Przeciętna drużyna, przeciętny trener

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 08:39

nie wygraliśmy od niecałych 2 miesięcy Angry czego więcej trzeba aby pożegnać trenera,
oczywiście, że juventus nie powinien mieć takich przestojow jak w tym sezonie...ale
taktyka Prochno jeśli taktyką są wrzutki a'la Molinaro czy Marchionni,
nie wiem o co Panu chodzi, bo taktyka grania skrzydłami, oraz aktywnej gry w ofensywie bocznych obrońców jest znana w całej europie i jest to dobra taktyka. inna sprawa że ani molinaro, ani grygera, a w szczególności marchionni się nie nadają do realizacji tych zadań :(
ja nie wiem czego oczekujecie, że ranieri zmieni ustawienie na 3-5-8?, albo będzie grać z playmakerem poulsenem??jak mowi stare indiańskie przysłowie: z goowna bata nie ukręcisz. dlatego zgadzam się z poglądem że jak na skład którym dysponujemy osiągamy dobre wyniki

jedyne do czego można się przyczepić jest to że ranieri tak jak już kolega napisal nie potrafi reagować w trakcie meczu......albo inaczej: reaguje źle np wpuszczając MM a nie giovinco, kiedy przegrywamy

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 09:32

sisman pisze:
Nie pomyślałeś, że koszulka się zawinęła.
wyraźnie przy literze T jest litera Z, więc nie ma tu mowy o zawinięciu.
Niech odpowiedzią będzie wyraźniejszy obrazek:

http://bi.gazeta.pl/im/2/6613/z6613922Z.jpg

Nie bądź za pewny siebie ;)

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 09:58

ornen pisze:jedyne do czego można się przyczepić jest to że ranieri tak jak już kolega napisal nie potrafi reagować w trakcie meczu......albo inaczej: reaguje źle np wpuszczając MM a nie giovinco, kiedy przegrywamy
o dziwo z chelsea dobrze zareagowal i robil dobre zmiany. to jest ogromy minus trenera jak to gmoch ;) mowi "nie umie grac z lawki".
pytanie czy dac mu czas zeby kontynuowal swoja koncepcje? czy zmienic dziada bo Juve zasluguje na lepszego trenera?
zarzad chyba bedzie przychylal sie bardziej do pierwszej opcji.
sam chyba gdybysmy zdobyli 2gie miejsce bylbym za zostaniem ranieriego. mysle ze w sezonie gdzie czesto bylo kontuzjowanych 12 graczy i granie tak wieloma rezerwowymi (a wszyscy wiemy jakiej klasy sa nasi rezerwowi) osiagniecie 2giego miejsca + dobre zaprezentowanie sie w lm byloby jak najbardziej pozytywne.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 10:33

pytanie czy dac mu czas zeby kontynuowal swoja koncepcje? czy zmienic dziada bo Juve zasluguje na lepszego trenera?
zgadzam się że juve zasługuje na lepszego trenera, ale napalanie się na conte albo ferrare...dla mnie to głupota. naoglądało się towarzystwo barcelony i chce małpować.
tak samo jak do nich , nie jestem przekonany do gasperiniego, bez jaj to ja juz wole manciniego...
a tak na poważnie to prandelli mi się marzy na ławce trenerskiej.
tak czy siak w przyszłym roku licze na coś więcej bo skład(mam nadzieję!!) bedzie lepszy

FalsoVero tak więc:
popatrz na siłę manu, liverpoolu, barcy, chelsea, interu i zauważ że niestety na obecną chwilę blizej nam właśnie do atletico etc :płaczę:
Jedna rada dla wszystkich. Trochę mniej czasu przeznaczajcie na grę Playstation, FM. Czytajcie mniej "Piłki Nożnej" i innych "Brawo Sport" itp. nie wchodźcie na Onet i trochę więcej dystansu do piłki.
yes. my master
od dzis bedziemy słuchać tylko ciebie :prochno:

ps na ps, fm-a i bravo sport jesttem za stary :wink:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 12:54 przez gruzin_juve, łącznie zmieniany 3 razy.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 11:36

marcinek pisze: sam chyba gdybysmy zdobyli 2gie miejsce bylbym za zostaniem ranieriego. mysle ze w sezonie gdzie czesto bylo kontuzjowanych 12 graczy i granie tak wieloma rezerwowymi (a wszyscy wiemy jakiej klasy sa nasi rezerwowi) osiagniecie 2giego miejsca + dobre zaprezentowanie sie w lm byloby jak najbardziej pozytywne.
Zaczynamy zachwycać się wyjściem z grupy? A co my Atletico Madryt czy Sporting jesteśmy?

