Jak uzdrowić Juventus?
- Locke
- Juventino
News ze strony głównej:
Jak uzdrowić Juventus? Dziennikarze Tuttosport przykuwają uwagę do dzisiejszego wydania swojego pisma, w którym przedstawiają pięć pomysłów na odrodzenie Juve. "Elkann, kolej na Ciebie!" - głosi hasło z pierwszej strony.
Kierownictwo Juventusu oficjalnie potwierdziło ostatnio, że Claudio Ranieri w przyszłym sezonie również będzie trenował turyński klub. Tymczasem zdaniem dziennikarzy potrzeba pięciu podstawowych ruchów, żeby móc w ogóle mówić o odrodzeniu Starej Damy. Oto one:
1: Nowy trener
Drużyna potrzebuje nowego szkoleniowca, który dzięki innowacyjnym pomysłom mógłby zainspirować zespół i poprowadzić go do zwycięstw. Kandydaci? Conte, Gasperini, Spalletti.
2: Nowy dyrektor generalny
Jean-Claude Blanc powinien zostać w części administracyjnej klubu, ale do Turynu powinien zawitać dyrektor generalny z prawdziwego zdarzenia, który potrafiłby wziąć na barki zarządzanie klubem od strony czysto sportowej.
3: Nowy sztab medyczny
W Juve potrzeba zmian w sztabie medycznym oraz tym czuwającym nad formą atletyczną piłkarzy. Potrzeba ludzi, którzy przyjrzą się rzeczywistym przyczynom niekończącej się serii kontuzji w zespole.
4: Trzej piłkarze światowego poziomu
Do samej drużyny powinni dołączyć przynajmniej trzej zawodnicy, którzy wzmocnią ekipę Juve nie tylko głośnymi nazwiskami, ale faktycznie umiejętnościami z najwyższej półki.
5: Modyfikacja projektu klubu
Projekt powinien zakładać lepszą integrację młodych utalentowanych piłkarzy z resztą drużyny oraz inwestycje w faktycznie dobrze prosperującą młodzież.
Elkann... teraz Twoja kolej?
Jak uzdrowić Juventus? Dziennikarze Tuttosport przykuwają uwagę do dzisiejszego wydania swojego pisma, w którym przedstawiają pięć pomysłów na odrodzenie Juve. "Elkann, kolej na Ciebie!" - głosi hasło z pierwszej strony.
Kierownictwo Juventusu oficjalnie potwierdziło ostatnio, że Claudio Ranieri w przyszłym sezonie również będzie trenował turyński klub. Tymczasem zdaniem dziennikarzy potrzeba pięciu podstawowych ruchów, żeby móc w ogóle mówić o odrodzeniu Starej Damy. Oto one:
Drużyna potrzebuje nowego szkoleniowca, który dzięki innowacyjnym pomysłom mógłby zainspirować zespół i poprowadzić go do zwycięstw. Kandydaci? Conte, Gasperini, Spalletti.
2: Nowy dyrektor generalny
Jean-Claude Blanc powinien zostać w części administracyjnej klubu, ale do Turynu powinien zawitać dyrektor generalny z prawdziwego zdarzenia, który potrafiłby wziąć na barki zarządzanie klubem od strony czysto sportowej.
3: Nowy sztab medyczny
W Juve potrzeba zmian w sztabie medycznym oraz tym czuwającym nad formą atletyczną piłkarzy. Potrzeba ludzi, którzy przyjrzą się rzeczywistym przyczynom niekończącej się serii kontuzji w zespole.
4: Trzej piłkarze światowego poziomu
Do samej drużyny powinni dołączyć przynajmniej trzej zawodnicy, którzy wzmocnią ekipę Juve nie tylko głośnymi nazwiskami, ale faktycznie umiejętnościami z najwyższej półki.
5: Modyfikacja projektu klubu
Projekt powinien zakładać lepszą integrację młodych utalentowanych piłkarzy z resztą drużyny oraz inwestycje w faktycznie dobrze prosperującą młodzież.
Elkann... teraz Twoja kolej?
Odpada Conte, nie popadajmy w przeciętność. Spaletti, Gasperini zdecydowanie się nadają.1: Nowy trener
Zdecydowanie bo popisów pana Secco już chyba nikt nie ma zamiaru oglądać. Marzeniem byłby Moggi...2: Nowy dyrektor generalny
Zdecydowanie, milanlabu nie dościgniemy ale lepiej wymienić naszych bo coś kiepsko im idzie skoro piłkarze doznają często urazów mięśni itp.3: Nowy sztab medyczny
Zdecydowanie. I tutaj byłbym za Canavaro, Diego i Cassano.4: Trzej piłkarze światowego poziomu

- KamilDeath
- Juventino
kolejna potwierdzenie, że wszyscy wokół widzą co i kto przeszkadza w tworzeniu potęgi naszego klubu, a odpowiedź naszych władz będzie jak zawsze ta sama..... mamy projekt i trenera będzie dobrze
, tak jak mówiłem w innym poście nasza gra zamiast ulec poprawie od zeszłego sezonu, gdzie naprawdę graliśmy dobrze jak na pierwszy sezon po powrocie, w tym jest regres i każdy to gołym okiem widzi, no przepraszam prawie każdy to widzi..... 

