Kto powinien trenować JUVENTUS w przyszłym sezonie???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kto za Ranieriego w przyszłym sezonie??

Gianluca Vialli
13
6%
Antonio Conte
18
9%
Gian Piero Gasperini
80
38%
Luciano Spaletti
28
13%
Frank Rijkaard
13
6%
KTOŚ INNY
51
24%
Claudio Ranieri powienien zostać
6
3%

Liczba głosów: 209
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 16:36

Czekamy na oficjalne potwierdzenia! To chyba na prawdę się śni...

A co do głównego wątku, to gdzieś kiedyś czytałem jeszcze o zainteresowaniu Juve Prandellim z Fiorentiny. To także kandydatura godna uwagi - ze nie najmocniejszą Violą raz po raz zajmuje lepsze miejsca niż Milan czy Roma w lidze. O czymś to świadczy.

Pozdrawiam!

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 16:43

stahoo pisze:No co wy. Z moich przecieków wynika, że podpisano z nim nowy, lukratywny kontrak. Dostał 2 mln euro podwyżki rocznie na zachęte i nowy 15 letni plan odbudowy druzyny. Zarząd obiecał mu też wolna ręke w sprawie transferów. Podobno już leci do Valencii by zaklepac... Rubena Baraje.
...a żeby się świńską grypą zaraził! :lol:
Zapomniałeś dopisać że widzi w Rubenie następcę Almirona.

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 16:56

Nie wiem ja wy ale ja lubię trenerów "tyranów". Jak powie, tak jest i niema dyskusji. Do tego ambitny i wie jak zachować się z klasą w ciężkich chwilach. Do takich trenerów należą Benitez, Capello czy Ferguson. Niestety żaden z nich nieosiągalny.
Dlatego wydaje mi się, że z wymienionych w ankiecie kandydatów najlepszy byłby Gesperini. Przypomina mi trochę Lippiego. Z przeciętnej do bólu Genui zrobił bardzo zgraną i zdyscyplinowaną drużynę. Warto dodać, iż nie miał w zanadrzu takich pieniędzy jak Ranieri. Uważam, że jeśli ktoś miałby zmienić Claudio to właśnie on.
Choć wydaje mi się, że powinien przyjść jakiś utytułowany trener, ale skoro takowych niema...

bianConrado pisze:Powiedz mi jaki utytułowany trener chciałby do nas przyjść ? :ok:
Przecież napisałem, ze obecnie takowych niema, więc po co głupio zadajesz pytanie?
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 17:11 przez goly, łącznie zmieniany 1 raz.

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:05

Powiedz mi jaki utytułowany trener chciałby do nas przyjść ? :ok:
Po tym jak Ranieri nagrzebał w tej drużynie trzeba przyjąć kogo sie dostanie ;)
No.. Gasperini dobry wybór

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:06

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:07

Lypsky pisze:http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... a-contract
Jeden kandydat chyba odpada.
Kandydat ,który byłby najprawdopodobniej najlepszym wybrankiem..
Zostało nam czekać...

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:18

No niestety, Gasperiniego nie ujrzymy. Prandelli zostanie we Florencji, wszyscy go tam na rękach noszą, za jego kadencji Viola regularnie gra w pucharach, buduje mocną drużynę, myślę, że jeszcze nie spełnił swojej misji w Fiorentinie.
Conte... jakoś nie jestem przekonany. Co innego druga liga a walka o scudetto i LM. Na moje to jest zbyt niedoświadczony, trzeba troche posiedzieć w trenerce. Rijkaard i Klinsmann jakoś mi nie pasują, mało realne to się wydaje, to musi być ktoś kto miał doczynienia z włoską piłką, oni chyba nie mieli. Zostaje Vialli i Spaletti. Vialli też miał mało doczynienia z trenerką, o sukcesach nie wspomnę. No nie wiem, nie wiem, sam się nie potrafię zdecydować... Chyba chciałbym kogoś innego, jakiegoś starszego dziada, który już trenował drużynę pokroju Juve, wie co i jak, jest doświadczony. Ktoś kto siedzi w cieniu od kilku lat, nie wiem, taką mam wizję :D

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:30

Bobek1991 pisze:Chyba chciałbym kogoś innego, jakiegoś starszego dziada, który już trenował drużynę pokroju Juve, wie co i jak, jest doświadczony. Ktoś kto siedzi w cieniu od kilku lat, nie wiem, taką mam wizję :D
Chyba nie myślisz o Lippim? Czyżby to był Trapattoni... :prochno:

yosdu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:32

stahoo pisze:No co wy. Z moich przecieków wynika, że podpisano z nim nowy, lukratywny kontrak. Dostał 2 mln euro podwyżki rocznie na zachęte i nowy 15 letni plan odbudowy druzyny. Zarząd obiecał mu też wolna ręke w sprawie transferów. Podobno już leci do Valencii by zaklepac... Rubena Baraje.
zapomniales wspomniec o jednym punkcie tego nowego kontraktu... od dzis stanowisko trenera juve jest dziedziczne... nastepna siwego bedzie jego syn, potem wnuk itd :D:D

niech go zwalniaja... bedzie to jedyny sukces JUVE w tym sezonie:) bede sie z niego cieszyl prawie tak samo jak cieszylem sie z kazdego scudetto :)

a od przyszlego sezonu chce widziec albo conte albo gasperiniego. chociaz bardziej chyba tego drugiego - nalezy mu sie ta posada

yosdu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:35

panie i panowie stalo sie!!!
RANIERI ZOSTAL ZWOLNIONY!!!
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... io-ranieri

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:41

No i ekstra !!! Brak siwego jeswt pierwszym poważnym wzmocnieniem Juve przed przyszłym sezonem!!!! Jeszcze żeby tylko nie spaprali sprawy z Diego i bedzie cacy ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:43

^FAZZI^ pisze:No i ekstra !!! Brak siwego jeswt pierwszym poważnym wzmocnieniem Juve przed przyszłym sezonem!!!! Jeszcze żeby tylko nie spaprali sprawy z Diego i bedzie cacy ;)
No raczej jak już siwka nie ma to Diego zostanie sciagniety kto wie czy siwek by go kupil :prochno:

Obrazek
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 17:45

Wreszcie nastał koniec tego trenera. Tylko Conte może wnieść prawdziwą i żywą legendą do zespołu :!:

Obrazek
Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 18:00

bianConrado pisze:No raczej jak już siwka nie ma to Diego zostanie sciagniety kto wie czy siwek by go kupil :prochno:
Co Ty opowiadasz ? Zrozum ze za transfery odpowiada zarzad a Ranieri przeciez nie raz mowil ze czego na Diego.

Ja rozumiem ze Ranieri sobie zasluzyl na kopniaka w cztery litery ale juz nie przeginajcie pały obwiniajac go za wszystko.

ibramerdovica do interu tez Ranieri sprzedal ?

Mam nadzieje ze w przyszlym sezonie bedziemy miec trenera ktory bedzie mial jaja i wlasne zdanie bo inaczej nie sadze aby sytuacja uległa zmianie.

Swoja droga gdyby brak transferu Diego oznaczal dymisje Secco i Gigliego to jestem w stanie zaplacic taka cene.

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2009, 18:03

No w sumie .. troszeczke przesadziłem .. Wybacz poniosło mnie ,bo już nie będę musiał latać do sklepu po Cholinex po każdym meczu :smile:

Obrazek
ODPOWIEDZ