Liga Mistrzów 2009/2010 w Polsacie !!
- ArtHur
- Juventino
Super wiadomość, nie wiem czy w Polsacie wrócą do studia(swietni goscie, eksperci, dobre analizy i ten kucharz:D - majstersztyk), które było kilka lat temu, no ale sam fakt, że LM wraca do Polsatu bardzo cieszy.
- Łukasz
- Juventino
Co znakomicie widać w pojedynkach włosko-hiszpańskichzoff pisze: Mati to przede wszystkim fan piłki nożnej. Jest obiektywny. Zawsze chce by wygrywał futbol!
:roll:
- Łukasz
- Juventino
Mimo wszytko chyba tak, ale w Polsacie na pewno nie będzie tak śmiesznie.Szymek pisze: Łukasz, mimo wszystko lepsi kochankowie z Polsatu niż przeżytki z publicznej.
Eidt: TVP pewnie będzie chciała odkupić prawa do jednego meczu tygodniowo, tak jak w zeszłym roku.
- mateo369
- Juventino
od kogo, od enki? i nby na jakiej podstawie miałoby to działać? co we wtorek leciałby mecz w tvp a w środe na tvp i polsacie? w to to nigdy nie uwierzeŁukasz pisze:TVP pewnie będzie chciała odkupić prawa do jednego meczu tygodniowo, tak jak w zeszłym roku.
w zeszłym roku polsat nie miał 2 meczy tygodniowo więc tvp mogli odsprzedać, teraz to już by nie miało sensu
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pan Zambrotta
- Juventino
-Kowal, ile to 2+2*2 ?Łukasz pisze:Mimo wszytko chyba tak, ale w Polsacie na pewno nie będzie tak śmiesznie.
-yy....
-no, szybko
-8?
-nie, 6. Najpierw jest mnożenie
:C
- pawełek89
- Romanista
Bart_DB pisze:plus - Borki znają język polskiMiś Coccolino pisze: minus - Borki to fani Realu :roll:
A ja się cieszę, że w Polsacie będzie. Koniec z Gmochem i Engelem. Koniec z magicznym ołówkiem. Koniec z Szaranowiczem. Koniec ze Szpakowskim i jego niewiedzą. W Polsacie przynajmniej jest szansa na gości w studiu, którzy coś wiedzą o drużynach na temat których się wypowiadają. Choćby Zibi, który jest zaprzyjaźniony ze stacją, mógłby wpadać na spotkania przedstawicieli calcio, jak będzie w Polsce akurat. No i dwa spotkania w tygodniu... Wygłodzony na garnuszku TVP czuję się jak w pałacu. Ła ła łi ła.
Rowniez ciesze sie,ze Champions League wraca do Polsatu

(niestety bez Romy :doh: ).Popieram słowa Bart_DB koniec z Gmochem,Engelem i co najwazniejsze ze Szpakowskim

- Kuben
- Juventino
dla mnie porażka ze względu na komentatorów...
nigdy nie zapomnę Borkowi 'Del Zero' czy pro-niemieckiego komentowania Kołtonia. Typy którzy wyraźnie nie lubią Serie A. Najlepszy z tej trójki wydaje się być Iwanow.
ale fakt... 2 mecze w tygodniu kuszą, więc ogólnie jestem za
nigdy nie zapomnę Borkowi 'Del Zero' czy pro-niemieckiego komentowania Kołtonia. Typy którzy wyraźnie nie lubią Serie A. Najlepszy z tej trójki wydaje się być Iwanow.
buehehe, nie przesadzajmyzoff pisze:Jest obiektywny
ale fakt... 2 mecze w tygodniu kuszą, więc ogólnie jestem za
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- preclix
- Juventino
Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:
- minimav
- Juventino
Ty tak serio?quentin pisze:W sumie nieźle. Fajnie, że dwa mecze w tygodniu. I na szczęście nie będzie tego kołodziejczyka z "RP" w skrótach, bo taki z niego znawca futbolu, jak ze mnie tłumacz chińskiego.
Z calym szacunkiem do pana Szpakowskiego, ale, Ty rowniez odpowiedz na moje pytanie wyzejpreclix pisze:Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:

