Co dalej z Juventusem? - Petycja.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz pomysł petycji do braci Elkann za sensowny?

TAK.
59
47%
NIE.
66
53%

Liczba głosów: 125
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 22:34

Cały czas moim głównym zamysłem było ruszenie dupsk Lapo i Johna Elkann w jakiś sposób, żeby pokazać im, że ten klub to nie jest zabawka, to nie jest jedynie sposób na wyciąganie kasy od kibiców i miejsce "na twoją reklamę".

Myślę, że już jakiś skutek dałoby większe zainteresowanie ww. panów problemami klubu i przyciśnięcie zarządu, trenera - może wtedy nabraliby wiatru w żagle, bo niestety, mentalności zwycięzców to oni nie mają w naturze, trzeba im chyba jakiegoś mocnego impulsu "z góry".

Skoro wszyscy sie tam na górze głaszczą po rączkach to skąd oni mają brać motywacje do jakiś na prawdę konstruktywnych działań? Non stop tylko lanie wody a to, że taki gigant(co prawda podupadły) wygrzebał się z 2 ligi, buduje nowy stadion(stadion to sprawa znacznie starsza niż nasze obecne laleczki w klubie) i idzie w jakimś mało budującym kierunku jest nic warte przy tym, do czego nazwa Juventus zobowiązuje.

Co do FIATA. Prawda jest taka, że owszem, jeszcze nie tak dawno firma ta była prawie bankrutem a obecnie jest jedną z niewielu firm motoryzacyjnych, którym wiedzie się nie najgorzej w dobie kryzysu.

W 2004 roku akcje podupadłego FIATA wzrosły niemal 2krotnie...wystarczyło mądrze przetasować zarząd firmy.

Te wszystkie "zasługi" naszych wspaniałych włodarzy to zwykłe brednie. Każdy, kto przeszedłby jakąś wstępną selekcje do roli prezydenta, dyrektora, trenera klubu poradziłby sobie z tym, przecież na takie posadki nie wybiera się ludzi z ulicy? :|
Pytanie, czy wybrano najlepiej jak można? Odpowiedź sama nasuwa się.
Może lepiej przekazać pałeczkę bardziej odpowiednim osobom, tak, żeby rozwijać to co jest?

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 23:02

Lord_ Juve pisze:Proszę zajrzeć TUTAJ, nasi koledzy z Italii bardzo sceptycznie podchodzą do sytuacji i wielu z nas nie jest osamotnionych w swoich poglądach.

Najciekawsze jest to, że wszystkich, którym nie podoba się pomysł jakiegokolwiek ingerowania w sprawy klubu przez kibiców, łączy jedno. Wielkie zaufanie do obecnego zarządu i cierpliwość, bo przecież zostało im jeszcze 3 lata budowania potęgi Juve, fakt, że cały pomysł jest ogólnie żałosny i śmieszny(na poziomie 13 latków :lol: ) noo i to, że na czele Juve stoją ludzie z ambicjami i wizjami powrotu do wielkiej chwały i potęgi.

Chcecie czekać? Czekajcie, ponoć jest obiecane, że kto czeka ten się doczeka.

Jestem jednak w 100% pewien, że gdyby Elkannom zależało na klubie choć w połowie tak jak ich poprzednikom to znaleźliby spokojnie lepszych ludzi na miejsce zarządu, trenera. Ludzi, którzy to wszystko czego tak oczekujecie, osiągnęliby znacznie szybciej i ze znacznie lepszym skutkiem.

Po prostu niektórzy nie widzą chyba, że są lepsi, których Juventus mógłby mieć...moglibyśmy mieć ludzi, którzy dbają o przyszłość finansową klubu, dbają o stadion, transfery, kadrę, zawodników, kibiców. Ludzi, którzy mają jaja powiedzieć tak, gdy wszyscy mówią nie i odwrotnie. Mamy za to wzajemne kółko adoracji, któremu niektórzy ślepo wierzą i to jest najbardziej żałosne w całej tej dyskusji.

Niektórzy z was nie mają jaj i tyle. Wolą czekać na cud, który obiecują nam ludzie, dbający tylko o dobrą koniunkturę klubu i JAKO TAKI poziom.
Miałem już w tym temacie nic nie pisać, ale ku chwale idei głoszonej przez Sz. P. W. Cejrowskiego : " Głupoty nie wolno lekceważyć, lecz trzeba z nią walczyć, aby nie zarażała dalej " ogłaszam ! :

1.Krzyczysz, że mamy zaniedbaną sytuację finansową :!: : Człowiecze, czy Ty w ogóle śledzisz, interesujesz się swoim klubem, włoską piłką ? Otóż uprzejmie informuję Cię, że jesteśmy w tej kwestii tak rozsądnie zarządzani, że już bardziej się nie da (niektórzy twierdzą, iż za bardzo - i np. na więcej niż na 2 "Diegów" w jednym okresie Mercato Nasz Zarząd sobie najzwyczajniej nie pozwoli) - dzięki temu więcej kasy idzie na Naszą młodzież. Zresztą zobacz kim z zawodu są nasi zarządcy - wszystkiego na tacy Ci nie podam bo Twój narząd, który masz w swojej głowie zupełnie by zanikł, a tego chyba nie chcesz.

Sprawa nr. 2 : Twierdzisz, że obecni ludzie rządzący naszym klubem nie dbają o stadion ? Moja odpowiedź brzmi : :rotfl: i chyba każdy NORMALNY i w pełni rozgarnięty człowiek to zrozumie, a jeżeli Ty nie to współczuje !

Nr. 3. "Jestem jednak w 100% pewien, że gdyby Elkannom zależało na klubie choć w połowie tak jak ich poprzednikom to znaleźliby spokojnie lepszych ludzi na miejsce zarządu, trenera" - to, że Ty gdybając jesteś pewien na 100% i próbujesz swoją "wiedzę" wcisnąć innym w pewien sposób określa Twój poziom wypowiedzi i argumentacji (po Twoim ostatnim poście średnia wieku spadła na lat 12) - no chyba, że przewidujesz przyszłość, jesteś wróżką, szamanem, itp itd. - Wybacz :!:
Nr.4. "Mamy za to wzajemne kółko adoracji, któremu niektórzy ślepo wierzą i to jest najbardziej żałosne w całej tej dyskusji." Poprostu, niektórzy myślą rozsądniej od Ciebie i widzą sens w tym co robią władze klubu ?

Podsumowując ogólną treść Twoich wypowiedzi, można wywnioskować, że szczęśliwy byłbyś wtedy, gdybyśmy w lecie wydali 150 milionów i na każdą pozycję kupili po 3 gwiazdy światowego futbolu. Otóż (mam nadzieję, że tak będzie) nie spodziewaj się takiej sytuacji i możesz zapomnieć o tym, że nasz skład wartościowo (chodzi tylko o pieniądze), będzie na równi, bądź przewyższy składy Interu, Realu czy Chelsea - gdzie bezmyślnie wydawane miliony, często siedzą na ławie, bądź na trybunach. W Juventusie, każda decyzja jest podejmowana niezwykle przemyślanie i m.in. dlatego Kocham ten Klub. Oczywiście, wiadomo, że wiele naszych transferów to nie wypały, ale trzeba uczyć się na błędach i wyciągnąć z tego wnioski oraz nabrać doświadczenia, którego nasi zarządcy w tych sprawach chyba nie mają wystarczająco ( :?: )

P.S. Błagam, nie zmuszaj mnie już do odpowiadania na oczywiste oczywistości i zachowaj resztki powagi nie ośmieszając się "postami na poziomie".

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 23:15

Czyli można wnioskować, że wszyscy przeciwnicy pomysłu Lord_ Juve są zachwyceni obecnym sezonem, naszym trenerem i ruchami na rynku transferowym. No cóż, nie chcę nazwać nikogo ślepcem, ale nie rozumiem skąd ten Wasz optymizm i cierpliwość po wszystkich tych blamażach. Zarząd leci w kulki, wciąż powtarza tę samą śpiewkę jak to dobrze się w klubie dzieje, w jakim pięknym stylu przegraliśmy, jak to nasi chłopcy się starali i zostawili serce na boisku... Gołym okiem jednak widać, że jest inaczej, a Lord_Juve chce po prostu zrobić "coś", żeby zainteresować Lapo i Johna sprawami drużyny, bo w obecnej sytuacji tylko oni mogą pomóc. Czy to źle?

