Wszystko o FC Genoa 1893
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jest temat o Interze (1 miejsce w lidze), Milanie (3 miejsce w lidze), Fiorentinie (4 miejsce) i Romie (miejsce 6). Dlaczego nie założyć tematu o 5 drużynie obecnego sezonu? Może dziwić założenie tego tematu właśnie po meczu z Interem, ale nie powinno dziwić to, że w ogóle został założony.Globusik pisze:Jak zobaczyłem, że założyliście temat ten to myślałem, że padnę ze śmiechu :lol: Ciekawe czy po każdym meczu Interu będziecie zakładać kolejny zanim administratorzy odblokują "Wszystko o Interze Mediolan"![]()
Bramka dla Inter prawidłowo zdobyta. Radość zawodnika Interu po strzeleniu bramki (nie prowokując) wyjątkowo oryginalna. Oby tylko kompleksów nie przenosić na boisko. Powinien on opuścić boisko po drugie żółtej kartce, na którą niejednokrotnie zasługiwał, no ale to Inter (Iaquinte można było po kilku sekundach po jednym zagraniu wyrzucić z boiska). Genoa miała przewagę w tym meczu i każdy kto myśli i mówi inaczej jest albo ślepy albo głupi albo naiwny. Brakowało im szczęścia i tyle. To co udało się Sampdori im się nie udało.
- January
- Juventino
1:14 ze skrótu podanego przez stahoo. Nie uważacie, że gdy celem zawodnika nie jest piłka, tylko faul z premedytacją, to należy się czerwona kartka? Nie zauważyłem żeby ibrahimovic zamierzał trafić w piłkę...
1:36 bez komentarza... Chyba za bardzo czuje się Włochem (stereotypowym). Chamstwo trzeba tępić.
E? W interze to normalne, że ciesząc się z bramki jeden skacze jak (każdy wstawi sobie odpowiednie słowo), a drugi go kopie?
1:36 bez komentarza... Chyba za bardzo czuje się Włochem (stereotypowym). Chamstwo trzeba tępić.
E? W interze to normalne, że ciesząc się z bramki jeden skacze jak (każdy wstawi sobie odpowiednie słowo), a drugi go kopie?
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Globusik
- Interista
Właśnie o to mi chodziłoszczypek pisze: Może dziwić założenie tego tematu właśnie po meczu z Interem, ale nie powinno dziwić to, że w ogóle został założony.

Przyjrzyj się kilka razy dokładnie czy nie było gola :roll: http://s5.tinypic.com/23mrn9j.jpgRuby pisze: Co do bramki , to według mnie żeby padła bramka piłka musi minąć CALYM OBWODEM linie ,a jak widać na zdjęciu piłka nie minęła całym obwodem , wiec bramka NIE POWINNA ZOSTAĆ UZNANA !!
Nie powinno być w ogóle tematu tej bramki bo przecież sytuacja jest jasna! Inter strzelił obydwa gole prawidłowo i tyle. Genoa przegrała ten mecz przez głupie błędy w obronie i brakło im szczęścia w ataku

Balotelli faktycznie w dziwny sposób cieszył się z bramki :lol:
Forza Inter! Forza Nerazzurri 

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Temat zalozylem bo taki mialem kaprys. A niby dlaczego mialbym nie zalozyc tematu o Catanii? Wq ciebie mniejsze kluby nie zasluguja na wlasny temat? I gdzie jest granica? Ktory klub na to zasluguje, a ktory nie? Wyjasnisz mi to moze?
Bramki nie bylo. Jak widac na zalaczonych obrazkach piłka NIE przekroczyla calym obwodem linii bramkowej.
Bramki nie bylo. Jak widac na zalaczonych obrazkach piłka NIE przekroczyla calym obwodem linii bramkowej.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- R.A.B.
- Juventino
Tylko że tu jeszcze nic nie było powiedziane o Genoi tylko o bramce Interu która była prawidłowa.Nie bądźcie frustraci i nie wyszukujcie na siłę pomocy sędziów dla Interu jak jej nie ma.Założyciel tematu mógłby dać przykład i powiedzieć coś ciekawego na temat Genoi

Już lepiejFenrir pisze:
Moze byc? 8)

Ostatnio zmieniony 08 marca 2009, 21:20 przez R.A.B., łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubba
- Juventino
Rozumiem, że można nienawidzieć Interu i życzyć im jak najgorzej tak jak to jest ze mną, ale przez tą nienawiść i niechęć nie ma co się ośmieszać. Bramka była. Co z tego, że zabrakło 1-1,5cm aby cała piłka przekroczyła linie bramkową... 95% średnicy piłki było w bramce, jak nie więcej. Skąd wiesz czy czasmi linia nie jest o te 1-1,5cm szersza niż powinna być?Fenrir pisze:Bramki nie bylo. Jak widac na zalaczonych obrazkach piłka NIE przekroczyla calym obwodem linii bramkowej.
- stahoo
- Juventino
KU-bra
Każdy sędzia chyba by uznał tego gola, ale gdyby chciec w 100% przestrzegac przepisy to moim zdaniem gola byc nie powinno. Tyle, że jest to czepianie się. Tak jak napisałem wcześniej- sędzia uznał bramke i nie mozna mówic o jego błedzie.
Każdy sędzia chyba by uznał tego gola, ale gdyby chciec w 100% przestrzegac przepisy to moim zdaniem gola byc nie powinno. Tyle, że jest to czepianie się. Tak jak napisałem wcześniej- sędzia uznał bramke i nie mozna mówic o jego błedzie.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
To jest czepianie sie, zgoda. Ale nie zmienia to faktu iz w swietle obowiazujacych przepisow i stanu faktycznego (pilka nie przekroczyla calym obwodem linii bramkowej) bramki nie powinno byc.
Cos ciekawego o Genui? Prosze bardzo. Włoski klub sportowy z siedzibą w Genui, założony w 1893 roku (wówczas otwarto sekcje lekkoatletyczną oraz krykietową). Sekcja piłkarska powstała w roku 1897 dzięki Jamesowi Richardsonowi Spensleyowi. Zespół ten największe sukcesy odnosił na początku XX wieku, kiedy to wielokrotnie wywalczył mistrzostwo kraju. Genoa rozegrała pierwszy mecz sparingowy w historii Włoch, 6 stycznia 1898 roku przegrywając na własnym terenie z nieistniejącym już Internazionale Torino 1:0.
Moze byc? 8)
Cos ciekawego o Genui? Prosze bardzo. Włoski klub sportowy z siedzibą w Genui, założony w 1893 roku (wówczas otwarto sekcje lekkoatletyczną oraz krykietową). Sekcja piłkarska powstała w roku 1897 dzięki Jamesowi Richardsonowi Spensleyowi. Zespół ten największe sukcesy odnosił na początku XX wieku, kiedy to wielokrotnie wywalczył mistrzostwo kraju. Genoa rozegrała pierwszy mecz sparingowy w historii Włoch, 6 stycznia 1898 roku przegrywając na własnym terenie z nieistniejącym już Internazionale Torino 1:0.
Moze byc? 8)
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Il Storico
- Juventino
Myślę, że bardzo dobrze się stało, iż powstał temat o Genoi, ponieważ to jeden z bardziej utytułowanych włoskich klubów, a w tym roku jest rewelacją rozgrywek, a to, że powstał akurat przy okazji meczu z Interem to jednak chyba intencja autora o rozmowie o Interze. Jednak temat jak najbardziej na miejscu. Nie ma co dyskutować, gol był, iż piłka na 99,9 % przekroczyła linię. Nie ma co gdybać co by było, oczekujemy na wtorek. FORZA JUVENTUS
- Monte Cristo
- Juventino
A tak wogole to nawet jesli nie przekroczyla (moim zdaniem przekroczyla), to ktory ludzki sedzia by to wylapal? Z punktu widzenia arbitra wyglada wiecej na to ze pilka przekroczyla linie niz ze nie przekroczyla. To byly milimetry.Il Tifoso pisze:Myślę, że bardzo dobrze się stało, iż powstał temat o Genoi, ponieważ to jeden z bardziej utytułowanych włoskich klubów, a w tym roku jest rewelacją rozgrywek, a to, że powstał akurat przy okazji meczu z Interem to jednak chyba intencja autora o rozmowie o Interze. Jednak temat jak najbardziej na miejscu. Nie ma co dyskutować, gol był, iż piłka na 99,9 % przekroczyła linię. Nie ma co gdybać co by było, oczekujemy na wtorek. FORZA JUVENTUS
- stahoo
- Juventino
Dlatego nie mozna winic sędziego! To nie był jego błąd.
I własnie w takich sytuacjach przydałyby sie powtórki telewizyjne. Tylko ciekawe, czy gdyby był przepis, że sędzia techniczny może "uzywac" TV to czy by gola zaliczyli czy nie?
I własnie w takich sytuacjach przydałyby sie powtórki telewizyjne. Tylko ciekawe, czy gdyby był przepis, że sędzia techniczny może "uzywac" TV to czy by gola zaliczyli czy nie?

- Globusik
- Interista
Ludzie czasami mam wrażenie, że ktoś jest ślepy :roll: Czy ktoś jeszcze nie widzi "paska trawy" między piłką a linią? :doh:
http://s5.tinypic.com/2u8ce2b.jpg
Piłka przekroczyła całym obwodem linię i koniec kropka!
FC Genoa to w tym sezonie faktycznie taki czarny koń
Myślę, że może bardzo wysoko znaleźć się w tabeli po zakończeniu sezonu! Liczę również na to, że 11 maja pokuszą się o niespodziankę 
Piłka przekroczyła całym obwodem linię i koniec kropka!
FC Genoa to w tym sezonie faktycznie taki czarny koń

Forza Inter! Forza Nerazzurri 

- juveluck
- Juventino
Piłka ma to do siebie, że jest kulą i nawet jeżeli między jej fragmentem, stykającym się z podłożem, a linią jest trawa, a jest. Nie oznacza to, że przekroczyła ona linię całym obwodem, ponieważ, fragment powierzchni z jej prawej strony nadal jest na wysokości linii. W tej sytuacji, nie może być mowy o przekroczeniu całym obwodem, nie ma więc gola.Globusik pisze:Ludzie czasami mam wrażenie, że ktoś jest ślepy :roll: Czy ktoś jeszcze nie widzi "paska trawy" między piłką a linią? :doh:

Dalsza dyskusja nie ma sensu.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!