Ja sie bardzo ciesze ze LM bedzie w otwartym Polsacie

- Azrael
- Juventino
A ja się cieszę, że po kilku latach polsatowej posuchy, Liga Mistrzów wraca do studia tych "żelusiów". Szpakowski, Szaranowicz, Gmoch czy nawet Engel to wszystko piękna, ale... historia! Panowie może i się na piłce znają, ale nie potrafią tego "sprzedać".
Co do sposobu prowadzenia studia to Borek, Iwanow czy nawet przesadzony Kołtoń, to mimo wszystko futbolowi pasjonaci, którzy zawsze są na bieżąco z piłkarskimi nowinkami i ploteczkami. Wolę słuchać ich nawet, gdy są co nieco stronniczy niż wiecznego przekręcania nazwisk w wykonaniu "Szpaka" czy oderwanych od rzeczywistości komentarzy na temat wyimaginowanego przez siebie piłkarskiego świata.
Poza tym to zawsze dwa mecze w tygodniu!
A co do "n-ki" to gdyby nie fakt, że będą pokazywali wszystkie mecze na swoich kanałach, to nie wiem czym oni chcą w tej swojej stacji przyciągać widzów. Prowadzenie, a szczególnie komentatorzy w tej stacji to już dno totalne.
Pozdro!
Co do sposobu prowadzenia studia to Borek, Iwanow czy nawet przesadzony Kołtoń, to mimo wszystko futbolowi pasjonaci, którzy zawsze są na bieżąco z piłkarskimi nowinkami i ploteczkami. Wolę słuchać ich nawet, gdy są co nieco stronniczy niż wiecznego przekręcania nazwisk w wykonaniu "Szpaka" czy oderwanych od rzeczywistości komentarzy na temat wyimaginowanego przez siebie piłkarskiego świata.
Poza tym to zawsze dwa mecze w tygodniu!
A co do "n-ki" to gdyby nie fakt, że będą pokazywali wszystkie mecze na swoich kanałach, to nie wiem czym oni chcą w tej swojej stacji przyciągać widzów. Prowadzenie, a szczególnie komentatorzy w tej stacji to już dno totalne.
Pozdro!
- Safin
- Juventino
Teraz juz Sowa im nie pogotuje, w Dzien Dobry TVN jest czasami ( a co sie oglada czasamiSzymek pisze:Swoją drogą, tym kucharzem w studiu był chyba niegdysiejszy kucharz reprezentacji Polski, Robert Sowa? Dobrze pamiętam?
Łukasz, mimo wszystko lepsi kochankowie z Polsatu niż przeżytki z publicznej.

- preclix
- Juventino
Serio.minimav pisze:Ty tak serio?quentin pisze:W sumie nieźle. Fajnie, że dwa mecze w tygodniu. I na szczęście nie będzie tego kołodziejczyka z "RP" w skrótach, bo taki z niego znawca futbolu, jak ze mnie tłumacz chińskiego.Z calym szacunkiem do pana Szpakowskiego, ale, Ty rowniez odpowiedz na moje pytanie wyzejpreclix pisze:Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:
Ja sie bardzo ciesze ze LM bedzie w otwartym PolsaciePanowie Borek, Kołtoń i Iwanow maja, co tu duzo mowic, duzo wieksze pojecie o sporcie. A ze sa "za footballem" i nie lubia Serie A to bede mial jeszcze wieksza satysfakcje gdy Juventus wygra z jakims hiszpanskim/angielskim zespolem

- Bart_DB
- Juventino
O jakiej atmosferze mówimy? Atmosferze żenady i komedii? Szpakowski nie widzi co się dzieje na boisku, nie odróżnia od siebie piłkarzy, słyszy gwizdki sędziego dochodzące z innego wymiaru. On się ośmiesza przy każdej transmisji i swój poziom potwierdził słowami, że postara się być w formie na MŚ. Znaczy, że zdaje sobie sprawę, że coś w krytyce jego formy jest. Męczy się strasznie za mikrofonem, próbuje na siłę być elokwentnym. A podnietę przy fajnej akcji zaczyna przy wybiciu bramkarza. Momentami nie da się słuchać, jak po akcji jest strzał 10m nad bramką, a ten jęczy jakby piłka zdzierała lakier z poprzeczki.preclix pisze:Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:
Polsatowcy nie są wzorami, czasami są trochę bufonowaci. Ale nie można im odmówić znajomości ogólnej piłki nożnej, po prostu wiedzą tyle ile trzeba o każdej drużynie. Swobodnie komentują wrzucając fakty w komentarz meczu, przez co nie silą się na rozbudowane porównania i metafory dotyczące akcji piłkarzy. No i nie popełniają gaf. I nie mówcie, że Kołtoń nie lubi włoskiej ligi, bo jak ją komentuje to momentami przesadza z podniecaniem się taktyką Sieny, czy Cagliari.
ti porterò all'inferno con me.