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- zebol
- Juventino
1.Spalletti , Gasperini , Lippi.
2. Zgadzam się w 100% ale najlepiej wymienić cały zarząd.
3. Czy ja wiem może powinien przyjść ktoś ale niekoniecznie, kontuzje to wina raczej źle przepracowanego okresu przygotowawczego.
4. Marzą mi się : Diego,Silva,Criscito (powrót z wypożyczenia) i Palladino.
5.Z tego co widać klub inwestuje w młodzież tylko Ci nie mają okazji pokazać się na boisku
.
2. Zgadzam się w 100% ale najlepiej wymienić cały zarząd.
3. Czy ja wiem może powinien przyjść ktoś ale niekoniecznie, kontuzje to wina raczej źle przepracowanego okresu przygotowawczego.
4. Marzą mi się : Diego,Silva,Criscito (powrót z wypożyczenia) i Palladino.
5.Z tego co widać klub inwestuje w młodzież tylko Ci nie mają okazji pokazać się na boisku

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
- Okoni
- Juventino
Odpada Spaletti. Gasperini czy Conte jak najbardziej. W roli jednego z asystentów trenera chętnie zobaczyłbym też Ciro Ferrarę.Locke pisze:1: Nowy trener
Zgadzam się w 100%Locke pisze:2: Nowy dyrektor generalny
Tu również.Locke pisze:3: Nowy sztab medyczny
- CassanoLocke pisze:4: Trzej piłkarze światowego poziomu

- Diego

- Cannavaro

Według mnie praca z młodzieżą w naszym klubie jest prowadzona bardzo dobrze.Locke pisze:5: Modyfikacja projektu klubu
---------
Od siebie dodałbym jeszcze
- Stopniowe pozbywanie się przeciętnych piłkarzy ( Marchionni, Grygera, Tiago / Poulsen itd. ), oraz starych zawodników ( Salihamidzić, Legrottagile ) i zastępowanie ich utalentowaną młodzieżą lub prawdziwymi mistrzami.
"Przed meczem wiedzieliśmy, że BATE będzie grać w ten sposób, a i tak nas zaskoczyli." - Claudio Ranieri
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Przede wszystkim po sezonie trzeba wywalić trenera z całym sztabem medycznym i innymi luźmi odpowiedzialnymi za przygotowanie do sezonu. Następnie wywalić, czy przenieść do innych mniej odpowiedzialnych spraw ludzi z zarządu. Mówi się dużo o powrocie Lippi'ego, ale w innej roli. Może właśnie jakiś dyrektor generalny. Lippi mógłby zarządzać klubem i odpowiadać za transfery.
Czyli:
1.Zmiana trenera i sztabu już w tym roku
2.Zmiana zarządu + powrót Lippiego za rok.
Chciałbym żeby Lippi po Mundialu razem ze swoim najbliższym sztabem wszedł w struktury klubu i to on zarządzał Juventusem.
Ambicje i kompetencje "zarządu" świetnie obrazują ruchy transferowe. oni biorą z realu starego Cannavaro, a real kupuje za ponad 10baniek młodego perspektywicznego Zapate. Strategia godna największego klubu...
Czyli:
1.Zmiana trenera i sztabu już w tym roku
2.Zmiana zarządu + powrót Lippiego za rok.
Chciałbym żeby Lippi po Mundialu razem ze swoim najbliższym sztabem wszedł w struktury klubu i to on zarządzał Juventusem.
Ambicje i kompetencje "zarządu" świetnie obrazują ruchy transferowe. oni biorą z realu starego Cannavaro, a real kupuje za ponad 10baniek młodego perspektywicznego Zapate. Strategia godna największego klubu...
- Grzes2301
- Juventino
Conte odpada, ten Gasperini tez sie nie nadaje moim zdanie nie wiem co w nim widać takiego ze mogł by trenowac Wielki Juve, Spalletti może być, ale niech zatrudnia kogoś pokroju benitez albo wegner
Nowy dyrektor generalny- jak kupia Diego i Silve to niech zostaje to a jak nie to wypad
Zmiany w sztabie medycznym oraz sztabie odpowiedzialnym za przygotowanie fizyczne- do wymiany nie pmietam żeby Juve miło takie problemy kadrowe z powodu kontuzji 10 zawodników to mała przesada
Trzej piłkarze światowego poziomu- Diego, Silva, obrońca (broń Boże Cannavaro) i napastnik młody pokroju Aguero Torres i wypad z Camoranesim Tiago Pulsenem a Buffona bym sprzedał i mają kasę na zakupy i kupic Boruca
Conte odpada, ten Gasperini tez sie nie nadaje moim zdanie nie wiem co w nim widać takiego ze mogł by trenowac Wielki Juve, Spalletti może być, ale niech zatrudnia kogoś pokroju benitez albo wegner
Nowy dyrektor generalny- jak kupia Diego i Silve to niech zostaje to a jak nie to wypad
Zmiany w sztabie medycznym oraz sztabie odpowiedzialnym za przygotowanie fizyczne- do wymiany nie pmietam żeby Juve miło takie problemy kadrowe z powodu kontuzji 10 zawodników to mała przesada
Trzej piłkarze światowego poziomu- Diego, Silva, obrońca (broń Boże Cannavaro) i napastnik młody pokroju Aguero Torres i wypad z Camoranesim Tiago Pulsenem a Buffona bym sprzedał i mają kasę na zakupy i kupic Boruca

