Serie A (36): JUVENTUS 2-2 Atalanta
- slay_mac
- Juventino
@Wojtek
Jakbyś przeczytał do końca to byś wiedział, że chodzi jedynie o fazę pucharową
Moim zdaniem to ciekawe rozwiązanie, będzie można zobaczyć więcej ciekawych meczów.
Co do dyskusji o trenerze, wiadomo, że marzeniem byłby Hiddink, Ferguson lub Benitez. Prawdopodobnie jednak możemy brać pod uwagę kandydatury: Gasperiniego, Spallettiego i Conte.
Z tych trzech za najlepszego dla Juve uważam Conte. Nie potrzebny nam kolejny stary dziad w stylu naszego Siwka, Conte wniósłby powiew świeżości do naszej drużyny. Na pewno potrafiłby zmotywować piłkarzy, ponieważ sam był wybornym zawodnikiem i świetnie porozumiałby się z naszymi graczami.
PS.
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Balotelli strzela kolejne bramki dla interku, a nasz Giovinco kisi się na trybunach
?
Jakbyś przeczytał do końca to byś wiedział, że chodzi jedynie o fazę pucharową
Co do dyskusji o trenerze, wiadomo, że marzeniem byłby Hiddink, Ferguson lub Benitez. Prawdopodobnie jednak możemy brać pod uwagę kandydatury: Gasperiniego, Spallettiego i Conte.
Z tych trzech za najlepszego dla Juve uważam Conte. Nie potrzebny nam kolejny stary dziad w stylu naszego Siwka, Conte wniósłby powiew świeżości do naszej drużyny. Na pewno potrafiłby zmotywować piłkarzy, ponieważ sam był wybornym zawodnikiem i świetnie porozumiałby się z naszymi graczami.
PS.
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Balotelli strzela kolejne bramki dla interku, a nasz Giovinco kisi się na trybunach

- bianConrado
- Juventino
4 mjsc to w najgorszym wypadku..
3 mjsc także mnie nie zadowala..
Tak jak wyżej napisałeś teraz jest praktycznie mecz o wszystko musimy go wygrać ,bo przed nami mecz z Lazio , ciężki mecz.. Więc teraz apeluje do ekipy z JP jadącej na ten mecz : Chłopaki nie żałujcie swoich gardełek i zróbcie wszystko żebyśmy zdobyli te 3 cholerne punkty !!!!!
Jak będzie trzeba to ustawcie tam Ranieriego ;P
3 mjsc także mnie nie zadowala..
Tak jak wyżej napisałeś teraz jest praktycznie mecz o wszystko musimy go wygrać ,bo przed nami mecz z Lazio , ciężki mecz.. Więc teraz apeluje do ekipy z JP jadącej na ten mecz : Chłopaki nie żałujcie swoich gardełek i zróbcie wszystko żebyśmy zdobyli te 3 cholerne punkty !!!!!
- Buri
- Juventino
uważam że bez trenera byśmy lepiej zagrali.rh pisze:Buri nie sztuka jest zwolnic trenera ale czy masz jakiegos godnego nastepce od zaraz? ja nie zapomnialem o jakie cele walczy Juve. chode jednak twardo po ziemi i zdaje sobie sprawe ze z Poulsenami w skladzie wiele nie ugramy.
Ranieri - out. ale nie chce zadnego Conte
To już Jacek Gmoch ma mądrzejsze wypowiedzi pomeczowe niż Ranieri hyhyhy
Ponieważ mamy lepszych zawodników wg. Ranieriego?slay_mac pisze:
PS.
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Balotelli strzela kolejne bramki dla interku, a nasz Giovinco kisi się na trybunach?

Jedno jest pewne trzeba transferów jak i nowego trenera. Ranieri i transfery nie dadzą nam sukcesu
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Oczom nie wierze, ze jeszcze nie bylo komunikatu o pozegnaniu pana R. Przeciez to oczywiste - druzyna gra fatalnie, trenera nie lacza najmniejsze pozytywne wiezi z zawodnikami, co wiecej psuje atmosfere, sytuacja jest na ostrzu noza - punkt przewagi nad czwartym miejscem i dwa spitkania do konca. Trzeba by skonczonym
zeby w tej sutiuacji nie zwolnic w trybie natychmiastowym treneiro wstawiajac na lawke na dwa decydujace spotkania Ferrary. Niestety ale takie zachowanie wyraznie wskazuje, ze zarzad wcale nie ma ochoty zegnac sie z Ranierim, a co to oznacza dla Juventusu nie trzeba wspominac.

calma calma
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jestem normalnie zażenowany tym co się dzieje ostatnio.
7 ligowy i 8 w ogóle z rzędu nie wygrany mecz ligowy.
Mam nadzieję, że brak reakcji zarządu jest tylko pozorną ciszą przed tym co będzie po zakończeniu sezonu.
7 ligowy i 8 w ogóle z rzędu nie wygrany mecz ligowy.
Mam nadzieję, że brak reakcji zarządu jest tylko pozorną ciszą przed tym co będzie po zakończeniu sezonu.
- Madara
- Juventino
Jeśli mówimy już o meczu to osobiście go nie oglądałem.
Jednak samo oglądanie goli mogło troche pokazać co ogólnie się działo i jak wyglądało.
Taki wynik to nasza porażka.
W ostatnich 7 meczach mogliśmy spokojnie zdobyć komplet 21 pkt.
Zdobyliśmy 6 pkt
To klęska Juventusu.
W meczach z Milanem i Interem bez większego problemu mogliśmy odnieść zwycięstwo ponieważ nasi przeciwnicy mieli akurat słabszy dzień i byli do pokonania. Mogliśmy mieć w tej chwili 83 pkt
Skoro były spore szanse na pokonanie drużyn, które są przed nami to jak wyjaśnić "porażki" z kolejno Chievo, Genoą, Regginą, Lecce i teraz z Atalantą
To są drużyny, które powinny zostać przez Juve zmiecione w pył.
Myśle, że jest tak jak napisałem w poście wcześniejszym, że sami piłkarze są przeciwko Ranieriemu. Nie jest on człowiekiem sukcesu. Jest człowiekiem bez osiągnięć. Nie powinien NIGDY trafić do Juve.
Myśle, też że nasz zarząd utrzymuje, że wszystko jest w porządku tylko dlatego żeby żadnego piłkarza którego ma szanse sprowadzić nie odstraszyć tą fatalną atmosferą którą widać głownie po piłkarzach (Buffon).
Może tu też grać osobista niechęc trenera do zawodników (Giovinco, Trezeguet) no bo jak inaczej wyjaśnić ciągłe ich pomijanie
W ostatnich 7 meczach straciliśmy 14 GOLI !!!!!
Chyba już wiadomo która formacja wymaga poważnych wzmocnień i według mnie Cannavaro nic nie wniesie do naszej drużyny.
Jednak samo oglądanie goli mogło troche pokazać co ogólnie się działo i jak wyglądało.
Taki wynik to nasza porażka.
W ostatnich 7 meczach mogliśmy spokojnie zdobyć komplet 21 pkt.
Zdobyliśmy 6 pkt
To klęska Juventusu.
W meczach z Milanem i Interem bez większego problemu mogliśmy odnieść zwycięstwo ponieważ nasi przeciwnicy mieli akurat słabszy dzień i byli do pokonania. Mogliśmy mieć w tej chwili 83 pkt
Skoro były spore szanse na pokonanie drużyn, które są przed nami to jak wyjaśnić "porażki" z kolejno Chievo, Genoą, Regginą, Lecce i teraz z Atalantą

To są drużyny, które powinny zostać przez Juve zmiecione w pył.
Myśle, że jest tak jak napisałem w poście wcześniejszym, że sami piłkarze są przeciwko Ranieriemu. Nie jest on człowiekiem sukcesu. Jest człowiekiem bez osiągnięć. Nie powinien NIGDY trafić do Juve.
Myśle, też że nasz zarząd utrzymuje, że wszystko jest w porządku tylko dlatego żeby żadnego piłkarza którego ma szanse sprowadzić nie odstraszyć tą fatalną atmosferą którą widać głownie po piłkarzach (Buffon).
Może tu też grać osobista niechęc trenera do zawodników (Giovinco, Trezeguet) no bo jak inaczej wyjaśnić ciągłe ich pomijanie

W ostatnich 7 meczach straciliśmy 14 GOLI !!!!!
Chyba już wiadomo która formacja wymaga poważnych wzmocnień i według mnie Cannavaro nic nie wniesie do naszej drużyny.
- stahoo
- Juventino
Murowany kandydat do bramki sezonu. Jedynie gol Nedveda z Romą może tutaj powalczyc o pierwsze miejsce (no chyba, że fani Alexa zagłosuja na 1:0 z Romą w Turynie).Miś Coccolino pisze:heh... mnie najbardziej szkoda Zanettiego i jego bramki, która zostanie szybko zapomniana ze względu na wynik

Oczerniają? Pisanie, że Canna odszedł, kiedy inni zostali i dlatego nie chcą jego powrotu to oczernianie?bianConrado pisze:Tak wszyscy oczerniają Cannavaro .
To, że jest tak samo utytułowany jak Ranieri, tak jak Ranieri dobrze sobie radzi(ł) ze słabym zespołem. Nie wiadomo czy podoła z dobrym, gdzie presja jest o wiele większa.Bartek(Juventino) pisze:Po drugie nie wiem co masz do Conte, jest jeszcze Gasperini.
Co do Seby to się zgadzam, ale Trezeguet ma po prostu za silną konkurencję.Coby-Shaddix69 pisze:(...), Trezeguet) no bo jak inaczej wyjaśnić ciągłe ich pomijanie
- uriziel
- Juventino
silna konkurencje? obecnie to VI jest poza zasiegiem, DP i A obecnie niczym nie odstaja od Trezestahoo pisze:...
Co do Seby to się zgadzam, ale Trezeguet ma po prostu za silną konkurencję.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Kapitanami drużyny nie zostają ludzie ze słabym charakterem. Po drugie we Włoszech ciężko prowadzić klub bez poparcia kibiców. Pewne jest, że w każdym innym liczącym się w Europie klubie trener po takich wynikach wyleciałby. 2 Przykłady pierwsze lepsze: Bayern M, Chelsea. Cóż my przegrywamy z Atalantą walczymy o 3 miejsce nie wygrywamy od dawna więc bardzo prawdopodobne jest, że dwa ostatnie mecze to też będą straty pkt. W tedy odpowiedzialność za wyniki powinien ponieść nie tylko trener, ale i zarząd. Jest sytuacja gdzie trzeba ryzykować. Zostawić trenera na dwa mecze niech dociągnie 3 miejsce, czy zmiana bo z tym je stracimy. Za ewentualny wynik złej decyzji, który poznamy za 2kolejki zarząd także powinien zostać rozliczony.stahoo pisze:To, że jest tak samo utytułowany jak Ranieri, tak jak Ranieri dobrze sobie radzi(ł) ze słabym zespołem. Nie wiadomo czy podoła z dobrym, gdzie presja jest o wiele większa.Bartek(Juventino) pisze:Po drugie nie wiem co masz do Conte, jest jeszcze Gasperini.
- Łukasz
- Juventino
Nie mówię, że akurat Conte ma słaby charakter, ale moim zdaniem takie stwierdzenie to generalizacja. Kapitanem zazwyczaj zostaje ten, kto ma najwięcej występów w danym zespole. Ale oczywiście są wyjątki.Bartek(Juventino) pisze:Kapitanami drużyny nie zostają ludzie ze słabym charakterem.
- white_wolv
- Juventino
To co Ranieri zrobil z Juventusem to wynika z tego co ten zarzad zrobil z tym klubem. Akurat Ranieri u mnie jest pod sam koniec kolejki winnych.Martin pisze:Czy zarząd nie widzi co Ranieri zrobił z Juventusem?
Ja czekam tylko na to az kibice wezma sprawy w swoje rece. Dzieki Bogu widac ze oni zdaja sobie sprawe z tego ze glownym winowajcą nie jest Ranieri i trzeba wywalic na zbity pysk reszte zarzadu razem z ich millenijnym planem odzyskania potegi.
- Buri
- Juventino
To powiedz mi dlaczego nie gra Giovinco? Za wolny? za mało kreatywny? Czy poprostu wystawianie MM zamiast niego jak to miało miejsce w meczu z (Lecce?).white_wolv pisze:To co Ranieri zrobil z Juventusem to wynika z tego co ten zarzad zrobil z tym klubem. Akurat Ranieri u mnie jest pod sam koniec kolejki winnych.Martin pisze:Czy zarząd nie widzi co Ranieri zrobił z Juventusem?
Czyja to wina? Pewnie samego Giovinco

Ten człowiek tak jak ktoś już napisał trenuje kluby od 22 lat i nic nie osiagnął, więc dlaczego ma osiągnąć coś z Juve w nastepnym sezonie.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- white_wolv
- Juventino
Czy ja powiedzialem ze Ranieri jest super ? Czytaj ze zrozumieniem.
Jednak to przez zarzad, jego decyzje i transfery a takze zwyczajnie przez brak jaj i honoru jestesmy w takim miejscu, i tak za wysokim jak na to co soba prezentujemy przez wieksza czesc sezonu.
Jednak to przez zarzad, jego decyzje i transfery a takze zwyczajnie przez brak jaj i honoru jestesmy w takim miejscu, i tak za wysokim jak na to co soba prezentujemy przez wieksza czesc sezonu.
- Buri
- Juventino
To odpowiedz mi na pytanie dlaczego na ławie siedzi Giovinco a gra boski Marco? Czyja to wina? Transfer był Seba wrócił do Juve a Ranieri go nie wykorzystuje w swojej "taktyce: :rotfl:
- Vincitore
- Juventino
Dokładnie wolv, jeżeli zarząd byłby kompetentny i nie był pokroju Ranieriego to tego siwca już dawno w Turynie by nie było, bo to człowiek bez sukcesu, honoru i ambicji.
Dlaczego nie gra Giovinco? Również tego nie pojmuję i nie potrafię się z tym pogodzić. Czasami próbuję dotrzeć do Ranieriego i dla niego Seba jest za mało "defensywny", tak jakby piłka nożna polegała tylko na defensywie :lol:
Dlaczego nie gra Giovinco? Również tego nie pojmuję i nie potrafię się z tym pogodzić. Czasami próbuję dotrzeć do Ranieriego i dla niego Seba jest za mało "defensywny", tak jakby piłka nożna polegała tylko na defensywie :lol: