Ekstraklasa 2008/2009
- valsir
- Juventino
pseudo derby Warszawy: Legia szczęśliwie zremisowała, mamy idealną pozycję dla Gizy
Słupek
oczywiście pół żartem pół serio ;0
Wisła się nie popisała, za to brawa dla Polonii Bytom, nie raz groźniejsi od Wisły.
reszty nie widziałem nie chciałem znać wyniku meczu Lecha a tu w 5 minucie Liga + Extra już znałem wynik

Wisła się nie popisała, za to brawa dla Polonii Bytom, nie raz groźniejsi od Wisły.
reszty nie widziałem nie chciałem znać wyniku meczu Lecha a tu w 5 minucie Liga + Extra już znałem wynik

Ostatnio zmieniony 14 marca 2009, 12:54 przez valsir, łącznie zmieniany 1 raz.
LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- ArtHur
- Juventino
Szykuje się kolejka cudów. Dyskopolo przegrywa z ŁKS-em, a Legia z Jąga. W takim razie jak jutro Lech, Wisła? Oby Śląsk to wykorzystał.
Ale najwazniejsza informacja dnia to zwolnienie Jacka Zielińskiego z funkcji trenera tego klubu z Warszawy po jednym nieudanym meczu. W 2 godziny znaleziono następce - Bogusława Kaczmarka, który robil w Groclinie za sekretarke czy cos takiego. Ale to oczywiscie czysty przypadek, ze Bobo byl akurat kims tam w Groclinie, a akurat Zielinski zostal zwolniony po jednym meczu...
jednym meczu - remis z Legią i porażka z Wisła w niezłym stylu o niczym nie swiadcza.
Ale najwazniejsza informacja dnia to zwolnienie Jacka Zielińskiego z funkcji trenera tego klubu z Warszawy po jednym nieudanym meczu. W 2 godziny znaleziono następce - Bogusława Kaczmarka, który robil w Groclinie za sekretarke czy cos takiego. Ale to oczywiscie czysty przypadek, ze Bobo byl akurat kims tam w Groclinie, a akurat Zielinski zostal zwolniony po jednym meczu...

jednym meczu - remis z Legią i porażka z Wisła w niezłym stylu o niczym nie swiadcza.
- Kondux
- Juventino
Po dzisiejszym dniu, czekam na mecz Lecha, jeśli się uda to będzie już ładna przewaga nad Legia i resztą z drużyn z czołówki. Sądzę, że Lech ma największe szanse na wygraną bo w obecnym składzie prezentuje naprawdę ładną grę w piłkę i co ważne skuteczną 

- Majos
- Juventino
Moim zdaniem polskie drużyny mają zbyt duże wahania formy i ze "słabymi" ekipami tracą punkty, a nawet przegrywają. Jak z porządnej wbrew pozorom Legii czy Wisły może być przyszły Mistrz Polski. Lechowi też zdarzały się wpadki, o Polonii już nie wspominając. Coś mi się tak wydaję, że po zaledwie dwóch kolejkach po przerwie zimowej, tabela Ekstraklasy drastycznie się wyrówna. czy to dobrze ?
- Nevermind
- Juventino
Nie powiedziałbym, żeby Jagiellonia w tym momencie należała do słabszych klubów.
Mają na prawdę niezłą pakę. Świadczy o tym fakt, że na ławce siedzi Kojasevic i Arifovic.
A ŁKS? Strasznie mnie zaskakują. Strzelaja kuriozalne bramki.. Jakoś zawsze dziwnie spada piłka pod nogi piłkarza Łksu i pada gol. To prawda mają dużo szczęścia. Które w końcu się skończy, ale i tak lokata w pierwszej 10 będzie dla nich sukcesem, bo.. w następnym sezonie zobaczymy całkowicie inną jedenastkę. Bez Hajty, Świerczewskiego, Smolińskiego, Papeckysa, Grevoriana i Drumlaka.
Szkoda, że w klubie nie panuje żadna organizacja. Widac, że zawodnicy "niechciani" mają sporą ambicje.
Co nie zmienia faktu, że Polonia gra tragicznie. Zwoliony został Zieliński i prawdopodobnie Śląsk postara się o czwartą lokatę. Od czasów pierwszego sezonu Korony w OE żaden beniaminek nie grał tak dobrze.
Smuci mnie bardzo słaba postawa Ruchu.
Mam nadzieje, że spadnie Piast i Odra.
A dzisiaj mecz w Kielcach Korona-Widzew. Jak się nie myle mecz będzie transmitowany przez TVP Sport.
Mają na prawdę niezłą pakę. Świadczy o tym fakt, że na ławce siedzi Kojasevic i Arifovic.
A ŁKS? Strasznie mnie zaskakują. Strzelaja kuriozalne bramki.. Jakoś zawsze dziwnie spada piłka pod nogi piłkarza Łksu i pada gol. To prawda mają dużo szczęścia. Które w końcu się skończy, ale i tak lokata w pierwszej 10 będzie dla nich sukcesem, bo.. w następnym sezonie zobaczymy całkowicie inną jedenastkę. Bez Hajty, Świerczewskiego, Smolińskiego, Papeckysa, Grevoriana i Drumlaka.
Szkoda, że w klubie nie panuje żadna organizacja. Widac, że zawodnicy "niechciani" mają sporą ambicje.
Co nie zmienia faktu, że Polonia gra tragicznie. Zwoliony został Zieliński i prawdopodobnie Śląsk postara się o czwartą lokatę. Od czasów pierwszego sezonu Korony w OE żaden beniaminek nie grał tak dobrze.
Smuci mnie bardzo słaba postawa Ruchu.
Mam nadzieje, że spadnie Piast i Odra.
A dzisiaj mecz w Kielcach Korona-Widzew. Jak się nie myle mecz będzie transmitowany przez TVP Sport.
- valsir
- Juventino
Akurat wygrana ŁKS nie jest taka super sensacją, po prostu pokazuje prawdziwy poziom tej pseudo drużyny z pod Warszawy :d A zwolnienie trenera? To był tylko pretekst
teraz maja Bobo hihihi a jeszcze śmieszniej by było gdyby zaczęli wygrywać. W takim razie Legia powinna ich ot tak wsiąść na ząb a nie męczyć się z nimi 90 minut.
Wczorajszy mecz z Jagiellonią oglądałem fajnie to wyglądało może w sumie 15 minut, może jestem jakiś arcy wymagający ale ja widziałem zagubionych piłkarzy którzy nie radzili sobie z pressingiem drużyny Jagiellonii. Gol fartowny, a potem już tylko Śledzie jechały nas
a Paluchowski to taki snajper ,że z dwóch metrów nie trafia, a w ostatniej sekundzie meczu strzał nożycami chyba nie najlepszy pomysł 

