Dziękuje wszystkim za podłączenie się do dyskusji
A teraz zacytuję kilka osób, bo mam pytania. Ale jedno najważniejsze do wszystkich:
Czy z takimi ocenami naprawdę mam realne szanse dostać się na do tych szkół/uczelni?
Proszę o odpowiedź na nie zacytowanych kolegów.
ULAT pisze:Uniwersytet w Toruniu ma znacznie łagodniejsze kryteria punktowe, niż np uniwerek w Gdańsku, więc może tam mógłbyś spróbować dostać się na ekonomię.
Chodzi Ci o Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu?
preclix pisze:Dawaj do Rzeszowa ! Tu taki poziom jest, że spokojnie Cię przyjmą.
Chodzi Ci o Uniwersytet Rzeszowski na al. Rejtana 16c ?
Miś Coccolino pisze:Studium Kształcenia Podstawowego na Polibudzie Wrocławskiej. Biorą kogo popadnie, poziom dosyć niski, a jak będziesz miał dobrą średnią po pierwszym roku, wybierasz sobie jakiś inny kierunek na PWR i się tam przenosisz.
Ale jak ze ścisłymi przedmiotami sobie nie radziłeś za dobrze w liceum, to odradzam.
Z matematyką nie było źle, natomiast pewnie chodzi Ci o fizykę. No z fizyką naprawdę ciężko, lecz ja z nie takich opresji wychodziłem. Jakie są jeszcze trudne przedmioty?
ps. kończyłem technikum ;]
W temacie nie wyraziłem się jasno, nie tylko ekonomia mnie interesuje, także języki w szczególności angielski, a także kierunki związane z administracją. Na psychologie też bym mógł iść, choć wiem, że trudno się dostać ;]