Serie A (36): JUVENTUS 2-2 Atalanta

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 21:39

bianConrado pisze:Hahaha lepiej poradzilibyśmy sobie bez trenera niż z Ranierim na czele :D hmmm.. jestem ciekawy jakiego sprowadzą następcę (o ile mają zamiar kogoś sprowadzić)
A tak w ogóle to czemu rozwiązano kontrakt z Didierem D ? :think:
Nie zgadzał się z wizją budowania klubu przez nasz zarząd tak samo jak Tardelli.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 21:39

Jedyny pozytyw - piękna bomba Zanettiego.

Poulsen po raz kolejny pokazał, że Serie A to poziom zdecydowanie za wysoki.

Linia obrony? Zagubiona grupka dzieci w strasznym lesie.

Iaq? Po raz wtóry mówię, że to nasz najlepszy grajek tej wiosny.

Ranieriego uważałem za dżentelmena. Wiedziałem, że nie jest trenerskim geniuszem, ale myślałem, że jeśli chodzi o poziom kultury to nie schodzi poniżej poziomu. Dzisiejsze procenty w wypowiedzi Claudio sprawiły, że stracił on w moich oczach jako człowiek. Nie liczy się już z pracodawcami, piłkarzami i kibicami. Zachowuje się trochę jak Beenhakker. 8 meczy bez zwycięstwa, a on nadal jest pewny swojej posady. Patologia.

Obrazek
bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 21:40

Coby-Shaddix69 pisze:
bianConrado pisze:Hahaha lepiej poradzilibyśmy sobie bez trenera niż z Ranierim na czele :D hmmm.. jestem ciekawy jakiego sprowadzą następcę (o ile mają zamiar kogoś sprowadzić)
A tak w ogóle to czemu rozwiązano kontrakt z Didierem D ? :think:
Nie zgadzał się z wizją budowania klubu przez nasz zarząd tak samo jak Tardelli.
I dobrze ,że się nie zgadzał ,bo co z tego wyszło :angry: ...
Wydaje mi się ,że Didier doprowadziłby ten klub do zwycięstwa.. ale tutaj tylko mogę gdybać sobie i gdybać ... i gdybać :cry:

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
Shrek_Rybnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 21:52

Szymek pisze: Cannavaro z zawiązanymi oczami zagrałby lepiej niż nasza cała obrona... Defensywa do wymiany. .

co do obrony to tak... trzeba Nam konkret ludzi, a nie tego kalectwa które dziś zagrało

Hm.... a oglądasz czasami mecze Realu :? jak tam ten gwiazdor Cana "kaleczy" ? jak nie potrafi goscia dogonić to mu po nogach jeździ... to jest taki piłkarz jakiego Nam potrzeba ?? Cana pogra jeszcze rok i co... koniec... tyle z niego będzie.... NIE dla sprzedawczyków !!!!!

pozdROWienia @ll
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 21:52

Buri nie sztuka jest zwolnic trenera ale czy masz jakiegos godnego nastepce od zaraz? ja nie zapomnialem o jakie cele walczy Juve. chode jednak twardo po ziemi i zdaje sobie sprawe ze z Poulsenami w skladzie wiele nie ugramy.
Ranieri - out. ale nie chce zadnego Conte

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 21:59

Shrek_Rybnik pisze:
Szymek pisze: Cannavaro z zawiązanymi oczami zagrałby lepiej niż nasza cała obrona... Defensywa do wymiany. .

co do obrony to tak... trzeba Nam konkret ludzi, a nie tego kalectwa które dziś zagrało

Hm.... a oglądasz czasami mecze Realu :? jak tam ten gwiazdor Cana "kaleczy" ? jak nie potrafi goscia dogonić to mu po nogach jeździ... to jest taki piłkarz jakiego Nam potrzeba ?? Cana pogra jeszcze rok i co... koniec... tyle z niego będzie.... NIE dla sprzedawczyków !!!!!
Nigdzie nie napisałem, że chce go widzieć w Juventusie, po prostu wyraziłem swoją opinię o naszej obronie. Zdarza mi się oglądać występy Cannavaro i wiem, że to nie ten Fabio co kilka lat temu, lecz to jak my dziś zagraliśmy w defensywie... brak słów. Nasi obrońcy powinni całować poprzeczkę, która uchroniła nas od całkowitej kompromitacji i kupić jakieś dobre wino Buffonowi, bo to cud, że on wytrzymuje nerwowo na boisku...

Shrek_Rybnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:03

w/g mojej oceny... Nasza obrona przestała istnieć odkąd Juve zostało zdegradowane... z czwórki światowej klasy obronców ( może poza Zebiną :P ) został tylko.... Zebina :/ Thuram, Cannavaro i Zambrotta poszli w... siną dal

pozdROWienia @ll
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:04

@rh
A kogo Wengera? Fergusona? Mourinho? a może Hiddinka? Ostatnie wydarzenia pokazują, że trudno jest we Włoszech prowadzić klub na stanowisku trenera, zarządczy czy kogoś innego bez poparcia kibiców. Po drugie nie wiem co masz do Conte, jest jeszcze Gasperini. Co do Spalettiego to zgodzę się, że to żadna lepsza alternatywa. Ale między w/w zarząd powinien wybrać.

De Celinaro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:07

rh pisze:Buri nie sztuka jest zwolnic trenera
Widocznie jest to wielka sztuka, skoro do tego czynu potrzeba terapi wstrząsowej, a i jej efekty nie sa do konca pewne
Ranieri - out. ale nie chce zadnego Conte
Po jeszcze jednym sezonie z ranierim na ławce rezerwowych zgodzisz sie na każdego pierwszego lepszego trenerzynę, byle nie tego pseudotaktyka, obiecuję Ci to. A Conte jest juz w tej chwili duzo lepszym trenerem niz ranieri i ma wiecej sukcesow (awansowal do Serie A, a Ranieri nic nie osiagnal i nie osiagnie)

A osobiscie marzę o Gasperinim.

wojtek11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:24

piotrek.prz pisze:
kamilu_87 pisze:Nawet jak trafi co z tego? 4-1 i 2-3. Mamy pewne miejsce w el.LM
Dobra, to ja wtrącę jedną ciekawą rzecz do dyskusji... Niektórzy piszą (niekoniecznie Ty, kamilu_87, ale Twoja wypowiedź odnosi się do 4. miejsca, więc pozwoliłem sobie ją zacytować), że nie jest najgorzej, bo miejsce w eliminacjach do LM mamy pewne... Ja mam tylko jedno pytanie: czy ktoś wie, jak te eliminacje będą wyglądać w tym roku?
Otóż uprzedzę ewentualne odpowiedzi i napiszę:
Eliminacje do LM - 3. runda "dla nie-mistrzów"

W razie zajęcia 4. miejsca Juventus zaczyna kwalifikacje od tzw. rundy play-off, ale w wersji "dla nie-mistrzów". Znajdzie się tam 10 drużyn, z czego 5 z nich to:
* Czwarta drużyna z Anglii - Arsenal
* Czwarta drużyna z Hiszpanii
* Czwarta drużyna z Włoch
* Francja Trzecia drużyna z Francji
* Niemcy Trzecia drużyna z Niemiec

Pozostałe 5 drużyn to zwycięzcy 3. rundy eliminacji w wersji "dla nie-mistrzów". Kto może być wśród nich? Między innymi:
* Wicemistrz ligi Rumunii (Dinamo Bukareszt, Unirea Urziceni, Politehnica Timişoara, Steaua Bukareszt, Universitatea Craiova, CFR 1907 Cluj lub Rapid Bukareszt)
* Twente Enschede
* Wicemistrz ligi Szkocji (prawdopodobnie Celtic)
* Wicemistrz ligi Turcji
* Szachtar Donieck
* Wicemistrz ligi Belgii (Anderlecht Bruksela lub Standard Liege)
* Zwycięzca rundy play-off w Grecji
* Wicemistrz ligi Czech
* Dynamo Moskwa
* Sporting Lizbona