Wczorajszy mecz z Jagiellonią oglądałem fajnie to wyglądało może w sumie 15 minut, może jestem jakiś arcy wymagający ale ja widziałem zagubionych piłkarzy którzy nie radzili sobie z pressingiem drużyny Jagiellonii. Gol fartowny, a potem już tylko Śledzie jechały nas

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- oliver
- Juventino
Aż żal patrzeć na to wszystko.valsir pisze:a Paluchowski to taki snajper ,że z dwóch metrów nie trafia, a w ostatniej sekundzie meczu strzał nożycami chyba nie najlepszy pomysł
Ja mam wrażenie, że ktoś w klubie nie ma zielonego pojęcia albo Trzeciak albo Urban, być może oby dwoje. Janka to jeszcze szanuję i lubię, ale cierpliwość się kończy.
Oddajemy zawodników za darmo, dużo lepszych niż grają w pierwszej jedenastce: Vuco, Grosik czy Smoła. Spokojnie mogli by grać u nas w pierwszej 11, kto stwierdził żeby ich oddać jest ładnie pomylony. Za to na ich pozycjach grają Giza (aż nie chce mi się myśleć za ile my go kupili i kompletne dno) Iwański który powinien być rozgrywającym ,a gra jako defensywny pomocnik, gdzie kompletnie się nie nadaję i po co sprowadzali Jarzę? Ariel który dobrze sobie radził też grzeję ławę!
Ostrowskiego wykupili bo bali się, że cała rundę spędzi na ławce w Śląsku, teraz spędza czas na ławeczce w pubie.
Spokojnie do grona pomyleńców można zaliczyć Kumbeva (kto go wypatrzył powinien dostać szmaciankę roku) i Rzeźniczak który już nie robi takich błędów, ale w offensywnie to raczej komedia, z tego co widziałem na sparingach to Descarga spisuje się o wiele lepiej, a w ogóle nie pojechał na Jagę. Dlaczego? To tylko wie Urban.
I dlatego mistrzem będzie Lech, miałem napisać to dopiero bo jutrzejszym meczu, ale nie będę się wygłupiał, bo jak wygrają to raczej pewne.
Mamy teoretycznie mamy najlepszy skład na tą słabą ligę, a po raz kolejny nie zdobędziemy mistrza. W cale się nie zdziwię, jak za tydzień Górnik wywiezie punkty.
Jak zdobędziemy majstra to będzie cud.
Koś pisał, że można wyróżnić kibiców Jagi? Teraz rozumiem, że to był jakiś żart.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- ArtHur
- Juventino
Fatalna wiadomosc dla reprezentacji, a jeszcze gorsza dla Wisły, której szanse na mistrzostwo Polski drastycznie spadły.sport.pl pisze:Groźnie wyglądającej kontuzji w sobotnim meczu Ekstraklasy doznał napastnik Wisły Kraków Paweł Brożek. Być może doszło nawet do zerwania więzadeł w kolanie, co może oznaczać półroczną przerwę w grze
W doliczonym czasie gry pierwszej połowy sobotniego meczu Ekstraklasy pomiędzy Wisłą Kraków a GKS-em Bełchatów Paweł Brożek doznał prawdopodobnie bardzo przykrej kontuzji. Wyskoczył do główki i bardzo niefortunnie spadł na ziemię. Zdarzenie wyglądało bardzo groźnie.
:doh:
- herr_braun
- Juventino
Po tej kolejce poleciało dwóch trenerów (Motyka i Zieliński z KSP). Decyzje obu zarządów moim zdaniem kuriozalne :shock: Szkoda, bo w ten sposób nasza piłka będzie tkwiła dalej w miejscu. Motyka z bardzo przeciętnych grajków potrafił zrobić ładnie grający zespół, który sprawił niejedną niespodziankę. A Polonia (Dyskobolia) Zielińskiego to zawsze groźna i uporządkowana drużyna walcząca o najwyższe cele. Głupota działaczy poraża.
Kolejne wydarzenie, w sumie z pogranicza piłkarsko-kibicowskiego to wejście do Śląska Solorza. Ciekaw jestem czy Wrocławianie nie sparzą się na swoim właścicielu tak jak ma to miejsce w Legii, a w sumie postacie Waltera i Solorza są cholernie do siebie zbliżone. Oczywiście liczę, że się tak nie stanie.
Kolejne wydarzenie, w sumie z pogranicza piłkarsko-kibicowskiego to wejście do Śląska Solorza. Ciekaw jestem czy Wrocławianie nie sparzą się na swoim właścicielu tak jak ma to miejsce w Legii, a w sumie postacie Waltera i Solorza są cholernie do siebie zbliżone. Oczywiście liczę, że się tak nie stanie.
- Juve Master
- Juventino
Kolejne wydarzenie to niesamowicie szczęśliwy remis Lecha Poznań na bardzo gorącym terenie w Zabrzu. Prawdę mówiąc Kolejorz grał w tym meczu padakę w przeciwieństwie do swoich rywali, którzy winni byli zdobyć w tej kolejce 3 pkt. Jednak chwilowy brak koncentracji przeciwników już 2 raz w tej rundzie pozwolił KKS-owi naszemu wyjechać z większym bagażem punktowym niż by się na to zapowiadało 
Widać wyraźnie, że po odpadnięciu z Pucharu UEFA u zawodników Lecha zaistniało takie podejście:
Majstra już mamy, ale dla prestiżu mobilizujemy się na Legię CWKS i Wisłę, a pozostałe drużyny to ofiary losu, które pykniemy na stojąco..
Oby takie podejście się nie zemściło.

