Przeciętna drużyna, przeciętny trener

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 16:36

Tak się to kończy, jak się nie ma żadnego pomysły na grę! A Ranieri od początku przygody z Juve do teraz takiego pomysłu nie miał i niema! Indywidualności i gra na 110% z pełnym zaangażowaniem - tylko i wyłącznie dzięki tym czynnikom Juve Ranieriego prezentowało się nieźle w pierwszej części sezonu! Gdy tylko tego niema nie gramy kompletnie nic, nie umiemy zbudować normalnej akcji! Jeśli jakiś zawodnik(Camor, Gio) nie przedryblują kilku graczy, to drużyna nie potrafi kilkoma podaniami przemieścić się pod bramkę rywali! To jest po prostu nie do zaakceptowania, by drużyna jak Juventus tak grała. Zmiana trenera to konieczność i musi nastąpić z końcem sezonu!

wlochaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 16:48

Azrael_Juve pisze:Odnosząc się bezpośrednio do tematu w nagłówku - przeciętna drużyna i przeciętny trener. Czyżby??? Dzisiaj gramy jak równy z równym, choć właściwie chyba nawet gorzej od najsłabszej drużyny ligi. To już nawet nie jest przeciętność. To nie jest tak, że tak jak każdemu wielkiemu klubowi zdarzają sie gorsze mecze. My tak gramy zawsze!

Pozdrawiam!
dokladnie tak, znowu dwa stracone gole, niewiele pomyslow w ofensywie,
ach! az szkoad patrzec
a co do tematu - to chodzilo mi o to, ze z druzyny przecietniakow udalo sie przecietnemu trenerowi stworzyc dobre wyniki. rozbuchano balon, liczono, ze bedzie druzyna na lm i serie a, a tearz okazuje sie co jest warta - stad takie duze rozczerowanie....

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:06

Nasza drużyna ponownie pokazała, że zawsze walczy do końca. Ranieri będzie zadowolony, bo przecież drużyna po pierwszej słabszej połowie odpowiednio zareagowała, no a poza tym Reggina to bardzo groźny klub.

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:11

wlochaty pisze:
Azrael_Juve pisze:Odnosząc się bezpośrednio do tematu w nagłówku - przeciętna drużyna i przeciętny trener. Czyżby??? Dzisiaj gramy jak równy z równym, choć właściwie chyba nawet gorzej od najsłabszej drużyny ligi. To już nawet nie jest przeciętność. To nie jest tak, że tak jak każdemu wielkiemu klubowi zdarzają sie gorsze mecze. My tak gramy zawsze!

Pozdrawiam!
dokladnie tak, znowu dwa stracone gole, niewiele pomyslow w ofensywie,
ach! az szkoad patrzec
a co do tematu - to chodzilo mi o to, ze z druzyny przecietniakow udalo sie przecietnemu trenerowi stworzyc dobre wyniki. rozbuchano balon, liczono, ze bedzie druzyna na lm i serie a, a tearz okazuje sie co jest warta - stad takie duze rozczerowanie....
To jest chyba tak, że Ranieriemu zdaje się że my gramy o utrzymanie, że on jest trenerem jakiejś malutkiej drużyny gdzieś z prowincji Włoch, gdzie rządzą lokalni szefowie mafii i szczytem marzeń jest uszczknięcie punkcika jakiemuś wielkiemu Interowi, podebranie punktów lokalnemu rywalowi o miejsce premiowane pozostaniem w serie A. Przykro się na to patrzy, ale tak to obecnie wygląda. To jest najgorszy Juventus jakiego w życiu widziałem.
Fidelito pisze:Tak się to kończy, jak się nie ma żadnego pomysły na grę! A Ranieri od początku przygody z Juve do teraz takiego pomysłu nie miał i niema! Indywidualności i gra na 110% z pełnym zaangażowaniem - tylko i wyłącznie dzięki tym czynnikom Juve Ranieriego prezentowało się nieźle w pierwszej części sezonu! Gdy tylko tego niema nie gramy kompletnie nic, nie umiemy zbudować normalnej akcji! Jeśli jakiś zawodnik(Camor, Gio) nie przedryblują kilku graczy, to drużyna nie potrafi kilkoma podaniami przemieścić się pod bramkę rywali! To jest po prostu nie do zaakceptowania, by drużyna jak Juventus tak grała. Zmiana trenera to konieczność i musi nastąpić z końcem sezonu!
Napisałeś kwintesencje naszej sytuacji od dwóch sezonów. Ja również o tym wspominałem już kilka razy. Trener Ranieri nie istnieje tak na prawdę, nie ma takiego bytu psychofizycznego, on jest postacią materialną ale nie zdolną w jakikolwiek oddziaływać na drużynę jako całość. Można się spierać czy coś w zespole zepsuł, ale to że nie poszedł ani o najmniejszy krok do przodu jest bezsprzeczne.

