Serie A (33): Reggina - Juventus
- leniup
- Redaktor
mecz 33 kolejki Serie A: Reggina - Juventus
Czas:
2009-04-26 (niedziela)
godzina 15:00
O przeciwniku:
Rok założenia: 1914
Barwy: Bordowe
Przydomek: Amaranto
Prezydent: Pasquale Foti
Trener: Nevio Orlandi
strona internetowa
Ostatnie mecze
19 kwietnia 2009
Atalanta Reggina 0 : 1
12 kwietnia 2009
Reggina Udinese 0 : 2
5 kwietnia 2009
Reggina Genoa 0 : 1
Aktualna sytuacja w tabeli:
3. Juventus
...
20. Reggina
Najlepsi strzelcy drużyn:
12. Amauri (Juventus)
10. Corradi (Reggina)
Przewidywane składy
JUVENTUS
Reggina
---
Ciężko się ostatnimi czasy ogląda Juventus. Nie zdziwię się więc ewentualną porażką, Reggina będzie gryźć trawę by tylko wygrać. Po ostatniej wygranej w Bergamo mogą złapać wiatr w żagle jak to bywało i w poprzednich sezonach. A Juventus... każdy widzi jak jest i póki co szkoda słów...
Czas:
2009-04-26 (niedziela)
godzina 15:00
O przeciwniku:
Rok założenia: 1914
Barwy: Bordowe
Przydomek: Amaranto
Prezydent: Pasquale Foti
Trener: Nevio Orlandi
strona internetowa
Ostatnie mecze
19 kwietnia 2009
Atalanta Reggina 0 : 1
12 kwietnia 2009
Reggina Udinese 0 : 2
5 kwietnia 2009
Reggina Genoa 0 : 1
Aktualna sytuacja w tabeli:
3. Juventus
...
20. Reggina
Najlepsi strzelcy drużyn:
12. Amauri (Juventus)
10. Corradi (Reggina)
Przewidywane składy
JUVENTUS
Reggina
---
Ciężko się ostatnimi czasy ogląda Juventus. Nie zdziwię się więc ewentualną porażką, Reggina będzie gryźć trawę by tylko wygrać. Po ostatniej wygranej w Bergamo mogą złapać wiatr w żagle jak to bywało i w poprzednich sezonach. A Juventus... każdy widzi jak jest i póki co szkoda słów...
- stahoo
- Juventino
Trzeba przestac gubic punkty, bo może nam sie wymknac nie tylko 2 miejsce... mamy 7 pkt przewagi nad Geona, a może to stopniec do 4, w przypadku ewentualnej kleski. Do czego to doszło? :?
Wierzę w 3 punkty, Giovinco i Camora od pierwszych minut. O ile Seba w meczach z dobrymi drużynami nie może sobie na wiele pozwolic, o tyle z taka Reggina powinien złapac wiatr w żagle.
Moj skład:
-----------------------Bufi--------------------------
Grygera----Mellberg----Legro----------Molinaro
-------------Tiago-------------Marchisio-----------
---Camor------------------------------Giovinco---
co do ataku mam dylemat. Czy Iaquinta---Alex czy może Amauri---Iaquinta. Pewnie zagra Del Piero
Wierzę w 3 punkty, Giovinco i Camora od pierwszych minut. O ile Seba w meczach z dobrymi drużynami nie może sobie na wiele pozwolic, o tyle z taka Reggina powinien złapac wiatr w żagle.
Moj skład:
co do ataku mam dylemat. Czy Iaquinta---Alex czy może Amauri---Iaquinta. Pewnie zagra Del Piero

- goly
- Juventino
Juventus tkwi w bezradności a Reggina to idealny zespół aby odbudować morale. Środek obrony wygląda trochę nieciekawie ale i tak musimy dać rade. Giovinco ma grać od początku! Reggina jest po prostu beznadziejna i nie widzę innej opcji niż wygrana.
Pozdro!
Pozdro!
- KeRmit19
- Juventino
Kontuzjowany. Nie ma go nawet na liscie powolanychGrygera----Mellberg----Legro----------Molinaro
- Shrek_Rybnik
- Juventino
Hm... patrząc na to z boku.... można powiedzieć, że to Reggina bardziej potrzebuje punktów niż My... Chodzi mi o to, że Reggina może się odsłonić, a my skontrować i... strzelić
co się da i ile się da
fOrZa Juve

