LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS
- JuventinoPS
- Juventino
Nic mnie tak nie boli po tym meczu, jak to, że przegraliśmy właśnie z angielską drużyną. Nie wiem w czym leży problem:
04/05: Liverpool 2-1 JUVENTUS
05/06: Arsenal 2-0 JUVENTUS
08/09 Chelsea 1-0 JUVENTUS
Teraz jednak widać, ile znaczy trafić na słabą drużynę, pokroju Villareal czy Sportingu. Bayern przekonał się o tym.
04/05: Liverpool 2-1 JUVENTUS
05/06: Arsenal 2-0 JUVENTUS
08/09 Chelsea 1-0 JUVENTUS
Teraz jednak widać, ile znaczy trafić na słabą drużynę, pokroju Villareal czy Sportingu. Bayern przekonał się o tym.
- Spykee
- Juventino
Jak myślicie czy Trezeguet powinien grać w rewanżu? Jak dla mnie Ranieri zbyt póżno go wpuścił
aby pokazł czy stać go jeszcze na dobrą grę w LM. Zgadzam się z przedmówcą o wyrzuceniu Ballacka za faul na Momo. Ale za akcję Cech'a moim zdaniem sędzia podjął słuszną decyzję, gdyż w naszym polu karnym też się nie obyło bez kontrowersji. Ogólnie myślę że mamy jeszcze szanse na zwycięstwo jeśli wyjdziemy bardziej ofensywnie ustawieni lecz bez przesady bo nie wolo nam stracić gola gdyż będzie już wtedy "pozamiatane"(choć Roma przeciez wygrała z Chelsea 3-1). Co myślicie na ten temat?

- goly
- Juventino
Bardzo liczyłem, że ugramy ten remis, ale niestety nie udało się. 1-0 to nie jest tak duża strata i jeżeli nasi odpowiednio przygotują się do rewanżowego spotkania z pewnością damy rade. Najbardziej obawiam się o Camora :x Mam nadzieje, że nic mu nie będzie. Niema wyjścia, jedziemy z Chelsea u siebie!
Forza Juve!
Forza Juve!
- Conrad JUVE
- Juventino
Hmm to co wczoraj zobaczyłem to była tragedia ja sie cieszę że przy takiej grze przegraliśmy minimalnie 1:0 Chelsea od poczatku narzucila swój styl i to jest nie podważalne po drugie - głupie straty , głupie straty i jeszcze raz głupie straty dopiero od 65 minuty cos probowaliśmy Marchionni pare razy poszedl prawa stroną a tak to kolosalna przewaga chelsea nie widzę innego rozwiązania w rewanżu jak zagranie trójzębem
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- eslk
- Juventino
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... broken-rib
W zwiazku z tym, ja proponuje zmiane ustawienia na 4312. Z Marchisio blizej prawej strony, z Sissoko blizej lewej, i Poulsenem jako defensywnym pomocnikiem.
W zwiazku z tym, ja proponuje zmiane ustawienia na 4312. Z Marchisio blizej prawej strony, z Sissoko blizej lewej, i Poulsenem jako defensywnym pomocnikiem.
- figc1898
- Juventino
Niestety jeżeli na wyjeździe nie strzela się bramki to w rewanżu będzie bardzo ale to bardzo ciężko awansować. Chelsea to jeszcze lepszy zespół od chwili objęcia ją przez Hiddinka i żeby z nią wygrać trzeba było wzieść się na wyżyny a tego drużyna bianconerich nie zrobiła. Dziwi mnie postawa Ranieriego, który wogóle nie żył na ławce trenerskiej. Gdzie ta nerwowość i spontaniczność, którą kiedyś widziałem u Capello, Lippiego czy Ancelottiego? Tego nie ma i wiem czemu. Po prostu wstydzi się byłego zespołu w którym pracował i dlatego Juve jeszcze ciężej będzie w rewanżu.
- TURINIO
- Juventino
Wygrała drużyna lepsza - ten fakt niestety nie ulega wątpliwości..Aż dziw bierze,że Chelsea (którą Hiddink trenuje tak krótko) była lepiej poukładaną, zorganizowaną drużyną od Juve.
Ten fakt pozwala wątpić w trenerskie umiejętności Ranieriego, który w 1,5 roku nie potrafił zrobić z Juventusu drużyny 'pełną gębą'. Właśnie organizacją gry oraz umiejętnościami czysto piłkarskimi 'The Blues' przewyższali niestety 'bianco-nerich'.
Nie wydaje mi się żeby te 2 niewątpliwe różnice udało się naszym piłkarzom zredukować w 2 tygodnie jakie pozostają do rewanżu z angielską drużyną..
Na co zatem pozostaje nam liczyć?
Na wielką determinacje i konsekwencje w grze defensywnej oraz na pomysłowość, odwagę i kreatywność w ofensywnie - tego chyba najbardziej zabrakło Juventusowi na Stamford Bridge..
Poniżej krótkie oceny poszczególnych zawodników Juve za nieudane 1 spotkanie 1/8 finału : (skala 1-10)
Buffon - 6 - Na pewno wciąż jest czołowym bramkarzem świata..W tym meczu parę pewnych interwencji, przy bramce bez szans.
Mellberg - 6 - W defensywie bardzo pewnie. Nie pozwolił na wiele Anelce z którym przyszło mu rywalizować. W ataku bezproduktywny, jednak należy pamiętać, że naturalną pozycją szweda jest centrum defensywy.
Legrottaglie - 6 - Solidny. Nieźle radził sobie w grze powietrznej, miewał ciężkie boje z Drogbą- z większości wyszedł zwycięsko.
Chiellini - 5 - Zdaję sobie sprawę, że na forum panuje istna Chiellinomania..Bowiem Giorgio to serce i mózg naszej defensywy, wielka nadzieja Calcio - człowiek, który ma w najbliższej przyszłości zastąpić w sercach Tifosich Alessandro Neste czy Fabio Cannavaro. Trudno jednak nie zgodzić się z opinią czeskiego komentatora (oglądałem mecz na CT2), który stwierdził mniej więcej, że Chielliniemu do tych 2 panów jeszcze sporo brakuje i wiele musi się uczyć. Giorgio zaspał przy golu Drogby i nie pozostawił go na 'ofsajdzie', oprócz tego grał nerwowo i wspaniałe interwencje przeplatał z kiksami..
Molinaro - 4,5 - Początek koszmarny. Cristian grał bardzo nerwowo, kiksował i wprowadzał nerwowość w szeregi obronne Juventusu.
Z biegiem czasu rozegrał się, jednak nie sposób było nie zauważyć, że większość natarć The Blues przeprowadzili stroną na której grał niepewny Molinaro i wiekowy Nedved.
Camoranesi - 5 - Mauro to piłkarz o wspaniałej technice, bardzo sprytny i lubujący się w kombinacyjnych zagrywkach. Nawet w swoim bezbarwnym występie przeciwko The Blues udowodnił, że jest naszą jedyną nadzieją na kreatywność w 2 linii..
Sissoko - 6,5 - Najbardziej aktywny piłkarz bianco-nerich. Może nie ustrzegł się 1 czy 2 kiksów jednak brał na siebie ciężar gry i wyglądał na najbardziej zdeterminowanego Juventiniego.
Tiago - 5,5 - Wprowadzał spokój, jednak tak naprawdę nie błyszczał ani w destrukcji ani w grze ofensywnej.
Nedved - 5,5 - Pracowity. Biegał jak zwykle najwięcej i niestety jak zwykle ostatnio niewiele z tego wynikało.
Amauri - 4,5 - Nie potrafił utrzymać piłki z przodu. Przegrywał większość pojedynków powietrznych, nie oddał ani 1 groźnego strzału. 2 udane dryblingi to za mało jak na napastnika, za którego zapłaciliśmy ponad 20mln euro.
Del Piero - 4,5 - Gasł z każdą minutą. W 1 połowie jeszcze groźny, oddał strzał którym mógł zaskoczyć Cecha. W 2 połowie zupełnie niewidoczny.
Marchionni - 4 - Jeden bardzo groźny strzał. I....zupełnie nic poza tym. Champions League to dla niego za wysokie progi.
Marchisio - 5 - Aktywny, dużo pokazywał się do gry, próbował nadać naszym poczynaniom ofensywnym odpowiedniego rytmu. Niestety brakowało jego podaniom precyzji.
Trezeguet -bez oceny - W kilka minut udowodnił, że Ranieri nie pomylił się desygnując do gry Amauriego,a popełnił błąd wpuszczając jego a nie Iaquinte. 2 kontakty z piłką i 2 kiksy francuza. Katastrofa.
Ten fakt pozwala wątpić w trenerskie umiejętności Ranieriego, który w 1,5 roku nie potrafił zrobić z Juventusu drużyny 'pełną gębą'. Właśnie organizacją gry oraz umiejętnościami czysto piłkarskimi 'The Blues' przewyższali niestety 'bianco-nerich'.
Nie wydaje mi się żeby te 2 niewątpliwe różnice udało się naszym piłkarzom zredukować w 2 tygodnie jakie pozostają do rewanżu z angielską drużyną..
Na co zatem pozostaje nam liczyć?
Na wielką determinacje i konsekwencje w grze defensywnej oraz na pomysłowość, odwagę i kreatywność w ofensywnie - tego chyba najbardziej zabrakło Juventusowi na Stamford Bridge..
Poniżej krótkie oceny poszczególnych zawodników Juve za nieudane 1 spotkanie 1/8 finału : (skala 1-10)
Buffon - 6 - Na pewno wciąż jest czołowym bramkarzem świata..W tym meczu parę pewnych interwencji, przy bramce bez szans.
Mellberg - 6 - W defensywie bardzo pewnie. Nie pozwolił na wiele Anelce z którym przyszło mu rywalizować. W ataku bezproduktywny, jednak należy pamiętać, że naturalną pozycją szweda jest centrum defensywy.
Legrottaglie - 6 - Solidny. Nieźle radził sobie w grze powietrznej, miewał ciężkie boje z Drogbą- z większości wyszedł zwycięsko.
Chiellini - 5 - Zdaję sobie sprawę, że na forum panuje istna Chiellinomania..Bowiem Giorgio to serce i mózg naszej defensywy, wielka nadzieja Calcio - człowiek, który ma w najbliższej przyszłości zastąpić w sercach Tifosich Alessandro Neste czy Fabio Cannavaro. Trudno jednak nie zgodzić się z opinią czeskiego komentatora (oglądałem mecz na CT2), który stwierdził mniej więcej, że Chielliniemu do tych 2 panów jeszcze sporo brakuje i wiele musi się uczyć. Giorgio zaspał przy golu Drogby i nie pozostawił go na 'ofsajdzie', oprócz tego grał nerwowo i wspaniałe interwencje przeplatał z kiksami..
Molinaro - 4,5 - Początek koszmarny. Cristian grał bardzo nerwowo, kiksował i wprowadzał nerwowość w szeregi obronne Juventusu.
Z biegiem czasu rozegrał się, jednak nie sposób było nie zauważyć, że większość natarć The Blues przeprowadzili stroną na której grał niepewny Molinaro i wiekowy Nedved.
Camoranesi - 5 - Mauro to piłkarz o wspaniałej technice, bardzo sprytny i lubujący się w kombinacyjnych zagrywkach. Nawet w swoim bezbarwnym występie przeciwko The Blues udowodnił, że jest naszą jedyną nadzieją na kreatywność w 2 linii..
Sissoko - 6,5 - Najbardziej aktywny piłkarz bianco-nerich. Może nie ustrzegł się 1 czy 2 kiksów jednak brał na siebie ciężar gry i wyglądał na najbardziej zdeterminowanego Juventiniego.
Tiago - 5,5 - Wprowadzał spokój, jednak tak naprawdę nie błyszczał ani w destrukcji ani w grze ofensywnej.
Nedved - 5,5 - Pracowity. Biegał jak zwykle najwięcej i niestety jak zwykle ostatnio niewiele z tego wynikało.
Amauri - 4,5 - Nie potrafił utrzymać piłki z przodu. Przegrywał większość pojedynków powietrznych, nie oddał ani 1 groźnego strzału. 2 udane dryblingi to za mało jak na napastnika, za którego zapłaciliśmy ponad 20mln euro.