Jedyne co mieliśmy do czasu powrotu do serie A to tych kilka indywidualności, którzy pięknie nam czasami dryblowali, strzelali gole, bądź strzegli bramki. Teraz po 2 latach, gdy nic się nie zmieniło, nasi gracze coraz starsi sa, siłą rzeczy w mniej równej i coraz gorszej formie, Juve staje się masą ciemnej bezkształtnej przeciętności. To wręcz potworne jak stoczył się nasz klub za kadencji Ranieriego.

A nasi młodzi, ambitni, zdolni, tak jak dzisiaj sadzani są na trybunach, bądź wypożyczani do słabszych zespołów by tam robić furorę.

Polityka transferowa Secco i decyzje kadrowe Ranieriego CAŁKOWICIE SPLAJTOWAŁY. Ale dziś i przez cały następny tydzień tego nie usłyszymy na żadnej konferencji ani wypowiedzi prasowej. Będziemy bombardowani stekiem bzdur o tym jak to nietykalny jest Ranieri, jak świetną robi z Juve robotę i o tym jak mu przykro z powodu straty punktów. Powie też że jest zadowolony z postawy zespołu i może nawet uzna ten remis za sukces.
Nie ma szans byśmy usłyszeli o tym, że bierze całkowitą odpowiedzialność za wyniki zespołu, bo wyniki zespołu Juve nigdy (nawet jak wygrywaliśmy) od niego nie zależały!

Pozdrawiam!

gil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:16

ma ktoś jakiś pomysł jak pozbyć się tego patałacha (CR) i zarządu?? Jestem gotów zrobić wszystko!

kameleon512

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 19:09

Najśmieszniejsze jest to ,że jeśli zajmiemy drugie miejsce w lidze to treneiro i cały zarząd będą mówić o postępie, budowaniu wielkiego Juve i wszyscy będą zadowoleni :smile:

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 20:22

Proponuję nie wchodzić w polemikę z panem Gotti, dla niego zapewne Alex w formie z ostatnich spotkań jest mistrzem. Ole!
Skąd ty masz informację kto jest dla mnie mistrzem? :o //fail

A Amauri był i jest dla mnie zwykłym przeciętniakiem pokroju Di Vaio, a jeśli ktoś go uważa za mistrza to niech uważa dalej.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 20:25

Gotti pisze: A Amauri był i jest dla mnie zwykłym przeciętniakiem pokroju Di Vaio
Oby więcej takich przeciętniaków.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 20:53

I koniecznie trzeba wywalić ludzi od przygotowania fizycznego itp. to jest niepojęte co się dzieje w tym sezonie.

Obrazek
wlochaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 21:07

Gotti pisze:
Proponuję nie wchodzić w polemikę z panem Gotti, dla niego zapewne Alex w formie z ostatnich spotkań jest mistrzem. Ole!
Skąd ty masz informację kto jest dla mnie mistrzem? :o //fail

A Amauri był i jest dla mnie zwykłym przeciętniakiem pokroju Di Vaio, a jeśli ktoś go uważa za mistrza to niech uważa dalej.
nadal brak argumentow przeciwko amauriemu...

Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 21:15

Azrael_Juve - również się z Tobą zgadzam i naprawdę nie wyobrażam sobie tego, że Ranieri mógłby pozostać w klubie na następny sezon! Po prostu było by to nieprawdopodobnie idiotyczne posunięcie właścicieli Naszego klubu(nie zarządu, bo oni w istocie są durniami najwyższej próby) .
Z perspektywy tych dwóch lat widać jak na dłoni, że trener z tego pana jest bardzo marny(w sumie potwierdziło się to co już wiedzieliśmy). Nie widać w grze Juve pod jego wodzą, żadnego stylu, taktyki na której opierała by się gra W CAŁYM SEZONIE, a nie tylko w meczu z Realem. Tak jakbyśmy grali bez trenera, bo jak inaczej wytłumaczyć to, że drużyna kompletnie się przez te dwa lata nie rozwinęła, ciągle powielane są te same kardynalne błędy :angry:

Największy żal jednak mam do Elkanna, że dopuścił do sytuacji by za sterami Juventusu w tak newralgicznym momencie swej historii stanęli amatorzy! Jak można było wybrać tak marny zarząd dla tak wielkiego klubu jak Juventus, znajdującego się w dodatku na rozdrożu!? Tu potrzebni byli najwięksi fachowcy, kochający piłkę, charyzmatyczni - nie bojący się trudnych(odważnych) decyzji, mający świadomość, że klub którym dowodzą to wielki JUVENTUS, który ma miliony kibiców na całym świecie, że niema tu mowy o przeciętniactwie czy półśrodkach w drodze do celu! Tacy ludzie jak Blanc czy Gigli powinni być tylko uzupełnieniem, zajmować się finansami i nie wychylać nawet nosa ponad to!
Wybór Secco, to w ogóle kpina, gość bez doświadczenia, od razu dostaje tak odpowiedzialną i fundamentalną dla rozwoju drużyny posadę! Efekt do przewidzenia...
No i wreszcie Ranieri, wybrany na trenera przez ten niepełno sprytny zarząd. Koleś, którego CV jasno stwierdza, że w mocnych klubach się kompletnie nie sprawdza, że jego wybór jest bardzo ryzykowny, biorąc pod uwagę sytuacje klubu można powiedzieć wręcz poroniony! Ale oczywiście dołącza on do wesołej gromadki sterników giganta z Turynu :angry:
Naprawdę za dużo tutaj zostało popełnionych błędów, nieodpowiedni ludzie na nie odpowiednich stanowiskach, idiotycznie decyzje itp itd...
Za to, że mimo tych przeciwności Juve tak szybko się podniosło możemy dziękować TYLKO naszym WIELKIM MISTRZOM, którzy mimo degradacji pozostali z Juve na dobre i na złe, dzięki swoim umiejętnością i uporowi podźwignęli Nasze Juve z kolan! Za to na zawsze najwyższy szacunek dla NICH!
Niestety to co się obecnie dzieje w Naszym klubie nie napawa optymizmem. Musimy mieć jednak nadzieję, że Elkann się w końcu opamięta i rozgoni to towarzystwo wzajemnej adoracji w cholera!
Pozdrawiam!

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 21:30

wlochaty pisze: nadal brak argumentow przeciwko amauriemu...
Bo takowe niestety nie istnieją.

Amauri może ma ciut gorszy instynkt strzelecki niż Trezeguet, ale rekompensuje to o wiele lepsza gra głowa, oraz bije naszych pozostałych napastników umiejętnościa zgrywania długich piłek (wszystkie jego) i zastawianiem sie z piłka przy nodze. Jak dla mnie jeden z lepszych graczy drużyny.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 21:38

Po dzisiejszym meczu ten temat powinien się nazywać "słaba drużyna, żenujący trener". Skończyłem oglądanie meczów Juventusu w tym sezonie, bo dzisiaj przybyła mi kolejna porcja siwych włosów.

Sky is the limit!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 21:50

Ja nie mam słów po prostu.... tak jak ktoś napisał powyżej... niegdy nie widziałem tak słabego Juve..... ehhhh........... :płaczę: :płaczę: :płaczę:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 22:04

Pawełek pisze:Po dzisiejszym meczu ten temat powinien się nazywać "słaba drużyna, żenujący trener". Skończyłem oglądanie meczów Juventusu w tym sezonie, bo dzisiaj przybyła mi kolejna porcja siwych włosów.
Ponoc to mit, a przybywanie siwych wlosow jest uwarunkowane genetycznie :wink: Co do meczu to nawet nie mam sily sie wypowiadac. Ale w dupie mam juz te wypowiedzi Ranieriego bo to przechodzi ludzkie pojecie. Od poczatku do konca pieprzenie farmazonow. Nikt nie jest na tyle cierpliwy zeby to znosic(oprocz zarzadu, ktory oczywiscie wszystko to toleruje i zrównuje sie poziomem z CR mistrzem trenerki)!

ODPOWIEDZ