Zakładając nawet bardzo prawdopodobne rozwiązanie, że Juventus będzie jedną z drużyn rozstawionych wraz z pozostałymi zespołami dołączającymi do walki o LM dopiero na etapie rundy play-off (czyli Arsenal, czwarty team z Hiszpanii, itd.), w wyniku czego uniknie tych najgroźniejszych drużyn, należy pamiętać, że może trafić np. na Celtic, Szachtar czy Sporting! To wcale nie są takie łatwe drużyny, a gdyby w Juve nie daj Boże został Ranieri, to całkiem prawdopodobne, że w przyszłorocznej LM może... tak, nas zabraknąć :!:
Juventus musi więc zająć miejsce trzecie - czwarte jest co najmniej niebezpieczne...
troche z innego tematu czytałem ten artykuł na wiki o lidze mistrzów 2009/2010 i zaskoczyło mnie to że mecze będa sie odbywać 4 dni z rzędu czyli albo (pon,wt,śr,czw) albo (wt,śr,czw,pt) i co dziennnie będzie rozgrywane 2 mecze ! a finał bedzie w sobote ! ciekawe ile meczy będzie transmitowała tvp2 ?? pewnie znów tylko 1 :/ co sądzicie o tym terminarz dla każdego zespołu będzie bardziej napięty ponieważ powiedzy juve zagra mecz LM w poniedziałek to mecz ligowy będzie musiał grać w piątek lub czwartek

Juventus Football Club SpA – najbardziej utytułowany włoski klub piłkarski
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:33

heh... mnie najbardziej szkoda Zanettiego i jego bramki, która zostanie szybko zapomniana ze względu na wynik :smile:

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:40

Miś Coccolino pisze:heh... mnie najbardziej szkoda Zanettiego i jego bramki, która zostanie szybko zapomniana ze względu na wynik :smile:
Dokładnie .. Chyba najładniejsza bramka sezonu ;)
Il Capitano próbował strzelić ładniejszą z przewrotki ,ale piłka posłał Panu Bogu w okno :lol:

żal tej bramki .. ;(

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:41

Mecz beznadziejny, idealnie podsumowujący sezon. Dopóki Alex wykorzystywał swoje sytuacje i był skuteczny były wyniki. Przyszła słabsza forma Alexa i cały zespół grał słabiej. Dziś abstrahując już od błędów w obronie mogliśmy spokojnie strzelić trzecią bramkę ale Alex niestety jest bez formy. Jedyny plus że cała nasza "góra" z Secco i Blankiem na czele też chyba mają już dość. Mam nadzieje, że nie tylko zmienią trenera ale również strategię transferową bo naprawdę nie mogę się nadziwić co robią piłkarze pokroju Mellberga w naszej drużynie i jak mało woli walki (gdyby było z pięciu Nedvedów ;/) wśród piłkarzy i na ławce jest podczas meczu jak nam nie idzie ...

Ciekaw jestem czy Fiorentina wygra pozostałe oba mecze, jeśli tak to skończymy najpewniej na 4 miejscu i może być naprawdę gorąco w el. do LM ...

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Shrek_Rybnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:42

żal... gry i straconych pkt....

a bramka sama w sobie... czysta poezja...

pozdROWienia @ll
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 22:50

O meczu szybko trzeba zapomnieć - dziwnie to brzmi, bo powtarzamy to jak mantrę po każdym z ostatnich 7 meczów - i skupić się na meczu ze Sieną. Dziś Inter rozbił tą drużynę u siebie 3-0, my musimy dokonać tego samego na wyjeździe. Zwycięstwo z 14-stą drużyną ligi da nam dobrą pozycję przed ostatnim ciężkim meczem z Lazio. Zwłaszcza w kontekście ostatniego meczu Fiorentiny i Milanu.

O ile poprzednie "porażki" kosztowały nas "stosunkowo niewiele", to przyszły mecz może nas kosztować już baaardzo wiele. Mam nadzieje, że na ten mecz za tydzień zawodnicy będą potrafili się umotywować jak na finał LM, bo być może to może być nasz mecz o "być albo nie być" w LM w przyszłym roku. Niewesoło jest o czymś takim pisać.

Jedyne pocieszenie, że na 5-te miejsce nie spadniemy już na pewno.

Pozdrawiam!

Zablokowany