Kto powinien trenować JUVENTUS w przyszłym sezonie???
- Giacobbneri
- Juventino
Szanse otrzymał Ciro i to on jest najbliżej posady trenera Juventusu na sezon 2010/11. Nie ma co go z góry skreślać. Zobaczymy jak poprowadzi zespół w ostatnich dwóch meczach. Jeśli Juventus zacznie grać tak jak choćby pod koniec 2008 to będzie to dla mnie znak, że warto dać Ferrarze szanse bo potrafi wydobyć wszystko z zespołu. Wszystko w jego rękach. Jeśli mu wyjdzie załatwi sobie dobrą fuchę. Jeśli nie, nikt nie będzie go przekreślał w przyszłości choć pewnie nie zostanie na przyszły sezon.
Conte ? Mam mieszane odczucia. Niby coś tam jego Bari gra ale wolałbym jeszcze z 2-3 sezony zobaczyć jak jego drużyna sobie radzi w Serie A. Skoro mówimy o tak związanym z Juventusem trenerze to pewnie w przyszłości nie będzie trzeba go zbyt wiele namawiać.
Rijkaard ? Nie i jeszcze raz nie. Raz, że jako trener trudno go klasyfikować na najwyższej półce. Dwa to przecież to człowiek Milanu. Mam nadzieję, że zostanie następca Ancelottiego. Tam będzie pasować, nie u nas.
Michael Laudrup to bardzo ciekawa kandydatura. Świetny piłkarz, bardzo dobry trener i na dodatek z historią w Juventusie. Jego Getafe było rewelacją, teraz został zdymisjonowany z posady trenera Spartaka ale aż tak źle mu nie szło. Miał też spore problemy kadrowe. Ja bym go nie przekreślał jako trenera. Co najważniejsze nie boi się stawiać na młodych. Ja jestem za ale niestety jego kandydatura pewnie nie będzie w ogóle brana pod uwagę ...
Mam nadzieję, że nie trenerem Juventusu nie będzie Spaletti. Do Gasperiniego mam szacunek olbrzymi. Za to że ma serce biało-czarne ale również za to że nie boi się na odważne rozwiązania. Jego 3-4-3 to ewenement na skale światową. Mało kto tak gra a Genoa potrafi grać w tym sezonie z zespołami mocniejszymi od siebie.
Ciekawą alternatywą mógłby być Laurent Blanc. Jest to jeden z najzdolniejszych trenerów młodego pokolenia. Był już takim trenerem na boisku, teraz robi kapitalną pracę w Bordeaux.
Osobiście jestem też pod wrażeniem rozwoju Marsylii pod wodzą Eric Gerrets ale jego wymieniam tylko w ramach wyliczanki bo szans na angaż w Juve nie ma żadnych
Ogólnie z tych wszystkich nazwisk łączonych z naszym klubem nie ma wielkich "gwiazd trenerki". Wszyscy największe osiągnięcia mają przed sobą. Oby, ktokolwiek zostanie trenerem właśnie zdobył je z nami ...
Osobiście liczę na Gianluca Vialliego. Miał być już trenerem ale wybrano Ranieriego. Jest symbolem Juventusu i ma spore szanse bo mam wrażenie że właśnie im większy staż w Juve tym większe szanse mają trenerzy w tym wyścigu
Conte ? Mam mieszane odczucia. Niby coś tam jego Bari gra ale wolałbym jeszcze z 2-3 sezony zobaczyć jak jego drużyna sobie radzi w Serie A. Skoro mówimy o tak związanym z Juventusem trenerze to pewnie w przyszłości nie będzie trzeba go zbyt wiele namawiać.
Rijkaard ? Nie i jeszcze raz nie. Raz, że jako trener trudno go klasyfikować na najwyższej półce. Dwa to przecież to człowiek Milanu. Mam nadzieję, że zostanie następca Ancelottiego. Tam będzie pasować, nie u nas.
Michael Laudrup to bardzo ciekawa kandydatura. Świetny piłkarz, bardzo dobry trener i na dodatek z historią w Juventusie. Jego Getafe było rewelacją, teraz został zdymisjonowany z posady trenera Spartaka ale aż tak źle mu nie szło. Miał też spore problemy kadrowe. Ja bym go nie przekreślał jako trenera. Co najważniejsze nie boi się stawiać na młodych. Ja jestem za ale niestety jego kandydatura pewnie nie będzie w ogóle brana pod uwagę ...
Mam nadzieję, że nie trenerem Juventusu nie będzie Spaletti. Do Gasperiniego mam szacunek olbrzymi. Za to że ma serce biało-czarne ale również za to że nie boi się na odważne rozwiązania. Jego 3-4-3 to ewenement na skale światową. Mało kto tak gra a Genoa potrafi grać w tym sezonie z zespołami mocniejszymi od siebie.
Ciekawą alternatywą mógłby być Laurent Blanc. Jest to jeden z najzdolniejszych trenerów młodego pokolenia. Był już takim trenerem na boisku, teraz robi kapitalną pracę w Bordeaux.
Osobiście jestem też pod wrażeniem rozwoju Marsylii pod wodzą Eric Gerrets ale jego wymieniam tylko w ramach wyliczanki bo szans na angaż w Juve nie ma żadnych

Ogólnie z tych wszystkich nazwisk łączonych z naszym klubem nie ma wielkich "gwiazd trenerki". Wszyscy największe osiągnięcia mają przed sobą. Oby, ktokolwiek zostanie trenerem właśnie zdobył je z nami ...
Osobiście liczę na Gianluca Vialliego. Miał być już trenerem ale wybrano Ranieriego. Jest symbolem Juventusu i ma spore szanse bo mam wrażenie że właśnie im większy staż w Juve tym większe szanse mają trenerzy w tym wyścigu

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- Szymek
- Juventino
Marzenia się spełniają… Jeden z moich ulubionych piłkarzy, niegdysiejszy wzór do naśladowania (gdy zaczynałem grać w piłkę to ze względu na niego miałem nr. 2
) trenerem Juventusu. Nareszcie poprowadzi nas facet z jajami i prawdziwy Juventino.
Warsztat trenerski nie wygląda obiecująco. Prowadzenie drużyny młodzieżowej i asystowanie Lippiemu przy pracy z kadrą narodową może okazać się za małą przygodą jak na Juventus. k Możliwe jednak, że właśnie dzięki temu na boisku częściej będziemy oglądać młodych zawodników. Mam nadzieję, że zaprocentuje także doświadczenie Ciro. Trzymam kciuki za niego, oby udało mu się coś udowodnić w dwóch ostatnich meczach, może to właśnie on nas wprowadzi ponownie na szczyt? Mam nadzieję.
Ferrara ma być trenerem na dwa ostatnie mecze, lecz wydaje mi się, że jest to próba generalna przed objęciem Juventusu w przyszłym sezonie. Nie ukrywam, że będę zdziwiony, gdy okaże się, że na tym zakończy się przygoda Ciro w roli trenera.
Jeśli jednak nie Ferrara, to kto w przyszłym sezonie nas poprowadzi? Wydaje mi się, że niemal na pewno będzie to Włoch. Spaletti, Prandelli, Gasperini, Conte i ewentualnie Vialli, to według mnie potencjalni kandydaci. Chętnie przywitałbym trenera Fiorentiny, jednak co wyjdzie z tych przymiarek zobaczymy w przyszłości…

Warsztat trenerski nie wygląda obiecująco. Prowadzenie drużyny młodzieżowej i asystowanie Lippiemu przy pracy z kadrą narodową może okazać się za małą przygodą jak na Juventus. k Możliwe jednak, że właśnie dzięki temu na boisku częściej będziemy oglądać młodych zawodników. Mam nadzieję, że zaprocentuje także doświadczenie Ciro. Trzymam kciuki za niego, oby udało mu się coś udowodnić w dwóch ostatnich meczach, może to właśnie on nas wprowadzi ponownie na szczyt? Mam nadzieję.
Ferrara ma być trenerem na dwa ostatnie mecze, lecz wydaje mi się, że jest to próba generalna przed objęciem Juventusu w przyszłym sezonie. Nie ukrywam, że będę zdziwiony, gdy okaże się, że na tym zakończy się przygoda Ciro w roli trenera.
Jeśli jednak nie Ferrara, to kto w przyszłym sezonie nas poprowadzi? Wydaje mi się, że niemal na pewno będzie to Włoch. Spaletti, Prandelli, Gasperini, Conte i ewentualnie Vialli, to według mnie potencjalni kandydaci. Chętnie przywitałbym trenera Fiorentiny, jednak co wyjdzie z tych przymiarek zobaczymy w przyszłości…
- Monte Cristo
- Juventino
A moim zdaniem Ciro na stanowisku trenera to zbyt duze ryzyko. Musimy miec kogos z doswiadczeniem, charyzma, wlasna taktyka i wizja zespolu i ambicjami. Ciro moze posiada niektore z tych cech, ale na pewno nie wystarczajaca zeby odrazu objac stery Juventusu.Szymek pisze:Marzenia się spełniają… Jeden z moich ulubionych piłkarzy, niegdysiejszy wzór do naśladowania (gdy zaczynałem grać w piłkę to ze względu na niego miałem nr. 2) trenerem Juventusu. Nareszcie poprowadzi nas facet z jajami i prawdziwy Juventino.
Szczerze mowiac to nie wiem kogo chcialbym najchetniej widziec jako trenera w nastepnym sezonie. Prandelli, Spaletti, Klinsman, Gasperini... Gdyby przyszedl ktos z tych czterech bylbym bardzo zadowolony

- De Celinaro
- Juventino
KLINSMAN?! 0o Skad taki idiotyczny pomysł...? i jeszcze byłbys 'zadowolony'... nie no masakra, zalamalem sie.Kuzminski pisze: Prandelli, Spaletti, Klinsman, Gasperini... Gdyby przyszedl ktos z tych czterech bylbym bardzo zadowolony
- Monte Cristo
- Juventino
Dlaczego idiotyczny pomysl? Moze mu sie w Bayernie nie udalo, ale zobacz jak prowadzil reprezentacje niemiec.De Celinaro pisze:KLINSMAN?! 0o Skad taki idiotyczny pomysł...? i jeszcze byłbys 'zadowolony'... nie no masakra, zalamalem sie.Kuzminski pisze: Prandelli, Spaletti, Klinsman, Gasperini... Gdyby przyszedl ktos z tych czterech bylbym bardzo zadowolony
EDIT: Down:
Nie widzialem, wiec zwracam honor

Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 19:58 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.
- D-Rose
- Juventino
Tajemnica poliszynela jest to ze to NIE Klinsmann dokonywał selekcji i to nieon prowadził reprezentacje Niemiec a Joachim Loew(owczesny asystent). Jurgen figurował tylko na papierku jako selekcjoner.Kuzminski pisze:Dlaczego idiotyczny pomysl? Moze mu sie w Bayernie nie udalo, ale zobacz jak prowadzil reprezentacje niemiec.De Celinaro pisze:KLINSMAN?! 0o Skad taki idiotyczny pomysł...? i jeszcze byłbys 'zadowolony'... nie no masakra, zalamalem sie.Kuzminski pisze: Prandelli, Spaletti, Klinsman, Gasperini... Gdyby przyszedl ktos z tych czterech bylbym bardzo zadowolony
PS: Dawac tego z Genoi, gorzej juz chyba byc nie moze, wiec raczej ryzyka tez za wielkiego nie ma a sadze ze ma szanse byc nowym Lippim 8)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 15:58 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- kamilu_87
- Juventino
Prowadził Niemców to Loew...Klinsmann siedział tylko na ławce.Kuzminski pisze:Dlaczego idiotyczny pomysl? Moze mu sie w Bayernie nie udalo, ale zobacz jak prowadzil reprezentacje niemiec.De Celinaro pisze:KLINSMAN?! 0o Skad taki idiotyczny pomysł...? i jeszcze byłbys 'zadowolony'... nie no masakra, zalamalem sie.Kuzminski pisze: Prandelli, Spaletti, Klinsman, Gasperini... Gdyby przyszedl ktos z tych czterech bylbym bardzo zadowolony
EDIT
VirusT Widać ze sie rozumiemy 8)
- Szymek
- Juventino
Zgadzam się, że to dość ryzykowne, jednak nic nie jest jeszcze pewne. Jak na razie Ciro jest trenerem na dwa ostatnie mecze, z których można będzie wysnuć jakieś wnioski. Należy jednak pamiętać, że to dwa ostatnie mecze sezonu i trudno jest się nimi sugerować (odnoście przyszłości). Czas pokaże.Kuzminski pisze:A moim zdaniem Ciro na stanowisku trenera to zbyt duze ryzyko.
Charyzmę i ambicję ma z pewnością. Doświadczenie jako piłkarz duże, na dodatek pracował z wieloma szkoleniowcami, jednak jako trener - niewielkie, żeby nie powiedzieć: żadne. Co do taktyki i wizji zespołu - przekonamy się o tym po dwóch najbliższych meczach. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wierzę w niego.Kuzminski pisze:Musimy miec kogos z doswiadczeniem, charyzma, wlasna taktyka i wizja zespolu i ambicjami. Ciro moze posiada niektore z tych cech, ale na pewno nie wystarczajaca zeby odrazu objac stery Juventusu.
- Bulentus
- Juventino
Szymek pisze:
Charyzmę i ambicję ma z pewnością. Doświadczenie jako piłkarz duże, na dodatek pracował z wieloma szkoleniowcami, jednak jako trener - niewielkie, żeby nie powiedzieć: żadne. Co do taktyki i wizji zespołu - przekonamy się o tym po dwóch najbliższych meczach. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wierzę w niego.
Tez tak mysle. Ciro byl bardzo ambitnym, inteligentnym pilkarzem i nie watpie, ze jako trener Juve zrobi wszystko co w jego mocy.
Doswiadczenie mysle tez ma niemale: wiem ze Primavera to calkiem inna bajka, ale wiedzial, jak chlopakow zmotywowac i z nimi wygrywac.
Teraz w seniorskiej bedzie mial jeszcze wsparcie naszych weterynow, szczegolnie Alexa, jego wczesniejszego kapitana.
Przez to mysle, ze amosfera w szatni bedze automatycznie w wiele lepsza.
Jak bedzie wygladac jego taktyka? Kogo wystawi? Zaryzykuje z Giovinco? Juz sie nie moge doczekac co z tego wyjdzie. Ale wierze w niego!
Jesli mu te dwa mecze wyjda i je wygra, to stawiam jego szanse na przyszly sezon na 50 %. Pytanie czy, w razie sobrych sukcesow, nasi szefowie beda mieli jaja i zaryzykuja z "niedoswiadczonym" Ciro, w sumie bez nazwiska w trenerce.

- Łukasz
- Juventino
Dokładnie. Po prostu - był Juventino pełną gęba.Pabuju pisze:Ciro byl bardzo ambitnym, inteligentnym pilkarzem
To nie jest żadne ryzyko, ale raczej nie ma innego wyjścia.Pabuju pisze:Zaryzykuje z Giovinco?
- Madara
- Juventino
Obecnie posada trenera to największa niewiadoma.
Zobaczymy jak bedzie sobie Juve radzilo w tych ostatnich 2 meczach.
