Powrót Fiorentiy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
3d_man

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2003, 02:11

hehe no to niech zabrzmi znow nasz chorek :

viola viola VAFFANCULO :!:

:wink: :twisted:

ps
gdyby florentia zostala w c1 to nie jestem pewien czy tak predko awansowala by do B ...

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
kynias

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2003, 02:54

Czy to nie przypomina wam sytuacji z polskiej ligi? Liga wloska zostala powiekszona o 4 zespoly bo ...... oficjalnie fiora ma duza liczbe kibicow i nie moga grac w lidze C cos tam. W Polsce Zaglebie tez spadlo do 2 ligi, to sie doszukiwano afer i przekupstw. A tu Swit zrobil manewr i dostal licencje. (Mial nie dostac, a na jego miejsce Zaglebie mialo wrocic do ekstraklasy.) Za taka pilke to ja dziekuje.

Nowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2003, 19:12

Nie mam nic przeciw Violi. Wolę by oni grali w Serie A niż np. Lecce czy inne teamy z afrykańskiego południa. Jestem jednak przeciw powiększaniu ligi o 4 ekipy.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2003, 15:34

Powiem krutko: Tej druzyny nie pwoinno byc już na mapie piłkarskjej Europy

Poprsotu ten klub przetrwał nie uczciwie,inne kluby już by nie istniały. Niechce takiego klubu w Serie B, a co dopiero w Serie A. Jeden element pozytywny w Fiorze to Di Livio.[/i]

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Nowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 10:26

Przy całej sympatii dla Violi nie podoba mi się sposób awansowania jej do B. To zwykły przekręt.

Mimo wszystko życzę Violi powodzenia i szybkiego powrotu do A. Florencja powinna być w elicie. Zasługuje na to wspaniałą atmosferą wokół piłki, jaka panuje w tym mieście. Florencja pasjonuje się calcio i swoją drużyną.

Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 11:56

Szkoda ze Di Livio juz nie gra (jeden z moich ulubionych zawodnikow, zawsze go wykupywalem w CM zeby skonczyl kariere w Juve:P), szkoda tez ze odszedl, ale wiadomo co narobil Ancelotti. Powinni go za to powiesic, sprzedal Peruzziego, Di Livio, Deshampa... Naszczescie kupil Zambrotte i Trezegueta..... ale za Van der Sera powinni go powiesic, jak wogole Moggi do tego dopuscil :twisted: :twisted:
Naszczescie to dawne czasy, a tak wogole to chyba nie pozwolili im na uzywanie nazwy Fiorentina, i sa Florentina (chyba ze cos sie ostatnio zmienilo:))

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 16:22

Shadow_Alex pisze:a tak wogole to chyba nie pozwolili im na uzywanie nazwy Fiorentina, i sa Florentina (chyba ze cos sie ostatnio zmienilo:))
Pozwolili i to juz dawno. Po poczatkowych perturbacjach sie zgodzili. Niesety. Viola Vaffancolo

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 16:54

w tym sezonie nie awansują ,ale kto wie moze za rok??? :D

Nowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 19:29

W tym sezonie nie awansują nigdy w życiu, a czy w przyszłym to zdecyduje kasa.

Zastanawiam się skąd wzięła się taka niechęć do Violi u niektórych wypowiadających się w tym temacie.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 19:33

Nowy pisze:W tym sezonie nie awansują nigdy w życiu, a czy w przyszłym to zdecyduje kasa.

Zastanawiam się skąd wzięła się taka niechęć do Violi u niektórych wypowiadających się w tym temacie.
No jak to ? Viola po Torino to największy wróg Juve...

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 20:49

BIGGI pisze:
Nowy pisze:W tym sezonie nie awansują nigdy w życiu, a czy w przyszłym to zdecyduje kasa.

No jak to ? Viola po Torino to największy wróg Juve...
Dla mnie przed Toro. Jak ja ich nie nawiedz to sie w glowie nie miesci. Oni i Real to najbardziej nie lubiane przezemnie kluby. Ja natomiast sie zastanawiam skad sie wziela sympatia do nich, ukazywana przez niektorych. chyba nie za slyszna degradacje do 4 ligi

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 22:37

Ja tylko dlatego ze gral tam Di Livio, i jakos mi tak zostalo....

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2003, 23:21

Ja tam ich nawet lubię( :) jasne ) i chciałbym żeby wrócili do Serie A jak najwolniej jest to możliwe, ale myślę, że tak za 5 lat. będą grali w Serie A :D

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2003, 15:17

Morpheus pisze:Di Livio juz nie gra
Nie :?: :( A to szkodam, qrde a tak czekałem na mecz Juve-Fiora z jego udziałem :(

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Nowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2003, 19:31

Te animozje są z naszej perspektywy zupełnie sztuczne. Mamy przecież dystans geograficzny i emocjonalny do sprawy miejscowych tj, włoskich sympatii i antypatii.

Torino jest przeciwnikiem Juve z racji tego, że kluby są z tego samego miasta, ale sądzę, że Toro nie jest przeciwnikiem miary Milanu czy Interu. Są za słabi by tak bardzo ich nie lubić. Trzeba się szanować i ewentualnych wrogów upatrywać wśród najsilniejszych konkurentów.

ODPOWIEDZ