Gra za zasługi- czyli: "tyle zrobili dla klubu"
- Bart_DB
- Juventino
Nie bardzo rozumiem sens zakładania tematu. Jeżeli ten sens zawiera się w stwierdzeniu oczywistości, że każdy piłkarz kiedyś musi skończyć karierę, to mógłby pójść do kosza. Natomiast jeśli autor chciał stwierdzić, że nasi zawodnicy po trzydziestce są bezużyteczni, to jest to bełkot rewolucjonisty, niepoparty żadnym sensownym faktem. Popieram w zasadzie większość tego co pisał kornknot i reszta głosów rozsądku. Faktem jest, że każdy z bardziej doświadczonych piłkarzy z roku na rok nie będzie grał coraz lepiej, ale z drugiej strony, póki są dni że przysługuje się drużynie, a te dni nie pojawiają się raz na pół roku, tylko regularnie, to przy odpowiedniej wysokości kontraktu, można trzymać takich zawodników. Z grona 5 wspaniałych którzy zostali wymienieniu po tym sezonie odejdzie najpewniej Nedved. Del Piero wciąż mimo coraz wolniejszych ruchów potrafi wiele więcej niż oczekują obrońcy przeciwników. Buffon przed sobą ma jeszcze wiele lat gry na dobrym poziomie, a na pozycji bramkarza najlepsza forma może przyjść w najmniej oczekiwanym momencie (patrz van der Sar). Camoranesi traci formę przez kontuzje, a nie wiek. Trezeguet natomiast powinien odejść jeżeli nie będzie potrafił dogadać się z trenerem, bynajmniej nie ze względu na wiek. Zauważ, że Inter nie pozbywa się Zanetti'ego, Manchester Giggsa, a Barcelona Henry'ego. Trzeba znaleźć złoty środek między doświadczeniem, a motorycznością. Popadanie w skrajności do niczego nie prowadzi.
- Szymek
- Juventino
Będzie grał, jeśli będzie nadal potrzebny na boisku, a obecny sezon pokazuje, że wciąż jest.^FAZZI^ pisze:No i co z tego ???? Wszyscy doskonale wiemy ze tak jest i bedzie. Ale czy z tego powodu Alex ma grac w pierwszym skladzie do konca kariery ??
- kamilu_87
- Juventino
Kupno Cassano pokazałoby ze Del Piero juz nie jest tak potrzebny jak Ci sie wydaje...Szymek pisze:Będzie grał, jeśli będzie nadal potrzebny na boisku, a obecny sezon pokazuje, że wciąż jest.^FAZZI^ pisze:No i co z tego ???? Wszyscy doskonale wiemy ze tak jest i bedzie. Ale czy z tego powodu Alex ma grac w pierwszym skladzie do konca kariery ??
Sprzedaż Trezeguet = kupno Cassano,kornknot pisze:Ale Cassano nie mamy.
Podstawowy atak Cassano - Amauri, w rezerwie Iaquinta - Del Piero, jak dla mnie pieknie.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2009, 15:09 przez kamilu_87, łącznie zmieniany 1 raz.
- kornknot
- Qualità Juventino
Ale Cassano nie mamy.kamilu_87 pisze:Kupno Cassano pokazałoby ze Del Piero juz nie jest tak potrzebny jak Ci sie wydaje...Szymek pisze:Będzie grał, jeśli będzie nadal potrzebny na boisku, a obecny sezon pokazuje, że wciąż jest.^FAZZI^ pisze:No i co z tego ???? Wszyscy doskonale wiemy ze tak jest i bedzie. Ale czy z tego powodu Alex ma grac w pierwszym skladzie do konca kariery ??
Szczerze powiedziawszy wątpie, aby Treze odszedł. A nawet jakby to nie wiadomo co wtedy z Cassano będzie. Dlatego nie ma co gadać o Antonio, bo na razie mamy komplet napatników i Alex dotychczas spisywał się naprawde dobrze, tylko aktualnie coś mu nie idzie i pewnie niedługo będzie coraz częściej siadał na ławce.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2009, 18:58 przez kornknot, łącznie zmieniany 2 razy.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Alex jest królem bez strzelania bramek, ale król może też usiąść na ławce. To już nie jest ten sam Del Piero, wygrał nam kilka meczy ale jego gra nie powala, szybkość nie ta sama, na stałe fragmenty gry nie ma co liczyć zawsze, bo przejść obrońcę przed polem karnym Alexowi jest bardzo trudno. Gole on strzela dostając piłkę na sytuację 100%, strzał z dystansu z gry lub stałego fragmentu. Kiedyś często umiał wypracować sobie sytuację 100% teraz zdarza się to mu bardzo rzadko. On gra jako cofnięty napastnik a tutaj szybkość jest potrzebna, Cassano pasuje jak ulał. Nie mówię że Del Piero nie jest godny grać w koszulce Juve, ale na chwilę obecną Cassano jest lepszy i ja bym był za jego sprowadzeniem jako następcę Alexa.quentin pisze:Pare słabszych meczów i pozbywacie się Alexa. Żałosne. Jak strzela bramki, to jest królem, a jak mu nie idzie, to go linczujecie. Podobnie jest z Trezegolem. Wstyd mi za takich "kibiców".
