Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Miała być walka o ligę mistrzów,okej nie powiodło się odpadliśmy,ale z honorem.Miała być walka o scudetto,też się nie powiodło i został nieszczęsny puchar włoch,co niby nie znaczy tak wiele co reszta pucharów,ale srebrna gwiazdka i przejście do historii to kusząca sprawa.Oczywiście nie powiodło się.
Nasz super trener po raz kolejny pokazał dawkę swoich możliwości trenerskich :shock: Mieliśmy zakończyć sezon z jakimś pucharem,czego nie uczyniliśmy,a czego można oczekiwać od trenera jak nie sukcesów ?
Walka o 2 miejsce zostaje,co jest upokarzające patrząc z perspektywy kibica Juventusu,klubu,który jest uzależniony od zdobywania sukcesów.
Ranieri nie sprostał wymaganiom,co jest jednoznaczne... BYE RANIERI :evil:
Nasz super trener po raz kolejny pokazał dawkę swoich możliwości trenerskich :shock: Mieliśmy zakończyć sezon z jakimś pucharem,czego nie uczyniliśmy,a czego można oczekiwać od trenera jak nie sukcesów ?
Walka o 2 miejsce zostaje,co jest upokarzające patrząc z perspektywy kibica Juventusu,klubu,który jest uzależniony od zdobywania sukcesów.
Ranieri nie sprostał wymaganiom,co jest jednoznaczne... BYE RANIERI :evil:
- olom23
- Juventino
Tak Tak... Bez tytułu ten Pan już nie powinien trenować "Starej Damy"
JEgo prace oceniam w skali 1/10. Odemnie ten pan dostanie 5/10
Za co? A no za to że mimo zmarnowanego sezonu przerzylismy miłe momenty. WYgrana z Milanem itp. :płaczę: :płaczę: Szkoda jednak że nie osiągnelismy rzadnego tytułu.
JEgo prace oceniam w skali 1/10. Odemnie ten pan dostanie 5/10
Za co? A no za to że mimo zmarnowanego sezonu przerzylismy miłe momenty. WYgrana z Milanem itp. :płaczę: :płaczę: Szkoda jednak że nie osiągnelismy rzadnego tytułu.
- Azrael
- Juventino
Za kadencji obecnego trenera Juventus przeżywa dołki-kryzysy średnio raz na 3-5 meczów. To jest niewiarygodne, ale będąc w tym sezonie częsciej w kryzysie niż w dobrej formie dotrwaliśmy dziś do 3. miejsca w lidze. Pod tym względem Ranieri jest faktycznie geniuszem (ale przede wszystkim świadczy to o niskim poziomie naszych ligowych rywali z Milanem i Interem na czele).
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Okoni
- Juventino
Do tej pory byłem za Ranierim, ale ostatnie wyniki mnie załamały i po przeanalizowaniu 5 ostatnich meczy, po prostu muszę stwierdzić - To nie jest trener dla Juventusu.
5 ostatnich meczy
:puck: 22-4-2009 Juventus - Lazio 1-2
:puck: 18-4-2009 Juventus - Inter 1-1
:puck: 11-4-2009 Genoa - Juventus 3-2
:puck: 05-4-2009 Juventus - Chievo 3-3
:puck: 21-3-2009 AS Roma - Juventus 1-4
Podsumowując:
:puck: Zwycięstwa - 1 :!: :!:
:puck: Remisy - 2 :!:
:puck: Porażki - 2 :!:
:puck: Zdobyte punkty - 5/18 :!:
:puck: Bramki Strzelone - 12
:puck: Bramki Stracone - 10 :!: :!:
:puck: Czerwone kartki - 3 :!: :!:
Pomijając mizerną zdobycz punktową, przeraża mnie ilość straconych goli. Skoro jeden z najlepszym bramkarzy wpuszcza w 5 meczach 10 goli to świadczy o tym, że obrona składa się z amatorów. A trzy czerwone kartki w 3 ostatnich meczach po chamskich faulach świadczą o frustracji naszych zawodników.
Moim zdaniem zarząd Juventusu powinien zatrudnić jakieś młodego, zdolnego trenera. Najlepiej, któregoś z byłych piłkarzy Juve. np. Conte, Ferrarę czy D.D. Dobrym trenerem również jest Zola, ale wątpię czy chciałby opuścić WH.
Tyle ode mnie
5 ostatnich meczy
:puck: 22-4-2009 Juventus - Lazio 1-2
:puck: 18-4-2009 Juventus - Inter 1-1
:puck: 11-4-2009 Genoa - Juventus 3-2
:puck: 05-4-2009 Juventus - Chievo 3-3
:puck: 21-3-2009 AS Roma - Juventus 1-4
Podsumowując:
:puck: Zwycięstwa - 1 :!: :!:
:puck: Remisy - 2 :!:
:puck: Porażki - 2 :!:
:puck: Zdobyte punkty - 5/18 :!:
:puck: Bramki Strzelone - 12