Del Piero - 4,5 - Gasł z każdą minutą. W 1 połowie jeszcze groźny, oddał strzał którym mógł zaskoczyć Cecha. W 2 połowie zupełnie niewidoczny.
Marchionni - 4 - Jeden bardzo groźny strzał. I....zupełnie nic poza tym. Champions League to dla niego za wysokie progi.
Marchisio - 5 - Aktywny, dużo pokazywał się do gry, próbował nadać naszym poczynaniom ofensywnym odpowiedniego rytmu. Niestety brakowało jego podaniom precyzji.
Trezeguet -bez oceny - W kilka minut udowodnił, że Ranieri nie pomylił się desygnując do gry Amauriego,a popełnił błąd wpuszczając jego a nie Iaquinte. 2 kontakty z piłką i 2 kiksy francuza. Katastrofa.
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Brutalo
- Juventino
Oceny z tego meczu ze SKY
Oceny Juventusu: G. Buffon (6), C. Molinaro (6),
O. Mellberg (6), G. Chiellini (7), N. Legrottaglie (7), Tiago (6),
M. Camoranesi (6), M. Sissoko (5), P. Nedved (7), Amauri (7),
A. Del Piero (7), M. Marchionni (6), C. Marchisio (6), D. Trezeguet (6)
Oceny Chelsea: Petr Cech - 6, John Terry - 7, Ashley Cole - 7, Alex - 7,
Jose Bosingwa - 7, Michael Ballack - 7, Frank Lampard - 8,
John Obi Mikel - 7, Salomon Kalou - 7, Didier Drogba - 8,
Nicolas Anelka - 6, Michael Mancienne - 6, Florent Malouda - 5
Czy tylko mi się wydaję że np. Momo został trochę zbyt nisko oceniony? Albo że Nedved dostał więcej niż Anelka? :roll:
Czy tylko mi się wydaję że np. Momo został trochę zbyt nisko oceniony? Albo że Nedved dostał więcej niż Anelka? :roll:
- KeRmit19
- Juventino
Nie przesadzasz troche? Co Ty sie spodziewales, ze w 5 min strzeli 2 bramki?! Gral tak dlugo, ze nawet nie zdarzyl wejsc w mecz. Dla przykladu Amauri w meczu z palermo po wejsciu tez poczatkowo mial chyba ze 3-4 straty, a pozniej wiadomo. Rozumiem Twoja rozpacz ale bez przesady.TURINIO pisze:Trezeguet -bez oceny - W kilka minut udowodnił, że Ranieri nie pomylił się desygnując do gry Amauriego,a popełnił błąd wpuszczając jego a nie Iaquinte. 2 kontakty z piłką i 2 kiksy francuza. Katastrofa.
Co do meczu to jestem cholernie zawiedziony. Wynik 1-0 to jeden z najgorszych nie liczac oczywiscie 2-0, 3-0. Nie zmienia to faktu, ze wierze w awans do samego konca. Licze, ze w Turynie kibice znow pokaza jak sie powinno dopingowac, a w naszym zespole cos drgnie i pojedziemy Chelsea jak niegdys Real na Delle Alpi. Postawilbym na Giovinco na prawej pomocy zamiast super blyskotliwego MM bo musimy zaatakowac, a nie grac od poczatku 10 na 11. FORZA JUVE!
- PietroBosman
- Juventino
Bramka Drogby nie zostałaby uznana gdyby właśnie Olof"drwal"Mellberg by nie zaspał pod swoim polem karnym.Fenrir pisze: Mellberg ztobil to co do niego nalezalo czyli zabezpieczyl prawe skrzydlo. Polotu w ofensywie raczej sie po nim nie spodziewalem.
To on nie trzymał lini z pozostałymi obrońcami,którzy Drogbę chcieli złapać na spalonym.
- xam
- Juventino
Dokładnie.KeRmit19 pisze:Nie przesadzasz troche? Co Ty sie spodziewales, ze w 5 min strzeli 2 bramki?! Gral tak dlugo, ze nawet nie zdarzyl wejsc w mecz. Dla przykladu Amauri w meczu z palermo po wejsciu tez poczatkowo mial chyba ze 3-4 straty, a pozniej wiadomo. Rozumiem Twoja rozpacz ale bez przesady.TURINIO pisze:Trezeguet -bez oceny - W kilka minut udowodnił, że Ranieri nie pomylił się desygnując do gry Amauriego,a popełnił błąd wpuszczając jego a nie Iaquinte. 2 kontakty z piłką i 2 kiksy francuza. Katastrofa.
Co do meczu to jestem cholernie zawiedziony. Wynik 1-0 to jeden z najgorszych nie liczac oczywiscie 2-0, 3-0. Nie zmienia to faktu, ze wierze w awans do samego konca. Licze, ze w Turynie kibice znow pokaza jak sie powinno dopingowac, a w naszym zespole cos drgnie i pojedziemy Chelsea jak niegdys Real na Delle Alpi. Postawilbym na Giovinco na prawej pomocy zamiast super blyskotliwego MM bo musimy zaatakowac, a nie grac od poczatku 10 na 11. FORZA JUVE!
Koleś wymaga nie stworzonych rzeczy, a Treze ładnie tam odnalazł się między obrońcami. Jestem ciekaw czy Ty (TURINIO) strzeliłbyś w z tej piłki gola...

- Monte Cristo
- Juventino
Blad. To Chiellini nie utrzymal lini spalonego.PietroBosman pisze:Bramka Drogby nie zostałaby uznana gdyby właśnie Olof"drwal"Mellberg by nie zaspał pod swoim polem karnym.Fenrir pisze: Mellberg ztobil to co do niego nalezalo czyli zabezpieczyl prawe skrzydlo. Polotu w ofensywie raczej sie po nim nie spodziewalem.
To on nie trzymał lini z pozostałymi obrońcami,którzy Drogbę chcieli złapać na spalonym.
- BoroSJ
- Juventino
auć ... z kolei ja ciekaw jestem, czy Ty nie podłączając się pod czyjąkolwiek wypowiedź jesteś cokolwiek w stanie z sensem napisaćxam pisze:Jestem ciekaw czy Ty (TURINIO) strzeliłbyś w z tej piłki gola...

postuluję idąc tokiem myślenia kolegi zlikwidować to forum, co Wy na to? no chyba że wszyscy od dzisiaj będziemy pisali peany pod adresem każdego członka Starej Damy :rotfl:
no tak - wszystkiemu winien drewniany SzwedPietroBosman pisze:Bramka Drogby nie zostałaby uznana gdyby właśnie Olof"drwal"Mellberg by nie zaspał pod swoim polem karnym.

- TURINIO
- Juventino
Po 1- kolesiem na pewno dla Ciebie nie jestem..Koleś wymaga nie stworzonych rzeczy, a Treze ładnie tam odnalazł się między obrońcami. Jestem ciekaw czy Ty (TURINIO) strzeliłbyś w z tej piłki gola... Angry
Po 2- ja jestem zwykłym śmiertelnikiem,a David znakomicie opłacanym napastnikiem czołowego klubu Europy..Pisząc texty typu- 'ciekawe czy Ty byś strzelił ' - ośmieszasz się..
Po 3 - David miał 2 poważniejsze kontakty z piłką i niestety oba wyszły mu nieco....niepoważnie

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- SirRose
- Juventino
Moim zdaniem dobra ocena Momo, na pewno lepsz niż kolegi TURINIO. Sissoko dostał tak małą notę bo nie potrafi podać piłki na 3 metry dokładnie. Fajnie, że był aktywny ale z tej jego "aktywności" nic dobrego nie wynikało. On nie może rozgrywać, bo nie potrafi i nie wiem czemu się za to bierze.bloktorun pisze:Oceny z tego meczu ze SKY
Nedved dostał więcej niż Anelka bo grał lepiej, przecież Francuz był przez cały mecz zupełnie niewidoczny, raz czy dwa strzelał ale to trochę za mało jak na niego.
Chiellini za to na 7 na pewno nie zasłużył. Na jego konto idzie stracona bramka, później grał niepewnie, często wędrował pod pole karne rywali ale z marnym skutkiem. Nie najlepszy jego mecz.