LM [1/8 (2)]: JUVENTUS 2-2 [2-3] Chelsea

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 22:28

Na pewno przed tym meczem nie jesteśmy na straconej pozycji,szanse są spore bo 1-0 nie jest to może rewelacyjny wynik. Przede wszystkim nie możemy stracić bramki , fajnie by było jak by zagrał Mellberg bo chłop naprawde prezentuje równą forme i jest pewny w obronie. Co do pomocy myśle że skrzydła raczej pewne MM i Niedźwiedź , a w środku znając Rainieriego zagra Marchisio i Tiago choć osobiście bardziej w tym meczu widziałbym Poulsena zamiast Tiago, w ataku raczej Alex i Amauri chodź to że Treze niezagrał z Torino może dać do myślenia, trzeba powalczyć o zwycięstwo i poprostu wygrać bo jest to jak najbardziej realne

Obrazek
olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 22:34

Panowie nie ma co owijać w bawełnę ten mecz trzeba wygrać :!: :!: Od początku powinniśmy siąść na Angolach i pressingiem grać :!: :!: Miałem sen jakiś tydzień temu że oglądałem na TVP skrót właśnie JUVE z Chealsy. Pamiętam że straciliśmy gola i było 1;0 do połowy. Potem był karny nie wiem czemu do piłki podszedł Sissoko , a ja się modliłem żeby on przypadkiem nie strzelał tego karnego(dlatego bo grając w fife na komórce Sissoko zawsze pudłował karne :shock: ). Po chwili zobaczyłem że Sissoko potyka się o własne nogi i nie wykonywał z tego względu karnego :D .Chyba podszedł Zebina lub Camor(już dokładnie nie pamiętam) i GOL!! 1;1. Następnie była już 80'min i od tego się zaczęło. najpierw przepiękny gol Camora z daleka a następnie w 86'min gol DEL PIERO jeszcze bardziej cudowniejszy(pamiętam ten gol mówie wam jakby on tak w tedy naprawdę strzelił to cała EUROPA by nam zazdrościła). Mecz zakończył się wynikiem 3;1 dla JUVE :smile: :smile:

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 22:38

Jeśli Momo jednak nie wystąpi to ja proponowałbym zagrać 4-3-3. W pierwszych minutach po odpowiednim przycisnięciu rywala wpada dużo bramek, można by ich zaskoczyć czymś niby nie włoskim. Trzeba grać cały mecz na wysokich obrotach, szanować piłkę, obrońcy niech lepiej nie grają długimi piłkami do napastników bo to są niepotrzebne straty, po ziemi szybką piłka to jest to z wykorzystaniem linii pomocy oczywiście. Wystarczy przycisnąć chelsea od początku a gole będą same z siebie wpadały. Grać na 2-0 czy 1-0 i dogrywkę jest bardzo ryzykowne, głupi błąd i ciao LM. Dlatego błędem będzie przy stanie 2-0 przejść do obrony wyniku, najlepszą obroną jest atak, ciekawe tylko czy wytrzymamy kondycyjnie...
Wierzę w awans, Chelsea nawet bez Momo jest do ogrania ;)

Forza Juve!!!

KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 22:39

Nie jestesmy bez szans, mozemy wygrac po dogrywce jak to nam sie juz dwa razy zdarzalo ale kontuzja Sissoko ktora wyklucza go z gry na jakis czas nie ulatwia nam zadania. Bedzie bardzo ciezko zdobyc bramke juz nie mowiac o awansie bo Juve od lat nie potrafi sobie poradzic z anglikami. Za Lippiego baty od Man Utd, za Capello wyeliminowali nas Liverpool i Arsenal z meczow ktorych bylismy faworytami, mam nadzieje ze chociaz teraz wyeliminujemy ta Chelsea, byc moze lepszym przeciwnikiem bylby Arsenal. Ja obstawiam powtorke z 2005 roku kiedy to po dogrywce w tej wlasnie fazie zwyciezylismy Real. Pewnie Juve wyjdzie takim skladem:
Buffon
Grygera Legrottaglie Chiellini Molinaro
MM Poulsen Marchisio Nedved
Amauri Del Piero
choc wolalbym:
Buffon
Zebina Legrottaglie Chiellini
MM Tiago Marchisio Nedved
Del Piero
Iaquinta Trezeguet
Moze warto sprobowac trojzebem. :|

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 22:39

Miś Coccolino pisze:
stahoo pisze:Ja bym od początku nie ryzykował jakimis wielkimi atakami, ustawieniami 4-3-3, tylko skupiłbym się na obronie- 0 z tyłu i czekał na swoją szansę. Pewnie 3-4 sytuacje będą, więc trzeba "tylko" je wykorzystac.
Tak, i zakończy się na 0-0, jak w 2005 roku w rewanżu z liverpoolem. A wtedy głupie 1-0 dawało nam awans...

Nie ma tutaj co się wymądrzać, zgadzam się ze słowami Ranieriego - trzeba zagrać po prostu perfekcyjnie. Pod każdym względem.
No wiadomo, ze trzeba perfekcyjnie, ale czy myślisz, ze Claudio powie w szatni:
"Chłopaki, gramy perfekcyjnie, am by minimum 3:0, zeby w razie czego miec 1 gol zapasu", a wszyscy: "Dobra!" i po 15 minutach jest 3:0....

Chelsea sie pewnie zabunkruje i bedzie kontrowac. Trzeba nie starcic gola i strzelic minimum 1 bramkę... Ewentualnie strzelic i nie starcic- jak kto woli :D

@olom23
Co łykasz przed spaniem? Dostane to bez recepty? :C

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 22:56

KimiFerrari pisze: choc wolalbym:
Buffon
Zebina Legrottaglie Chiellini
MM Tiago Marchisio Nedved
Del Piero
Iaquinta Trezeguet
Nie wiem skąd wziąłeś to ustawienie... Juve i trzech obrońców? :doh:
Takie ustawienie to moim zdaniem samobójstwo. Poza tym Zebina po kontuzji...

Wchodzę w ostatnim czasie na strone Chelsea, żeby zobaczyć co tam piszą. Ehh ci sezonowcy... jak ja się cieszę, że jestem fanem Juve i mam niewielką styczność z takimi ludźmi.

meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 23:58

Pewnie sporo osób się ucieszy, bo MM naciągnął mięsień i nie wystąpi we wtorkowym meczu. Niemal pewne jest, że zastąpi go Brazzo. Jak gra Marco wszyscy widzą, ale tych osłabień już trochę za dużo się nazbierało, co bardzo ograniczy pole manewru Tinkermanowi :doh:

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 07:20

MAmy pecha jesłi chodzi o kontuzje, ale myśle że gra 4-3-3 nie byla by zła. Szkoda wielka Sissoko,poprostu nie wiem jak wyrazić jak mi go brakowac bedzie a co dopiero on ma powiedziec,w wywiadach podkreslal ze nie moze sie doczekac tego meczu :płaczę: Mnie sie wydaje że prawdopodobny jest scenariusz w ktorym w dosć wyrównanym meczu jednak z naszą lekką przewagą strzelamy gola w 1 połowie na 1:0 a potem w dogrywce podwyższamy na 2:0 i git :D WIERZE W CIEBIE ALEX!!

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 07:43

No ale jak wy chcecie grac 4-3-3 bez Camora? Iaquinta- fakt, pasuje jako prawoskrzydłowy ale on ostatnio gra piach. Ma sytuacje- nie wykorzystuje ich, mało podaje... Del Piero na lewj stronie może by sobie poradził, ale jest za statyczna na takie ustawienie. Już prędzej Giovinco, ale wtedy nie ma miejsce dla Del Piero, który mimo swojego spadku formy nadal może przesądzic o wyniku spotkania. Pomoc jakos udałoby się złożyc (Poulsen--Marchisio--Tiago), tylko wtedy nie ma raczej miejsca dla Nedveda. No chyba, że za Marchisio...
WIERZE W CIEBIE ALEX!!
:roll: A co to za mecz? Juve - Chelsea czy Del piero - Chelsea. Gra cała drużyna a nie 1 zawodnik i ostatnio właśnie Del piero powinien o tym mocniej pamiętac!

