Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- JuveR
- Juventino
Zapewne wypłacą mu tyle ile miał u nas zarobić przez czas obowiązywania kontraktu. No właśnie.. Do kiedy CR miał kontrakt? Gdzieś czytałem że ponoć tylko do końca tego sezonu?Siewier pisze:Ciekaw jestem kto następny wystąpi w roli kozła ofiarnego, któremu zarząd zarzuci całe zło tego świata.
W moim odczuciu błędna decyzja. Zarząd zaczyna zbierać plony swoich licznych złych decyzji z okresu ostatnich 3 lat i zapewne nie mają szczególnego pomysłu na to, co teraz począć. Zrozumiałe, że najbardziej obrywa się trenerowi, jednak wg mnie Claudio Ranieri jest płotką jeśli chodzi o listę winnych temu co się obecnie dzieje w klubie.
btw wie ktoś ile Ranieri dostanie zadośćuczynienia za zerwanie kontraktu? pewnie nie są to grosze, ale co tam, stać nas przecież!

Za rok pewnie sami siebie nawzajem pozwalniają i będzie spokój

- Łukasz
- Juventino
Też tak to odbieram. Na pewno nie zawaha się dać szansę młodemu.Miś Coccolino pisze:Cóż, wejście Ferrary oznacza na pewno wejście Giovinco co mnie cieszy niesamowicie.
Tak, Ranieri staje się niejako kozłem ofiarnym, a ta decyzja to w dużej mierze reakcja na głosy kibiców, u których zarząd ma złe notowania.Siewier pisze: W moim odczuciu błędna decyzja.
Ale też nie było innego wyjścia. Ranieri naprawdę nie wiedział, co się wokół niego dzieje. Dziwne zmiany, dziwne słowa... A Buffon, Camor i reszta mieli go w głębokim poważaniu.
Doszło do takiej sytuacji, że to była jedyna słuszna decyzja.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zaskoczyła mnie ta decyzja. Myślałem, że dadzą mu "dograć" te dwa ostatnie mecze. Z drugiej strony to mogłoby być przekreślenie gry w Lidze Mistrzów bez eliminacji, bo jeśli na Atalantę się nie potrafili tak zmotywować, aby wygrać, to na Sienę czy Lazio byłoby równie ciężko.
Jest Ferrara i oby to przyniosło dobre rezultaty. Na pewno piłkarze będą bardzo zmotywowani. Jest 7 punktów do zdobycia, ale jak zdobędziemy 6, to nie będzie źle ;]
Jak oceniam pracę Ranieriego? Bardzo źle nie było. Sezon przegraliśmy przegrywając z drużynami ze środka czy nawet dołu tabeli. Brakowało mi w niektórych meczach motywacji, widać było, że piłkarzom jakby nie zależy (oczywiście co innego umiejętności chociażby Grygery czy Marchionniego, które przerosły wszelkie oczekiwania). Mnie irytowała od pewnego czasu ciągłość taktyczna. Nie potrafiliśmy zagrać nic nieprzewidywalnego, ciągle to samo... I tu miałem obawy, czy kolejny sezon nie wyglądałby tak samo. Oczywiście Diego, ale wtedy trenerowi cała taktyka by padła, a na takie rzeczy pozwolić sobie nie można.
Jest Ferrara i oby to przyniosło dobre rezultaty. Na pewno piłkarze będą bardzo zmotywowani. Jest 7 punktów do zdobycia, ale jak zdobędziemy 6, to nie będzie źle ;]
Jak oceniam pracę Ranieriego? Bardzo źle nie było. Sezon przegraliśmy przegrywając z drużynami ze środka czy nawet dołu tabeli. Brakowało mi w niektórych meczach motywacji, widać było, że piłkarzom jakby nie zależy (oczywiście co innego umiejętności chociażby Grygery czy Marchionniego, które przerosły wszelkie oczekiwania). Mnie irytowała od pewnego czasu ciągłość taktyczna. Nie potrafiliśmy zagrać nic nieprzewidywalnego, ciągle to samo... I tu miałem obawy, czy kolejny sezon nie wyglądałby tak samo. Oczywiście Diego, ale wtedy trenerowi cała taktyka by padła, a na takie rzeczy pozwolić sobie nie można.
- filippo
- Juventino
Giovinco pewnie świętuje właśnie jego odejście. Takiego tupeciarza jak Ranieri to nie widziałem. Wiecznie zadowolony jak Zahorski, brak charyzmy. W zasadzie nie można tylko w złych słowach streścić jego pobyt u nas, w końcu wygraliśmy dwukrotniez bądź co bądź fatalnym wówczas Realem, ale niestety nasza forma zaczęła spadać po przerwie zimowej. Za szybko jak na klasowy zespół.
Jego zwolnienie było doskonałym ruchem ale istotne jest teraz to by zatrudnić dobrego fachowca i mam nadzieje że będzie to Spaletti. Możecie na nim wieszać psy, ale uważam że zła forma Romy to nie jest w większości jego wina. Jak Totti gra słabo to Roma także, Vucinic także słabo...Pewnie gdyby został na kolejny sezon to wyciągnął by Romę z dołka no ale istnieje możliwość że go wyleją.
Jego zwolnienie było doskonałym ruchem ale istotne jest teraz to by zatrudnić dobrego fachowca i mam nadzieje że będzie to Spaletti. Możecie na nim wieszać psy, ale uważam że zła forma Romy to nie jest w większości jego wina. Jak Totti gra słabo to Roma także, Vucinic także słabo...Pewnie gdyby został na kolejny sezon to wyciągnął by Romę z dołka no ale istnieje możliwość że go wyleją.
- sisman
- Juventino
będziemy na 4 i czeka nas gra w eleminacjach, może to i lepiej, bo za kare bedą musieli wcześniej zacząć okres przygotowywaczy. :-DMaxiLopez pisze:A co powiecie wtedy, jeżeli Ferrara nie utrzyma trzeciego miejsca ??
Day after day I'm getting better and better.
- MaxiLopez
- Juventino
Ciekawe uzasadnienie.sisman pisze:będziemy na 4 i czeka nas gra w eleminacjach, może to i lepiej, bo za kare bedą musieli wcześniej zacząć okres przygotowywaczy. :-DMaxiLopez pisze:A co powiecie wtedy, jeżeli Ferrara nie utrzyma trzeciego miejsca ??
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ty lepiej uzasadinj dlaczego ci zal czlowieka bez jakichkolwiek sukcesow w cv; bez zadnej woli zwycistwa czy osiagniecia sukcesu; ktory notorycznie popelnia bledy kadrowe i niestety nie wszystkie udaje mu sie naprawiac w przerwie (pfu, udawalo
); ktory marnuje talent Giovinco kosztem Marchionniego, Nedveda bez formy czy De Cegiele w pomocy; ktorego metody treningowe owocowaly seria niekonczoacych sie kontuzji; i ktory nie ma najmniejszego pojecia o futbolu wogole wybierajac Poulsena kosztem Alonso i rok torpedujac transfer Diego....

calma calma
- stahoo
- Juventino
Martwi mnie jedno (pewnie ktoś wcześniej o tym pisał, nie chce mi sie jednak przewertowac tych kilku stron).
Wywalamy trenera przed 2 ostatnimi meczami. Możliwe, że 2 najwazniejszymi meczami sezonu dla nas. Zajęcie 3 miejsca to byc albo nie byc w Champions League. Oczywiście, możemy awansowac z 4, ale... to loteria na kogo trafimy.
Ferrara będzie miał bardzo mało czasu na poukładanie drużyny, mam nadzieje, ze nie będzie bardzo zmieniac stylu Juve- nie w 3 czy 4 dni. teraz musi zrobic wszystko, zeby wygrac 2 spotkania, chocby 1-0 po nudnym meczu.
Wywalamy trenera przed 2 ostatnimi meczami. Możliwe, że 2 najwazniejszymi meczami sezonu dla nas. Zajęcie 3 miejsca to byc albo nie byc w Champions League. Oczywiście, możemy awansowac z 4, ale... to loteria na kogo trafimy.