Trezeguet się obraził na trenera, zarząd co to za zachowanie? To, że kiedyś grał w pierwszym składzie nie oznacza, że będzie grał w nim zawsze, ma przekonać trenera do siebie grą na boisku a nie głupimi gestami i wypowiedziami. To nie jest piaskownica...
- white_wolv
- Juventino
nadajecie ze Treze kaprysi a jednoczesnie chcecie sprowadzic najbardziej niesforne dziecko wloskiej pilki :lol:
- kamilu_87
- Juventino
- white_wolv
- Juventino
Skoro nie narzekasz to widocznie nie "pije" do ciebie.kamilu_87 pisze:Do mnie pijesz, więc przytocz mi cytat gdzie narzekam na Davida.white_wolv pisze:nadajecie ze Treze kaprysi a jednoczesnie chcecie sprowadzic najbardziej niesforne dziecko wloskiej pilki :lol:
- Majos
- Juventino
Może i dobrze, że powstał taki temat. Rozumiem, że nie można trzymać zawodnika w kadrze w nieskończoność. Moje zdanie jest takie, że skoro zawodnik poświęcił bardzo dużo naszemu klubowi, to coś się mu w zamian należy. Nie jestem zwolennikiem przedłużania kontraktów w nieskończoność, każdy klasowy zawodnik powinien sam kiedyś powiedzieć "dość".
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Masz racje, ale Cassano wyrósł w Sampie choć kto wie bo tam gra w pierwszym składzie regularnie a jak przyjdzie powalczyć o miejsce może pokazać się ze złej strony. Ale to jest bardzo dobry piłkarz i myślę że często ławy by u nas nie grzał, nie po to byśmy go kupili 8)white_wolv pisze:nadajecie ze Treze kaprysi a jednoczesnie chcecie sprowadzic najbardziej niesforne dziecko wloskiej pilki :lol:
Szczerze to wolałbym Giuseppe Rossi'ego z Villarreal niż Cassano, ale znowu Cassano gra w Serie A a przenosiny Giuseppe z Hiszpanii mogły by być fatalne w skutkach.
- król Alex
- Juventino
Buffon
Grygera - Legrottaglie - Chiellini - Molinaro
Camor - Sissoko - Tiago - Nedved
Alex - Amauri
To jest obecnie podstawowa "11" Juve (oczywiscie nie patrząc na kontuzje), racja jest taka że z tych "staruchów" ja osobiście pozbyłbym sie tylko Zanetti'ego (Mimo że mam do niego ogromny szacunek za poprzedni sezon), !!!
Nedved kończy kariere więc i jego można skreslić na przyszły sezon ale taki Camor czy Alex potrafia wnieść wiele do naszego zespołu! Treze jak zawsze potrafi coś ukuć, tylko potrzeba mu troche na powrót do optymalnej formy... Nie wiem o co twórcy tematu chodziło z Buffonem
ale spoko... Buffon jest najlepszym bramkarzem na świecie i pogra u nas jeszcze kilka ładnych sezonów!
Myślę ze bardziej można byłoby myslec o pozbyciu sie zawodników którzy klubowi nie są potrzebni lub sa przeciętni np. Marchionni, Knezević, Zanetti(stary i kontuzjogenny), a nowych świetnych piłkarzy to trzeba kupić!! Ale za tych co grają słabo a nie za tych "staruszków" którzy mimo wszystko dają nam bardzo wiele!!!
Grygera - Legrottaglie - Chiellini - Molinaro
Camor - Sissoko - Tiago - Nedved
Alex - Amauri
To jest obecnie podstawowa "11" Juve (oczywiscie nie patrząc na kontuzje), racja jest taka że z tych "staruchów" ja osobiście pozbyłbym sie tylko Zanetti'ego (Mimo że mam do niego ogromny szacunek za poprzedni sezon), !!!
Nedved kończy kariere więc i jego można skreslić na przyszły sezon ale taki Camor czy Alex potrafia wnieść wiele do naszego zespołu! Treze jak zawsze potrafi coś ukuć, tylko potrzeba mu troche na powrót do optymalnej formy... Nie wiem o co twórcy tematu chodziło z Buffonem

Myślę ze bardziej można byłoby myslec o pozbyciu sie zawodników którzy klubowi nie są potrzebni lub sa przeciętni np. Marchionni, Knezević, Zanetti(stary i kontuzjogenny), a nowych świetnych piłkarzy to trzeba kupić!! Ale za tych co grają słabo a nie za tych "staruszków" którzy mimo wszystko dają nam bardzo wiele!!!
FORZA JUVE