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 23:16

Lord_ Juve pisze:Cały czas moim głównym zamysłem było ruszenie dupsk Lapo i Johna Elkann w jakiś sposób, żeby pokazać im, że ten klub to nie jest zabawka, to nie jest jedynie sposób na wyciąganie kasy od kibiców i miejsce "na twoją reklamę".

Myślę, że już jakiś skutek dałoby większe zainteresowanie ww. panów problemami klubu i przyciśnięcie zarządu, trenera - może wtedy nabraliby wiatru w żagle, bo niestety, mentalności zwycięzców to oni nie mają w naturze, trzeba im chyba jakiegoś mocnego impulsu "z góry".

Skoro wszyscy sie tam na górze głaszczą po rączkach to skąd oni mają brać motywacje do jakiś na prawdę konstruktywnych działań? Non stop tylko lanie wody a to, że taki gigant(co prawda podupadły) wygrzebał się z 2 ligi, buduje nowy stadion(stadion to sprawa znacznie starsza niż nasze obecne laleczki w klubie) i idzie w jakimś mało budującym kierunku jest nic warte przy tym, do czego nazwa Juventus zobowiązuje.

Co do FIATA. Prawda jest taka, że owszem, jeszcze nie tak dawno firma ta była prawie bankrutem a obecnie jest jedną z niewielu firm motoryzacyjnych, którym wiedzie się nie najgorzej w dobie kryzysu.

W 2004 roku akcje podupadłego FIATA wzrosły niemal 2krotnie...wystarczyło mądrze przetasować zarząd firmy.

Te wszystkie "zasługi" naszych wspaniałych włodarzy to zwykłe brednie. Każdy, kto przeszedłby jakąś wstępną selekcje do roli prezydenta, dyrektora, trenera klubu poradziłby sobie z tym, przecież na takie posadki nie wybiera się ludzi z ulicy? :|
Pytanie, czy wybrano najlepiej jak można? Odpowiedź sama nasuwa się.
Może lepiej przekazać pałeczkę bardziej odpowiednim osobom, tak, żeby rozwijać to co jest?
Bardzo Ciebie cenię, ale tym razem niestety kompletnie się z Tobą nie zgadzam. Powiedz mi skąd Ty masz taką wiedzę, że piszesz takie rzeczy na JuvePoland? :) Skąd wiesz co myślą Elkann'owie? Skąd wiesz jakie są ich relacja z zarządem? I przede wszystkim - dlaczego uważasz, że nie mają mentalności zwycięzców? Tylko nie pisz, ze wiesz to z wypowiedzi z Tuttosport. ;)
Pewnie zgadzają się, ze klub jest prowadzony bardzo dobrze i chcą dalej iść tą drogą. Oby! :)

EDIT:
evilboy pisze:Czyli można wnioskować, że wszyscy przeciwnicy pomysłu Lord_ Juve są zachwyceni obecnym sezonem, naszym trenerem i ruchami na rynku transferowym. No cóż, nie chcę nazwać nikogo ślepcem, ale nie rozumiem skąd ten Wasz optymizm i cierpliwość po wszystkich tych blamażach. Zarząd leci w kulki, wciąż powtarza tę samą śpiewkę jak to dobrze się w klubie dzieje, w jakim pięknym stylu przegraliśmy, jak to nasi chłopcy się starali i zostawili serce na boisku... Gołym okiem jednak widać, że jest inaczej, a Lord_Juve chce po prostu zrobić "coś", żeby zainteresować Lapo i Johna sprawami drużyny, bo w obecnej sytuacji tylko oni mogą pomóc. Czy to źle?
Jestem zadowolony z obecnego sezonu (wiadomo, że było dużo wpadek, ale ogólnie źle nie jest...). Trener mógłby być lepszy, ale również nie jest najgorszy, a ruchy transferowe są przemyślane. ;) Zdecydowanie za dużą wagę przywiązujesz do wypowiedzi po meczowych. Wiadomo, że oni zawsze odpowiadają "dyplomatycznie", nie ma w tym nic szczególnego.

jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 23:52

Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę ale przez praktycznie 10 lat rządów Triady w Juve rodzina Agnelli praktycznie nie dopłącała do klubu, Juve utrzymywała się ze sponsorów, reklam i mądrej polityce transferowej.

W obecnym Juve kuleje przedwszystkim polityka transferowa
raz błędne transfery - pewnie po częsci spowodowane prawdopodobnie brakiem kasy,
a po drugie, no niestety ( wiem że to co teraz napisze ine spodoba się wielu fanom) Starzy kibice Juve na pewno wiedzą, że Juve sprzedawał swoje gwiazdy w momencie gdy ( zaistaniały dwie sytacje) wiadomo było że już wiecej z nimi nie da się osiągnąć ( często ze wzgledu na wiek) i następował ostatni moment w którym można było otrzymać za nich sporą kwotę - Zidane, Peruzzi Baggio, Dawids, Ravanelli Viali i wielu innych, za uzyskaną kasę kupowano nowych zawodników.

I teraz Juve powinien tak postapić sprzedac zawodników za których można coś otrzymać i więcej już z nami nie osiągną ( nie mówię że jak zostaną to nie będą dobrze grali tylko chodzi że ich sprzdaż da nam więcej ( pieniądze) niż jakby zostali) tacy zawodnicy to Bufon i Trezege, za pierwszego można dostać około 40-50 mln EUR nie więcej, za Trezege 12-15 mln EUR, jeżeli dodamy do tego 25mln EUR na tarnsfery i z 10-15 mln ze sprzedaży innych zawodnikó ( zalayety, poulsena, Paladino i innych zawodników będacych współwlasnościa) da nam przyzwoitą kwotę na transfery.
na bramkarza 8-12 mln Eur - lub zmiennika gla Austriaka za mniejszą kwotę - może Kuszczak myślę ze do wyciągnięcia za 4-5 mln i wcale nie musiałby być zmiennikiem Manningera
prawego obrońce 10-12 Mln ( chętnie rafina)
20-25 pomocnik klasowy
10-12 na napastnika ( młodego utalentowanego)
i zostałoby na jeszcze jednego dobrego zawodnika pomocnika lub napastnika w zależności jakim ustawieniem byśmy grali - myślę że takby zaczeła przebudowę Triada.
Powiem wiecej Rozumie to też Buffon stad te jego wypowiedzi, że odszedłby z Juve gdyby któś zapłacił za niego dużą kasę daje tym samym potencjalnym nabywcą sygnał, że jest do wzięcia.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 00:15

jaccek24 pisze: prawego obrońce 10-12 Mln ( chętnie rafina)
10-12 na napastnika ( młodego utalentowanego)
Myślę, że sprzedaż kogoś z trójki Zebina, Melberg, Grygera mogła by dać pieniądze na nowego prawego. Ja bym sprzedał Grygerę.
No i chyba rzeczywiście trzeba będzie się pozbyć niektórych połówek kart.

Chcesz młodego utalentowanego napastnika? Primavera i wypożyczenia.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 00:37

W obecnym Juve kuleje przedwszystkim polityka transferowa
A mi się przypomina ostatnie okienko transferowe Moggiego.
"Wielki talent" Gladstone, niespełniony Legrottaglie, Kovac (czyli transfer a'la Mellberg), transferowa porażka: Vieira oraz kompletny przeciętniak Giannichedda.
A odeszli maresca, Tacchinardi czy Appiah.

Różnica polega na tym, że Moggi miał do dyspozycji większe pieniądze i kompletny skład. Kaleczący Vieira w pierwszym składzie i tak nie przeszkodził w zdobyciu scudetto.
Obecny zarząd takiego luksusu nie ma.

Dirty mind
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 00:48

Asta#8 pisze:Jestem zadowolony z obecnego sezonu (wiadomo, że było dużo wpadek, ale ogólnie źle nie jest...). Trener mógłby być lepszy, ale również nie jest najgorszy, a ruchy transferowe są przemyślane. ;) Zdecydowanie za dużą wagę przywiązujesz do wypowiedzi po meczowych. Wiadomo, że oni zawsze odpowiadają "dyplomatycznie", nie ma w tym nic szczególnego.
Bez żadnych uszczypliwości, ale skoro odpowiada Ci sytuacja, kiedy jesteśmy daleko w tyle za interem, mamy problemy z nawiązaniem równorzędnej walki z Genoą, gramy cały czas w kratkę, a w europejskich pucharach w ogóle się nie liczymy, to powinieneś przerzucić się na kibicowanie Palermo :P

Co do ruchów transferowych, wyglądają one obecnie jak strzelanie na ślepo - Secco kupuje co popadnie, a nuż się przyda... Owszem, transfery są przemyślane - jednakże wolałbym, żeby myślał nad nimi ktoś inny :wink:

Alex Del Piero
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 10:24

Noo dobra, pasuje wyprostować nieco myślenie niektórych userów.
preclix pisze:Miałem już w tym temacie nic nie pisać, ale ku chwale idei głoszonej przez Sz. P. W. Cejrowskiego : " Głupoty nie wolno lekceważyć, lecz trzeba z nią walczyć, aby nie zarażała dalej " ogłaszam ! :
Hehehe, kolega widzę wyznawca ideologii Sz.P. Wojciecha Cejrowskiego - bez obrazy dla tego pana. W zasadzie, jakakolwiek dyskusja z tobą już w tym momencie traci sens bo o pewnych faktach po prostu się nie dyskutuje bo są one oczywistością. Jakbym słyszał Wojtka.:lol: Katol do potęgi.
preclix pisze:Krzyczysz, że mamy zaniedbaną sytuację finansową :!:

Gdzie tak napisałem? Owszem, uważam, że mamy śmieszną politykę transferową i nieco wykpiłem te 25 mln euro na transfery - zważywszy na to, że podobno mocno interesujemy się już kilkoma drogimi zawodnikami. Teraz przynajmniej wiadomo, że Gigli przynajmniej raz postawił sprawę jasno z tą 1 gwiazdą, którą mamy na bank kupić.
Stwierdziłem tylko fakt, że obecny zarząd żadnych cudów nie zdziałał, mieli po prostu wyciągnąć ten klub z 2 ligi - skoro dla was zwycięstwo w SERIE B przez taką drużynę(nawet zdziesiątkowaną) jak Juventus jest sukcesem to gratuluje.

Aha, robienie z Juve drugiej Chelsea czy Realu to byłby błąd i nigdzie takiego stwierdzenia nie podałem. Jednak fakt faktem, że przynajmniej wtedy odzyskalibyśmy w oczach całego piłkarskiego świata to, co nam w taki haniebny sposób odebrano - szacunek i respekt, teraz byle kto nas szarpie.

Powiedź mi w takim razie, skoro tak pompujemy kasę w młodzież, gdzie widać te miliony wydawane na młodych zawodników? Może Ranieri wszystko pieprzy bo jest trenerem, który pomylił drużyny?
preclix pisze:Twierdzisz, że obecni ludzie rządzący naszym klubem nie dbają o stadion ?

Gdzie tak napisałem? Napisałem, że sprawa stadionu sięga głębiej niż obecny zarząd - pamięta jeszcze czasy traidy - więc obecni tylko kontynuowali to co ktoś już zaczął kiedyś. Ich zakichany obowiązek zająć się problemem stadionu. Ze niby znów zrobili coś nadzwyczajnego? Każdy inny zarząd z obowiązku rozwiązałby problemy stadionu.

Co do ataku na temat mojej "wiedzy" - ja tylko stwierdzam fakty. Wszyscy widzą, jak John czy Lapo interesują się sprawami klubu, noo, chyba że nie są wylewni i wszystko załatwiają mniej oficjalną drogą, wtedy przepraszam. Jednak po niektórych ich wypowiedziach(popierających zarząd, trenera) wielu kibiców dostaje ataków wściekłości. Gdyby przynajmniej czasem któryś z nich "zagrzmiał" z góry to może cała spółka miałaby taką motywacje do skuteczniejszego i bardziej odważnego działania. Nie mówię o akcjach ala real czy romek a. jednak o pewne jasne i sensowne wymagania, czego nie widać.

jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 10:44

Venomik: masz rację mieli wiecej pieniędzy i Juve Było też na innym poziomie - miało markę,
Transfery w wymienionym przez Ciebie sezonie faktycznie nie były zbyt trafione, ale mi też nie o to chodziło,
Uważam że tamten zarząd miał jaja i mógłbym się założyć z Tobą że sprzedałby Buffona i Trezege, żeby uczynić juve lepszym, ten niestety raczej ich nie ma :(
Wiem że Buffon i Trezege zasłużyli sie naszemu klubowi i należy im sie za to szacunek :), ale nei możemy sobie pozwolić jako klub żeby zakończyli u nas karierę ( ze względów fiansowych - niestety nas na to nie stać może się to podobać nam lub nie) wystarczy że zakończą ja Del Piero i Nedved i prawdopodobnie Camorra,

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 10:50

Asta#8 pisze: Pewnie zgadzają się, ze klub jest prowadzony bardzo dobrze i chcą dalej iść tą drogą. Oby! :)
W tym problem, że dla jednych dobrze oznacza że klub zarabia, a dla innych że zwycięża...

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 12:05

^FAZZI^ pisze:
Asta#8 pisze: Pewnie zgadzają się, ze klub jest prowadzony bardzo dobrze i chcą dalej iść tą drogą. Oby! :)
W tym problem, że dla jednych dobrze oznacza że klub zarabia, a dla innych że zwycięża...
To się źle zrozumieliśmy. ;) Jestem strasznie wściekły po tym, jaki Juventus zobaczyłem w sobotę. Juventus, który nie walczy, który popełnia straszne błędy. Del Piero, któremu nic nie idzie oraz Buffona, który zaraz po takim meczu śmieje się do wszystkich.

W czasie najbliższego okienka oczekuję doskonałej polityki transferowej, a w przyszłym sezonie powrotu na pierwsze miejsce oraz co najmniej 1/4 LM. Na pewno 5 lat, które już nie raz tutaj padały jest czasem bardzo długim i przesadzonym. Również nie uważam, że potrzebujemy aż 5 lat na odbudowanie naszej potęgi. Z drugiej strony nie chciałbym znowu zmieniać całego zarządu. Nowi ludzie, którzy by przyszli również musieliby nauczyć się tego wszystkiego od początku. A kto wie czy nie byłoby gorzej? Na takie ryzykowne posunięcie teraz pozwolić sobie nie możemy.

Na trenera trzeba poczekać jeszcze rok, po MŚ 2010. ;)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 13:02

Asta#8 pisze: Nowi ludzie, którzy by przyszli również musieliby nauczyć się tego wszystkiego od początku. A kto wie czy nie byłoby gorzej? Na takie ryzykowne posunięcie teraz pozwolić sobie nie możemy.
Wiesz, zawsze można zatrudnić ludzi, którzy się jednak trochę bardziej znają na piłce i mają doświadczenie na podobnych stanowiskach, a nie tylko rasowych ekonomistow. Mogli by to być również nasi dawni piłkarze, którzy kochają naprawde ten klub i robili by wszystko żeby znów był najlepszy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2009, 23:45

preclix pisze:Krzyczysz, że mamy zaniedbaną sytuację finansową :!:

Lord_Juve pisze:Gdzie tak napisałem?

preclix pisze:Twierdzisz, że obecni ludzie rządzący naszym klubem nie dbają o stadion ?

Lord_Juve pisze:Gdzie tak napisałem?

Lord_Juve pisze:[...]...moglibyśmy mieć ludzi, którzy dbają o przyszłość finansową klubu, dbają o stadion, transfery, kadrę, zawodników, kibiców[...]
.

Skoro twierdzisz, że moglibyśmy mieć innych ludzi, którzy by dbali o przyszłość finansową klubu oraz o stadion, "automatycznie" nasuwa się wniosek, że obecni włodarze według Ciebie tego nie robią. Chyba, że uważasz, iż należy ich zmienić, dlatego, że jednak w tych aspektach zarządzania radzą sobie bdb.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2009, 01:17

Lord_Juve pisze:[...]...moglibyśmy mieć ludzi, którzy dbają o przyszłość finansową klubu, dbają o stadion, transfery, kadrę, zawodników, kibiców[...]
@preclix: Nie żebym się czepiał, ale z konstrukcji zdania wynika, że chodzi o jednych ludzi, którzy dbają o to wszystko. :roll:

Nie wiem co dokładnie Lord_Juve miał na myśli, ale nasz zarząd, o ile o finanse i stadion dba, to transfery i kadrę zaniedbuje, o zawodników dba tak, że sobie łamią nogi na treningach, a zdanie kibiców jest mu kompletnie obojętne...

Alex Del Piero
ODPOWIEDZ