Serie A (31): Genoa 3-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 21:36

Pelson pisze: PS: Flesz kolejki to po faulu przy linii na Del Piero, wrzutka/strzał (?) Molinaro w trybuny :D.
Mam drugą propozycję: Molinaro znokautowany przez Chielliniego (?).

Ale burdel na boisku... :/

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 21:38

Lypsky pisze:
Lord_ Juve pisze:Co się czepiacie karnego? Koleś się spóźnił z zagraniem i tyle. Fakt, Del Piero zachował się cwaniacko, ale zapewne zrobił to celowo a koleś nie trafił w piłkę tylko nogi zawodnika, czego się więc czepiacie?
Nie trafił w piłkę? To ciekawe.
No nie trafil, bo ją Del Piero wcześniej wypuścil. Inna sprawa, że i tak by do niej nie dobiegl, no ale takie są zasady.

Na II polowę Giovinco i może coś ugramy.
Palladino trochę problemów nam sprawia.

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Ten mecz przegraliśmy tak naprawdę zanim zaczęło się spotkanie. Zerknąłem na wyjściowy skład i zrobiło mi się gorąco. Nasz Il Capitano w podstawie? Ktoś chyba sobie żarty stroi. Siwy pokazuje jak miękką jest fujarą wystawiając beznadziejnego, bezproduktywnego, samolubnego Del Piero. Powtarzałem to już nie raz i znowu muszę: niestety ale to jest koniec Del Piero. Uważam, że więcej zrobi dla zespołu wchodząc na zmęczonego przeciwnika w granicach 60-70 minuty meczu. Podobnie sprawa ma się z Pavlem Nedvedem. Sądziłem, że Ranieri zmądrzał widząc jak konsekwentnie stawia na Giovinco, który odpłacał się bardzo dobrą grą, będąc w każdym meczu jednym z lepszych, jak nie najlepszym na boisku. Pavel zdecydowanie więcej pożytku ostatnimi czasy przynosi w środku boiska, a tutaj mamy kolejnego wielkiego mistrza środka pola, który przyszedł nas zbawić. Jak Xabi Alonso jest wolny to jaki jest Duńczyk? A te jego jakże celne zagrania w stylu Mariusza Lewandowskiego a'la "piłka parzy" i do tyłu, do obrońców, jak i równie niecelne zagrania do przodu wołają o pomstę do nieba.

Scudetto owszem, ale nie z tym przegranym trenerem.

Edit po II połowie:
Może czas najwyższy skupić się na kolejnych rywalach, a nie pieprzyć o meczu Interem, którego zwycięstwo tak na dobrą sprawę smakuje tak samo jak nad każdym innym przeciwnikiem. Zwycięstwo z czarno-niebieskimi smakowało wyśmienicie podówczas gdy wracaliśmy z czyśćca i rozgrywaliśmy pierwszy sezon po banicji w Serie B. Dzisiaj z giganta, europejskiego potentata krojącego na kawałki, miażdżącego, niszczącego każdego kolejnego przeciwnika staliśmy się zespołem, który z łatwością biją przeciętne zespoły. To smutne, strasznie smutne. Chyba pójdę płakać do kąta.

Najlepiej cały mecz podsumowuje 72 minuta meczu:
Zebina <-> Grygera
Legrottaglie <->Marchionni
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, 22:27 przez -10-, łącznie zmieniany 1 raz.

eslk

Juventino
Juventino

maydayxxx pisze:
eslk pisze:
Fenrir pisze:Marchisio niech zniknie i wiecej sie nie pojawia.
To Ty chyba ogladasz zły mecz. Marchisio z Poulsenem dosc dobrze radza sobie w srodku. Skrzydła są kompletnie niewidoczne (Camor jedynie cos szarpie, od czasu do czasu). Napastnicy nic nie grają. To co się dziwic, ze nie stwarzamy sytuacji.
jakos nie widze zeby POULSEN cos grał, widziales dobrze dosrodkowania Marchisio ?? chyba masz za duzo pixeli na monitorze i zle widzisz
Biegają, walczą, gdy trzyba potrafią przytrzymac piłke, widac, ze im zalezy. A Ty mi wyskakujesz z jakims jednym złym zagraniem Claudio, ktore zapamietales i uwazasz, ze to jest wystarczajacy powod, aby uznac, ze zawodnik gra dno.

Dobrze przyjrzyj sie grze naszych srodkowych, a potem wydawaj osądy.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 21:44

eslk pisze:]Biegają, walczą, gdy trzyba potrafią przytrzymac piłke, widac, ze im zalezy. A Ty mi wyskakujesz z jakims jednym złym zagraniem Claudio, ktore zapamietales i uwazasz, ze to jest wystarczajacy powod, aby uznac, ze zawodnik gra dno.

Dobrze przyjrzyj sie grze naszych srodkowych, a potem wydawaj osądy.
Poulsen to dno, nie chce tego drwala w mojej koszulce.
Wszytko co pisze pan o tajemniczym nicku -10- jest prawdą, piona.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 21:45

-10- pisze:Powtarzałem to już nie raz i znowu muszę: niestety ale to jest koniec Del Piero.
Hehehe...skoro to powtarzasz już kolejny raz z kolei to jestem spokojny o formę Del Piero. :lol: Pewnie znów wygrzebie się z dołka.

Radison

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 21:47

AAAAAAjjjjjj ładna akcja Del Piero i Niedźwiadka. Szkoda ze to nie wpadło bo może by się coś ruszyło w tym meczu a tak dalej 2:1...

"Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe" Kazimierz Górski (2 III 1921-23 V 2006)
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 21:52

Marchisio swoja gra na biosku lepiej udowadnia swoj dramatyczny poziom niz jakiekolwiek moje argumenty.

Gdzie jest Giovinco? Trezeguet? Tiago? GDZIE SA ZMIANY?

Zagralismy wq mnie najslabszy, najbardziej frajerski i najbardziej irytujacy dla kibicow mecz w tym sezonie. Po tym spotkaniu ostatecznie przekonalem sie, ze nie stac nas na nic wiecej niz walka o miejsca 2-3. Trzeba zacxac sie bac. Viola i Genoa za, biorac pod uwage poziom naszej gry, blisko. Dramat, dramat i jeszcze raz dramat.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, 22:40 przez Nadziej, łącznie zmieniany 1 raz.

Make friends for life or make hardcore enemies!
bdk1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:19

Za dużo porażek w tym sezonie. Ciekaw jestem czy zarząd się w końcu zabierze za sprzątanie tego Goowna. Elkan powinien wkroczyć i zrobić porządek....

adrianjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:21

Ja myślę że po takich wynikach to już możemy zacząć martwić się o to żeby bezpośrednio wejść do LM :angry: Jak drużyna, która podobno walczy o mistrzostwo może stracić 6 bramek w dwóch meczach?? :think:

maydayxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:26

pozostawie to bez komentarza, szkoda nerwów na święta,a tak poza tym składam najszczersze życzenia wszystkim Juvenitto !!!MOKREGO DYNGUSA I WESOŁEGO ALLELUJA

Obrazek
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:26

Zasłużona porażka. Katastrofalny mecz. Marzenia o scudetto już dawno zostały rozwiane. Mam jedynie nadzieję, że w końcówce sezonu się zmobilizujemy i uda się utrzymać drugą lokatę. Teraz czujemy na plecach już nie tylko oddech Milanu ale i naszych dzisiejszych przeciwników. Brak słów po prostu. Obyśmy tylko to CI wygrali...

W dzisiejszym meczu żal było patrzeć na Alexa. Nie powinien grać w takiej formie. Na Mauro bym psów nie wieszał. Natomiast to co zrobił Marchisio zasługiwało na czerwoną kartkę bez dwóch zdań, sędzia okazał się niezwykle pobłażliwy. MM jak zwykle swój żenujący poziom. ehh, serce się kraje jak się patrzy na takie spotkania w wykonaniu Juve. Ale wierzę, że i tak się na inter zmobilizują i dadzą nam sporo radości.

ehh, przydałby się jaki Diego ;] no i Cristico niech wraca jak najszybciej.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:29

Bede sie cieszyl jesli w nastepnym sezonie bedziemy mogli grac w Lidze Europejskiej....

Diego nie przyjdzie bo po co? bez Lm i bez ambicji z trenenrem ktory trzyma ptaka na temblaku? z obrona ktora pokazuje swoja klase? z camorem ktory robi wszystko byleby nie grac? z dp ktory mogl dzis podac w paru sytuacjach i byloby peweni lepiej niz jak sam zacxal szalec?

Nie no to koniec Juve mozemy zagrac kilka swietnych meczy w sezonie ale za prae lat bedziemy wlaczyc o miejsca 15-10. CHYBA ZE KTOS SIE WEZMIE ZA TO SZAMBO WYWALI NA ZBITY PYSK PARU <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> SYNOW I ZBUDUJE NA NOWO WIELKIE JUVE.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:30

Lypsky pisze:Poulsen to dno, nie chce tego drwala w mojej koszulce.
Muszę się zgodzić...ten człowiek mnie dobija. Zagrał bodajże jeden bardzo dobry mecz w tym sezonie, a poza tym dno i 7 metrów mułu...
Z powodu głupiego zachowania Camora na boisku musieli wejść tacy ludzie jak Zdenek i Marco :/ . Krew mnie zalewa gdy widzę ich na boisku.

MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2009, 22:31

smeszne a zarazem tragiczne jest to ze nasza druzyna potrafi grac duzo lepiej, dzis wystarczylo by od paczatku chocby wystawic tiago w miejsce poulsena, no i oczywiscie od pierwszej minuty giovinco, a gra by wygladala znacznie lepiej moim zdaniem. Dlatego najstraszniejsze w tym calym cyrku jest posadzenie jednej osoby na lawce ktora tym calym interesem powinna sterowac:], po co nam diego silva czy Bóg wie kto jeszcze, skoro i tak beda siedziec na lawie bo przeciez poulsen jest lepszy... i wogole nie pasuja do koncepsji zespolu tak jak to na chwile obecna ma mijesce z giovico. No ale coz, stracilem po dzisiejszym meczu szanse na cokolwiek, skupmy sie raczej na rewanzu z lazio a w lidze to juz bez roznicy czy 2 czy 3 miejsce wsumie moze nawet lepiej jak bysmy dostali jakies osmieszjacej porazki to w takim wypadku ktorys z miejscowych kibicow nie wwytrzyma i cos zrobi renieremu, bo cos mi sie wydaje ze innej opcji nie ma zeby sie go pozbyc :]
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, 22:38 przez MarioG, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany