Serie A (33): Reggina - Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:01

Jak nie tylko drugie miejsce nie wróci, ale też stracimy trzecie to będę żądał zmian.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:01

Co oni zrobili z naszym ukochanym Klubem? Czegoś takiego to ja nie pamiętam... dawno nie było tak źle. Gdzie jest ten Juventus z początku sezonu?
Pamiętacie wypowiedź naszego "trenera" z paru miesięcy w tył? Że pracują nad tym aby szczytową formę osiągnąć na kwiecień. Przepraszam bardzo, ale czy to jest ta szczytowa forma?

Tak samo jak kolega wyżej, pierwszy raz mogę z całym przekonaniem dodać: RANIERI WON!

#AllegriOut
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:03

Dzień Dobry stej strony a'la Jacek Gmoch. Chciałem opisać jedną sytuacje z meczu, która urzekła moje oczy.
Obrazek

Ot i ta sytuacja. Nie widzimy tutaj filmiku gdyż nie dysponowałem żadnym programem do nagrywania więc cyknąłem fotkę. Zacznijmy od Blanc'a ręce rozłożone jak podczas chodzenia pod rękę. Zapewne służy dziurką Cobolli(owi) Gigli(owi), który jak widać razem z Secco patrzy się w stronę monsieur Ranieriego, który zapewne wyleci zaraz po tym sezone. Nie widać jeszcze na tym zdjęciu tego iż Gigli kiwał głową do Secco co mogłoby oznaczać 'Tak zwalniamy pana CR" Za Secco widzimy naszego nowego trenera a jestm nim Kazimierz Marcinkiewicz.

Dobra koniec wygłupów. 2-2 z Regginą? Rozumiem skład rezerwowy. Ale przecież powtarzali że muszą dysponować dwoma równymi składami. I co? I gówno. Nie wiem co mam powiedzieć poprostu słabo mi ... Ale skoro tyle (Serie B) wytrzymałem z Juve to i pewnie wytrzymam dalej (Hegemonia Ranieriego) ...

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:05

Push3k pisze:Nie mogę uwierzyć w to co się stało.

1. Nedved wyłuskał piłkę i biegnie do narożnika, a sędzia aut...
2. Del Piero podcięty w polu karnym (ostatni dotknął piłkę), a sędzia nic.
3. Del Piero biegnie za piłką, odbiera ją bramkarzowi, a bramkarz go kładzie na ziemi. Już czerwone kartki się daje jak piłkarz wychodzi sam na sam z bramkarzem, a tu była praktycznie pusta bramka.
4. Iaquinta robi nura, a sędzia nagle karny... Dzięki za rewanż głombie.
5. Amauri przechodzi piłkarza i biegnie z piłką przy lini bocznej w kierunku pola karnego, a sędzia faul...

I tak ich to nie usprawiedliwia, jeśli chodzi o głupie straty, zmarnowane sytuacje i dopuszczenie do strzelenia dwóch goli.
poziom sędziowania w Serie A jest zenujacy. Oglądałem dzis Milan- Palermo. Sędzia nie wie co to jest karny. Dostaliśmy dwa karne praktycznie za nic. Co prawda nasza przewaga nie podlegała dyskusji, a bramka Pippo Inzaghiego jak najbardziej prawidłowa (piekna akcja z Ambrosinim), ale jednak wolałbym ten mecz wygrac 1-0, bo znajac zycie zaraz zacznie sie napinka, a na niektórych forach w tej chwili porównują nas do Interu...

Czekam na mecz o 20.30 ... Forza Napoli.

Co do meczu Juve powiem tyle: musicie sie meczyc z tym siwcem do konca sezonu. Współczuje jesli zostanie on na nastepny sezon.

btw- MOZE MI KTOS ZMIENIC TĄ RANGĘ na Milanista??? Sorka za te polskie znaki, ale laptop mi troszku szwankuje :P :)

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:05

a treneiro powie, że jest zadowolony bo zespół pokazał niesamowitą wolę walki, gdyż dwa razy odrabialiśmy straty. Żenujący wynik. Ranieri vai via!!!

peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:06

Mecz tragedia :!: Tak sedzia to DNO ale mimo to nasi zagrali tragicznie...
- 0 pomyslu na gre
- 0 zaangazowania (jak zobaczylem jak sie zbieraja z kontratakiem to m sie zal zroblo Gigiego, ktory chcial szybko wyprowadzic pilke ale nie mial komu podac :angry: )
Czemu wszyscy nie grali z takim zaangzowaniem jak VI (gosc gryzl trwe w przenosni i doslownie), Camor tez ladnie i Ariaudo... Piekna bramka dla Regginy (moze nawet gol kolejki) :shock:
A najgorsze jest to, ze te matoly beda smiac sie nam w twarz i mowic, ze nic sie nie stalo, ze przeciez mamy 3 miejsce i wszystko idzie zgodnie z planem, a Reggina to przeciez druzyna swiatowego formatu wiec remis jest sukcesem :angry: :angry: :angry:
Na chwile obecna cale Wlochy i nie tylko sie z nas smieja :angry: :doh: :/ :płaczę:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:08

Pontius21 pisze:
Pinturicchio1987 pisze:Marzę o Juve sprzed zdegradowania do serii B. Wtedy właściwie nikt nie mógł się z nami równać...
:prochno:
wiem że ciężkie czasy zawsze sprzyjają idealizowaniu przeszłości ale jednak nie opowiadaj takich rzeczy bo fałszujesz historię jak ci od " polskich obozów zagłady "
Placa Ci za chrzanienie takich glupot ?

-------------------
Tak to jest jak sie gra w 4 na 11 (12). Poki atakowalismy bylo dobrze, za to w obronie porazka.Brawa dla Iaquinty ktory dzisiejszym wystepem jeszcze raz udowodnil ze jest jak najbardziej godny koszulki ktora nosi. Nie mozna tego powiedziec o Poulsenie i Grygerze.
Poulsen przy bramie na 2-1 to nawet sie chyba jeszcze odsunal zeby ten z Regginy mogl lepiej przymierzyc.
Do czego to doszlo, ja juz nienawidze niektorych pilkarzy tego klubu. Widze MM albo ktoregos z w/w dwojki to mam odruch wymiotny jak na widok balotelliego.

Czemu Giovinco na trybunach ?? To wie tylko Ranieri.

Podczas dzisiejszego meczu powiedzialem to poraz pierwszy - Ranieri out. Wierzylem ze to zarzad i kontuzje sa wszystkiemu winne ale po ostatnich kilku spotkaniach nie mam zludzen co do umiejetnosci trenera. Bardzo chcialbym aby po dzentelmensku zrezygnowal, pozwoliloby mi to zachowac reszte szacunku jakim go darze.
Szczerze mowiac jesli 4miejsce przysluzy sie do rewolucji w klubie (mam na mysli zarzad, a nie tylko pilkarzy) to biore je w ciemno. Przezylem rok serie B to przezyje jeszcze jeden bez LM. A kilku kolejnych pod wodza Gigliego i Blanca po prostu sobie nie wyobrazam..a moze po prostu nie chce sobie wyobrazac.

DeViLl0o pisze:Dzień Dobry stej strony a'la Jacek Gmoch. Chciałem opisać jedną sytuacje z meczu, która urzekła moje oczy.
Obrazek
Dzieki za screena. Sam nie zdazylem wcisnac a mam pewna wizje do zrealizowania..
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 17:12 przez white_wolv, łącznie zmieniany 3 razy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:10

peste pisze:Piekna bramka dla Regginy (moze nawet gol kolejki) :shock:
Ba, na pewno będzie kandydować ze "Zlatanami" na bramkę sezonu.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 17:10 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Witcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

a mi się wydaje, że Juventus (zawodnicy) chcą sami zwolnić Ranieriego... Przecież to jest nie możliwe, żeby taki się rzeczy działy normalnie. 3 tyg. temu 4:1 z Bologną i 4:1 z Romą. Tydzień przerwy i przez 5 meczy nie potrafią wygrać?! Przecież chłopacy nie zapomnieli jak się wygrywa. Tu chyba jest co innego graje.

Pozdrawiam

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bajecznie. Widziałem Juventus, który nie mógł sobie poradzic z ostanią drużyną we Włoszech. Myślałem, że nigdy do tego nie dojdzie... myliłem się.
Reggina dwa razy wychodziła na prowadzenie! To co grała obrona to była jedna wielka komedia. Tak samo komedią można nazwac postawę sędziego.

Nie ma co zwalac winy na arbitra. To Nasza zasługa, że wywozimy ''aż" 1pkt z Reggio di Calabria.

Co to dużo pisac, trzeba bronic trzecią lokate, bo nie oszukujmy się, że ta drużyna jest w stanie wywalczyc coś więcej.

Brawa dla obrońców za nie dopilnowanie Hallfredssona, naprawdę piękna bramka...

Już widze kolejne wypowiedzi zarządu odnośnie "zaufania" dla Ranieriego. Już nie mogę doczekac się komentarza pomeczowego Naszego "wspaniałego" trenera, jako że Reggina to b. dobra drużyna, która pokazał swoje prawdziwe oblicze czy pazur...

Co do Marchisio! Po prostu wyśmienicie! Kolejna kontuzja w Naszym zespole! Tego właśnie nam trzeba... Giovinco pewnie także jest kontuzjowany, bo jak inaczej mógł wylądowac na trybunach?!

Dobrze, że mamy Zanettiego... A może jednak źle? Gdyby nie strzelił i przegralibyśmy to może to oznaczałoby natychmiastową dymisję Ranieriego?

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:12

Ahh, to DNA zwycięzców. Niewiele jest drużyn z takim charakterem. Gryzienie murawy 90 min. to jest to. Reakcja Buffona po golu na 2:1 mówi wszystko.

5. mecz z rzędu bez wygranej. Mam nadzieję, że z każdym takim meczem Ranieri zbliża się do wylotu z Juve. Tylko ile jeszcze będziemy musieli czekać? Dobrze, że mamy jeszcze 8 pkt. przewagi nad 5. miejscem bo inaczej ciężko byłoby się zakwalifikować do LM.

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:16

Reg pisze:Reakcja Buffona po golu na 2:1 mówi wszystko.
Wszystko to mi powiedzial usmiech na jego gebie po meczu.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:16

Jestem już znudzony taką grą nie wiedziałem, że możemy grać tak słabo! Wiele rzeczy w takim razie jeszcze nie wiem. Juve chyba nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać. Szkoda mi Regginy, bo była to drużyna lepsza, której 3 pkt się po prostu należały.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:17

Reg pisze:Dobrze, że mamy jeszcze 8 pkt. przewagi nad 5. miejscem bo inaczej ciężko byłoby się zakwalifikować do LM.
Nie wiem, czy to do wszystkich dociera, ale teraz el. do LM będą cholernie ciężkie, bo drużyny z Anglii, Niemiec czy Hiszpanii trafiają do jednego wora i biją się o Champions League.

A miesiąc temu pisałem:
Miś Coccolino pisze:
Szikit pisze:
Miś Coccolino pisze:Jeszcze nie mamy pewności, czy nie będziemy musieli grać w el. LM, a już podejmujemy decyzję o rozegraniu mini-turnieju w środku wakacji.
Mamy 11 punktów przewagi nad 4. miejscem. Chyba nikt nie wierzy, że Genoa mogłaby nas dogonić.
Na to czwarte miejsce zęby ostrzy sobie nie tylko Genoa, ale też Viola i Roma. Jest jeszcze dziesięć kolejek do końca, nie takie wałki się zdarzają, dzieją się obecnie i dziać się będą.
:roll:

Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2009, 17:22

Mecz fatalny, z ostatnia Reggina tylko remis, warto by bylo uzyc jakis ciezkich slow, zeby opisac te zenade.

Coz moze 3 miejsce, porazka z takimi zespołami jak Reggina i gra da zarzadowi do myslenia - zwolnienie Ranierego i transfery!!

Wiec moze mozna zobaczyc chociaz maly plusik z tego meczu :roll: ja innych nie widze.

Zablokowany