pisze:Mimo wszystko Legia miałaby najmniejsze szanse coś ugrać w el. do ligi mistrzów patrząc na personalia. W ogóle w Europie w następnym sezonie najwięcej szans na sukcesy ma znów Lech, gdyż w przeciwieństwie do Wisły i Legii planują się wzmocnić, a nie zarobić. Póki polskie drużyny w okienkach transferowych będą chciały jak najwięcej zarobić na swoich "gwiazdeczkach", to marne szanse by w końcu istnieć w Europie.
Nie wiem skąd te informacje, że Lech planuje się tak konkretnie wzmocnić.. Pewnie ktoś dojdzie, jednakże bardzo prawdopodobne że Rengifo podobnie jak Stilic w letnim okienku transferowym zostaną sprzedani..
Ten pierwszy prawie na pewno. A nie trzeba nikomu tłumaczyć ile znaczyli w tym sezonie dla poznańskiej lokomotywy ;)

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 13:01

http://ekstraklasa.net/news,12007,reiss ... _plecy.htm

Wielkie ukłony dla tego pana ze wielki optymizm panujący w sierpniu tamtego roku, i brawa dla wszystkich mediów za wytypowanie, i przyznanie już w sierpniu Mistrzostwa Polski Amice Poznań. Co prawda jeszcze Amica ma szanse na Mistrzostwo Polski, ale musiałby wydarzyć się cud na miarę Cudów Tuska. :D

Wielkie brawa dla BKS za podjętą walkę. I dla WKS za odebranie punktów Legii Warszawa ;)

Mistrz Mistrz !

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 13:18

Juve Master pisze:
Ziółi pisze:Mimo wszystko Legia miałaby najmniejsze szanse coś ugrać w el. do ligi mistrzów patrząc na personalia. W ogóle w Europie w następnym sezonie najwięcej szans na sukcesy ma znów Lech, gdyż w przeciwieństwie do Wisły i Legii planują się wzmocnić, a nie zarobić. Póki polskie drużyny w okienkach transferowych będą chciały jak najwięcej zarobić na swoich "gwiazdeczkach", to marne szanse by w końcu istnieć w Europie.
Nie wiem skąd te informacje, że Lech planuje się tak konkretnie wzmocnić.. Pewnie ktoś dojdzie, jednakże bardzo prawdopodobne że Rengifo podobnie jak Stilic w letnim okienku transferowym zostaną sprzedani..
Ten pierwszy prawie na pewno. A nie trzeba nikomu tłumaczyć ile znaczyli w tym sezonie dla poznańskiej lokomotywy ;)
Ale LEch przynajmniej działa stara sie zakontraktowac Nowaka nie wiadomo czy to sie do konca uda, ale dziala. Smuda mówil ze Jodłowiec to b. dobry obronca i chetnie widzialby go u siebie. A LEgia? No sorry ale transfery typu Trocki, Jarzębowski, i z Poloni Bytom - nie moge przpomniec, nie zapewnia dobrej gry. A najbardziej kuleje atak bo "Czini", z młokosewm Paluchowskim nic nie zrobi.
A Lech ma skład solidny ale ławka tez cieniutko, nie ma kogo do przodu puscic jak slabo idzie, co Wilka jak cos nie idzie? Tu potrzebny ktos do rozruszania srodka a nie statyczna gra.

A kolega pisze ze Wisła tez chce zarobic?? na kim człowieku? Brozek juz nabrał obycia wiec to bedzie cud jak zostanie, Marcelo - kapitalny obronca. I do trgo Wisła robi naprawde dobre i trafione transfery, sa tez wpadki, ale np sprzedali Zurawskiego, byl Franek i Brozek, teraz jest Beto zobaczymy jak ten chlopak sie zaaklimatyzuje. Kosowski odzszedl - przyszedl Łobodzinski, a na prawej moze tez grac Małecki i Boguski.
Wystarczy troche pomyslec, bo LEch jak widac jezeli nie moze zdobyc mistrza to Europy nie podbije.

@Edit - a z ta Amica Poznań nie przesadzajcie, czemu nie piszczecie Dyskopolo, doszlo do fuzji, normalne i tyle LEch sobie miejsca w lidze nie kupil, chyba ze sie myle

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 13:37

pikito pisze:@Edit - a z ta Amica Poznań nie przesadzajcie, czemu nie piszczecie Dyskopolo, doszlo do fuzji, normalne i tyle LEch sobie miejsca w lidze nie kupil, chyba ze sie myle
Gdyby nie to że stary Lech połączył się z Amiką prawdopodobnie usłyszał by zarzuty korupcyjne i podobnie jak Zagłębie Sosnowiec, Korona Kielce, Zagłębie Lubin poleciał by klasę niżej.
Nie przesadzam ;)
Zgadnij gdzie "Lech" będzie grał na czas remontu swojego stadionu ? We Wronkach... :)

ODPOWIEDZ