Ferrara będzie miał bardzo mało czasu na poukładanie drużyny, mam nadzieje, ze nie będzie bardzo zmieniac stylu Juve- nie w 3 czy 4 dni. teraz musi zrobic wszystko, zeby wygrac 2 spotkania, chocby 1-0 po nudnym meczu.
- MaxiLopez
- Juventino
Mam jedną prośbę do ciebie znamienity "znawco" nie graj już w FM i przestań czytać "Piłkę Nożną" i wyłączaj Polsat Sport nie słuchaj Borków czy innych Kowalczyków sorry, że tak nie merytorycznie ale tyle moge teraz tobie powiedzieć.Pluto pisze:Ty lepiej uzasadinj dlaczego ci zal czlowieka bez jakichkolwiek sukcesow w cv; bez zadnej woli zwycistwa czy osiagniecia sukcesu; ktory notorycznie popelnia bledy kadrowe i niestety nie wszystkie udaje mu sie naprawiac w przerwie (pfu, udawalo); ktory marnuje talent Giovinco kosztem Marchionniego, Nedveda bez formy czy De Cegiele w pomocy; ktorego metody treningowe owocowaly seria niekonczoacych sie kontuzji; i ktory nie ma najmniejszego pojecia o futbolu wogole wybierajac Poulsena kosztem Alonso i rok torpedujac transfer Diego....
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
ale to wlasnie o to chodzi z tymi dwoma meczami - teraz wystarczy, ze Ciro wejdzie do szatni, powie kilka ladnych zdan i chlopaki wygryza na murawie te trzecie miejsce
edit: Maxi misiu kochany, dobrze, ale jesli ty zaczniesz ogladac mecze Juve
edit: Maxi misiu kochany, dobrze, ale jesli ty zaczniesz ogladac mecze Juve
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 21:55 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
calma calma
- Łukasz
- Juventino
I to jest ryzyko. A kto nie ryzykuje, ten nie ma. Taka sytuacja powinna wywołać dodatkową motywację.stahoo pisze:. Oczywiście, możemy awansowac z 4, ale... to loteria na kogo trafimy.
- Majos
- Juventino
Ranieri zwolniony. Jest to dobra decyzja dla większości kibiców Juventusu. Dla mnie właściwie też, bo po tym co pokazał ten Pan przez ostatnie 2-3 miesiące to można było się tego spodziewać. Swoją drogą Ranieri całkiem źle to sobie w Juventusie nie poradził. Z takimi bokami obrony, i brakami kadrowymi na innych pozycjach, z dużą "zgrają" piłkarzy przeciętnych to naprawdę nie jest zły wynik. Ale w Juve potrzebny jest ktoś wielki, naprawdę jakiś klasowy trener, a nie Claudio.
- KeRmit19
- Juventino
To co mnie w nim najbardziej denerwowalo to brak charyzmy, kreatywnosci i samokrytyki. Wiecznie zadowoony w kolko powtarzajacy te same <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> doprowadzajace nas kibicow do frustracji. Schematycznosc i monotonnosc w wystawianiu skladu, z ktorej wynikal brak efektywnosci(dobrych rezultatow) szczegolnie po odpadnieciu z LM, a ostatnio calkowity brak kontroli nad druzyna i wizji gry bylo dla niego gwozdziem do trumny. Ze zwolnienia nie ukrywam, ze sie ciesze i jestem przekonany, ze bedzie to dobre posuniecie. Ferrara, Juevntino z krwi i kosci z pewnoscia bedzie chcial sie pokazac i z calego serca licze, ze te 6 pktow padnie naszym lupem.
Wystawiajac ocene Ranieriemu za te 2 lata pracy z Juve, stawiam mu 4 z wielkim minusem z notka o braku dobrych perspektyw na przyszlosc przy jego ewentualnym zostaniu na stanowisku Juve. Na koniec pozostaje miec nadzieje, ze czekaja nas lepsze czasy...
Wystawiajac ocene Ranieriemu za te 2 lata pracy z Juve, stawiam mu 4 z wielkim minusem z notka o braku dobrych perspektyw na przyszlosc przy jego ewentualnym zostaniu na stanowisku Juve. Na koniec pozostaje miec nadzieje, ze czekaja nas lepsze czasy...