:puck: Bramki Stracone - 10 :!: :!:
:puck: Czerwone kartki - 3 :!: :!:
Pomijając mizerną zdobycz punktową, przeraża mnie ilość straconych goli. Skoro jeden z najlepszym bramkarzy wpuszcza w 5 meczach 10 goli to świadczy o tym, że obrona składa się z amatorów. A trzy czerwone kartki w 3 ostatnich meczach po chamskich faulach świadczą o frustracji naszych zawodników.
Moim zdaniem zarząd Juventusu powinien zatrudnić jakieś młodego, zdolnego trenera. Najlepiej, któregoś z byłych piłkarzy Juve. np. Conte, Ferrarę czy D.D. Dobrym trenerem również jest Zola, ale wątpię czy chciałby opuścić WH.
Tyle ode mnie

"Przed meczem wiedzieliśmy, że BATE będzie grać w ten sposób, a i tak nas zaskoczyli." - Claudio Ranieri
- Steppenwolf
- Juventino
jak dla mnie to żżaden taki...Moim zdaniem zarząd Juventusu powinien zatrudnić jakieś młodego, zdolnego trenera. Najlepiej, któregoś z byłych piłkarzy Juve. np. Conte, Ferrarę czy D.D. Dobrym trenerem również jest Zola, ale wątpię czy chciałby opuścić WH.
ja wole nie mieszać tego jakim był ktos piłkarzem i gdzie grał z tym jakim jest/bedzie trenerem.
powinien przyjść doświadczony, pewny siebie, mający wizję zespołu, nie bojący się powiedzieć głośno swojego zdania, mający swoją listę piłkarzy do pozyskania( a nie ochłapów które upoluje secco)........spaletti
"Piłkarze odeszli, mężczyźni zostali" - Pavel Nedved
- Gherrick
- Juventino
Nie ! Żaden trener który jeszcze niedawno był zawodnikiem ! Poza Guardiolą, nie widzę takiego naprawdę dobrego (ale może tak naprawdę wszystko robią za niego asystenci, jak Bilardo u Maradony?). No może jeszcze Paulo Bento, ale w Sportingu i on ostatnio cieniuje i jestem za tym, by go zmienić. Prandelli, Lippi albo jakiś zagraniczny. Oby nie Spaletti, bo jest za cienki w uszach 

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- slay_mac
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
Juventus Turyn zaprzeczył medialnym doniesieniom, jakoby klub planował zmianę trenera. W mediach pojawiły się informacje, że Stara Dama jest zainteresowana zatrudnieniem po zakończeniu sezonu trenera Romy Luciano Spallettiego. Władze Juventusu opublikowały jednak komunikat, w którym poinformowali, że Ranieri nadal będzie trenerem, zespołu.
- Nie było żadnego spotkania z trenerem, a także pomysłu dotyczącego Spallettiego. Informacja, która się ukazała nie ma żadnych podstaw. Nie mamy żadnego zamiaru przekazywać roli Ranieriego Spallettiemu lub innemu trenerowi. Stanowisko klubu było przekazywane wiele razy w przyszłości, także po meczu z Lazio - można przeczytać w komunikacie klubu.
No to już jest bezczelność. Liczę na szybką reakcję włoskich tifosich, możliwe, że porażka z Lazio wyjdzie naszej drużynie na dobre i pozbędziemy się nie tylko Ranieriego, ale i całego zarządu
- Gherrick
- Juventino
Spokojnie. Poczekajmy do końca sezonu. Wtedy będziemy oceniać. Może nie chcą robić chaosu w drużynie...slay_mac pisze:źródło: seriea.plKod: Zaznacz cały
Juventus Turyn zaprzeczył medialnym doniesieniom, jakoby klub planował zmianę trenera. W mediach pojawiły się informacje, że Stara Dama jest zainteresowana zatrudnieniem po zakończeniu sezonu trenera Romy Luciano Spallettiego. Władze Juventusu opublikowały jednak komunikat, w którym poinformowali, że Ranieri nadal będzie trenerem, zespołu. - Nie było żadnego spotkania z trenerem, a także pomysłu dotyczącego Spallettiego. Informacja, która się ukazała nie ma żadnych podstaw. Nie mamy żadnego zamiaru przekazywać roli Ranieriego Spallettiemu lub innemu trenerowi. Stanowisko klubu było przekazywane wiele razy w przyszłości, także po meczu z Lazio - można przeczytać w komunikacie klubu.
No to już jest bezczelność. Liczę na szybką reakcję włoskich tifosich, możliwe, że porażka z Lazio wyjdzie naszej drużynie na dobre i pozbędziemy się nie tylko Ranieriego, ale i całego zarządu
- endrjuJT
- Juventino
Jestem od dłuższego czasu zdania, że powinien był zostać Didier Deschamps. Na początku ufałem Ranieriemu. Pierwszy sezon? OK. Powrót do Serie A i dobre 3 miejsce dające nam pośredni awans do Ligi Mistrzów, to niezła sprawa kiedy dopiero co graliśmy w serie B. Ale już w drugim sezonie będąc Juventusem jest się zobowiązanym do czegoś więcej. W najważniejszych momentach Ranieri i drużyna pękali. Kiedy można było dogonić Inter (w ciągu całego sezonu bylo kilka okazji) oraz teraz na równie ważnym etapie jakim jest końcówka sezonu. Ranieri musi odejść!!!!!! Juve to nie jakiś chart żeby ciągle musiał kogoś gonić przez cały rok...
JUVENTUS #LE6END
- Bianconeri23
- Juventino
Xabi Alonso był wolniejszy od Poulsena a dla mnie Ranieri jest za wolny umysłowo by prowadzić Juventus. Dopóki trener się nie zmieni będziemy tkwić w tym bagnie

- Locke
- Juventino
Praca jaką wykonuje trener nie jest najgorsza ale zdecydowanie mogłaby być lepsza. Jedno jest pewne - z nim niczego nie osiągniemy. To nie jest typ zwycięscy ale to wie każdy z nas. Oczywiście nie możemy oczekiwać od zarządu, że już teraz zwolni Ranieriego. Na razie zapewne będą owijać w bawełnę jednak po sezonie powinni zrobić swoje. Gazety wspominają o Spalettim.

- slqa
- Juventino
a ja na przekór większości powiem że Ranieri powinien zostać:
- zauważcie że to dopiero 2 sezon po serie b
- podnieciliście się wszyscy tym że wygralismy z realem że powiezliśmy milan
ale to był początek sezonu a teraz dochodzi zmęczenie naszych starszych zawodników
- teraz dopiero będzie porządna kasa na transfery bo troche zarobiliśmy na lidze mistrzów, mamy lepszych sponsorów(sony ericson, loreal)
ja myśle że w następnym sezonie będzie scudetto i liga mistrzów bankowo
- zauważcie że to dopiero 2 sezon po serie b
- podnieciliście się wszyscy tym że wygralismy z realem że powiezliśmy milan
ale to był początek sezonu a teraz dochodzi zmęczenie naszych starszych zawodników
- teraz dopiero będzie porządna kasa na transfery bo troche zarobiliśmy na lidze mistrzów, mamy lepszych sponsorów(sony ericson, loreal)
ja myśle że w następnym sezonie będzie scudetto i liga mistrzów bankowo
- Locke
- Juventino
Dla Ciebie dopiero, dla mnie już.- zauważcie że to dopiero 2 sezon po serie b
Inter i Milan jakoś tez nie mają młodzieniaszków w składzie a idzie im lepiej.ale to był początek sezonu a teraz dochodzi zmęczenie naszych starszych zawodników
Można mieć dużą kasę i wykorzystać ją w fatalny sposób. Chyba nie muszę mówić kto jest w tym mistrzem?teraz dopiero będzie porządna kasa na transfery bo troche zarobiliśmy na lidze mistrzów, mamy lepszych sponsorów(sony ericson, loreal)

- Bianconeri23
- Juventino
kto?Locke pisze:Można mieć dużą kasę i wykorzystać ją w fatalny sposób. Chyba nie muszę mówić kto jest w tym mistrzem?teraz dopiero będzie porządna kasa na transfery bo troche zarobiliśmy na lidze mistrzów, mamy lepszych sponsorów(sony ericson, loreal)
ALESSIO
kto?
ALESSIO
kto?
SECCO!
Nie rozumiem dlaczego nasz zarząd nie zwolni Ranieriego? Czy oni nie umieją się przyznać do tego że popełnili błąd zatrudniając Claudio ?Dla mnie powołanie tego człowieka to coś zupełnie innego niż ławka trenerska nawet jako asystent mógłby szkodzić klubowi. Niewłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu

- Gherrick
- Juventino
Nie. Jak spojrzysz na transfery, to Inter jest duuużo większym mistrzem w marnowaniu kasy. A przoduje w tym w Europie, Real Madryt. Więc nie przesadzaj... Secco jest po prostu skąpcemBianconeri23 pisze:kto?Locke pisze:Można mieć dużą kasę i wykorzystać ją w fatalny sposób. Chyba nie muszę mówić kto jest w tym mistrzem?teraz dopiero będzie porządna kasa na transfery bo troche zarobiliśmy na lidze mistrzów, mamy lepszych sponsorów(sony ericson, loreal)
ALESSIO
kto?
ALESSIO
kto?
SECCO!
Nie rozumiem dlaczego nasz zarząd nie zwolni Ranieriego? Czy oni nie umieją się przyznać do tego że popełnili błąd zatrudniając Claudio ?Dla mnie powołanie tego człowieka to coś zupełnie innego niż ławka trenerska nawet jako asystent mógłby szkodzić klubowi. Niewłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu