Wszystko o KIBICACH w Polskich ligach

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
SY

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 14:20

Juventino90 napisał:
Reasumując. Ubolewam nad faktem, że nie spadł Piast, Polonia Bytom czy w końcu Odra Wodzisław.

Widze, że kolega dalej nie potrafi przeżyć tego, że w ekstraklasie gra Polonia Bytom, a nie skorumpowany Widzew.
Natomias jeśli uważasz, że pod względem kibicowskim te kluby są najsłabsze - to mało widziałeś i słyszałeś.
Jeśli chodzi o Odrę Wodzisław (mimo, że ostatnimi czasy widać u nich duży postęp) to faktycznie powinni spaść, natomiast w przypadku Piasta i Polonii to sie grubo mylisz.
Zarówno pod względem piłkarskim jak i przede wszystkim kibicowski żaden z tych klubów nie zasługuje na spadek.
Piast od kiedy gra na swoim stadionie to na pewno lepiej się prezentuje niż Odra, GKS Bełchatów, Polonia W. i Cracovia (która tak naprawdę pokazała się z dobrej strony tylko na ostatnim meczu u siebie i na wyjeździe w Bytomiu - z resztą był to chyba ich rekordowy wyjazd) jak i również ich wyjazdy są w miarę przyzwoite.
Natomiast jeśli chodzi o Polonię to nie ma co komentować - ludzie siedzący w klimatach kibicowskich wiedzą co i jak.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 15:07

Juventino90 skoro uważasz ze Piast nienadaje sie do Ekstraklasy to świadczy jedynie o Twojej niewiedzy na temat tego klubu ... Owszem stadion to porażka, jednak pod względem kibicowskim nie ma sie juz powoli czego wstydzić. Sugerujesz się pewnie informacjami jakie podaje "onet", uwierz mi ze stadion Piasta mieści około 6-7 tysięcy kibiców, oficjalnie wpuścić możemy 4 tysiące ze względu na ograniczenia nałożone przez PZPN, jednak gdybyś zobaczył jakiś mecz Piasta w lidze dostrzegłbyś, że stadion jest napchany maksymalnie i liczba kibiców na każdym spotkaniu spokojnie przekracza 6 tysięcy a z tego co wiem na Waszych meczach średnia frekwencja właśnie wygląda w okolicach tych 6 tysięcy. Stadion będzie już niedługo i to z prawdziwego zdarzenia, doping jest dobry w młynie zawsze ok 1500 kibiców no i wyjazdy które w miare możliwości staramy się zaliczać w jak największych liczbach i zazwyczaj większych niż wspomniana przez Ciebie warszawska Polonia która porównujesz do nas. Jeśli się czegoś nie wie nie wypowiadaj się na ten temat, nie znasz klimatów jakie panują na Śląsku to i nie wiesz jak tu jest, a mówie to z pełną odpowiedzialnością, że mamy się dobrze, na przekór wielu. To samo tyczy bytomskiej Polonii. Poczekajmy jeszcze na spadek Górnika i wtedy jestem ciekaw ile kibiców KSG będzie pojawiać się na obiekcie przy ul.Roosvelta, kto wie, moze powrót do czasów sprzed 4-5 lat gdzie widownia była mniejsza o jakieś 11-12 tysięcy kibiców sukcesu.

Piłkarsko gramy brzydko ? Może, ale przede wszystkim skutecznie a drużyny grające przeciw Piastowi zawsze muszą dać z siebie 100% swoich możliwości, czy jest to Cracovia czy Wisła (o czym ta ostatnia się przekonała całkiem niedawno).

Pozdrawiam trzeźwo myślących fanów naszej skopanej.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 15:46

Gałcio pisze: ... Owszem stadion to porażka, jednak pod względem kibicowskim nie ma sie juz powoli czego wstydzić. Sugerujesz się pewnie informacjami jakie podaje "onet", uwierz mi ze stadion Piasta mieści około 6-7 tysięcy kibiców, oficjalnie wpuścić możemy 4 tysiące ze względu na ograniczenia nałożone przez PZPN, jednak gdybyś zobaczył jakiś mecz Piasta w lidze dostrzegłbyś, że stadion jest napchany maksymalnie i liczba kibiców na każdym spotkaniu spokojnie przekracza 6 tysięcy a z tego co wiem na Waszych meczach średnia frekwencja właśnie wygląda w okolicach tych 6 tysięcy.
Jak podałeś u Widzewie średnia 6 tyś u Was max6 tyś, o czymś to świadczy. Porównywanie Piasta do Widzewa w jakim kole wiek kontekście jest co najmniej śmieszne. Jeszce biorąc pod uwagę Wasz terminarz tzn. u siebie Lech, Legia, Wisła czy derbowy mecz z Górnikiem plus to, że jesteście beniaminkiem i dla miejscowych sam fakt zobaczenie wielkiej ligowej drużyny powoduje kisiel w majtkach. Wcale mnie nie dziwi frekwencja 6 tyś. Zobaczymy jak to będzie w następnym sezonie kiedy ludzie oswoją się z ligą i będziecie dostawać systematycznie baty od wspomnianych klubów.
Gałcio pisze: Poczekajmy jeszcze na spadek Górnika i wtedy jestem ciekaw ile kibiców KSG będzie pojawiać się na obiekcie przy ul.Roosvelta, kto wie, moze powrót do czasów sprzed 4-5 lat gdzie widownia była mniejsza o jakieś 11-12 tysięcy kibiców sukcesu.
Ja ogladałem takie mecze gdzie na Górnika przychodziło po 50 tyś i co ty na to ? Ja cos czuje, że Górnik się utrzyma.
Gałcio pisze:Piłkarsko gramy brzydko ? Może, ale przede wszystkim skuteczniea drużyny grające przeciw Piastowi zawsze muszą dać z siebie 100% swoich możliwości, czy jest to Cracovia czy Wisła (o czym ta ostatnia się przekonała całkiem niedawno).
To jest akurat argument nie na ten sezon. Bo w tym sezonie to każdy może wygrać z każdym nie tylko Piast zremisować z u siebie z Wisłą. Czy Ruch, Arka , bądź ŁKS w Poznaniu z tym samym Lechem co odprawił Feyenoord. Jak tak pomyśleć to naprawdę coś jest nie tak z tą ligą.
Czy gracie skutecznie trochę bym z tym polemizował. Macie najmniej goli w lidze , a ty piszesz o skuteczności . 15 na całą drużynę to Chini czy Brożek w pojedynkę maja więcej i ty piszesz, że jesteście skuteczni

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 16:10

oliver pisze:i ty piszesz, że jesteście skuteczni
Może kolega miał na myśli to iż w każdym meczu mają jedną sytuację bramkową, i ją wykorzystują?

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 16:13

A czy ja gdzies kolego porównałem nas do Widzewa ? Od Widzewa dziela nas lata świetlne. Jak możesz to podaj mi też liczby totolotka na weekend bo widze ze juz wiesz ze bedziemy dostawać baty.

Ja pamiętam też takie mecze ze na Górnika przychodzilo znacznie mniej kibiców, pamietam też czasy gdy na Piasta przychodziło po 20 tysięcy ludzi i co z tamtych czasów ? Nic, a to że sie utrzyma pewnie tak będzie trafiając w najbliższym meczu na ŁKS który byc moze ten mecz w ramach protestu potraktuje ulgowo.

Podanie przykładu Lecha co odprawił Feyenoord, to moze tez nie na ten sezon przykład, spojrz co sie dzieje w Rotterdamie. Co z tego że mamy najmniej bramek w lidze skoro mamy też mniej bramek straconych tylko od ścislej czołówki ligi. Najlepszy przykład to Juve, co z tego ze strzelamy goli sporo jeśli tracimy tez wiele i to z ogórkami ?

I nie wyrywaj zdań z kontekstu to mozna gadać .... :pray:

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 16:23

Porównywanie Piasta do Widzewa?
Przecież nie tak dawno Piast był bezdomny.. Teraz gracie na jakiejś ruinie, nie wiadomo dlaczego dopuszczonej do rozgrywek. System rozdawania licencji to jakaś szopka. Klub zarządzany jest nieprofesjonalnie, jest zadłużony, brakuje mu funduszy, brakuje sponsorów. Jeżeli chodzi o kibiców, nie oszukujmy się żabolom możecie butki czyścic.
Trudno mi oceniać Piasta, bo z udziałem publiczności u siebie zagraliście raptem kilka meczyków na których pojawiło się mnóstwo pikników.
Mecze Piasta oglądałem. Dostawałem oczopląsu, zespół zdobywa 15 bramek. Jeżeli strzeli jednego gola, można wyłączyć telewizor, lub opuścić stadion bo odbywa się obrona Częstochowy.

Polonia Bytom? Klub który nie powinien dostać licencji ze względu na zadłużenie. Nieprofesjonalne zarządzanie, doping bardzo słaby, kolejny stadion łatany po rundach.

A jeżeli chodzi o frekwencje Widzewa. Rzeczywiście w poprzedniej rundzie była niska ze względu na kosmiczne ceny i renomę przeciwników. Na tą rundę sprzedaliśmy 4 tyś karnetów, co na wielkość stadion jest ilością bardzo dużą. Średnia na rundę będzie się równać 7.5-8 tyś

A w następnym sezonie Ekstraklasa i w każdym meczu full stadion, ponieważ bilety nie idą w górę, a karnety są w przystępnej cenie..
A przed 2012 nowy piękny stadion..

Średnio interesują mnie docinki o korupcji. Doskonale sobie zdaję sprawę, że Widzew czystym klubem nie był, zresztą jak i pozostałe kluby Ekstraklasy. ( Tego tematu wałkować nie będę)

Czemu tu się dziwić. Drodzy kibice wolicie wyjazdy do Zabrza, Krakowa i Gdańska, czy na ruiny w Bytomiu, Gliwicach czy stadion na końcu świata w Wodzisławiu.
Gałcio pisze:
Ja pamiętam też takie mecze ze na Górnika przychodzilo znacznie mniej kibiców, pamietam też czasy gdy na Piasta przychodziło po 20 tysięcy ludzi i co z tamtych czasów ? Nic, a to że sie utrzyma pewnie tak będzie trafiając w najbliższym meczu na ŁKS który byc moze ten mecz w ramach protestu potraktuje ulgowo.
Co prawda nie pamiętam, ale na Widzew przychodziło o wiele większa ilość kibiców, kiedy były miejsca stojące, ale tego nie rozpamiętuje.. Ludzie deptali sobie po stopach.

Po co odnosić się do historii?

Pozdrawiam.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 16:36

Juventino90 pisze:System rozdawania licencji to jakaś szopka.
Myślisz że Widzew otrzymałby licencję ? Większość klubów w Polsce nie dostała by licencji. W Polsce dalej stadiony to ruiny, nie licząc Kielc, Lubina, i modernizowanych. A w Gliwicach najbardziej podoba mi się sektor dla gości :D

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 16:45

paku pisze:
Juventino90 pisze:System rozdawania licencji to jakaś szopka.
Myślisz że Widzew otrzymałby licencję ? Większość klubów w Polsce nie dostała by licencji. W Polsce dalej stadiony to ruiny, nie licząc Kielc, Lubina, i modernizowanych. A w Gliwicach najbardziej podoba mi się sektor dla gości :D
Wcześniej by nie dostał przez długi. Teraz nie miałbym z tym żadnych problemów. Sektor gości jest w dobrym stanie, jupitery mają odpowiednią moc, sektor zadaszony, podgrzewana płyta, brak zadłużenia.

A na dzień dzisiejszy licencji nie powinien dostać Piast, Polonia Bytom i niestety ŁKS.

Na szczęścia Znicz zaczyna przegrywać w 1 lidze i nie wierze w ich awans. W przeciwnym wypadku mielibyśmy kolejną bezdomną drużynę bez funduszy.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 16:46

paku pisze:
oliver pisze:i ty piszesz, że jesteście skuteczni
Może kolega miał na myśli to iż w każdym meczu mają jedną sytuację bramkową, i ją wykorzystują?
Chyba, że tak.
Nie wiem nie widziałem wielu meczy Piasta, ale z Górnikiem Zabrze mieli kilka setek i też strzelili jednego gola
Gałcio pisze:A czy ja gdzies kolego porównałem nas do Widzewa ? Od Widzewa dziela nas lata świetlne. Jak możesz to podaj mi też liczby totolotka na weekend bo widze ze juz wiesz ze bedziemy dostawać baty.
Tak cos tam wspomniałeś o Waszych 6 tysiącach i Widzewa jak byś chciał pokazac, że nie jesteście gorsi. A co do batów pożyjemy zobaczymy. Wiele drużyn było już w lidze i mówiło podobnie, tylko nie licznym się udaje.
Gałcio pisze: Co z tego że mamy najmniej bramek w lidze skoro mamy też mniej bramek straconych tylko od ścislej czołówki ligi.
Gołym okiem widać, że macie dobre tyły. Glika chętnie bym widział w Legii. Kasprzik to też całkiem dobry bramkarz. Plus Banas który u Was grał na jesień naprawdę to fajnie wygląd. Tylko do którego okienka traferowego?

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 18:31

Juventino90, teraz to pojechałeś równo. Klub nie jest zadłużony (wiem moze boleć niektórych ale nie jest, płace sa regularnie wypłacane, wszystko jest w jak najlepszym porządku), brakować funduszy nie brakuje, Piast stał się niedawno Spółką Akcyjną, co do sponsorów nie ma strategicznego (choć to moze sie zmienić niebawem ze względu na chęc wykupienia akcji poprzez Vattenfall [a to ogromna firma] jednak ma wielu sponsorów lokalnych i giełde samochodową która generuje większość zysków.

Mówienie że gramy na ruinie to może i prawda ale stadion Odry W. wcale nie jest lepszy, a u nas przynajmniej stadion powstanie i gotowy ma byc w 2010 roku (na wzór Paragon Areny z Padeborn - wykonawca jest ten sam co w Niemczech) więc perspektywy są dlatego nie mów mi tu o ruinach bo niedlugo stadion jakim dysponować będzie Piast będzie o niebo lepszy niż drewniane ławki w Zabrzu, stadion w Wodzisławiu, Cracovii czy Polonii W. Ogólnie infrastruktura stadionowa u nas to porażka choć coś sie zaczyna dziać.
A w Gliwicach najbardziej podoba mi się sektor dla gości
U nas nie ma sektora dla gości póki co, to coś co zrobiono to tylko "uprzejmość" działaczy w strone przyjezdnych, przynajmniej macie pełną egoztyke hehe ;)

O licencji Juventino byś nawet nie wspominał bo każdy wie jak to było z Widzewem za czasów Bońka więc nie mów że nie powinniśmy otrzymać licencji. Ogólnie mówiąc o Piaście wykazujesz się sporą niewiedza, bo ok 2 tysięczny młyn to nie są pikniki, ludzie którzy przychodza na "stadion" Piasta to nie są ludzie przypadkowi, przypomne Ci tylko, że Gliwice to blisko 200 tysięczne miasto więc potencjał kibicowski jest duży. No ale co Ty tam możesz na ten temat wiedzieć skoro jesteś za Widzewem z miasta które pod względem mieszkańców jest bodajże 2 w Polsce ;)

Nie wiem czy tak bez funduszy jak wielu z Was twierdzi jesteśmy bo mimo wszystko utrzymanie takich piłkarzy jak Bojarski czy Olszar tanią sprawą nie jest, a liczyć się trzeba też z podwyżkami dla najzdolniejszej młodziezy bo tak póki co można nazwać choćby 21 letniego Kamila Glika. Póki co o odejście kluczowych zawodników się nie boje, bo takowi z Piasta odchodzili zazwyczaj tylko w przypadku kończących się kontraktów (jak w przypadku Banasia, za którego Piast otrzymał 400 tys zł z racji konczacego sie kontraktu), a takiego Glika czy Kasprzika kontrakt z Piastem obowiazuje jeszcze długi czas.

p.s Broń Boże nie chce tu robić z Piasta niewiadomo jakiego klubu, bo do takich marek jak choćby Craxa, Widzew czy ŁKS brakuje nam naprawde wiele, chce po prostu zienić błędny pogląd na ten klub wielu osób, które owszem jakąś wiedze posiadają, ale czerpaną głównie z "błyskotliwych" wypowiedzi p.Szczęsnego w jakże profesjonalnym programie "Szybka Piłka" :rotfl:

SY

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 18:39

Juventino90 napisał:
Drodzy kibice wolicie wyjazdy do Zabrza, Krakowa i Gdańska, czy na ruiny w Bytomiu, Gliwicach czy stadion na końcu świata w Wodzisławiu.

Po tym zdaniu pokazałeś jaki z Ciebie kibic i wyjazdowicz. Chyba nigdy nie byłeś na sektorze gości czy to w Krakowie (oczywiście nie mam tu na myśli sektor kibiców gości na Wiśle bo ten jest bardzo dobry, tylko pseudo sektor na Cracovii) czy w Zabrzu (jedynie doba pojemność), o Gdańsku nawet nie wspominając (ani on duży, ani widoczność dobra).
Żeby przynajmniej połowa sektorów dla kibiców gości była taka pojemna i miała taką widoczność jak w Bytomiu to byłoby dobrze. Każdy kto jeździ na wyjazdy i był w Bytomiu to potwierdzi moje słowa w 100%.
Jeśli chodzi o Wodzisław i Gliwice to faktycznie masz racje. Zarówno w Wodzisławiu jak i Gliwicach (mówie tu o tej śmiesznej klatce, która obecnie jest zamknięta) widoczność jest tragiczna.
Apropo stadiów to w Łodzi (Widzew) widoczność dobra ale przydałoby sie zrobić porządek z latającymi kamieniami.
Jeszcze tak na koniec odnośnie "wielkiego" Górnika i ich wspaniałej frekwencji i atmosfery na stadionie, to szkoda, że tak naprawdę tylko ok 40% ludzi czyli gdzieś ok 6 tyś uczestniczy w dopingu, a reszta to siedzi na tyłkach i zajada się słonecznikiem, a do dopingowania to potrafi się zerwać tak 3 razy w ciągu 90 minut (oczywiście tylko w sytacji gdy wynik jest pozytywny). Z takim potencjałem jaki ma KSG to można powiedzieć, że są przeciętni. I tak na koniec to gdzie byli Ci wszyscy kibice Górnika tak ok 5/6 lat temu kiedy to na stadion przychodziło średnio po 4 tyś ludzi.

PS. A tu filmik dla Juventino90 ze słabym dopingiem na Polonii

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 18:53

Nie napisałem swoich słów kierując się widocznością na stadionie, lecz klimatem i dopingiem..

Widzew otrzymał licencje za czasów Bońka wykorzystując luki prawne. Zresztą ostatnio Polonia Bytom czy Ruch Chorzów licencji dostać nie powinny, ale po pociągnięciu za sznurki po odwołaniu wszystko było cacy.

Wole jechać na ruiny w Gdańsku czy Krakowie niż nowoczesne obiekty w Wodzisławiu, Bytomiu czy Gliwicach.

Kolega Gałcio wspomina o 2 tysięcy kibiców. Wszystko w porządku, ale co z pozostałymi?
Nie chcę na ten temat dyskutować, bo to moja osobista opinia. A ja widzę Piast w dopingu na szarym końcu z Bełchatowem, Odrą Wodzisław i Polonią Bytom.

Jeżeli chodzi o stadiony. Praktycznie każdy klub powoli zapatruje się w nowy obiekt. Więc kwestią czasu będzie ich powstawanie. A w Zabrzu również myślą o nowym stadionie, więc swoją ideą ich nie prześcigniecie.

Baaa powiem więcej. Widzew będzie miał swój stadion na własność, Górnik jak myślę również ( Alianz).

A Widzew owszem i pochodzi z wielkiego miasta, lecz w Łodzi jest jeszcze jeden klub - ŁKS.
Zresztą akurat Widzew, uszczypliwie nazywany jest klubem prowincjonalnym. Ze względu na historie Widzewa oraz kibiców dojeżdżających z innych miast.

Masz racje, kiepski ze mnie wyjazdowicz. Kierunek Wodzisław i wielki piknik z tym związany mnie nie rajcuje.
SY pisze:Tak na sam koniec Juventino90 jeśli Ty widzisz Polonie z Piastem, Odrą i Bełchatowem na samym końcu, a podoba Ci sie klimat na Lechii (która to pod względem atmsfery na stadionie dalej tkwi w latach 80/90) czy np na Cracovii, na której mecz przychodzi średnio po 3 tyś. i przez ostatni czas prowadziłą walkę z zarządem, to rzeczywiście w dupie byłeś i ### widziałeś. To tyle z mojej strony.
Na stadionie Piasta nie byłem. Widziałem obiekt tylko w telewizji i na ilustracjach. Zresztą, nikt z gości uroku tego stadionu znać nie może..

A jeżeli chodzi o Lechie i Craxe to rzeczywiście wole. O gustach się nie dyskutuje.

Liczy się tylko Widzew 8)
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 19:18 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

SY

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 19:06

Tak na sam koniec Juventino90 jeśli Ty widzisz Polonie z Piastem, Odrą i Bełchatowem na samym końcu, a podoba Ci sie klimat na Lechii (która to pod względem atmsfery na stadionie dalej tkwi w latach 80/90) czy np na Cracovii, na której mecz przychodzi średnio po 3 tyś. i przez ostatni czas prowadziłą walkę z zarządem, to rzeczywiście w dupie byłeś i gówno widziałeś. To tyle z mojej strony.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 20:02

Gałcio pisze:Nie wiem czy tak bez funduszy jak wielu z Was twierdzi jesteśmy bo mimo wszystko utrzymanie takich piłkarzy jak Bojarski czy Olszar tanią sprawą nie jest, a liczyć się trzeba też z podwyżkami dla najzdolniejszej młodziezy bo tak póki co można nazwać choćby 21 letniego Kamila Glika. Póki co o odejście kluczowych zawodników się nie boje, bo takowi z Piasta odchodzili zazwyczaj tylko w przypadku kończących się kontraktów (jak w przypadku Banasia, za którego Piast otrzymał 400 tys zł z racji konczacego sie kontraktu), a takiego Glika czy Kasprzika kontrakt z Piastem obowiazuje jeszcze długi czas.
Jakoś nie wydaje mi się, że Olszar i Bojarski to jakieś super gwiazdy żeby ich utrzymanie kosztowało nie wiadomo ile. To są zwykłe przeciętniaki to że kopali piłkę jeden w Anglii czy drugi w Legii nie czyni ich jakimś wyjadaczem klubowego budżetu.
Glik i Kasprzik powiadasz maja długie kontrakty spoko. Z niewolnika nie ma pracownika. Podejdzie taki Lech, Wisła czy Legia możliwość gry w europejskich puchar łatwiejszy wyjazd za granicę. W Piascie sie raczej tak wesoło nie zapowiada. Gdzie ty żjesz ?
Troche nie rozumiem co napisałes z tym Banasim. Kończył mu się kontrakt i dostali 400tyś? Ale chyba za pół roku mu sie kończył. Czy Górnik był taki chojny.

Acha i kogo kupili za te 400tyś?

Edit
Juventino90 pisze: Masz racje, kiepski ze mnie wyjazdowicz. Kierunek Wodzisław i wielki piknik z tym związany mnie nie rajcuje.
Extra Marcin! Fainie, że jesteś brany pod uwagę przy tych ciekawszych wyjazdach. Chyba własnym auten na sektor gospodarzy.

koniec iti
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2009, 21:29

Mówie nie macie o czymś pojęcia to nie piszcie, projekt stadionu jak i wykonawca juz jest wybrany, w lipcu rusza budowa, nie wirtualnie jak w klubach które wymieniłeś Juventino :]

Co z pozostałymi kibicami pytasz ? No ok, skoro nie byłes, nie wiesz to sie nie wypowiadaj, bo u nas w przeciwieństwie do wielu stadionów w Polsce doping bardzo często jest prowadzony na dwie strony i wychodzi to bardzo dobrze.

@ oliver

Widzisz, Ci przeciętni piłkarze (bo kim dla Ciebie moze byc zupełnie anonimy Smektała np) urywają punkty i wygrywają z zespołami teoretycznie lepszymi, owszem moze nie są to wirtuozi piłki ale na nasze warunki ligowe wystarczają. Mówisz ze z niewolnika nie ma pracownika ok, tyle ze po Glika zgłaszał się juz HSV czy Górnik, póki co Glik jest szcześliwy w Gliwicach i zapowiedzial ze zostaje, nawet jeśli będzie chciał odejść to Piast na tym porządnie zarobi nie tak jak w przypadku Banasia, czekając jeszcze pół roku Banaś odszedłby za darmo więc lepsze 400 tys złotych niż nic, a w jego miejsce przyszedł świetnie zapowiadający się (i bardzo dobrze grający) Mateusz Kowalski ...

ODPOWIEDZ