pozdROWienia @ll
- Reg
- Juventino
Bez Chielliniego i Legro nasza obrona wygląda kiepsko. Środek Mellberg-Ariaudo jest niepewny, o czym mogliśmy się przekonać w meczu z Lazio. Do tego jesteśmy skazani na Poulsena w środku, bo wątpię, żeby Zanetti zagrał cały mecz. Cieszy z kolei powrót właśnie Cristiano i Amauriego. Liczę na wejście Brazylijczyka w drugiej połowie. Giovinco powinien wystąpić od 1` bo obrońców słabych drużyn klasy Regginy z łatwością wkręca w ziemię. Mimo wszystko liczę również na występ Alexa od początku, bo ani Treze ani Iaquinta nie są w wybitnej formie. Teoretycznie ten mecz to powinny być pewne 3 pkt, ale biorąc pod uwagę, że od ponad miesiąca nie wygraliśmy żadnego spotkania nic nie jest pewne, a szczególnie z taką linią obrony. Milan gra u siebie z Palermo, więc teoretycznie mają znacznie trudniejszy mecz od nas. Przydałoby się odskoczyć im jeszcze przed bezpośrednim starciem na San Siro.
- Kamex22
- Juventino
Troche szacunku "dzieciaku" geniusz naszego trenera zasluguje na pisanie go przez duze "G" Geniusz :!:KeRmit19 pisze:Nasz geniusz na lawce trenerskiej.

Oczywiscie ten "dzieciak" to zart, nie bierz do sie

Sklad oklepanyy na pewno Grygera i Molinaro po bokach (w srodku wiadomo bo jest tylko 2 nominalnych), Giovinco to w pomocy ale do podawania bidonu Nedvedowi, a w ataku Iaq i DP.
Jezeli nawet atak moze bylby niezly (bo DP rzeczywiscie sie zdeterminowal ostatnio a Iaq mimo ze od 2 meczy nie strzelil to ma dobra forme) to pomoc ustawilbym osobiscie: Camor(po wczesniejszym podaniu mu srodkow na uspokojenie), Poulsen i Nedved w srodku i Giovinco. Skrzydla powinny zapwnic kreatywnosc tak jak i Nedved w srodku, a Poulsen chronic bedzie tyly. Dalbym na lewej obronie tez De Ceglie a na prawej Zebine, jesli jest we stanie grac 90 min i bron Panie Boze Ranieriego przed srodkiem Mell Grygera, juz wole Mell Ariaudo

Reasumujac wygrac trzeba i nie ma mowy o innym wyniku, choc kuń(forma i trener) jaki jest kazdy widzi....
- Brutalo
- Juventino
To KOLEJNY mecz który MUSIMY wygrać. Ale mecze z Chievo czy Genua pokazały, że to wcale nie oznacza zwycięstwa
Nie mniej jednak oczywiście liczę na zwycięstwo Juventusu, bo gramy z drużyną, która przez 32 kolejki zdobyła 23 bramki, a połowę z nich zdobył ich najlepszy strzelec Corradi. Jeżeli naszym defensorom uda się go zatrzymać, to powinno pójść gładko... powinno... Co do ustawienia całe życie optuję, i optować będę nadal za 4-3-3 z przekształceniem w defensywie na 4-4-2. I moim zdaniem w tym spotkaniu MUSI zagrać Manninger-mecz teoretycznie mniejszego ryzyka, a zasłużył sobie na występy dzięki godnemu zastępowaniu Supermana. Tak więc 8)
Manninger
Grygera Mellberg Ariaudo Molinaro
Poulsen Zanetti (o ile On jeszcze gra u nas :roll: :evil:) Marchisio
Del Piero Giovinco
Amauri/Iaquinta

