Matura...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 11:59

No to dzisiaj WOS. Otwieram zadania i zaskoczenie bo nastawialem sie na Unie, a tu wiecej o konstytucji i demokracji. Jakis szczegolnie trudny nie byl ale bardzo latwy tez nie. Trzeba bylo zwracac uwage na szczegoly. Wydaje mi sie, ze dalem rade. Na probnej bylo 66% ale teraz raczej ciezko mi bedzie to powtorzyc. Jestem troche zawiedziony. No ale nie ma co gdybac trzeba poczekac na wyniki do czerwca;] Jutro rosyjski ustny - jak zdam bedzie z gorki! Oby sie powiodlo :pray: ... :wink:

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 13:01

WOS rozszerzony. Trudny był :| Zero konfliktów zbrojnych, z organizacji tylko UE i mapka z UE i NATO. Tematy otwarte na wizję piszącego, liczyłem na coś konkretnego żeby wiedzieć co pisać i ile pisać a tak wyszło lanie wody oby więcej...

Nie jestem zadowolony, raczej 75% z próbnej nie powtórzę. Pozostaje czekać.

Anyway, koniec pisemnych, 11.05 polski ustny, 14. rozsz. angol ustny i finito.

Obrazek
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 17:58

ja dzisiaj po włoskim rozszerzonym. Jakże ogromne było moje zaskoczenie kiedy okazało się na części z odsłuchem, był wywiad z kibicem Juve :P Mimo tego, troche sie obawiam o wynik, ale do czerwca daleka droga, nie mam zamiaru sie teraz tym martwić ;p

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 19:09

Tasak pisze:ja dzisiaj po włoskim rozszerzonym. Jakże ogromne było moje zaskoczenie kiedy okazało się na części z odsłuchem, był wywiad z kibicem Juve :P Mimo tego, troche sie obawiam o wynik, ale do czerwca daleka droga, nie mam zamiaru sie teraz tym martwić ;p
To też pisałeś?! Che sorpresa! :) Jak Ci poszło? Ja to momentami nie byłem pewny odpowiedzi, szczególnie przy gramatyce. Temat rozprawki też średni, po polsku ciężko coś mądrego wymodzić. Ja mam zamiar sprawdzić te zamknięte i gramatykę, jak dadzą wyniki gdzieś w necie i już do czerwca czekać na wynik z rozprawki.
Wybierasz się dalej na jakąś italianistykę?

A co do innych egzaminów to wczorajszy angielski łatwy, a na polskim rozszerzonym wybrałem Kochanowskiego i myślę, że nie poszło tak najgorzej. Jutro inglisz ustny, piątek geografia na podstawie. Potem 12 ustny włoski i 20 polski.

Obrazek
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 10:43

Gooray pisze:
Tasak pisze:ja dzisiaj po włoskim rozszerzonym. Jakże ogromne było moje zaskoczenie kiedy okazało się na części z odsłuchem, był wywiad z kibicem Juve :P Mimo tego, troche sie obawiam o wynik, ale do czerwca daleka droga, nie mam zamiaru sie teraz tym martwić ;p
To też pisałeś?! Che sorpresa! :) Jak Ci poszło? Ja to momentami nie byłem pewny odpowiedzi, szczególnie przy gramatyce. Temat rozprawki też średni, po polsku ciężko coś mądrego wymodzić. Ja mam zamiar sprawdzić te zamknięte i gramatykę, jak dadzą wyniki gdzieś w necie i już do czerwca czekać na wynik z rozprawki.
Wybierasz się dalej na jakąś italianistykę?

A co do innych egzaminów to wczorajszy angielski łatwy, a na polskim rozszerzonym wybrałem Kochanowskiego i myślę, że nie poszło tak najgorzej. Jutro inglisz ustny, piątek geografia na podstawie. Potem 12 ustny włoski i 20 polski.
Czy sie wybiore na Italianistyke zależy wlasnie od wyniku tej matury :P Nie wiem jeszcze, i nie mam zamiaru sie tym jakos specjalnie przejmowac, poki nie dadza wynikow z matur ;p

A oto ten fragment:

"- Segui altri sport?
- Io adoro la pallavolo, per esempio, ma non ci sono arrivato grazie al tifo per qualche
squadra. Mi piace la sua astrattezza, la sua pulizia. Con il calcio ho un rapporto diverso. Sono
tifoso della Juve. Ma il tifo non può renderci ciechi fino al punto di non vedere la grandezza
di certi avversari, che non devono per forza essere italiani. Per me, per esempio, Platini è stato
esemplare. "

Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 11:06

Właśnie dzisiaj postanowiłem że będę się uczyć włoskiego przez wakacje :P Mój tata ma jakieś tam certyfikaty to mi najwyżej pomoże, ale z nauką języków nie mam problemów.:P

Póki co matura bajeczna. Z polskiego z podstawy będzie chyba 70%, z angielskiego rozszerzonego chyba ponad 90% bo bez rozprawki mam 31 pkt/32 :D:D:D. Naprawdę nie spodziewałem się takiego rozwoju spraw. Teraz się kuję na matmę i fizykę i sprawdzam czy to prawda że na maturę da się nauczyć w tydzień jak się 3 lata olewało wszystko prócz anglika :P Jak matma i fiza też mi tak podpasują to idę na MIT ale tam bez matury międzynarodowej chyba nie przyjmują :D

Pozdrowienia dla wszystkich maturzystów!!!!

PS jeszcze mam prezentacje z polaka do napisania - to będzie ciężki tydzień :lol:

EDIT:
Teraz mi się przypomniał polski podstawowy - ja i kilka osób z klasy nie chcieliśmy chłopów za nic w świecie, a poza tym kto daje 4 raz to samo na maturze:P Więc jak były rozdawane prace to po otwarciu kilka osób w moim rządku z opóźnieniem jakieś 4 sekundy każda ta sama reakcja: "K%$@A <<Chłopi>>...". Reakcja nauczyciela po którego przejściu uczniowie przeklinają - bezcenna :D

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 12:33

No i gitara rosyjski ustny na plus :D Troche nie podpasowal mi zestaw i jak wyszlem modlilem sie zebyc miec 30% ale jak przyszlo do wynikow okazalo sie, ze 14/20 takze jestem zadowolony :wink: Teraz juz z gorki. Powodzenia reszcie!;]

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2009, 13:42

Miczał pisze:Jak matma i fiza też mi tak podpasują to idę na MIT ale tam bez matury międzynarodowej chyba nie przyjmują :D
Jak Cię kręci MIT to spoko loko. Ale to nie kwestia zdawania IB (Międzynarodowej Matury), tylko zapisania się na SATs - maturę amerykańską. Oczywiście samo IB otwiera Ci drogę do uniwerków amerykańskich, ale jak chodzi konkretnie o MIT, to bez Satków się nie obejdzie.

Dla zachęty powiem, że Sat`s od IB dużo, dużo prostsze :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2009, 23:33

dla wszystkich maturzystów z matematyki mam pomocny filmik:
http://www.joemonster.org/filmy/15157/Calki_w_20_minut

facet wykłada w 20 minut to, co wałkują na wszystkich politechnikach w pierwszym semestrze na analizie matematycznej :D poszukajcie sobie podobnej pigułki maturalnej, pewnie zmieściłby się w 7 minut :lol: z okrojonym materiałem bez granic, logarytmów, indukcji czy równań trygonometrycznych

powodzenia.

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2009, 13:42

Polak ustny 16/20, angol ustny rozszerzony 17/20 :P

Takim oto sposobem kończę zmagania maturalne i zaczynam wakacje od dziś :happy: jjjeaaahahahah

Obrazek
luks_wgs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2009, 14:44

ja mam jutro ustny polak a dopiero dzisiaj sie zaczynam uczyć prezentacji...trochę zaspałem...

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2009, 15:25

Ja polski mam 20 maja, prezentacji jeszcze nie mam skończonej, dopiero lektury czytam. Także pewnie podobnie jak kolega wyżej będę się uczył na chwilę przed egzaminem.
A taak to już wszystko za sobą. Włoski ustny rozszerzony 17 pkt, więc jestem kontent. Angielski podstawa tylko 13, ale ten język u mnie odchodzi powoli w zapomnienie. Pisemne raczej powinienem zdać. Pozdrawiam.

Obrazek
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2009, 15:43

Moje matury też zakończone.

Ustne:
polski - 20, angielski - 19

Polski i angielski pisemny podstawowy.
Oprócz tego jeszcze matematyka rozszerzona, która nie była aż taka banalna jak się spodziewałem. Niemniej jednak licze na dobre wyniki.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2009, 17:13

A mi matematyka całkiem sie podobała, może zbyt dobrego wyniku na tle innych osób mieć nie będę, ale było nieźle.
Dziś natomiast pisałem fizykę, i tu zdziwiony jestem jeszcze bardziej. Przed egzaminem 30% raczej brałbym w ciemno, a będę miał ponad dwa razy tyle.

Tak więc z pisemnych matur jestem zadowolony, zobaczymy jak pójdzie na ustnych ;)

Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2009, 17:48

Są jeszcze jacyś fizycy dzisiaj? Wydaje mi się że zadania w rozszerzonej nawet łatwe, rąbnąłem się na pewno przy wpadaniu promienia lasera w wodę (nie powinien się załamać bo prostopadle wpadał) bo u mnie załamał się 2 razy przy wejściu i wyjściu z wody. Poza tym na teorii na pewno trochę stracę (f***ing mirrors :P) ale ogólnie bardzo pozytywnie :D
Nie wiem dlaczego, ale podstawa wydawała mi się trudniejsza, trzeba było mieć znacznie większą wiedzę z teorii przynajmniej.

ODPOWIEDZ