Nie lubią Delle Alpi!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2003, 10:31

bartol pisze: dziekuje z sprostowanie.
ale tutaj pojawia się jeszcze jedna sprawa. Otóż. Chorym pomysłem było budowanie stadionu z bieżnią (teraz przecież robi się takie małe kameralne stadiony lekkoatletyczne). W jaki sposób zamierzają go zmniejszyć. Przecież trybun nie przesuną. Jedyne co można zrobić to na bieżni wybudować trybune. Z resztą co ja wam będę mówił. Nigdy tam nie byłem, planów przebudowy nie widziałem, ale jakoś nie wydaje mi się to łatwe.
P.S. Nie wiem czy wiecie, ale (przynajmniej tak jest w polskim prawie, nie wiem jak we włoskim), ale dzierżawa na 99 lat oznacza dzierżawę dożywotnią. Tak się tylko to ujmuje w umowach - nie konstruuje się umów dzierżawy na czas nieokreślony, tylko 99 letni, a to oznacza czas nieokreslony. Pogmatwane, ale prawdziwe. Ni mniej, ni więcej oznacza to, że JUVE jest właścicielem stadionu i terenów wokół niego (w myśl polskiego prawa - miejmy nadzieję, że i w myśl włoskiego). Pozdrawiam
Nie ma sprawy co sie nie robi dla kibica Juve :D Owszem masz racje stadion jest juz dozywotnie Juve. A co do przebudowy to nie przejmuj sie to problemy tych ktorzy sie tego podjeli. Nie wiem rowneiz jak chca tego dokonac, ale dzisiaj naprawde mozna duzo. A stadion ma miec zlikwidowana bieznie pimniejszone trybuny lecz z zewnatrz ma zostac taki sam, tak w ramach scislosci

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
fred

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2003, 04:36

eh san siro jest lepsze i mówię to bez cienia złośliwości po prostu ten obiekt jest ładniejszy, efektowniejszy no i lepiej spelnia swoją funkcję 8) del piero, vialli i inni mają racje . a w ogole to najlepszy kontakt z publiką jest na Łazienkowskiej. :-D

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2003, 11:48

fred pisze:a w ogole to najlepszy kontakt z publiką jest na Łazienkowskiej. :-D
No jasne, chyba na Bulgarskiej nie byles :D :wink: A tak powaznie mowiac to na Cam Nou czy Old traford usi byc swietna atmosfera ogromne stadiony z trybunami blisko murawy

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2003, 12:06

Może i lepiej żeby nie było tej bierzni, ale kiedy po raz pierwszy zobaczyłem w tv przed meczem widok z nad stadionu, jak światło odbijało się mokrej bieżni zakochałem się w delle alpi.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2003, 23:35

Delle Alpi jest przebudowywane i za prę lat będzi to dużo leprzy stadion, a Juve będzie zdobywać o wiele więcej punktów będziemy zdobywać u siebie

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Nowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2003, 14:48

Stadion jest do bani. Wymaga przebudowy i jeszcze coś z niego będzie.

Najgorszą sprawą jest niska frekwencja na Juve. Inauguracja i tylko 30 tyś. widzów. A przecież Juve to najpopularniejszy klub we Włoszech. Dlaczego frekwencja jest tak dramatycznie niska? Czy to z powodu Stadionu? Ceny biletów? To nie jest przekonywujące. Stadion nie jest aż taki zły, a bilety nie są za drogie dla bogatych Włochów.

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2003, 15:24

2 sprostowania.
"Bogaci włosi"- :?: :?: :!: :!: Oni są tylko troche bogatsi od Polaków!!!! Wiem o czym gadam.
I co to za "bierznia" :?: :?: :!: :!: chyba bieżnia!!! Ludzie bez przesady, takie błędy naprawde razą i dają po oczach!

I moja opinia-czy bieżnia jest taka zła? Czy czasem nie potrzebna jest do treningów??

Sorry za wnikanie :P

Obrazek
Nowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2003, 12:12

Zgoda. Włosi nie są bardzo bogaci, ale chyba stać ich na bilet. To nie jest przyczyna. Juventus powinien coś z tym zrobić by grać mecze przed większą publicznością. 50 tyś. to powinno być absolutne minimum, a na lepszych meczach powinny być komplety. Potrzebna jest jakaś akcja marketingowa, trochę niższe ceny i aktywniejsza działalność fanklubów.

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 07 września 2003, 12:18

nie pomoge wam w ocenie stadionu bo nie byłem na nim, a szkoda :oops:

Pado

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 września 2003, 19:17

juve powinno wybudowac nowy stadion

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2003, 19:42

Kink pisze:Nie jestem pewny czy ten stadion należy do Juve czy jest tylko dzierżawiony od miasta! Jego największą wadą nie jest jakaś tam bieżnia tylko jego położenie i trudny dojazd. To dlatego tak rzadko możemy oglądać stadion wypełniony po brzegi.

dokladnie..chyba to jest najwiekszym problemem tego stadionu..ludziom sie nie chce tyle jechac...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
fanka-juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2003, 20:29

byc moze z tym dojazdem to nie jest najlepiej no ale coz ja jeszcze tam nie bylam i szczerze watpie zebym miala tam przyjemnosc byc...

FORZA JUVE !!!
TREZEGUET IS THE BEST !!!
Artur

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2003, 19:17

A DLA MNIE WSZYSTKO CO DOTYCZY JUVE JEST NAJLEPSZE I KONIEC

ODPOWIEDZ