Manninger
Grygera Mellberg Ariaudo Molinaro
Poulsen Zanetti (o ile On jeszcze gra u nas :roll: :evil:) Marchisio
Del Piero Giovinco
Amauri/Iaquinta
- Kubba
- Juventino
Niby mecz z mało wymagającym rywalem, ale Raggina będzie walczyła z całych sił aby zdobyc choc jeden punkt. Na pewno będzie to ciężki pojedynek i mimo beznadziejnej gry Juve jaką ostatnio prezentuje uda nam się wywalczyc 3pkt.
Liczę na Giovinco w tym meczu... Chociaż nie zdziwie się jak zagra od pierwszej minuty Nedved. W sumie ostatnio całkiem dobrze grał.
Mam nadzieje, że zobacze na boisku Amauriego... On i Iaquinta takie ustawienie ataku chciałbym zobaczyc, ale nie ma co ryzykowac z Brazylijczykiem. Jest po kontuzji, więc myśle, że na ostatnie 20min mecz powinien wejśc.
Boje się o obrone... To co ostanio prezentował Ariaudo wołało o pomste do nieba. Piłkarze Lazio przechodzili go jak chcieli. Jak wiem, że mamyproblem w obronie i ktoś musi grac za Chielliniego, ale chłopak musi się porządnie zmobilizowac.
Walczymy o 3pkt i o drugie miejsce w tabeli. Przed nami dobra okazja. Milan gra z Palermo, czyli lepszym zespołem od Regginy. Więc marze o wygranej sycylijczyków.
Forza Juve!
Liczę na Giovinco w tym meczu... Chociaż nie zdziwie się jak zagra od pierwszej minuty Nedved. W sumie ostatnio całkiem dobrze grał.
Mam nadzieje, że zobacze na boisku Amauriego... On i Iaquinta takie ustawienie ataku chciałbym zobaczyc, ale nie ma co ryzykowac z Brazylijczykiem. Jest po kontuzji, więc myśle, że na ostatnie 20min mecz powinien wejśc.
Boje się o obrone... To co ostanio prezentował Ariaudo wołało o pomste do nieba. Piłkarze Lazio przechodzili go jak chcieli. Jak wiem, że mamyproblem w obronie i ktoś musi grac za Chielliniego, ale chłopak musi się porządnie zmobilizowac.
Walczymy o 3pkt i o drugie miejsce w tabeli. Przed nami dobra okazja. Milan gra z Palermo, czyli lepszym zespołem od Regginy. Więc marze o wygranej sycylijczyków.
Forza Juve!
- FelekJUVE
- Juventino
stahoo pisze:
Moj skład:
Ło jejku chłopie!! Czy Ty jesteś kibic czy kto?? Legro nie dostał powołania bo ma kontuzje a Tiago to chyba czerwień ujrzał w meczu z Interem co nie??
- Corcky
- Juventino
Nedved chyba nie jest w pełni sił. Albo mi sie wydawało, albo nie trenował ostatnio na pełnych obrotach.
Ciekaw jestem też czy wybiegnie De Ceglie czy jednak Molinaro.
Camor dotrwa do końca ?
Ciekaw jestem też czy wybiegnie De Ceglie czy jednak Molinaro.
Camor dotrwa do końca ?

Alessandro Del Piero ole!
- KeRmit19
- Juventino
Ło jejku matko i corko!!! Tak to kibic chlopie!!! :lol: Wyluzuj troche. Niepotrzebnie sie napinasz. Stahoo pewnie zamyslony ostatnimi wynikami napisal troche pomylek w skladzie 8) Sam zapomnialem o Tiago i tej czerwonej kartce, chyba czas zeby zrobil znowu jakas brawurowa akcje w lazience i byl na ustach calej Europy, bo inaczej poki co nie da radyFelekJUVE pisze:stahoo pisze:
Moj skład:
Ło jejku chłopie!! Czy Ty jesteś kibic czy kto?? Legro nie dostał powołania bo ma kontuzje a Tiago to chyba czerwień ujrzał w meczu z Interem co nie??

