Serie A (32): Derby d'Italia JUVENTUS 1-1 Inter
- Il Storico
- Juventino
MECZ 32' KOLEJKI SERIE A
Juventus F.C.-Internazionale F.C.

Czas:
18.04.2009 roku(sobota)
Godzina: 20:30
Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino
Przewidywane składy:
JUVENTUS
Inter

O rywalu:
Mistrzostwo Włoch (16):
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008
Puchar Włoch (5):
1939, 1978, 1982, 2005, 2006
Superpuchar Włoch (4):
1989, 2005, 2006, 2008
Liga Mistrzów (2):
1964, 1965
Puchar UEFA (3):
1991, 1994, 1998
Puchar Interkontynentalny (2):
1964, 1965
Ostatnie mecze JUVENTUSU z Interem:
22.11.2009r.(Serie A)
Inter-Juventus 1:0
29.07.2008r.(TIM Cup)
Juventus-Inter 1:0
22.03.2008r.(Serie A)
Inter-Juventus 1:2
Ostatnie mecze(JUVENTUS):
11.04.2009r.(Serie A)
Genoa-Juventus 3:2
5.04.2009r.(Serie A)
Juventus-Chievo 3:3
21.03.2009r.(Serie A)
AS Roma-Juventus 1:4
Ostatnie mecze(Inter):
11.04.2009r.(Serie A)
Inter-Palermo 2:2
5.04.2009r.(Serie A)
Udinese-Inter 0:1
22.03.2009r.(Serie A)
Inter-Reggina 3:0
Najlepsi strzelcy:
Zlatan Ibrahimović(Inter)-20
Amauri(Juventus)-12
Tabela:
1.Inter
2.JUVENTUS
Mecz na żywo w TV:
C+Sport PL
C+Sport 1 (D/F/N/S)
Fox Soccer Channel
Nova Sports 1 (Grecja)
Sky Calcio
Sky Sport 1 (Włochy)
Sky Sport 16:9 (Włochy)
Sport 1 (Węgry)
Sport 2 (Czechy/Słowacja)
Telekanal Sport
~C+Sport HD (D/F/N/S)
~Sky Sport 1 HD (Włochy)
~C+Sport 2 (D/F/N/S)
Mecze na żywo w sieci:
RojaDirecta
Myp2p
Soccer Live
Live Sport TV
Źródła:
Wikipedia.pl,Wikipedia.it,Serie A.pl,Juventus.com,Stadiony.net,Fotosik.pl
,La Gazzetta Dello Sport,Liveonsat.com
W razie błędów pisać na PW
Opinia:
Na ten mecz czekałem od 22.11.08r. Gramy już tylko o prestiż, ponieważ Scudetto niestety raczej przegraliśmy. Musimy to spotkanie wygrać, nie widzę innej możliwości. Na pewno będzie wielka motywacja, ale musimy grać swoje jak z Romą czy Milanem. Jeśli będziemy grać dobrze nie będę się martwić, jeśli będzie padaka jak ostatnio wyładuję emocję na jakimś przedmiocie w moim pokoju. Bianconeri muszą się spiąć i wygrać, już tylko dla nas-kibiców. Potem pomyśleć co dalej. Pozdro!
Juventus F.C.-Internazionale F.C.

Czas:
18.04.2009 roku(sobota)
Godzina: 20:30
Miejsce:
Stadio Olimpico di Torino
Przewidywane składy:
JUVENTUS
Inter

O rywalu:
Mistrzostwo Włoch (16):
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008
Puchar Włoch (5):
1939, 1978, 1982, 2005, 2006
Superpuchar Włoch (4):
1989, 2005, 2006, 2008
Liga Mistrzów (2):
1964, 1965
Puchar UEFA (3):
1991, 1994, 1998
Puchar Interkontynentalny (2):
1964, 1965
Ostatnie mecze JUVENTUSU z Interem:
22.11.2009r.(Serie A)
Inter-Juventus 1:0
29.07.2008r.(TIM Cup)
Juventus-Inter 1:0
22.03.2008r.(Serie A)
Inter-Juventus 1:2
Ostatnie mecze(JUVENTUS):
11.04.2009r.(Serie A)
Genoa-Juventus 3:2
5.04.2009r.(Serie A)
Juventus-Chievo 3:3
21.03.2009r.(Serie A)
AS Roma-Juventus 1:4
Ostatnie mecze(Inter):
11.04.2009r.(Serie A)
Inter-Palermo 2:2
5.04.2009r.(Serie A)
Udinese-Inter 0:1
22.03.2009r.(Serie A)
Inter-Reggina 3:0
Najlepsi strzelcy:
Zlatan Ibrahimović(Inter)-20
Amauri(Juventus)-12
Tabela:
1.Inter
2.JUVENTUS
Mecz na żywo w TV:
C+Sport PL
C+Sport 1 (D/F/N/S)
Fox Soccer Channel
Nova Sports 1 (Grecja)
Sky Calcio
Sky Sport 1 (Włochy)
Sky Sport 16:9 (Włochy)
Sport 1 (Węgry)
Sport 2 (Czechy/Słowacja)
Telekanal Sport
~C+Sport HD (D/F/N/S)
~Sky Sport 1 HD (Włochy)
~C+Sport 2 (D/F/N/S)
Mecze na żywo w sieci:
RojaDirecta
Myp2p
Soccer Live
Live Sport TV
Źródła:
Wikipedia.pl,Wikipedia.it,Serie A.pl,Juventus.com,Stadiony.net,Fotosik.pl
,La Gazzetta Dello Sport,Liveonsat.com
W razie błędów pisać na PW

Opinia:
Na ten mecz czekałem od 22.11.08r. Gramy już tylko o prestiż, ponieważ Scudetto niestety raczej przegraliśmy. Musimy to spotkanie wygrać, nie widzę innej możliwości. Na pewno będzie wielka motywacja, ale musimy grać swoje jak z Romą czy Milanem. Jeśli będziemy grać dobrze nie będę się martwić, jeśli będzie padaka jak ostatnio wyładuję emocję na jakimś przedmiocie w moim pokoju. Bianconeri muszą się spiąć i wygrać, już tylko dla nas-kibiców. Potem pomyśleć co dalej. Pozdro!
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2009, 20:04 przez Il Storico, łącznie zmieniany 1 raz.
- KeRmit19
- Juventino
Jak widze po prawej stronie zawodnikow tworzacych trojkat Grygera-MM-Poulsen to krew mnie zalewa. niech Ranieri rozszerzy troche swoje horyzonty trenerskie i zamieni to chociazby na Mellberg - Tiago - MM, Nedved w srodku i Giovinco na lewej. To tyle odnosnie skladu. Co do meczu to trzeba ograc tych miszczow bo czas na to najwyzszy. Po dwoch beznadziejnych meczach trzeba sie wreszcie spiac, wziac w garsc, wyjasnic sobie co nieco w zolnierskich slowach, a nie glaskac sie po dupie i zdobyc 3 pkty bo Milan nas bezlitosnie dogania. "Derby d'Italia" - to mowi samo za siebie. Umrzec albo zwyciezyc!
- Dybala 4ever
- Juventino
Nie wybaczę przegranej naszym w tym meczu :!: Ten mecz musimy wygrać, choćby i dla nas samych. Mam nadzieję, że nasi zepną się na ten mecz i wyprują sobie żyły, żeby pokonać inter. Nie obchodzi mnie jak mamy wygrać, nawet i z kulawym Sissoko
. Poza tym musimy uważać na plecy i strata punktów w tym meczu może nas drogo kosztować, Milan już się czai za nami, a Genoą i Viola też jeszcze walczą.
Nasz trenerio będzie mieć ból głowy kim zagrać, niestety pomoc mamy przetrzebioną, nie dość że urazy to jeszcze mamy wykartkowanych kluczowych graczy, ale coś trzeba będzie pomyśleć. Na chwilę obecną mamy 2 def zdolnych do gry, bo Zanetti nie ma siły jeszcze na grę w całym meczu. Nie wiem co z De Ceglie, jeśli go powoła to chciałbym, aby zagrał, , ale pewnie będzie duecik Tiago-Poulsen. Moja 11 na inter:
Buffon
Zebina Legro Chiellini Molinaro
Marchionni :roll: Nedved Giovinco
Iaquinta Treze Amauri
Pewnie i tak takim składem nie zagramy, będzie klasyczne 4-4-2 jak zwykle z Tiago i Polulsenem w środku , a na bokach pomocy MM i Nedved
a Seba jak zwykle będzie odłogiem siedzieć na ławce.
Ale nieważne kto zagra, byleby wygrać :!: Choćby 1:0!!!
Nasz trenerio będzie mieć ból głowy kim zagrać, niestety pomoc mamy przetrzebioną, nie dość że urazy to jeszcze mamy wykartkowanych kluczowych graczy, ale coś trzeba będzie pomyśleć. Na chwilę obecną mamy 2 def zdolnych do gry, bo Zanetti nie ma siły jeszcze na grę w całym meczu. Nie wiem co z De Ceglie, jeśli go powoła to chciałbym, aby zagrał, , ale pewnie będzie duecik Tiago-Poulsen. Moja 11 na inter:
Buffon
Zebina Legro Chiellini Molinaro
Marchionni :roll: Nedved Giovinco
Iaquinta Treze Amauri
Pewnie i tak takim składem nie zagramy, będzie klasyczne 4-4-2 jak zwykle z Tiago i Polulsenem w środku , a na bokach pomocy MM i Nedved
a Seba jak zwykle będzie odłogiem siedzieć na ławce.
Ale nieważne kto zagra, byleby wygrać :!: Choćby 1:0!!!
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Skompromitowaliśmy się w poprzednim meczu. Może nie wygramy, ale ambicja i wola walki musi być. Już nie zdzierżę gdy znowu zobaczę drużynę, która sprawia wrażenie sparingpartnera, któremu na niczym nie zależy (no, z wyłączeniem VI).
- Okoni
- Juventino
Il Tifoso pisze: Gramy już tylko o prestiż, ponieważ Scudetto niestety raczej przegraliśmy.
Tu się nie zgodzę mamy tylko 2 pkt. przewagi nad Milanem i mecz z nim na San Siro, więc nie możemy sobie pozwolić na stratę punktów bo jeszcze nam drugie miejsce ucieknie...
A co do meczu to mam nadzieje, że zagramy tak jak z Realem czy Milanem czyli ostra walka w środku pola i szybkie, skuteczne kontrataki. Tylko, żeby nasza obrona była skoncentrowana bo nie można dopuścić do sytuacji sam-na-sam

Chciałbym zobaczyć, w ataku zagra Iaquintę oraz Treze lub Del Piero. Liczę też na występ Giovinco. Nedveda można wpuścić w drugiej połowie na zmęczonych piłkarzy Interu. Mam nadzieje, że Giorgio skutecznie wyłączy z gry Zlatana.
Liczę na przekonywujące zwycięstwo, Inter ostatnio nie prezentuje wielkiej piłki i jest jak najbardziej do ogrania.
Forza Juve

"Przed meczem wiedzieliśmy, że BATE będzie grać w ten sposób, a i tak nas zaskoczyli." - Claudio Ranieri
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jest ciężko.
1. Przydało by się, żeby Del Piero jednak wszedł w drugiej połowie. Zresztą od paru tygodni jest na to potrzeba.
2. Poulsena niestety trzeba wpuścić, ale Giovinco zamiast Marchionniego by jednak można było dać.
3. Wydaje mi się, że jednak Zebina lub Melberg byli by lepszym rozwiązaniem niż Grygera.
Trzeba grać i nie dać wyprzedzić się Milanowi.
1. Przydało by się, żeby Del Piero jednak wszedł w drugiej połowie. Zresztą od paru tygodni jest na to potrzeba.
2. Poulsena niestety trzeba wpuścić, ale Giovinco zamiast Marchionniego by jednak można było dać.
3. Wydaje mi się, że jednak Zebina lub Melberg byli by lepszym rozwiązaniem niż Grygera.
Trzeba grać i nie dać wyprzedzić się Milanowi.
- Pajo1906
- Juventino
tego meczu nie mozna przegrać, nawet zremisować !
Co do składu to $iwy musi Dać Nedveda do środka a Mrówe na lewo, jeśli tak nie zrobi to będzie beznadziejnie - uważam.
Jeśli Buffon jest taki wielki to niech sie popisze przed Cesarem, moze w koncu zacznie bronić.Stawiam na 2:1 DP Iaquinta
z innej beki:
Wiecie że 3cia druzyna z Serie A zagra w Fazie Gr. LM , od razu ??? wie ktos cos na ten temat ?
Co do składu to $iwy musi Dać Nedveda do środka a Mrówe na lewo, jeśli tak nie zrobi to będzie beznadziejnie - uważam.
Jeśli Buffon jest taki wielki to niech sie popisze przed Cesarem, moze w koncu zacznie bronić.Stawiam na 2:1 DP Iaquinta
z innej beki:
Wiecie że 3cia druzyna z Serie A zagra w Fazie Gr. LM , od razu ??? wie ktos cos na ten temat ?

- Push3k
- Juventino
Tak. Czwarta za to gra w Pucharze UEFA. Zmiana zasad według, których kluby przystępują do pucharów.Pajo1906 pisze: z innej beki:
- Monte Cristo
- Juventino
Ze co? Zaraz zaraz, to czwarta nie gra w eliminacjach LM?Push3k pisze:Tak. Czwarta za to gra w Pucharze UEFA. Zmiana zasad według, których kluby przystępują do pucharów.Pajo1906 pisze: z innej beki:
EDIT, Radek_88:
No wlasnie, widzialem ale musialem sie upewnic.

Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2009, 18:14 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Radek_88
- Qualità Juventino
Tak, czwarta druzyna gra w eliminacjach do LM.Kuzminski pisze:Ze co? Zaraz zaraz, to czwarta nie gra w eliminacjach LM?Push3k pisze:Tak. Czwarta za to gra w Pucharze UEFA. Zmiana zasad według, których kluby przystępują do pucharów.Pajo1906 pisze: z innej beki:
- Push3k
- Juventino
Hmm. Rzeczywiście.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistrz%C3%B3w_UEFA
Tu jest to dokładniej opisane.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistrz%C3%B3w_UEFA
Tu jest to dokładniej opisane.
- Majos
- Juventino
Wiadomo, że to jest mecz na który wszyscy kibice we Włoszech i nie tylko czekali już jakiś czas. Trzeba będzie się zmobilizować, szczególnie uważać na defensywę, bo ostatnio straciliśmy aż 6. bramek. inter zremisował ostatnio z Palermo, lecz to na pewno nie zwiastuje spadek formy tych piłkarzy. Gramy w Turynie, to też jest jakiś plus, choć niewielki. Straty jest 10. punktów, trzeba grać wręcz magicznie by coś ugrać.
- mateo369
- Juventino
różnica pomiędzy Juve a interem w tym meczu jest taka, że my musimy wygrać a oni 'tylko' mogą a nie muszą i tego właśnie się trochę obawiam. mediolańczycy mogą podejść do tego meczu na luzie, praktycznie z mistrzostwem w kieszeni podczas gdy Juve musi wygrać ten mecz i to z dwóch powodów - po pierwsze, wiadomo jaka jest ranga tego spotkania (szczególnie dla Juve bo inter juz nic nie musi udowadniać) a po drugie nie mozemy dać się wyprzedzić milanowi. mam nadzieję że te czynniki naszych zawodników nie sparaliżują a wręcz przeciwnie dodadzą pewności siebie i ducha walki bo jakby nie patrzeć jesteśmy JUVENTUSEM a to chyba do czegoś zobowiązuje!
jeszcze ze 3 tygodnie temu myślałem o tym spotkaniu jak o meczu sezonu, teraz stał się on wyłącznie meczem o prestiż, mecz sezonu będzie z milanem. chciałbym abyśmy oba wygrali choćby po 1-0 i nawet słabej grze bo styl to sprawa drugorzędna najważniejsze są teraz dla nas punkty
FORZA JUVE!
jeszcze ze 3 tygodnie temu myślałem o tym spotkaniu jak o meczu sezonu, teraz stał się on wyłącznie meczem o prestiż, mecz sezonu będzie z milanem. chciałbym abyśmy oba wygrali choćby po 1-0 i nawet słabej grze bo styl to sprawa drugorzędna najważniejsze są teraz dla nas punkty
FORZA JUVE!
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Corcky
- Juventino
Patrząc na naszą ostatnią formę powinniśmy spodziewać sie pogromu :oops:
Dlatego trzeba coś zmienić i szukać optymizmu. Najistotniejsza zmiana to prawdopodobnie DP na ławie. I dobrze. Ta drużyna co prawda jest wielce uzależniona od Alexa, ale kiedy ten gra dość słabo z wyraźnymi oznakami zmęczenia, to chyba warto zmienić koncepcję naszego ataku.
Spodziewam się wysokiego pressingu od samego początku i twardej, agresywnej gry z naszej strony. Sprawa Scudetto wydaje sie rozstrzygnięta, także wówczas jeśli popatrzy się na wypowiedzi z naszego obozu. Dlatego Inter może wyjść uśpiony na to spotkanie. Mam nadzieję, że tak będzie i to wykorzystamy.
Kiedy patrzę na to kto mógłby strzelać dla nas bramki, to widzę samych napastników. Na pomoc raczej nie liczę, ale liczę właśnie na dwójkę Iaquinta - Amauri.
Dlatego trzeba coś zmienić i szukać optymizmu. Najistotniejsza zmiana to prawdopodobnie DP na ławie. I dobrze. Ta drużyna co prawda jest wielce uzależniona od Alexa, ale kiedy ten gra dość słabo z wyraźnymi oznakami zmęczenia, to chyba warto zmienić koncepcję naszego ataku.
Spodziewam się wysokiego pressingu od samego początku i twardej, agresywnej gry z naszej strony. Sprawa Scudetto wydaje sie rozstrzygnięta, także wówczas jeśli popatrzy się na wypowiedzi z naszego obozu. Dlatego Inter może wyjść uśpiony na to spotkanie. Mam nadzieję, że tak będzie i to wykorzystamy.
Kiedy patrzę na to kto mógłby strzelać dla nas bramki, to widzę samych napastników. Na pomoc raczej nie liczę, ale liczę właśnie na dwójkę Iaquinta - Amauri.

Alessandro Del Piero ole!
- Bosiontko
- Juventino
Ja bym proponował skupić się na rewanżu z Lazio. 1 miejsce przepadło, drugie raczej też. Trzeba będzie walczyć o obronę 3 miejsca (oby nie 4). Dlatego trzeba wygrać w Reggio di Calabria, gdzie nawiasem mówiąc lubimy przegrać i sędziowie nas przekręcają. O ważności meczu z Lazio nie trzeba wspominać. Mourinho każe grać swoim na maksa, bo będzie chciał zdobyć prestiżowe zwycięstwo, więc porażkę z Interem mam wkalkulowaną. Gryźć trawę będziemy w środę.