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 08:42

stahoo pisze:No ale jak wy chcecie grac 4-3-3 bez Camora? Iaquinta- fakt, pasuje jako prawoskrzydłowy ale on ostatnio gra piach. Ma sytuacje- nie wykorzystuje ich, mało podaje...
Graliśmy trójką napastników choćby z Romą w zeszłym sezonie(Chyba w obu meczach). Del Piero jako wolny elektron za dójką napastników. A Treze, Amauri czy Iaquinta ? Wszyscy maja wystarczające predyspozycje, by grac w tym ustawieniu.
Typowe 4-3-3 nie wchodzi w grę.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Adis

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 08:52

gladston pisze: Wchodzę w ostatnim czasie na strone Chelsea, żeby zobaczyć co tam piszą. Ehh ci sezonowcy... jak ja się cieszę, że jestem fanem Juve i mam niewielką styczność z takimi ludźmi.
To się na to przygotuj, bo po tegorocznej LM przybędzie ich sporo.
M.in za sprawą jutrzejszego zwycięstwa ;)

Moim zdaniem powinniśmy zagrać ustawieniem 4-4-2, z tymże jeśli nie mielibyśmy wyniku, który daje nam awans to Ranieri musi szybciej wprowadzać korekty w ustawieniu.

Ciekawi mnie jak będzie wyglądać pierwsza jedenastka.

Obrazek
Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 09:48

Jak dla mnie najbardziej prawdopodobna jest dogrywka po skromnym 1:0 choć wolałbym wynik 3:1 .... ale Juve musiałby zagrać tak jak z Realem w 2003 roku.
Nie ma co, każda formacja musi zagrać min. na 90 % możliwości ... bo na prezenty ze strony Chelsea nie ma co liczyć
Alex - pokaż po raz kolejny klasę a wystawią ci w Turynie pomnik

P.S. trzeba kogoś wyprowadzić z błędu....na polskich stronach fanów Chelsea wszędzie jest informacja że mecz odbędzie się na Stadio Del Alpi....co za profesjonalizm :whistle: :smile:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 09:53

Przed nami najważniejszy mecz w sezonie, mimo braku Sissoko trzeba wierzyć, Juventus już nie raz pokazał, że w sytuacjach wydawałoby się beznadziejnych potrafił wyjść na swoje, co najważniejsze gramy u siebie najprawdopodobniej będzie komplet widzów.

W meczu tym najbardziej liczę na starą gwardię, Nedveda, który będzie niesamowicie zmotywowany, jak dobrze wszyscy wiemy po sezonie kończy karierę a we wtorek stanie przed ostatnią szansą powalczenia o swój upragniony, wymarzony tytuł LM. Czech w ostatnich tygodniach prezentuje wyraźną zwyżkę formy.

Natomiast w ataku chciałbym widzieć Alexa i Treze, Francuz mimo, że nie grał długo jest stworzony do takich meczy, o jego kapitalnym zgraniu z Il Capitano nie trzeba pisać, natomiast Amauri ostatnio prezentuje słabszą formę.

Od początku trzeba siąść na rywalu i będzie dobrze 8)

FORZA JUVE ! :)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Gregor_09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 10:44

Też jestem za tym żeby zaryzykować i zagrać 4-3-3.

Nie mamy nic do stracenia!! a teraz jeszcze wypadł Momo :(
Ktoś tu wcześniej napisał zeby Juve zagrało 3 obrońcami.... :rotfl: to już wolę Molinaro w ataku wystawić :lol:

Jestem ciekaw czy "siwy włos" zaryzykuje... w poprzednim sezonie przecież graliśmy trójzębem i było si

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 12:33

Grywaliśmy trójzębem ale z rzadko i z ogórkami - a Chelsea jak wiadomo zielonym warzywem nie jest :D
Mimo wszystko postawiłbym na stare sprawdzone 4-4-2. Nie można zmieniać ustawienia przed najważniejszym meczem sezonu. Ta drużyna musi się po prostu zmobilizować i wypruć sobie żyły na boisku - wtedy mamy szanse.
A co do składu mam nadzieję, że będzie następujący -
Buffon
Grygera-Mellberg-Chiellini-Molinaro
MM-Marchisio-Tiago-Nedved
DP-Amauri

W Nedveda wierzę w tym meczu, na pewno zalata się na śmierć. Miejsca dla Giovinco widzę w drugiej połowie jeśli DP będzie grał piach. Na Amauriego postawiłbym bo jeśli nie on to kto ?? Treze jest bez formy i po kontuzji, podobnie jak Iaquinta. Amauri jest dzięki bogu tylko bez formy :D

Marzy mi się zwycięstwo 2 bramkami, ale będę szczęśliwy jeśli Juventus po prostu zagra piękny mecz z pełnym zaangażowaniem i poświeceniem. Jak będę widział krew pot i łzy to mi wystarcz :)

Zablokowany