- Azrael
- Juventino
Ja chciałbym zobaczyć Juventus dzisiaj w ultraofensywnym (jak na Ranieriego) ustawieniu:
------------------------Buffon-----------------------
Zebina-----Melberg-----------Ariaudo----Molinaro
------------Marchisio-----------Nedved-------------
Camoranesi--------------------------------Giovinco
--------------Amauri--------Del Piero---------------
Kluczem w tym ustawieniu jest wg mnie postawienie na środek pomocy Nedveda i rzucenie Seby na lewe skrzydło. Dodając do tego kreatywność Alexa (który może dziś będzie bardziej koleżeński) to ze zdobywaniem goli nie byłoby raczej problemu.
Myślę, że wówczas gdyby wynik był korzystny można by w drugiej połowie pokombinować szczególnie z De Ceglie na lewej stronie (bo ładnie ciągnął do przodu w ostatnim meczu) czy to za defensywnego Molinaro czy ofensywnego Giovinco (co w przypadku Ranieriego będzie raczej ta druga opcja). Wtedy można dać odpocząć na środku Pavlowi - tu pole do roszad jest ogromne bo tak jak już wyżej napisałem różnych wariantów na tej stronie mamy dużo i środek też jest obstawiony (Tiago, Poulsen, Zanetti).
Prawa strona tradycyjnie już jest kiepska. Mam nadzieje że Camoranesi zagra jak najdłużej (może pełne 90 min bez kartek!), ale coś mi podpowiada, że i w tym meczu dane nam będzie przyglądać się geniuszowu Marchionniego. Co do prawej obrony: Zebina czy Grygera - to sam nie wiem co gorsze.
Co do ataku to bezsprzeczny jest dla mnie fakt, że musi grać Del Piero (jego wejście w meczu z Lazio zrobiło natychmiastową różnice), to nasz najlepszy obecnie napastnik, czy to się komuś podoba czy nie. Co do obstawy drugiego napastnika to daje (ja daję, hehe!) tutaj Ranieriemu wolną rękę w zależności jak wyglądają chłopaki na treningach. Osobiście chciałbym zobaczyć od pierwszych minut Amauriego.
Liczę na ładne i wysokie zwycięstwo (1:4), choć obawiam się straty 1 gola w meczu (dziury w obronie widoczne są gołym okiem już przed meczem), mimo że mieszanka rutyny i młodości (Olof i Lorenzo) może na Regginę okazać się wystarczająca.
Osobiście boję się tylko, że na samym początku pójdzie jakaś kontra, albo głupi błąd kogoś z naszych w tyle i Reggina strzeli gola a wtedy zacznie się "murowanie bramki", a nasi sparaliżowani wizją kolejnej porażki będą tworzyć kolejne siermiężne ataki... Oby nie! Poza tym już gorzej niż teraz być nie może, więc do boju Juve!
Pozdrawiam!
------------------------Buffon-----------------------
Zebina-----Melberg-----------Ariaudo----Molinaro
------------Marchisio-----------Nedved-------------
Camoranesi--------------------------------Giovinco
--------------Amauri--------Del Piero---------------
Kluczem w tym ustawieniu jest wg mnie postawienie na środek pomocy Nedveda i rzucenie Seby na lewe skrzydło. Dodając do tego kreatywność Alexa (który może dziś będzie bardziej koleżeński) to ze zdobywaniem goli nie byłoby raczej problemu.
Myślę, że wówczas gdyby wynik był korzystny można by w drugiej połowie pokombinować szczególnie z De Ceglie na lewej stronie (bo ładnie ciągnął do przodu w ostatnim meczu) czy to za defensywnego Molinaro czy ofensywnego Giovinco (co w przypadku Ranieriego będzie raczej ta druga opcja). Wtedy można dać odpocząć na środku Pavlowi - tu pole do roszad jest ogromne bo tak jak już wyżej napisałem różnych wariantów na tej stronie mamy dużo i środek też jest obstawiony (Tiago, Poulsen, Zanetti).
Prawa strona tradycyjnie już jest kiepska. Mam nadzieje że Camoranesi zagra jak najdłużej (może pełne 90 min bez kartek!), ale coś mi podpowiada, że i w tym meczu dane nam będzie przyglądać się geniuszowu Marchionniego. Co do prawej obrony: Zebina czy Grygera - to sam nie wiem co gorsze.
Co do ataku to bezsprzeczny jest dla mnie fakt, że musi grać Del Piero (jego wejście w meczu z Lazio zrobiło natychmiastową różnice), to nasz najlepszy obecnie napastnik, czy to się komuś podoba czy nie. Co do obstawy drugiego napastnika to daje (ja daję, hehe!) tutaj Ranieriemu wolną rękę w zależności jak wyglądają chłopaki na treningach. Osobiście chciałbym zobaczyć od pierwszych minut Amauriego.
Liczę na ładne i wysokie zwycięstwo (1:4), choć obawiam się straty 1 gola w meczu (dziury w obronie widoczne są gołym okiem już przed meczem), mimo że mieszanka rutyny i młodości (Olof i Lorenzo) może na Regginę okazać się wystarczająca.
Osobiście boję się tylko, że na samym początku pójdzie jakaś kontra, albo głupi błąd kogoś z naszych w tyle i Reggina strzeli gola a wtedy zacznie się "murowanie bramki", a nasi sparaliżowani wizją kolejnej porażki będą tworzyć kolejne siermiężne ataki... Oby nie! Poza tym już gorzej niż teraz być nie może, więc do boju Juve!
Pozdrawiam!
- Gherrick
- Juventino
-----------------------Buffon--------------------------
Zebina----Mellberg----Ariaudo----------De Ceglie
-------------Nedved-------------Marchisio-----------
-------------Alex DP----------------Amauri-----
I do zwycięstwa
Widzę że podobny skład do Azraela
Zebina----Mellberg----Ariaudo----------De Ceglie
-------------Nedved-------------Marchisio-----------
-------------Alex DP----------------Amauri-----
I do zwycięstwa

Widzę że podobny skład do Azraela

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- stahoo
- Juventino
No fakt, zapomniałem o Tiago (FelekJUVE pisze:stahoo pisze:
Moj skład:

Nie ciekawie wygląda nasza obrona z Ariaudo w środku i Mellbergiem jako jego partnerem... Możliwe, że na lewa pomoc wyjdzie De Ceglie?
Gdzie oglądacie mecz? Macie jakies stronki na necie? Chodiz mi o coś tkaiego jak youtube, tlye, że z meczem live.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 13:03 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.