słaby Davids?
- DeeJay
- Juventino
Temat Davidsa był już powielany wiele razy, ale chciałbym przytoczyć go jeszcze raz.
Moggi oraz Lippi zapewniali, że Davids nie gra, ponieważ ma słabą formę. Zastanawiało mnie wówczas, czy zagra on w reprezentacji przeciw Austrii. No i zagrał. 45 minut. Jednak zaliczył baaardzo słabe spotkanie, więc znajdujemy potwierdzenie słów Moggiego i Lippiego.
Wypowiadałem się już w innym temacie, ale powiem jeszcze raz. Bardzo cenie Davidsa za wszystko co zrobił dla Juve. Ale jeśli nie chce podpisywać nowego kotraktu i do tego jest w słabej formie, powinien odejść w zimowym oknie transferowym. Ciągle mówi się o jego konfliktach z Lippim, Moggim (mimo, że oni zaprzeczają). Moglibysmy na nim zarobić jeszcze ok. 6-8 mln.
Z drugiej strony, jakby nie patrzeć, tak naprawdę nic nie wiemy. Z prasy dowiadujemy się przeróżnych plotek i nie wiadomo która jest z nich prawdą, która nie. Nie wiem co myśleć...
A wy co o tym wszystkim myślicie.
Moggi oraz Lippi zapewniali, że Davids nie gra, ponieważ ma słabą formę. Zastanawiało mnie wówczas, czy zagra on w reprezentacji przeciw Austrii. No i zagrał. 45 minut. Jednak zaliczył baaardzo słabe spotkanie, więc znajdujemy potwierdzenie słów Moggiego i Lippiego.
Wypowiadałem się już w innym temacie, ale powiem jeszcze raz. Bardzo cenie Davidsa za wszystko co zrobił dla Juve. Ale jeśli nie chce podpisywać nowego kotraktu i do tego jest w słabej formie, powinien odejść w zimowym oknie transferowym. Ciągle mówi się o jego konfliktach z Lippim, Moggim (mimo, że oni zaprzeczają). Moglibysmy na nim zarobić jeszcze ok. 6-8 mln.
Z drugiej strony, jakby nie patrzeć, tak naprawdę nic nie wiemy. Z prasy dowiadujemy się przeróżnych plotek i nie wiadomo która jest z nich prawdą, która nie. Nie wiem co myśleć...
A wy co o tym wszystkim myślicie.
- juveluck
- Juventino
No przyznam ze ja w to gadanie o slabej formie nie wierzylem. Zwlaszzca ze zaczelo sie o tym mowic po jego dobrych wystepach w USA. Wtedy wydawalo mi sie to kompletnym absurdem. Trudno powiedziec czy obecnie byl by w takiej formie, bo nie ma co ukrywac ze jest w slabej, jezeli gral by caly czas. Ale jesli wtedy tez w takie byl to nie mozemy sie dziwic temu ze nie gral. bo do gry obecnie sie nie nadaje. co nie zmiena faktu ze go bardzo lubie i chcial bym zeby zostal z nami

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Ironek
- Juventino
No Davids w usa był w bardzo dobrej formie, a teraz jest w słabszej chyba przez te wszystkie spekulacje na temat jego odejścia. Moim zdaniem za jakieś 2 mecze powróci do formy i mam nadzieję, że podpisze kontrakt z JUVE.
- BianconeriFan
- Juventino
Ja również ciągle mam jeszcze nadzieję, że Davids zmieni zdanie i podisze kontrakt z Juve... pozostaje wierzyć...
- JuveQL
- Juventino
Byc moze Davids jest rzeczywiscie w bardzo slabej formie ale przeciez ta zla passa sie kiedys skonczy. Wiec mam nadzieje ze Moggi nie jest na tyle glupi, aby nie podpisywac nowego kontraktu tylko z powodu slabej formy...powod musi byc inny.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja również jak większość niewierzyłem, że powodem są jego słabe występy :? Ja na ten temat dużo nie powiem bo już dawno zgłupiałem :roll: Niestety wyszło, że Davids od nas odejdzie co w żadnym % do mnie niedochodzi i niema zamiaru dojść.
A jego słaby występ w reprezentacji mógłbyć spowodowany właśnie ,,aferą Davidsową'', to klątwa, która ciąży na nim i na kibicach JUVE
Poprostu może się podłamał psychicznie i zagrał źle, no ale my tego niewiemy co najwyżej możemy się tylko domyślać
A jego słaby występ w reprezentacji mógłbyć spowodowany właśnie ,,aferą Davidsową'', to klątwa, która ciąży na nim i na kibicach JUVE

- DeeJay
- Juventino
Powód jest taki, że to Davids nie chce podpisac nowego kontraktu :?JuveQL pisze:Byc moze Davids jest rzeczywiscie w bardzo slabej formie ale przeciez ta zla passa sie kiedys skonczy. Wiec mam nadzieje ze Moggi nie jest na tyle glupi, aby nie podpisywac nowego kontraktu tylko z powodu slabej formy...powod musi byc inny.
- Semi
- Qualità Juventino
Jeżeli Davids nie chce podpisaćnowego kontrakto to znaczy się że nie chce już grać w Juve. A po co nam zawodnik, który nie chce grać dla klubu. Najlepszym rozwiązaniem będzie puszczenie go w zimowym oknie transferowym :?
Juve4ever
gg 3417094
gg 3417094
- Nowy
- Juventino
Wątpię w tą słabą formę, ale mniejsza z tym.
Davids jest wszechstronnym pomocnikiem - dobry zarówno w defensywie, jak i ofensywie. Ambitny, nieustępliwy, chętny do gry. Zawodnik bardzo pożyteczny dla drużyny. Jego odejście byłoby osłabieniem, ale mówi się trudno i żyje się dalej.
Osobiście dziwię się mu. W żadnym klubie nie wyrobi sobie takiej marki jaką ma w Juve. Odchodząc dużo straci, a nic nie zyska - ani sportowo, ani finansowo, ani tym bardziej prestiżowo.
Davids jest wszechstronnym pomocnikiem - dobry zarówno w defensywie, jak i ofensywie. Ambitny, nieustępliwy, chętny do gry. Zawodnik bardzo pożyteczny dla drużyny. Jego odejście byłoby osłabieniem, ale mówi się trudno i żyje się dalej.
Osobiście dziwię się mu. W żadnym klubie nie wyrobi sobie takiej marki jaką ma w Juve. Odchodząc dużo straci, a nic nie zyska - ani sportowo, ani finansowo, ani tym bardziej prestiżowo.
- nookie
- Juventino
Bez przesady panowie...jakbysmy mieli wyrzucac kazdego zawodnika ktory jest w slabszej formie to bysmy nie mieli skladu...dajmy mu troche czasu az sobie dojdzie do swojej nalepszej formy..pamietam jego mecz z realem...wprawdzie cala druzyna grala przepieknie ale on byl jednym z najlepszych...waleczny i nieustepliwy...takiego wlasnie chce go zapamietac..a nie jako zawodnika ktoremu podziekowano za wspolprace bo mial slabsza forme...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- lipa
- Qualità Juventino
jednak cos w tym jest... wlasnie sledze mecz czechy-holandia, jest 18 minuta a davids zaliczyl 2 zolta kartke ( :!: :? ) (pierwsza zolta dostal w 9' a druga i w konsekwencji czerwona w 13' :shock: )
co sie z nim dzieje?
co sie z nim dzieje?
- DeeJay
- Juventino
Teraz Davids będzie na ustach całej Holandii. Nie dość, że w przeciągu 13 minut dostał dwie żółte kartki, to jeszcze po jego interwencji sędzia podyktował rzut karny dla Czechów... Tym samym w głównej mierze własnie Davids pogrzebał szanse Oranje na pierwsze miejsce w grupie.
Nie powinienem nawet tak mysleć, jako kibic Juventusu, ale siłą bezradności i niewiedzy nasuwają się różne przypuszczenia. Nie wiemy co tak na prawdę dzieje się między Juventusem a Davidsem. Przemyślając absencję Davidsa, nie można wykluczyć, że piłkarz ten może mieć problemy z nadrolonem! Kiedyś przez to pauzował przez 6 miesięcy (nie dociekam, czy brał, czy nie). Jak wiadomo, po tym środku człowiek jest agresywny, bardziej pobudliwy (tak jak w tamtym czasie Davids, który dostawał masę czerwonych kartek). Teraz znów pokazał 'ząbki', co nie zdarzało mu się niemal przez cały poprzedni sezon! Nasuwa się pytanie: Dlaczego Davids nie gra w oficjalnych meczach Juve!? Zobaczyć go mogliśmy jedynie w meczach sparingowych, po których nie ma możliwości, żeby piłkarza poddać testom antydopingowym.
Myśle, że ta teoria jest dalece odbiegająca od prawdy, jednak nie można też wykluczyć, takiej możliwości.
Nie powinienem nawet tak mysleć, jako kibic Juventusu, ale siłą bezradności i niewiedzy nasuwają się różne przypuszczenia. Nie wiemy co tak na prawdę dzieje się między Juventusem a Davidsem. Przemyślając absencję Davidsa, nie można wykluczyć, że piłkarz ten może mieć problemy z nadrolonem! Kiedyś przez to pauzował przez 6 miesięcy (nie dociekam, czy brał, czy nie). Jak wiadomo, po tym środku człowiek jest agresywny, bardziej pobudliwy (tak jak w tamtym czasie Davids, który dostawał masę czerwonych kartek). Teraz znów pokazał 'ząbki', co nie zdarzało mu się niemal przez cały poprzedni sezon! Nasuwa się pytanie: Dlaczego Davids nie gra w oficjalnych meczach Juve!? Zobaczyć go mogliśmy jedynie w meczach sparingowych, po których nie ma możliwości, żeby piłkarza poddać testom antydopingowym.
Myśle, że ta teoria jest dalece odbiegająca od prawdy, jednak nie można też wykluczyć, takiej możliwości.