Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- Majos
- Juventino
Ranieri całego sezonu nie może spisać na straty, bo jeszcze jest szansa na 2. miejsce w tabeli Serie A. Wiadomo, co drugie to nie pierwsze, ale trzeba się cieszyć z tego, że to lepiej niż w poprzednim sezonie. Szkoda, że nie zdobędziemy w tym sezonie żadnego trofeum, ale nieraz tak bywa. Mimo to sądzę, że Ranieri powinien opuścić czym prędzej ławkę trenerską Juventusu, bo to jest co najwyżej trener średni, a my potrzebujemy wybitnego.
- Peter
- Juventino
Chyba nadszedł czas na odejście z klubu Ranieriego. Mam nadzieję, że zarząd widzi co się dzieje (chociaż i zarząd przydałoby się wymienić) i nie będzie go trzymał na następny sezon. Pisałem kiedyś że będziemy oceniać Ranieriego po sezonie, ale sezon już się kończy i niezależnie czy zajmiemy 2,3 czy 4 miejsce - BYE, BYE Ranieri.
A tak nawiasem mówiąc, to nie wiem czemu ma jakieś "uprzedzenia" do Giovinco, bo jak trochę go zaczyna wystawiać w meczach i Mrówa zaczyna dobrze grać to go później i tak na ławkę odsyła.
A tak nawiasem mówiąc, to nie wiem czemu ma jakieś "uprzedzenia" do Giovinco, bo jak trochę go zaczyna wystawiać w meczach i Mrówa zaczyna dobrze grać to go później i tak na ławkę odsyła.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Najgorszy trener jaki trenuje Juve, odkąd im kibicuję...to już ,,pig'' potrafił spokojnie 2 vicemistrzostwa zdobyć. Nienawidzę go, zniszczył ten klub w 2 lata od A do Z. Przez jego kretyńskie decyzje, ma konflikt z połową zawodników, do czego to doprowadziło, wiemy. Zniszczył nam Treze, niszczy talent Giovinco.
Powtórzę jeszcze raz, nienawidzę go!! Modlę się każdego dnia, żeby go zwolnili

- gosciu_Muranista
- Juventino
Nigdy nie sądziłem, że coś takiego powiem ale mam nadzieję, że w kolejnym meczu tj. z Milanem nasz zespół straci punkty bo to może w końcu spowoduje, że Ranieri wyleci! Zaraz parę osób pewnie na mnie wsiądzie ale z drugiej strony jeśli Juventus wygra z Milanem to zarząd stwierdzi, że wszystko jest już ok i Ranieri zostaje bo jednak coś potrafi.
- Witcher
- Juventino
Dragon pisze:Najgorszy trener jaki trenuje Juve, odkąd im kibicuję...to już ,,pig'' potrafił spokojnie 2 vicemistrzostwa zdobyć. Nienawidzę go, zniszczył ten klub w 2 lata od A do Z. Przez jego kretyńskie decyzje, ma konflikt z połową zawodników, do czego to doprowadziło, wiemy. Zniszczył nam Treze, niszczy talent Giovinco.
Nie zapominaj, że to Calciopoli zniszczyło klub, nie Ranieri. Poza tym wina nie leży po jego stronie, lecz Secco który nie realizował planu w postaci transferów jaki założył C. Ranieri. Co do konfliktów to prawda, ma dużo z nimi konfliktów i wydaje mi się, że specjalnie grają jak grają, żeby Ranieri po sezonie nie był w Juve.
- Aske
- Juventino
Ranieri dopełnił dzieła zniszczenia. Mówcie co chcecie, ale w tym sezonie naprawde byly szanse na mistrzostwo lub/i coppa italia.Witcher pisze:
Nie zapominaj, że to Calciopoli zniszczyło klub, nie Ranieri. Poza tym wina nie leży po jego stronie, lecz Secco który nie realizował planu w postaci transferów jaki założył C. Ranieri.
Od paru kolejek odnosze dokladnie takie samo wrazenie i wcale sie pilkarzom nie dziwie.Co do konfliktów to prawda, ma dużo z nimi konfliktów i wydaje mi się, że specjalnie grają jak grają, żeby Ranieri po sezonie nie był w Juve.
- Peter
- Juventino
Witcher napisał:
Tak jak napisałem zarząd też przydałoby się wymienić, ale jak nie udało się ściągnąć Xabi Alonso to Ranieri zaczął opowiadać jakieś dziwne rzeczy że jest za wolny :rotfl: itd., żeby chyba obronić transfer Poulsena. A więc za te transfery też trochę trener w klubie chyba odpowiada.Nie zapominaj, że to Calciopoli zniszczyło klub, nie Ranieri. Poza tym wina nie leży po jego stronie, lecz Secco który nie realizował planu w postaci transferów jaki założył C. Ranieri.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
Omar Enrique Sivori
Omar Enrique Sivori
- Aske
- Juventino
Captain Obvious strikes again!Tak jak napisałem zarząd też przydałoby się wymienić, ale jak nie udało się ściągnąć Xabi Alonso to Ranieri zaczął opowiadać jakieś dziwne rzeczy że jest za wolny :rotfl: itd., żeby chyba obronić transfer Poulsena. A więc za te transfery też trochę trener w klubie chyba odpowiada.
- Bobeknaklo
- Juventino
Iaquinta pisze:"Buffon był bardzo zły, wściekł się jak każdy z nas. Rozglądaliśmy się po sobie i powtarzaliśmy, że nie możemy tak grać."
Szkoda, że Siwy nie zauważył, że gramy kiepsko