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 11:45

nie. jestesmy realistami.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 12:38

Jedna rada dla wszystkich. Trochę mniej czasu przeznaczajcie na grę Playstation, FM. Czytajcie mniej "Piłki Nożnej" i innych "Brawo Sport" itp. nie wchodźcie na Onet i trochę więcej dystansu do piłki.

Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 12:58

FalsoVero pisze:
marcinek pisze: sam chyba gdybysmy zdobyli 2gie miejsce bylbym za zostaniem ranieriego. mysle ze w sezonie gdzie czesto bylo kontuzjowanych 12 graczy i granie tak wieloma rezerwowymi (a wszyscy wiemy jakiej klasy sa nasi rezerwowi) osiagniecie 2giego miejsca + dobre zaprezentowanie sie w lm byloby jak najbardziej pozytywne.
Zaczynamy zachwycać się wyjściem z grupy? A co my Atletico Madryt czy Sporting jesteśmy?
Wierz mi, jak Sporting wyszedl z grupy bylem zadowolony, ale nie zachwycony. Liczylem na cos wiecej, zwlaszcza po niezlej 1 polowie z Bayernem :angry: . Poza tym, od 8 lat nie mozemy zdobyc mistrza Portugalii, 5 razy az zadowalajac sie wicemistrzostwem, raz tracac 1 pkt do Porto :? Wiec w sumie nie mozecie narzekac na Juventus. Przeciez to krotki okres bez mistrzostwa. Czasem tak trzeba. W latach 98-01 tez byla w Juve posucha. Czasem trzeba miec 3-4 sezony cienkie, by potem przez nastepne 5 lat dominowac :> !

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 13:03

ornen pisze:zgadzam się że juve zasługuje na lepszego trenera, ale napalanie się na conte albo ferrare...dla mnie to głupota. naoglądało się towarzystwo barcelony i chce małpować.
tak samo jak do nich , nie jestem przekonany do gasperiniego
Prawda jest taka, że wśród tych wszystkich dotychczasowych kandydatur nie ma pewności, że będzie to właściwy wybór. Nie chcę na pewno w przyszłym sezonie słyszeć, że "nasz trener jest bez sukcesów, więc czego oczekujecie?". Conte odrzucam na samym wstępie. Poważnie myślałbym o Gasperinim. Spalletti? Sam nie wiem.
ornen pisze:bez jaj to ja juz wole manciniego...
Może Moratti do tego?

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 13:17

ornen napisał:
bez jaj to ja juz wole manciniego...

Może Moratti do tego?
mancini napewno jest lepszym trenerem niż conte czy ferrara chodzi mi o dobro drużyny, a nie o junoszenie się nie wiem czym

inter jakoś zatrudnił lippiego kilka lat lemu, tak samo jak zatrudnił ibre i vieire itd, milan z chęcią wziął inzaghiego

trzeba się przyzwyczaic że piłkarz i trener to teraz w więkrzości wypadków zawód i normalne jest że się czasem zmienia pracodawce, dlatego nie widze nic nieprzyzwoitego w zatrudnieniu manciniego
Heh, Liverpool za to jest dużo lepszy od nas i od bliższego nam Atletico, z którym nie mógł wygrać Smile
Człowieku z Chelsea walczyliśmy jak równy z równym, jesteśmy na 3 miejscu w Serie A z szansą na 2. Nie jest najgorzej i wcale nie jest nam tak daleko do tej twoim zdaniem czołówki światowej. Za bardzo przyzwyczailiście się do zwycięstw, nie zapominajcie o Calciopoli które zabrało nam kupe kasy sprzed nosa.
jasne! jesteśmy najlepsi! nie mieliśmy szans z chelsea i interem, nie mielibyśmy nic do powiedzenia z manu, liverpoolem, barcą, a może jeszcze z kilkoma zespołami mielibyśmy poważne problemy. takie jest moje zdanie

nie bądź śmieszny
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 13:33 przez gruzin_juve, łącznie zmieniany 1 raz.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 13:18

