Liga Mistrzów 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 10:30

Mrówa pisze:Jeśli to ma być najlepsza drużyna w historii barcy to bardzo uboga musi być ta historia.
Tak to jest jak się patrzy na drużynę przez pryzmat jednego meczu :whistle:

W tym sezonie Barca zagrała słabo w dokładnie 4 max. 5 spotkaniach. Mam tu na myśli przegrane z Wisłą Kraków oraz w pierwszej kolejce La Liga z Numancią oraz ten dwumecz z Chelsea, bo oba mecze były wyjątkowo słabe.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 10:47

zoff pisze: W tym sezonie Barca zagrała słabo w dokładnie 4 max. 5 spotkaniach. Mam tu na myśli przegrane z Wisłą Kraków oraz w pierwszej kolejce La Liga z Numancią oraz ten dwumecz z Chelsea, bo oba mecze były wyjątkowo słabe.
Zastanów się dlaczego tak słabo zagrali dwumecz z Chelsea, ano dlatego, że gracze Hiddinka nie pozwolili im się rozegrać. Przy krótkim kryciu, pressingu i bezwzględnej obronie Barca nie ma zbyt wiele do zaoferowania, szczególnie z Guardiolą na ławce. Obawiam się, że Ferguson wyciągnie wnioski z dwumeczu CFC-FCB i wypunktuje drużynę z Hiszpanii.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 12:29

Po tym meczu można zauważyć ile znaczy trener w drużynie, Chelsea grała słabo przyszedł Hiddink i z dobrych piłkarzy zrobił bardzo dobrą drużynę. A Barca mająca lepszych piłkarzy(przynajmniej na papierze) ale trenera z nie najwyższej półki męczyła się niemiłosiernie i szczęśliwie wygrała. Ogólnie chcę tu nawiązać do zmiany trenera w naszej drużynie trzeba transferów ale też dobry trener jest bardzo ważny a takim nie jest Ranieri.
P.S Nie podważam tego jak Barca gra w lidze ale widać było kto w tym pojedynku jest lepszym trenerem

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 12:37

Winner pisze:Po tym meczu można zauważyć ile znaczy trener w drużynie, Chelsea grała słabo przyszedł Hiddink i z dobrych piłkarzy zrobił bardzo dobrą drużynę. A Barca mająca lepszych piłkarzy(przynajmniej na papierze) ale trenera z nie najwyższej półki męczyła się niemiłosiernie i szczęśliwie wygrała. Ogólnie chcę tu nawiązać do zmiany trenera w naszej drużynie trzeba transferów ale też dobry trener jest bardzo ważny a takim nie jest Ranieri.
P.S Nie podważam tego jak Barca gra w lidze ale widać było kto w tym pojedynku jest lepszym trenerem
Ale Liga Mistrzów to nie gra trenerów, albo inaczej nie liczy sie postawa trenerów,a wyniki druzyny w tym przypadku Barcelony no i chyba szczescie sprzyja lepszym. A jak kolega wyzej napisal Barca gra caly rok bardzo równo - kilka słabszych meczów, ale poniezej pewnego poziomu nie schodzi.

Może zadziałała również nowa miotła i podziałało, tak jak piszesz przydałoby sie taka zmiana w Juve, Ranieri mysle ze stracił swoj autorytet juz jakis czas temu, szkoda ze zarzad tego nie widzi.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 12:45

pikito pisze:
Winner pisze:Po tym meczu można zauważyć ile znaczy trener w drużynie, Chelsea grała słabo przyszedł Hiddink i z dobrych piłkarzy zrobił bardzo dobrą drużynę. A Barca mająca lepszych piłkarzy(przynajmniej na papierze) ale trenera z nie najwyższej półki męczyła się niemiłosiernie i szczęśliwie wygrała. Ogólnie chcę tu nawiązać do zmiany trenera w naszej drużynie trzeba transferów ale też dobry trener jest bardzo ważny a takim nie jest Ranieri.
Ale Liga Mistrzów to nie gra trenerów, albo inaczej nie liczy sie postawa trenerów,a wyniki druzyny w tym przypadku Barcelony no i chyba szczescie sprzyja lepszym. A jak kolega wyzej napisal Barca gra caly rok bardzo równo - kilka słabszych meczów, ale poniezej pewnego poziomu nie schodzi.
Niestety, ale mylisz się. W LM bardzo dobrze widać jak trener ustawia drużynę i że bez tego ani rusz. Powiedzenie "szczęście sprzyja lepszym" wymyślili ci, którzy mieli dużo farta w życiu. Gdyby Barcelona nie miała cholernego farta, dziś to Chelsea cieszyłaby się z finału LM. Może mi ktoś w końcu powiedzieć co ma cały sezon do jednego dwumeczu?! Idąc tym tokiem rozumowania inter zasługuje na wygranie LM, bo w serie A niestety mają świetny sezon.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 12:48

Ale ja sie z tym zgadzam tylko czy jak to nazwałeś "cholerny fart" to nie jest po prostu szczescie??

Widac wczoraj ze Chelsea grała przez 92 min idealnie taktycznie, Messi, Xavi, Iniesta byli zneutralizowani ,ale co z tego jezeli w ostatnich minutach meczu, to Barca strzelila gola?

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 13:05

Hiddink: Najgorsze sędziowanie jakie widziałem
A jednak Hiddink przemówił. Ja na boisku bym już nie wytrzymał jak np. Ballack ale widać Hiddink ma lepszy układ nerwowy.
Bosingwa: Sędzia był przekupiony!
Dawno nie słyszałem takich wypowiedzi po meczach Ligi Mistrzów ale widać i te rozgrywki mogę uprać się w jeszcze większą aferę.