Ale przecież Reggina i Lecce to świetne, wymagające drużyny, nawet Juventus (który oczywiście dzięki Ranieriemu wróci na szczyt za jedyne 20 lat) może mieć problemy. Na podstawie wyników ostatnich pięciu meczów bylibyśmy lekko nad strefą spadkową, o ile nie w niej.
Wszyscy mówią otwarcie, próbują coś zmienić, nawet piłkarze którzy są profesjonalistami, dla dobra drużyny powinni milczeć, nie komentować takich rzeczy ani nie opowiadać o sprawach z zewnątrz, mimo to robią to. Wyraźniejszego sygnału, że coś jest nie tak nie można znaleźć.
Przykro mi, że mamy ułomnego trenera. Broniłem go bardzo długo, ale teraz mówie: Ciao Claudio
- Kryształ
- Juventino
Przeciez on w ogole nie gra bo nasz "trener" nie daje mu okazji do gry.
Ogolnie sytuacja w ktorej znalazl sie klub osiagnela wlasnie apogeum beznadziei. Pilkarze patrza na trenera trener na zarzad a oni z powrotem na pilkarzy i trenera. Nikt nie wie co robic zeby bylo lepiej. Totalna katastrofa. Jak zyje z tym klubem nie widzialem czegos takiego.
Nie pisze ze siwy musi odejsc, ze zarzad musi sie zmienic, ze w Juve graja zawodnicy ktorzy z powodzeniem mogli by grac w polskiej ekstraklasie, nie pisze o tym.. bo to jest oczywiste i powtarzane przez wielu.
A jak oceniam prace ranieriego? Moze i chcial dobrze, ale jak sie cos robi to trzeba umiec to robic a on sie pogubil.. nie tego oczekuja kibice klubu ktory poprostu MUSI wygrywac.
Ktos ostatnio napisal: "To nie jest 5 letni plan odbudowy Juventusu, to 3 letni plan o tym jak go zrujnowac" - dla mnie bomba, nic dodac nic ujac.
Ogolnie sytuacja w ktorej znalazl sie klub osiagnela wlasnie apogeum beznadziei. Pilkarze patrza na trenera trener na zarzad a oni z powrotem na pilkarzy i trenera. Nikt nie wie co robic zeby bylo lepiej. Totalna katastrofa. Jak zyje z tym klubem nie widzialem czegos takiego.
Nie pisze ze siwy musi odejsc, ze zarzad musi sie zmienic, ze w Juve graja zawodnicy ktorzy z powodzeniem mogli by grac w polskiej ekstraklasie, nie pisze o tym.. bo to jest oczywiste i powtarzane przez wielu.
A jak oceniam prace ranieriego? Moze i chcial dobrze, ale jak sie cos robi to trzeba umiec to robic a on sie pogubil.. nie tego oczekuja kibice klubu ktory poprostu MUSI wygrywac.
Ktos ostatnio napisal: "To nie jest 5 letni plan odbudowy Juventusu, to 3 letni plan o tym jak go zrujnowac" - dla mnie bomba, nic dodac nic ujac.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Przyznam się, że jest to moje zdanie. Szkoda, że prawdziwe. Jak napisałeś ranieri się pogubił. Trenując wielki klub, dodatkowo we Włoszech, gdzie kibice są specyficzni trzeba umieć sobie radzić w wielu trudnych sytuacjach. Ranieri po prostu nie podołał. Mówi się, że wielki zespół poznaje się po tym jak wygrywa nawet w słabej formie. Ja powiem, że wielkiego trenera poznaje się po tym jak wygrywa, nawet w trudnej, kryzysowej sytuacji. Ponadto ważne jest nie jak się zaczyna a jak się kończy, a to że dla Juve sezon skończył się miesiąc wcześniej mówi wszystko za siebie. Dlatego prace Ranieriego można ocenić w dwóch słowach: VAI VIA!stara_dama pisze: Ktos ostatnio napisal: "To nie jest 5 letni plan odbudowy Juventusu, to 3 letni plan o tym jak go zrujnowac" - dla mnie bomba, nic dodac nic ujac.
- Bobeknaklo
- Juventino
No i być może jesteśmy świadkami zakończenia kolejnej telenoweli, oraz spełnienia najskrytszych marzeń kibiców Starej Damy. Za godzinę Ranieri może być już tylko historią.. Nie ukrywam, trzymam kciuki.
Dobra, żeby nie było.. pozwolę sobie podziękować Claudio za pobicie Realu.
Nie życzę powodzenia, oraz współczuję kibicom przyszłego pracodawcy Ranieriego
Co można poradzić... Bądźcie cierpliwi, Ranieri buduje drużynę w 5 lat 
Dobra, żeby nie było.. pozwolę sobie podziękować Claudio za pobicie Realu.
Nie życzę powodzenia, oraz współczuję kibicom przyszłego pracodawcy Ranieriego

- white_wolv
- Juventino
Przypominam ze o 5 latach to nasz kochany zarzad gadal jeszcze za kadencji DD.Bobek1991 pisze:Nie życzę powodzenia, oraz współczuję kibicom przyszłego pracodawcy RanieriegoCo można poradzić... Bądźcie cierpliwi, Ranieri buduje drużynę w 5 lat
A wspolczuc to nalezy nam, bo nawet jak Ranieri poleci (na co mam nadzieje ogromna) to z tym zarzadem bedziemy sie meczyc kolejny rok a moze i dluzej.