Ferrara ma za soba wspolprace z Lippim. Moze to tez coś znaczyc.
Chyba obecnie to On (Ferrara) moglby sie nadawac na trenera ale najlepsza opcja na włoskie boiska i przywiazanie do taktyki to uwazam ze Hiddink jest w stanie doprowadzic Juve do poziomu.
Jego wyciągnięcie z Rosji jest możliwe, szkoda tylko ze mało realne.
Po mistrzostwach na pewno. Zobaczymy.
Zobaczymy jak bedzie sobie Juve radzilo w tych ostatnich 2 meczach.
Ferrara ma za soba wspolprace z Lippim. Moze to tez coś znaczyc.
Chyba obecnie to On (Ferrara) moglby sie nadawac na trenera ale najlepsza opcja na włoskie boiska i przywiazanie do taktyki to uwazam ze Hiddink jest w stanie doprowadzic Juve do poziomu.
Jego wyciągnięcie z Rosji jest możliwe, szkoda tylko ze mało realne.
Po mistrzostwach na pewno. Zobaczymy.
- stahoo
- Juventino
Prawdopodobnie za tydzień albo dwa wyleci z Realu Juande Ramos. Stylem gry odpowiada Juve. Jednak nie zostanie naszym trenerem na 99.999999(9) % i dobrze, bo przykład Tottenhamu pokazuje, że ten trener ma tez wpadki. Mimo genialnej passy z Realem (od GD do GD tylko 1 remis) nie wiadomo jkaby poradził sobie w klubie, który przezywa gorsze chwile, ma średnich piłkarzy i niewiele kasy na transfery.
- montero4
- Juventino
Wie ktoś czy Ferrara podpisał jakiś kontrakt i na ile? Czy może dalej pozostaje w młodzieżówce a trenuje pierwszą drużynę? Jak to formalnie wygląda?
Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

- FalsoVero
- Juventino
Tak się zastanawiam nad tym nowym trenerem Juve widzę ludzi którzy chcieliby Conte inni z kolei Gasperini'ego mi natomiast pasowałby Ciro. Dlaczego ? Już tłumaczę. Czym się różni Ciro o Conte? W sumie niczym, oczywiście można napisać, że Antonio ma większe doświadczenie z okazji, że trenuje z powodzeniem Bari ale co z tego? Jest to Serie B oczywiście Bari nawet w niższej klasie rozgrywkowej miało takich przeciwników jak Parma, Livorno. Ciro do tej pory prowadził zespoły młodzieżowe ale zaznaczam ALE jest asystentem jakże Kochanego przez Nas Lippi'ego który zapewne nie wziął go na asystenta po znajomości. Nie możemy zapomnieć, że Marcelo jest jednym z najlepszych w swoim fachu i nie sądzę by dobierał współpracowników za przysłowiowe "zasługi" bądź jak wcześniej wspomniałem po znajomości. Myślę, że Ciro mimo małego doświadczenia jako pierwszy trener posiada niezbędną wiedzę oraz umiejętności . Prócz tego doskonale zna chłopaków którzy w nim grają. Oczywiście mogę się mylić zobaczymy co przyniosą dwa ostatnie mecze.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- GamBit
- Juventino
Hmm ja w sumie wybralbym Spalettiego jesli tylko dalby sie wyciagnac z Romy.Jakos najbardziej do mnie przemawia jego kandydatura.Conte i Ciro mimo calego szacunku dla nich nie maja jeszcze wedlug mnie na tyle doswiadczenia zeby prowadzic taki klub jak Juve.
btw witam wszystkich,jestem nowy na forum mimo ze strone odwiedzam juz od jakiegos czasu a kibicuje Juve juz prawie 15 lat.Pozdro
btw witam wszystkich,jestem nowy na forum mimo ze strone odwiedzam juz od jakiegos czasu a kibicuje Juve juz prawie 15 lat.Pozdro