Kto powinien trenować JUVENTUS w przyszłym sezonie???
- Łukasz
- Juventino
Wręcz przeciwnie.MaxiLopez pisze:Zarząd tym zwolnieniem udowodnił, że nie dojrzał do kierowania takim klubem jak Juventus.
Już oficjalnie. Ciro trenerem. I bardzo dobrze, temu panu ufam, jak mało komu. Juventino. Brakuje mu tylko ogłady na stanowisku pierwszego. A kto w przyszłym sezonie? Gasperini z Ciro jako drugim? Bardzo chętnie.
Za 10 min prezentacja.
Źródło: juventus.com
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 18:09 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- bianConrado
- Juventino
- MaxiLopez
- Juventino
Środek tabeli?bianConrado pisze:Nie dojrzał ? Rozumiem że zadowala Cie środek tabeli ? Bo sorry ,ale pewnie wyżej byśmy nie siedzieli mając siwka + zarząd.MaxiLopez pisze:Zarząd tym zwolnieniem udowodnił, że nie dojrzał do kierowania takim klubem jak Juventus.

Dodam jeszcze Grygera, Molinaro, Mellberg, Legrottaglie, Marchisio, De Ceglie, Tiago.
Dzięki Ranieri za wszystko.
- JuveR
- Juventino
Nie wiem dlaczego, ale od razu pomyślałem o RanierimBobek1991 pisze:No niestety, Gasperiniego nie ujrzymy. Prandelli zostanie we Florencji, wszyscy go tam na rękach noszą, za jego kadencji Viola regularnie gra w pucharach, buduje mocną drużynę, myślę, że jeszcze nie spełnił swojej misji w Fiorentinie.
Conte... jakoś nie jestem przekonany. Co innego druga liga a walka o scudetto i LM. Na moje to jest zbyt niedoświadczony, trzeba troche posiedzieć w trenerce. Rijkaard i Klinsmann jakoś mi nie pasują, mało realne to się wydaje, to musi być ktoś kto miał doczynienia z włoską piłką, oni chyba nie mieli. Zostaje Vialli i Spaletti. Vialli też miał mało doczynienia z trenerką, o sukcesach nie wspomnę. No nie wiem, nie wiem, sam się nie potrafię zdecydować... Chyba chciałbym kogoś innego, jakiegoś starszego dziada, który już trenował drużynę pokroju Juve, wie co i jak, jest doświadczony. Ktoś kto siedzi w cieniu od kilku lat, nie wiem, taką mam wizję

Co miałeś na myśli wymieniając tych zawodników?Dodam jeszcze Grygera, Molinaro, Mellberg, Legrottaglie, Marchisio, De Ceglie, Tiago.
- Łukasz
- Juventino
Zauważ, co się działo z klubem w drugiej połowie sezonu. Słaba gra, remisy z "czerwonymi latarniami" (idiotyczne swoją drogą określenie), błędna selekcja (bo pod koniec sezonu Ranieri miał do dyspozycji praktycznie wszystkich, oprócz Sissoko), całkowita utrata kontroli nad zespołem: konflikty w drużynie, idiotyczne wypowiedzi pomeczowe...MaxiLopez pisze:Środek tabeli?
Jasne, że mamy spore tyły po calciopoli, a nasza kadra jest przeciętna, ale nie może być trenerem ten, kto nie panuje nad zespołem.
To jest Juve. Biały i czarny to prestiż, honor i ambitna walka. Zarząd nie miał wyjścia.
Mimo wszystko: grazie Caludio.
- MaxiLopez
- Juventino
Dodam jeszcze Grygera, Molinaro, Mellberg, Legrottaglie, Marchisio, De Ceglie, Tiago.
Nie no nic są to świetni zawodnicy i gwarantują podniesienie poziomu zważywszy na to, że ci piłkarze w tym sezonie stanowili "siłę" naszego zespołu to tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że zwolnienie Ranierego było rzeczą słuszną.Co miałeś na myśli wymieniając tych zawodników?
Żal.pl
- bianConrado
- Juventino
Myślisz ,że jakby Ranieri został to w następnym sezonie stałby się cud i od razu poprowadziłby Juve lepiej ? Nie spodziewałbym się wyżej niż 4 ,5 mjsc .. Dla mnie to jest praktycznie środek tabeli ..MaxiLopez pisze:Środek tabeli?bianConrado pisze:Nie dojrzał ? Rozumiem że zadowala Cie środek tabeli ? Bo sorry ,ale pewnie wyżej byśmy nie siedzieli mając siwka + zarząd.MaxiLopez pisze:Zarząd tym zwolnieniem udowodnił, że nie dojrzał do kierowania takim klubem jak Juventus.
Dzięki Ranieri za wszystko.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
jeszcze mu przekaz pozdrowienia od Giovinco :evil:Dzięki Ranieri za wszystko.
