AKCJA - NIEPOWTARZALNY PLAKAT JUVE!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 13:48

Ostatnio wiele się dzieje na forum, jeżeli chodzi o różnego rodzaju 'akcje'. Były poszewki, były breleki, było jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy, lecz tego, co mam Wam (pośrednio) do zaoferowania, nikt chyba jeszcze nie widział. Nie rozpisując się zanadto, przejdę do rzeczy.

Chodzi o plakat. Ot wydawało by się nic nadzwyczajnego. Pozory jednak mylą moi drodzy. Widzieliście kiedyś setki zdjęć zestawionych ze sobą tak, aby z dalszej perspektywy tworzyły jeden, duży obraz? Coś jak na okładce nowego albumu Jamesa Blunta -> http://www.bosecollins.co.uk/ATLSbcweb.gif, tylko z piłkarzami JUVE w roli głównej! A co jest najlepsze? Każdy będzie mógł sam wybrać sobie główne zdjęcie, to które będzie widać z daleka! :!:

Cena jednego takiego plakatu, w formacie A3 oscyluje w granicach 12zł za wykonanie; być może przy większym zamówieniu uda się zbić cenę do 10zł za sztukę. Dodatkowe koszta to wywołanie i wysyłka (kolejne 10-15zł), ale można je pominąć - wystarczy podać maila, na którego chcielibyście otrzymać plakat gotowy do wywołania. Potem tylko nagrywacie go na pendrive'a lub płytę, idziecie do MediaMarkt, wywołujecie za śmieszne pieniądze (max 5zł) i za 15-17zł macie coś, czym żaden inny kibic nie może się pochwalić! :whistle:

Osobiście raz zamówiłem taki plakat na prezent świąteczny dla brata i jego żony, który przedstawiał ich rocznego syna, a mojego bratanka. Prezentuje się znakomicie i robi wrażenie na każdym, kto tylko go zobaczy. 8)

zobaczcie sami -> http://img33.imageshack.us/img33/8403/filipas.jpg

plakat kolegi -> http://img190.imageshack.us/img190/9785/plakatmonia.jpg

Imponujące, prawda? :-D

Wypowiedzcie się proszę, co na ten temat sądzicie. Moim zdaniem jest to bardzo ciekawy pomysł wart zrealizowania.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2009, 14:58 przez wojczech7, łącznie zmieniany 2 razy.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:00

Pomysł świetny, wygląda imponująco! Już teraz jestem chętny na 3 sztuki ;)

Sky is the limit!
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:06

jakie wymiary ma taki plakat ?

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:10

tytus71 pisze:Cena jednego takiego plakatu, w formacie A5 oscyluje w granicach 12zł za wykonanie
A5??... Toż to jak mały zeszyt w kratkę... :|

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:23

Ja jestem jak najbardziej za. Aczkolwiek według mnie super akcją mogłyby być jakies t-shirty , byly już polo to może teraz jakies fajne t-shirty ?

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:35

mnowo pisze:A5??... Toż to jak mały zeszyt w kratkę... :|
Oczywiście że A3, mój błąd ;]

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:35

tytus71 pisze:zobaczcie sami -> http://img33.imageshack.us/img33/8403/filipas.jpg

sorry Winnetou, ale porównując ten obrazek do okładki albumu Blunt'a który sam przedstawiłeś , strzeliłeś sobie w stopę.
Wyraźnie widać, że obrazek tego dzieciaka to półprzezroczysta wklejanka.
To się ni kupy, ni dópy nie trzyma.

Są firmy, agencje reklamowe które potrafią zrobić coś takiego profesjonalnie. Jednak to jest sporo droższe i czasochłonne, bo musisz sam im jakieś 900 obrazków wysłać, no chyba że chcecie efekt dużego zdjęcia Juventusu na tle jakiś przypadkowych obrazków. Wiem, bo sam kiedyś chodziłem za takim czymś.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:42

Dokladnie tak jak mowi Pan Zambrotta, przeciez to jest zwykly polprzezroczysty obrazek nalozony na zbieranine innych zdjec. Na albumie Blunta wyglada to ZUPELNIE inaczej, choc tez jakos do gustu mi nie przypadlo, jako, ze i tam wszystko jest specjalnie wycieniowane, aby razem zestawione 'cos' tworzylo.

Pozwole sobie zacytowac:
Miś Coccolino pisze:To się ni kupy, ni dópy nie trzyma.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 14:57

Miś Coccolino pisze:
tytus71 pisze:zobaczcie sami -> http://img33.imageshack.us/img33/8403/filipas.jpg

sorry Winnetou, ale porównując ten obrazek do okładki albumu Blunt'a który sam przedstawiłeś , strzeliłeś sobie w stopę.
Wyraźnie widać, że obrazek tego dzieciaka to półprzezroczysta wklejanka.
To się ni kupy, ni dópy nie trzyma.
Kwestia gustu. U Blunta zdjęcie główne jest po prostu dużo słabiej widoczne i bardziej wtopione w tło. Ja chciałem, żeby chłopca było lepiej widać - ktoś inny może zechcieć, aby widoczny był tylko zarys postaci.

Dla porównania projekt, który zamówił kolega -> http://img190.imageshack.us/img190/9785/plakatmonia.jpg
Miś Coccolino pisze:Są firmy, agencje reklamowe które potrafią zrobić coś takiego profesjonalnie. Jednak to jest sporo droższe i czasochłonne
Ot i sedno sprawy. Moim zdaniem nawet w taki (moim zdaniem całkiem fajny) plakat warto zainwestować te 10-12zł... :roll:
Miś Coccolino pisze: musisz sam im jakieś 900 obrazków wysłać, no chyba że chcecie efekt dużego zdjęcia Juventusu na tle jakiś przypadkowych obrazków. Wiem, bo sam kiedyś chodziłem za takim czymś.
Przypadkowych obrazków nie będzie, bo jako inicjator podjąłbym się przesłania odpowiedniej ilości zdjęć... :wink:

ODPOWIEDZ