- Gherrick
- Juventino
Na pewno Torres albo Aguero przejdą do nas. Tak samo jak Benitez albo Wenger :doh: Takie rzeczy to tylko w Fifie. Nawet w FM byloby to niemozliwe ! Mysle ze tylko Lippi + 5 nowych zawodnikow + nowy sztab medyczny daloby rade uzdrowic Juve. Nowy dyrektor generalny, jak i dawanie wiecej szans mlodzieniaszkom to moim zdaniem zbedne punkty.Grzes2301 pisze:1: Nowy trener
Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- The Real Joker
- Juventino
Wstrząs
Ogólnie to mogliby im kontrakty obniżyć.
Albo grają albo w **** lecą.
Ogólnie to mogliby im kontrakty obniżyć.
Albo grają albo w **** lecą.
WHY SO SERIOUS?
- marek.siedlce
- Juventino
Ta... ja bym sprzedał jeszcze Amauriego, Sissoko i Giovinco najlepiej do Interu i przy okazji nowe delle alpi opylił Torino, wtedy byśmy se mogli kupić Messiego i Cristiano....Przy założeniu, że sprzedalibyśmy Tiago, Buffona, Camora i Poulsena to ktoś z wyżej wymienionej dwójki mógłby zawitać u nas.
Bogu dzieki że nie odpowiadasz za transfery... Jaki sens ma pakowanie takiej kasy w jednego zawodnika? Uważasz że z naszą kiepawą obroną i pomocą (z małymi wyjątkami) kupowanie jednego gracza i to do najmocniejszej formacji zapewniło by nam rónorzędną walkę o mistrzostwo i inne puchary?
- tylko juve
- Juventino
wymienić sztab medyczny i moggiego 8)
wywalić trenera :C i secco co jest chyba ni możliwe bo nasz zarząd bo lubi za bardzo
Secco mógł by zostać ale jak kupic 4 zawodników cannavaro :-D (szkoda ze z konieczności) diego silve i rafinche i będzie 
wywalić trenera :C i secco co jest chyba ni możliwe bo nasz zarząd bo lubi za bardzo

- Vincitore
- Juventino
"Oczy mi krwawią" jak czytam takie głupoty. Wypad z Camoranesim? Wiesz kto to jest Camoranesi? Widzę że zaczyna się ocenianie zawodnika po dwóch ostatnich meczach, a nie za przebieg jego całej kariery. Buffon ostatnio pokazał że nie da się go zastąpić, a ten Boruc to mam nadzieję że żart mimo całego szacunku, podziwu i sympatii do Artka.Grzes2301 pisze: i wypad z Camoranesim Tiago Pulsenem a Buffona bym sprzedał i mają kasę na zakupy i kupic Boruca
- Locke
- Juventino
Nie do mnie z pretensjami bo ja bym tak nie zrobił. Pisałem na podstawie posta Grzesia2301.Ta... ja bym sprzedał jeszcze Amauriego, Sissoko i Giovinco najlepiej do Interu i przy okazji nowe delle alpi opylił Torino, wtedy byśmy se mogli kupić Messiego i Cristiano....

- Niasty
- Juventino
Kolejny błyskotliwy temat w którym rozchodzi się o to samo. Miś Coccolino ostatnio trafnie to zauważył, tych tematów to już się namnożyło... jak nie jakieś rewolucje, to 'co dalej z Juventusem', 'quo vadis Juve', a to wszystko jeden pieron. A potem tylko patrzeć jak administracja usuwa tematy...
A żeby nie było ot. Ranieri out, Secco out, kupić Diego, Silve i mamy mistrza. A zapomniałbym, Conte na trenera :lol: Nie wiem na jakiej podstawie go zatrudniać, chyba na sukcesach Guardioli :lol:
A żeby nie było ot. Ranieri out, Secco out, kupić Diego, Silve i mamy mistrza. A zapomniałbym, Conte na trenera :lol: Nie wiem na jakiej podstawie go zatrudniać, chyba na sukcesach Guardioli :lol:
- marek.siedlce
- Juventino
wyglądało na to jak bys wyrażał swoje zdanie... chodziło mi o to co założyłeś. Ale jeśli to tylko hipoteza a nie Twój tok myslenia, to zwracam honor :-DLocke pisze:Nie do mnie z pretensjami bo ja bym tak nie zrobił. Pisałem na podstawie posta Grzesia2301.Ta... ja bym sprzedał jeszcze Amauriego, Sissoko i Giovinco najlepiej do Interu i przy okazji nowe delle alpi opylił Torino, wtedy byśmy se mogli kupić Messiego i Cristiano....