Jako nowego szkoleniowca zdecydowanie chcialbym Gasperiniego. Jesli mialby przyjsc Conte to juz lepiej zeby szkoleniowcem zostal Ferrara.
Tylko nie Conte, raz ze niedoswiadczony, dwa ze nigdy nie zapomne jak w Serie B wygralismy z jego ekipa po jakims bledzie sedziego i bezczelnie plumkal cos w stylu "tak, widac, ze calciopoli wszystkiego nie zakonczyla".
calma calma
- Zawidowianin
- Juventino
A co Ci takiego De Ceglie zawinił? Ile on grał, że miał znacznie wzmocnić siłę naszego zespołu?MaxiLopez pisze:Dodam jeszcze Grygera, Molinaro, Mellberg, Legrottaglie, Marchisio, De Ceglie, Tiago.Nie no nic są to świetni zawodnicy i gwarantują podniesienie poziomu zważywszy na to, że ci piłkarze w tym sezonie stanowili "siłę" naszego zespołu to tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że zwolnienie Ranierego było rzeczą słuszną.Co miałeś na myśli wymieniając tych zawodników?
Żal.pl
Jeżeli już dałeś Marchisio, to czemu nie umieściłeś naszego duńskiego sprintera, skoro nasz wychowanek dał nam od niego o wiele więcej w tym sezonie?
- De Celinaro
- Juventino
A ja niestety muszę się powtarzac i pytam sie po raz kolejny: jak można dziękowac za cokolwiek ranieriemu, jak mozna byc zadowolonym z jego wynikow, kiedy byla naprawde realna szansa nawet na duze sukcesy (Coppa Italia + Mistrzostwo w najlepszym wypadku, i to było osiągalne, wystarczyło wygrac 10 spotkan do konca sezonu, z czego tylko 3 lub 4 mogły sprawic trudnosci). Niech mi ktos wyjasni skad sie bierze wasza sympatia do tego człowieka? Za wyniki? Za styl gry? Za charakter? Za zmiany meczowe? Za skłócenie druzyny? Za utrudnianie rozwoju Giovinco i odzyskania formy Treze?
PS i odczepcie sie od De Ceglie i Marchisio, bo akurat do nich nie ma nikt prawa miec o nic pretensji.
PS i odczepcie sie od De Ceglie i Marchisio, bo akurat do nich nie ma nikt prawa miec o nic pretensji.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 18:37 przez De Celinaro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Też mam mieszane uczucia do Conte... Mimo tych ponad 300 występów w białoczarnej koszulce. Na szczęście jest Ferrara i to on poprowadzi Juve w najbliższych meczach.Pluto pisze:jeszcze mu przekaz pozdrowienia od Giovinco :evil:Dzięki Ranieri za wszystko.
Jako nowego szkoleniowca zdecydowanie chcialbym Gasperiniego. Jesli mialby przyjsc Conte to juz lepiej zeby szkoleniowcem zostal Ferrara.
Tylko nie Conte, raz ze niedoswiadczony, dwa ze nigdy nie zapomne jak w Serie B wygralismy z jego ekipa po jakims bledzie sedziego i bezczelnie plumkal cos w stylu "tak, widac, ze calciopoli wszystkiego nie zakonczyla".
W przyszłym sezonie chcę duet Gasperini-Ciro.
Za Real, za Romę, za to że świetnie radził sobie wobec plagi kontuzji, za to, że mimo przeciętnej jednak kadry po rocznej absencji wróciliśmy od razu do czołówki klubów Serie A...De Celinaro pisze:A ja niestety muszę się powtarzac i pytam sie po raz kolejny: jak można dziękowac za cokolwiek ranieriemu
- kornknot
- Qualità Juventino
Panowie, tutaj jest temat o nowym trenerze Juve a nie o Ranierim.
Wypowiadajcie się o jego pracy/zwolnieniu w tym temacie:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=16362
Inaczej polecą kartki.
Wypowiadajcie się o jego pracy/zwolnieniu w tym temacie:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=16362
Inaczej polecą kartki.
- Vincitore
- Juventino
Nowy trener? Chciałbym zmianę taktyki na 4-2-3-1, lub 4-3-1-2. Do takich kombinacji najlepszy byłby Spal, próbował tak grać w Romie, miał do tego nieco słabszych wykonawców niż miałby w Juve (wyłączając obecny sezon gdzie jest już wypalony w rzymskiej drużynie). Mimo wszystko jak dla mnie z przyjściem Diego warto byłoby spróbować nowej taktyki, pod niego. Nie jestem jednak jakoś murem za Spalem, najbardziej chciałbym Gasperiniego, ale on już raczej nie do wyjęcia.
Odnośnie Conte też nie miałbym również nic przeciwko. Niby jestem taki obojętny, ale to efekty oczopląsu po taktyce Ranieriego
.
Odnośnie Conte też nie miałbym również nic przeciwko. Niby jestem taki obojętny, ale to efekty oczopląsu po taktyce Ranieriego