Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2009, 19:13

Juventus - Lazio, Coppa Italia:

1
2
3

La Juve siamo noi, solo noi, c'avette rotto il cazzo i reszta.
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2009, 19:22 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2009, 19:19

Chciałbym tu napisać o tym:
"Davids, Seedorf, Sissoko: Prawdziwi mistrzowie, prawdziwi idole"
Otóż bardzo mi się to podoba. Wielkie brawa za to zdanie. mniej więcej to samo miałem na myśli. Nie dla barwuaha!

BRAWO DLA KIBICÓW !

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 12:09

Brawa dla kibiców za ich ostatnie zachowania zaczynając od spustoszenia trybuny :bravo: Ma ktoś może fotkę? Wreszcie ktoś musi zareagować na to co robi ta banda :evil:

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 23:11

:roll:
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2009, 20:07

Niezły burdel sobie tu dzisiaj zrobiliście więc poleciało kilka kartek i wszystkie bez wyjątku posty niedotyczące tematu zostały usunięte. PROSZĘ o nie robienie z tego tematu bagna podobnego do "Wszystko o interze".
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, 18:39 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2009, 20:31

To teraz już tak nie odbiegając od tematu coby nie podpaść moderatorowi.

Otóż dajcie tutaj parę fotek z opraw ośmieszających, obrażających nie tylko inter ale i Milan, Romę. Takie w stylu "formacji interu 4:3:3:3" :smile: .

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 18:47

W Reggio ponownie można było usłyszeć przyśpiewki przeciwko zarządowi i powrocie fabio c.

Tu taka ciekawostak zoologiczna. Jak widać na wysypisko śmieci wstęp ma każdy...

Jeżeli chodzi natomiast głupotę, to prokuratura w Udine wszczęła śledztwo, przeciwko kilku Ultras udinese, domagając się dla nich zakazu uczestniczenia w imprezach masowych, za wniesienie, przy okazji meczu udinese - viola, kilku butelek likieru na stadion... Ręce opadają... :shock:

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 19:06

juveluck pisze:Jeżeli chodzi natomiast głupotę, to prokuratura w Udine wszczęła śledztwo, przeciwko kilku Ultras udinese, domagając się dla nich zakazu uczestniczenia w imprezach masowych, za wniesienie, przy okazji meczu udinese - viola, kilku butelek likieru na stadion... Ręce opadają... :shock:
Jak oni mysla ze to branie sie za sprawe od tyłka strony cos pomoze to krzyzyk na droge.

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 19:13

Tu taka ciekawostak zoologiczna. Jak widać na wysypisko śmieci wstęp ma każdy...
Musiałeś? Jadłem kolację. :prochno:

A co do dezaprobaty dla zarządu i trenera to powstały już jakieś ciekawe przyśpiewki?

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 19:45

white_wolv pisze:
juveluck pisze:Jeżeli chodzi natomiast głupotę, to prokuratura w Udine wszczęła śledztwo, przeciwko kilku Ultras udinese, domagając się dla nich zakazu uczestniczenia w imprezach masowych, za wniesienie, przy okazji meczu udinese - viola, kilku butelek likieru na stadion... Ręce opadają... :shock:
Jak oni mysla ze to branie sie za sprawe od tyłka strony cos pomoze to krzyzyk na droge.
Nie można nie wspomnieć, że stadion w Udine to bodaj jedyny na szczeblu Serie A i B ( a może i całych Włoszech), który na sektorze gospodarzy nie ma ogrodzeń!!!! Tamtejsi kibice byli zawsze w dobrych kontaktach z policja, zdarzało się, że mundurowi ich chwalili, praktycznie nie stwarzali problemy. Jednak jak wiemy z policja nie ma co się ugadywać, mają teraz za swoją głupotę :P
Locke pisze:

A co do dezaprobaty dla zarządu i trenera to powstały już jakieś ciekawe przyśpiewki?
raczej standardowe przyśpiewki.

Obrazek
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 20:22

juveluck pisze:Nie można nie wspomnieć, że stadion w Udine to bodaj jedyny na szczeblu Serie A i B ( a może i całych Włoszech), który na sektorze gospodarzy nie ma ogrodzeń!!!!
A jak to na Friuli jest z rowem? Bo przyznam szczerze nie byłem nigdy i zawsze mnie zastanawiały proporcje tego wynalazku. Dobrze też wiem, że ciągnie się on przed całymi trybunami poza krytą.

Co do stadionów bez ogrodzeń to chyba również w Bari na San Nicola ich nie ma, a zastąpione są podobnie jak na Friuli symboliczną barierką. Ale głowy bym sobie uciąć nie dał.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 20:39

Bart_DB pisze:
juveluck pisze:Nie można nie wspomnieć, że stadion w Udine to bodaj jedyny na szczeblu Serie A i B ( a może i całych Włoszech), który na sektorze gospodarzy nie ma ogrodzeń!!!!
A jak to na Friuli jest z rowem? Bo przyznam szczerze nie byłem nigdy i zawsze mnie zastanawiały proporcje tego wynalazku. Dobrze też wiem, że ciągnie się on przed całymi trybunami poza krytą.

Co do stadionów bez ogrodzeń to chyba również w Bari na San Nicola ich nie ma, a zastąpione są podobnie jak na Friuli symboliczną barierką. Ale głowy bym sobie uciąć nie dał.
Rów na Friuli jest wokół całego stadionu, z tym, że jest on stosunkowo wąski, przy ściągniętych pleksi na sektorach gości, każdy średnio sprawny człowiek go przeskoczy. Zresztą nawet ogrodzenie specjalnie w tym nie przeszkadza, patrz 5 maja 2002 8). Na San Nicola wygląda to zupełnie inaczej. Nie ma typowego, wielkiego płota, jest gdzieś metrowy, następnie wielki rów, odrobinę poniżej wysokości trybun zakończony również półmetrowym ogrodzeniem. Dużo cięższa przeszkoda :P Jednak to zupełnie co innego niż Friuli gdzie ogrodzenie zostało po prostu ściągnięte.

Obrazek
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2009, 22:31

Ok, dzięki za update. Zastanawiam się jak to będzie ostatecznie rozwiązane na przebudowanym delle Alpi, aczkolwiek mimo zapewnień o nowoczesności obiektu wątpię, że pozbawią stadion płotu, a z trybun będzie można przybić piątkę piłkarzom. Ale to chyba nie ten temat na rozmowy, a i pewnie poruszany był setki razy.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2009, 11:13

Tu jeszcze dwa filmiki z lazio:

Nie najgorzej widać oprawę z flag jaką zrobili nasi, dla mnie na prawdę konkret. Zawsze byłem pod dużym wrażeniem flagowisk genoi i sampy, teraz nasi spisali się na prawdę nieźle. Jak by ktoś miał zdjęcia z przodu, byle by mile widziane, nie mogę nigdzie znaleźć.

a przy okazji fotki z regginy:
http://www.drughiroma.com/regginajuve08092.jpg
http://www.drughiroma.com/regginajuve08093.jpg
http://www.vikingjuve.com/foto/0809reggio2.jpg

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2009, 00:41

Przy okazji zgromadzenia Exor, (grupy zrzeszającej między innymi Juventus i FIATA), które odbyło się 2 dni temu w Turynie a na którym obecny był zarząd Juventusu a także John Elkan, pojawiła się grupa fanów Juventus ( z Drughi) wyrażając swój przeciw wobec zarządu. Bezpośrednio na budynku w którym było zgromadzenie wywiesili transparent z napisem:
"nieobecni właściciele, niekompetentni dyrektorzy – oddajcie nam nasze Juve"

Obrazek

i tak, żeby przypomnieć wielkich ludzi:

Obrazek
ODPOWIEDZ