Obrazek
Obrazek
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 13:06

pikito pisze:Ale ja sie z tym zgadzam tylko czy jak to nazwałeś "cholerny fart" to nie jest po prostu szczescie??

Widac wczoraj ze Chelsea grała przez 92 min idealnie taktycznie, Messi, Xavi, Iniesta byli zneutralizowani ,ale co z tego jezeli w ostatnich minutach meczu, to Barca strzelila gola?
Moim zdaniem gdyby sędzia faktycznie był neutralny to Chelsea w najlepszym wypadku mogłaby wygrać 3-4 : 0
Fakt taka niby kontrowersyjna ta czerwona kartka ale sam na boisku z kolegami zagraj, biegnij na pełnym gazie i niech ktoś Cię lekko trąci to wyrżniesz jak nic.

Może to akurat nie odnosi się do Twojego bezpośredniego posta, ale moim zdaniem to, że Barcelona gra dalej to tylko dzięki sędziemu, bo w tym meczu byli bezradni.
Zresztą to już była parodia sędziowania, jak jakiś piłkarz zagra beznadziejnie to zazwyczaj w następnym meczu siada na ławe, a sędziowie dalej prowadzą ważne mecze o wielką stawkę.
Ten dwumecz pokazał kilka rzeczy:
1.) Hiddink to świetny szkoleniowiec, który z średnio grającej w tym sezonie Chelsea zrobił świetny zgrany zespół.
2.) Futbol to niesamowicie niesprawiedliwy sport
3.) Sędzia już nie po raz kolejny wypaczył wynik meczu
4.) Guardiola i jego taktyka w starciu z drużyną świetnie poukładaną i twardą jest bezradna
5.) I najśmieszniejsze jest to, że pewnie w wywiadach piłkarze Barcelony będą sobie sami słodzić jak to strasznie zasługiwali na ten finał

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 13:20

Mrówa pisze:Ludzie co ma wspólnego sędziowanie z 2002 roku z wczorajszym meczem ? Gadacie takie bzdury o "sprawiedliwości", że rzygać się chce.
Otóż ma trochę wspólnego :!:

Co Hiddink mówił po meczu z Włochami i Hiszpanią na MŚ w 2002?
(cytuję dziennikarza, bo nie znalazłem oryginalnego źródła)
Skargi na gospodarskich arbitrów to ordynarna fobia, która sprawia, że gdy przybysz z Europy przegrywa, szuka usprawiedliwień w azjatyckich spiskach.

Co mówił po wczorajszym meczu?
- To było najgorsze sędziowanie, jakie w życiu widziałem[...].Barcelona to wielki zespół, wyeliminowała nas dzięki swoim atutom, jednak także przy pomocy złego sędziowania[...].

Podziwiam Hiddinka za wielką wiedzę i sukcesy, ale po tym co robili sędziowie w Korei mógłby się trochę opanować. Wczoraj wreszcie na własnej skórze przekonał się co znaczy zostac ********* przez sędziów.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 13:29

Sędziowanie to sól piłki nożnej. Bez błędów sędziego, który będąc człowiekiem będzie się mylił zawsze choćby nie wiem co, nie byłoby dziś całej tej dyskusji, miliony kibiców na świecie nie przeżywałoby tego w taki emocjonalny sposób.

Piłka nożna to nie matematyka, w której wynik musi się zawsze zgadzać ze stanem faktycznym. Idealnie taktycznie grająca Chelsea, nie wygrała wczoraj z osłabioną kartkami i kontuzjami Barceloną, tak samo jak 2-3 w tabeli Juventus, nie potrafił wygrać ostatnio z dwoma najgorszymi drużynami serie A.
Nie ma co się tym aż tak emocjonować, bo tak naprawdę mam gdzieś kto zagra w finale o ile to nie jest mój Juventus.

Pozdrawiam!

Aske

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 14:22

gladston pisze: Co Hiddink mówił po meczu z Włochami i Hiszpanią na MŚ w 2002?
To co było w środe w porównaniu z sedziowaniem tych dwoch spotkan to był mały pikuś. Zastanawia mnie czy cos zrobili z tamtymi arbitrami, wie ktos cos? Bo to co zrobili w korei to byl szok po prostu

Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 14:51

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 14:52

UEFA ukarze graczy Chelsea?
A jednak UEFA chce rozpatrzyć to co się działo po meczu. Jednak powinna także rozważyć sprawę sędziowania. Czy po tych próbach pobicia sędziego aż takie dalekie konsekwencje wysunie UEFA :?: Sędzia był tu najbardziej kontrowersyjny i jego powinna najbardziej uczepić się komisja sędziowska jaka jest w siedzibie UEFA :!:

Obrazek
Obrazek
Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 14:55

Szczęście czy nie, Barca jest w finale! Mecz w którym 4, no może 6 minut było pasjonujące. Minutka na początku, przepiękny gol po przypadkowym odbiciu od obrońcy. Reszta to końcówka, gdy Barca strzeliła bramkę po błędzie Cecha. Gdy Chelsea zaczeła atakować jak szalona przeprowadzając przypadkowe i nie przypadkowe akcje. W których sędzia z Norwegi nie popisał się z najlepszej strony. Mam oczywiście na myśli rękę w polu karnym. I to tyle a poro po tego meczu.

Ale mecz finałowy pewnie znacznie łatwiejszy dla Barcy pod względem obrony, ale również dla Manchesteru, który będzie atakował na obronę w 50% rezerwową. Liczę na Barcelonę, mimo to że jakieś 2 miesiące temu byłem ich zagorzałym anty fanem. A teraz ryzykuje przez nich dychę, chodziarz wątpię żebym ją stracił :D . I stawiam na co najmniej 2-0 dla Katalończyków

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 15:48

Apropos wczorajszego meczu:
Wpis Kowalczyka na blogu :lol:

ODPOWIEDZ