Liga Mistrzów 2009/2010 w Polsacie !!

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 15:44

Super wiadomość, nie wiem czy w Polsacie wrócą do studia(swietni goscie, eksperci, dobre analizy i ten kucharz:D - majstersztyk), które było kilka lat temu, no ale sam fakt, że LM wraca do Polsatu bardzo cieszy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 15:51

zoff pisze: Mati to przede wszystkim fan piłki nożnej. Jest obiektywny. Zawsze chce by wygrywał futbol!
Co znakomicie widać w pojedynkach włosko-hiszpańskich
:roll:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 16:00

Swoją drogą, tym kucharzem w studiu był chyba niegdysiejszy kucharz reprezentacji Polski, Robert Sowa? Dobrze pamiętam?

Łukasz, mimo wszystko lepsi kochankowie z Polsatu niż przeżytki z publicznej.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 16:05

Szymek pisze: Łukasz, mimo wszystko lepsi kochankowie z Polsatu niż przeżytki z publicznej.
Mimo wszytko chyba tak, ale w Polsacie na pewno nie będzie tak śmiesznie.
:wink:

Eidt: TVP pewnie będzie chciała odkupić prawa do jednego meczu tygodniowo, tak jak w zeszłym roku.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 16:36

Łukasz pisze:TVP pewnie będzie chciała odkupić prawa do jednego meczu tygodniowo, tak jak w zeszłym roku.
od kogo, od enki? i nby na jakiej podstawie miałoby to działać? co we wtorek leciałby mecz w tvp a w środe na tvp i polsacie? w to to nigdy nie uwierze

w zeszłym roku polsat nie miał 2 meczy tygodniowo więc tvp mogli odsprzedać, teraz to już by nie miało sensu

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 16:56

Łukasz pisze:Mimo wszytko chyba tak, ale w Polsacie na pewno nie będzie tak śmiesznie.:wink:
-Kowal, ile to 2+2*2 ?
-yy....
-no, szybko
-8?
-nie, 6. Najpierw jest mnożenie

:C

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 17:21

Ja się bardziej cieszę że będą pokazywane dwa mecze w tygodniu i będę miał do nich dostęp niż tym kto je pokaże.
P.S Kołtonia nie darze wielką sympatią.

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 17:23

Bart_DB pisze:
Miś Coccolino pisze: minus - Borki to fani Realu :roll:
plus - Borki znają język polski

A ja się cieszę, że w Polsacie będzie. Koniec z Gmochem i Engelem. Koniec z magicznym ołówkiem. Koniec z Szaranowiczem. Koniec ze Szpakowskim i jego niewiedzą. W Polsacie przynajmniej jest szansa na gości w studiu, którzy coś wiedzą o drużynach na temat których się wypowiadają. Choćby Zibi, który jest zaprzyjaźniony ze stacją, mógłby wpadać na spotkania przedstawicieli calcio, jak będzie w Polsce akurat. No i dwa spotkania w tygodniu... Wygłodzony na garnuszku TVP czuję się jak w pałacu. Ła ła łi ła.

Rowniez ciesze sie,ze Champions League wraca do Polsatu :bravo:
(niestety bez Romy :doh: ).Popieram słowa Bart_DB koniec z Gmochem,Engelem i co najwazniejsze ze Szpakowskim :bravo: ich sie sluchac nie dalo :/ .Szkoda ze prawa do Mundiali ma TVP a nie Polsat.Polsat fajnie zrobil EURO08

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 17:39

dla mnie porażka ze względu na komentatorów...
nigdy nie zapomnę Borkowi 'Del Zero' czy pro-niemieckiego komentowania Kołtonia. Typy którzy wyraźnie nie lubią Serie A. Najlepszy z tej trójki wydaje się być Iwanow.
zoff pisze:Jest obiektywny
buehehe, nie przesadzajmy :wink:

ale fakt... 2 mecze w tygodniu kuszą, więc ogólnie jestem za :wink:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 17:42

Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 17:53

quentin pisze:W sumie nieźle. Fajnie, że dwa mecze w tygodniu. I na szczęście nie będzie tego kołodziejczyka z "RP" w skrótach, bo taki z niego znawca futbolu, jak ze mnie tłumacz chińskiego.
Ty tak serio?
preclix pisze:Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:
Z calym szacunkiem do pana Szpakowskiego, ale, Ty rowniez odpowiedz na moje pytanie wyzej ;)

Ja sie bardzo ciesze ze LM bedzie w otwartym Polsacie ;) Panowie Borek, Kołtoń i Iwanow maja, co tu duzo mowic, duzo wieksze pojecie o sporcie. A ze sa "za footballem" i nie lubia Serie A to bede mial jeszcze wieksza satysfakcje gdy Juventus wygra z jakims hiszpanskim/angielskim zespolem :P

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 18:00

A ja się cieszę, że po kilku latach polsatowej posuchy, Liga Mistrzów wraca do studia tych "żelusiów". Szpakowski, Szaranowicz, Gmoch czy nawet Engel to wszystko piękna, ale... historia! Panowie może i się na piłce znają, ale nie potrafią tego "sprzedać".

Co do sposobu prowadzenia studia to Borek, Iwanow czy nawet przesadzony Kołtoń, to mimo wszystko futbolowi pasjonaci, którzy zawsze są na bieżąco z piłkarskimi nowinkami i ploteczkami. Wolę słuchać ich nawet, gdy są co nieco stronniczy niż wiecznego przekręcania nazwisk w wykonaniu "Szpaka" czy oderwanych od rzeczywistości komentarzy na temat wyimaginowanego przez siebie piłkarskiego świata.
Poza tym to zawsze dwa mecze w tygodniu!

A co do "n-ki" to gdyby nie fakt, że będą pokazywali wszystkie mecze na swoich kanałach, to nie wiem czym oni chcą w tej swojej stacji przyciągać widzów. Prowadzenie, a szczególnie komentatorzy w tej stacji to już dno totalne.

Pozdro!

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 18:00

Szymek pisze:Swoją drogą, tym kucharzem w studiu był chyba niegdysiejszy kucharz reprezentacji Polski, Robert Sowa? Dobrze pamiętam?

Łukasz, mimo wszystko lepsi kochankowie z Polsatu niż przeżytki z publicznej.
Teraz juz Sowa im nie pogotuje, w Dzien Dobry TVN jest czasami ( a co sie oglada czasami :prochno: ) wiec konkurencja.

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 18:04

minimav pisze:
quentin pisze:W sumie nieźle. Fajnie, że dwa mecze w tygodniu. I na szczęście nie będzie tego kołodziejczyka z "RP" w skrótach, bo taki z niego znawca futbolu, jak ze mnie tłumacz chińskiego.
Ty tak serio?
preclix pisze:Nie zgadzam się z Wami. Szpakowski to klasa od parunastu ładnych lat, dla mnie ten nażelowany Borek i Kołtoń (z kompleksem Beenhakkera, gdy ten publicznie Go poniżył na MŚ), to tak jakby porównywać Smerfy do Pokemonów. Prezenterzy Polsatu nie potrafią wytworzyć takiej atmosfery i emocji podczas meczu jak Szpakowski. A te jego Niedwiedy tylko dodają smaczku :twisted:
Z calym szacunkiem do pana Szpakowskiego, ale, Ty rowniez odpowiedz na moje pytanie wyzej ;)

Ja sie bardzo ciesze ze LM bedzie w otwartym Polsacie ;) Panowie Borek, Kołtoń i Iwanow maja, co tu duzo mowic, duzo wieksze pojecie o sporcie. A ze sa "za footballem" i nie lubia Serie A to bede mial jeszcze wieksza satysfakcje gdy Juventus wygra z jakims hiszpanskim/angielskim zespolem :P
Serio. :)

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2009, 18:31

O jakiej atmosferze mówimy? Atmosferze żenady i komedii? Szpakowski nie widzi co się dzieje na boisku, nie odróżnia od siebie piłkarzy, słyszy gwizdki sędziego dochodzące z innego wymiaru. On się ośmiesza przy każdej transmisji i swój poziom potwierdził słowami, że postara się być w formie na MŚ. Znaczy, że zdaje sobie sprawę, że coś w krytyce jego formy jest. Męczy się strasznie za mikrofonem, próbuje na siłę być elokwentnym. A podnietę przy fajnej akcji zaczyna przy wybiciu bramkarza. Momentami nie da się słuchać, jak po akcji jest strzał 10m nad bramką, a ten jęczy jakby piłka zdzierała lakier z poprzeczki.

Polsatowcy nie są wzorami, czasami są trochę bufonowaci. Ale nie można im odmówić znajomości ogólnej piłki nożnej, po prostu wiedzą tyle ile trzeba o każdej drużynie. Swobodnie komentują wrzucając fakty w komentarz meczu, przez co nie silą się na rozbudowane porównania i metafory dotyczące akcji piłkarzy. No i nie popełniają gaf. I nie mówcie, że Kołtoń nie lubi włoskiej ligi, bo jak ją komentuje to momentami przesadza z podniecaniem się taktyką Sieny, czy Cagliari.

ti porterò all'inferno con me.
ODPOWIEDZ