ornen pisze: FalsoVero tak więc:
popatrz na siłę manu, liverpoolu, barcy, chelsea, interu i zauważ że niestety na obecną chwilę blizej nam właśnie do atletico etc :płaczę:
Heh, Liverpool za to jest dużo lepszy od nas i od bliższego nam Atletico, z którym nie mógł wygrać :smile:
Człowieku z Chelsea walczyliśmy jak równy z równym, jesteśmy na 3 miejscu w Serie A z szansą na 2. Nie jest najgorzej i wcale nie jest nam tak daleko do tej twoim zdaniem czołówki światowej. Za bardzo przyzwyczailiście się do zwycięstw, nie zapominajcie o Calciopoli które zabrało nam kupe kasy sprzed nosa.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 13:29

ornen pisze:mancini napewno jest lepszym trenerem niż conte czy ferrara chodzi mi o dobro drużyny, a nie o junoszenie się nie wiem czym
Dobro drużyny? A co takiego wielkiego osiągnął boski Roberto?

To ja już wole zmarnowany kolejny sezon pod wodzą Ranieriego.
ornen pisze:trzeba się przyzwyczaic że piłkarz i trener to teraz w więkrzości wypadków zawód i normalne jest że się czasem zmienia pracodawce, dlatego nie widze nic nieprzyzwoitego w zatrudnieniu manciniego
Czyli powrót Ibrahimovica, Zambrotty, Vieiry czy Cannavaro do Juventusu nie zrobiłoby na Tobie większego wrażenia? Ot, co, zmienili tylko pracodawce na czas Serie B, niech wracają! Turyn czeka...

Tak poza, człowieku weź użyj od czasu do czasu przycisku "SHIFT" (ze zwykłego szacunku, gdy piszesz chociażby Lippi), w skrajnych przypadkach możesz pokusić się o narażenie nas na zatwardzenie używając "." (słownie: kropki).

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 13:43

mancini:(by wikipedia)
Jako trener pracował we Fiorentinie (2001-02), Lazio (2002-04), Interze (2004-2008). Z każdym z tych klubów jako szkoleniowiec wygrał Coppa Italia.Z Interem zdobył Scudetto (2006, 2007, 2008), Puchar Włoch (2005,2006) oraz Superpuchar Italii (2005, 2006).

zawsze to lepiej niż spaletti, gasperini, conte, ferrara, ranieri, RAZEM WZIĘCI

To ja już wole zmarnowany kolejny sezon pod wodzą Ranieriego.
nie mam pytań

nie popadajmy w skrajności ani ibry ani vieiry nie chce w turynie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 13:59

ornen pisze:
mancini:(by wikipedia)
Jako trener pracował we Fiorentinie (2001-02), Lazio (2002-04), Interze (2004-2008). Z każdym z tych klubów jako szkoleniowiec wygrał Coppa Italia.Z Interem zdobył Scudetto (2006, 2007, 2008), Puchar Włoch (2005,2006) oraz Superpuchar Italii (2005, 2006).
Rzeczywiście sukcesów nazbierało się. Na miarę Juventusu bym rzekł nawet. Wygramy Coppa Italia na pewno. Już się cieszę...
ornen pisze:nie popadajmy w skrajności ani ibry ani vieiry nie chce w turynie.
Wiem, ale czy ich powrót byłby dla Ciebie złem? Czy powiedziałbyś sobie "a, to tylko ludzie, kocham ich czy nienawidzę, są piłkarzami z zawodu, zmienili tylko pracodawcę"?

Aaaa specjalnie dla Ciebie alfabet dużymi literami. Jak nie potrafisz napisać, to kopiuj, bo to potrafisz...
A Ą B C Ć D E Ę F G H I J K L Ł M N Ń O Ó P R S Ś T U W Y Z Ź Ż

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2009, 14:14

dawid91 pisze:Za bardzo przyzwyczailiście się do zwycięstw, nie zapominajcie o Calciopoli które zabrało nam kupe kasy sprzed nosa.
Oczywiście, że tak ale nie można zapomnieć ile już wydaliśmy na transfery które miały nam pomóc a nie zaszkodzić ;) Za tyle co wydał nasz guru transferowy mogliśmy mieć naprawdę porządną ekipe ;] Oczywiście dużo winy ponosi w tym wszystkim także nasz coach który chciał tych piłkarzy.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
ODPOWIEDZ