Widać wyraźnie, że po odpadnięciu z Pucharu UEFA u zawodników Lecha zaistniało takie podejście:
Majstra już mamy, ale dla prestiżu mobilizujemy się na Legię CWKS i Wisłę, a pozostałe drużyny to ofiary losu, które pykniemy na stojąco..
Oby takie podejście się nie zemściło.
- January
- Juventino
Górnik 1:1 Lech
Przed meczem wziąłbym ten wynik w ciemno, a teraz...
Już świętowaliśmy zwycięstwo w ważnym meczu, póki nie przyszła 92. minuta...Niewiele brakło. Ale cóż pozytywne aspekty są takie, że Górnik potrafił walczyć z Lechem jak równy z równym.
Dobry i 1 pkt. w tym meczu.
Aha
Warto dodać:
Widzów: 22 000.
(2 tys. Lecha i 20 tys. Górnika)
Przepiękny gol Marciniaka
Przed meczem wziąłbym ten wynik w ciemno, a teraz...
Już świętowaliśmy zwycięstwo w ważnym meczu, póki nie przyszła 92. minuta...Niewiele brakło. Ale cóż pozytywne aspekty są takie, że Górnik potrafił walczyć z Lechem jak równy z równym.
Dobry i 1 pkt. w tym meczu.
Aha

Widzów: 22 000.
(2 tys. Lecha i 20 tys. Górnika)
Przepiękny gol Marciniaka
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Majos
- Juventino
Rzeczywiście Marciniak ładną "bombę" z lewej nogi posłał pod poprzeczkę. Kolejka dziwna, w której wszyscy Ci, którzy nie powinni potracili punkty. Im bliżej końca sezonu, tym bedzie robić się coraz ciekawiej. Czekam.
- paku
- Juventino
Ciężko sobie wyobrazić Wisłę bez Brożka w ataku. Ale niestety tak już w tym sezonie będzie. Nieszczęśliwa i paskudna kontuzja Brożka eliminuje go z gry w tym sezonie. Na szczęście więzadła krzyżowe nie są uszkodzone, więc nie jest to podobna kontuzja której nabawił się Garguła. W niedzielę derby Krakowa, musimy pokazać kto rządzi i będzie rządził w grodzie Kraka. Wygrajmy także dla Pawła...
- Lypsky
- Juventino
- Kondux
- Juventino
Mimo iż jestem kibicem Lecha Poznań to muszę stwierdzić, że Górnik był zdecydowanie lepszy :oops:January pisze: ... Ale cóż pozytywne aspekty są takie, że Górnik potrafił walczyć z Lechem jak równy z równym.
...[/url]