LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS
- Bison
- Juventino
Panowie mi chodzilo o takie ustawienie.. ale nie dotyczy to tylko tego meczu ale przekroju calego sozonu i budowania odpowiedniej formacji...
Buffon\
Grygera Chiellini Legro De Ceglie
Camoranesi Sissoko Nedved (Gio)
Del piero
Treze Amauri
Sissoko oczywiscie cofniety .... Jak wiemy Camoranesi jak i Nedved maja odpowiednie predyspozycje do kreatywnej gry.. Takze Giovinco..
Buffon\
Del piero
Treze Amauri
Sissoko oczywiscie cofniety .... Jak wiemy Camoranesi jak i Nedved maja odpowiednie predyspozycje do kreatywnej gry.. Takze Giovinco..
- bdk1897
- Juventino
Formacja 4-3-3 byłaby dobrym pomysłem pod warunkiem że wcześniej Ranieri by ja przetestował. W takim przypadku wiązało by się to z ryzykiem, także o 4-3-3 możemy zapomnieć.
Buffon
Melberg Legro Chiellini Hasan
Camoranesi Sissoko Marchisio Nedved
Trezeguet Del Piero
(lub Amauri)
Jak sądzicie?
Buffon
Melberg Legro Chiellini Hasan
Camoranesi Sissoko Marchisio Nedved
Trezeguet Del Piero
(lub Amauri)
Jak sądzicie?
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 19:53 przez bdk1897, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nevermind
- Juventino
Nie za duzo managera?stahoo pisze:
-----------------------Buffon-----------------------
Grygera--------Legro-----Chiellini-------Molinaro
--------Sissoko------Marchisio----Poulsen-------
----------Diego albo inny van der Vaart----------
-----------Amauri------------------Giovinco/DP----
Interesuje nas w pierwszej kolejności pomoc. Tam był Zambrotta tu mamy Sissoko. O ile ich wartości defensywne sa porównywalne, o tyle w ofensywie bardziej przdatny był Zambro.
Dalej Marchisio i Tacchinardi, powiedzmy, że jak Marchisio ma przebłyski to grają podobnie no i wreszcie lewa strona. Genialny w destrukcji Davids umiejący mocno zagrać do przodu. Na to miejsce obecnie mamy Poulsena.
Jakby tego było mało to football poszedł mocno do przodu i obecnie wymaga sie o wiele więcej od bocznych obrońców w ofensywie. Molinaro i Grygera narazie temu nie sa w stanie podołać
A tak na powaznie. Kolega wyzej nawiazal do meczu z Realem. Uwazasz, ze lada dzien Ranieri bylby w stanie zmienic system gry?
Rzeczywistosc pokazala to w Interze, ze nawet Mourinho nie potrafil zmodyfikowac taktyki Interu, bo zarowno Quaresma ( Dostalbys pewnie padaczki, gdyby ten boski "kopie zewnetrzna czescia stopy" Portugalczyk zawitalby do Turynu) i Mancini zawiedli.
Wiec drogi Bisonie oszczedz nam swoich madrosci. A ustawianie Del Piero za napastnikami, oraz Camoranesi z Nedvedem w srodku pola?
Nasza duzyna to Juventus czy Barcelona?
A teraz powiem ci jakie wady ma twoja taktyka.
I tutaj przyznam racje Stahoo. Jezeli mamy grac srodkiem pola potrzebowalibysmy znakomitych bocznych obroncow. Ktorzy graja niezle w defensywie i jeszcze lepiej w ofensywie. W tym momencie boczni obroncy to w Juventusie najgorsza formacja.
Bo ktore dosrodkowanie Molinaro, czy Grygery dochodzi do celu?
Ile zaliczaja strat?
I powiezdzcie mi dlaczego wszyscy na sile musicie widziec w druzynie Juventusu boskiego Diego ( kiedy czytam o tym pilkarzy, zbiera mi sie na wymioty) albo innego arabskiego Zidane ala' Nasri,Ben Arfa czy Gourcuff.
To juz naprawde robi sie nie smaczne.
Ten geniusz powinien pobierac u ciebie lekcje.Azrael_Juve pisze:Bison, mnie też się podoba takie ustawienie ale wątpie żeby nasz geniusz trenerki tak nas ustawił. To będzie raczej nasze nudne i schematyczne 4-4-2 z naszymi pseudo-skrzydłami...
Pewnie odniosles sukces w Fmie wygrywajac KSZO Ostrowiec tudziez Gornikiem Polkowice LM przy metodzie save& load.
Wypada pogratulowac
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 19:56 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- eslk
- Juventino
Ustawienie jest bardzo dobre, ale nie mamy niestety w pomocy graczy, aby je skutecznie stosowac. Davids gral zarowno swietnie w przodzie, jak i w tyle, poza tym zawsze byl podziwiany za walecznosc i serce do gry. Zambrotta - to samo, pozniej zostal nawet przesuniety na lewą obrone ze wzgledu na wszechstronnosc, oraz umiejetnosc gry w ofensywie i defensywie.
Zauwaz, ze Camoranesi i Nedved duzo gorzej bronią od Davidsa czy Zambro. To jest w tym momencie kluczowe. Tutaj jedynie możliwe wydaje się wstawienie Marchisio na pozycji Zambrotty. I tyle. Ranieri musiałby pominąć w składzie jednak jednocześnie Nedveda i Camoranesiego, oraz znalezc kogos kto moglby grac podobnie do Davidsa.
Zauwaz, ze Camoranesi i Nedved duzo gorzej bronią od Davidsa czy Zambro. To jest w tym momencie kluczowe. Tutaj jedynie możliwe wydaje się wstawienie Marchisio na pozycji Zambrotty. I tyle. Ranieri musiałby pominąć w składzie jednak jednocześnie Nedveda i Camoranesiego, oraz znalezc kogos kto moglby grac podobnie do Davidsa.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 20:00 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.
- stahoo
- Juventino
Dla mnie po prostu komiczne. :roll: Nie wiem czy smiac sie czy płakaćBison pisze:Panowie mi chodzilo o takie ustawienie.. ale nie dotyczy to tylko tego meczu ale przekroju calego sozonu i budowania odpowiedniej formacji...
Buffon\
Del piero
Treze Amauri

Wybacz, nie chce byc bardzo złośliwy, ale dla mnie to jakas parodia.
Jedynie Sissoko grający z tyłu, a jak wiemy on nie potrafi grać jako jedyny defensywny pomocnik. Piszę to 100 raz, ale: Momo lubi zapuścic sie do przodu by juz na 30 metrze od bramki rywala zaczynać odbiór piłki. Łatwo go minać podaniami więc potrzebuje kogoś za swoimi plecami (Marchisio/Tiago/Poulsen/Zanetti). Do tego praktycznie nieprzydatny w defensywie Giovinco na lewej stronie :rotfl:
Camor faktycznie mógłby grac tam gdzie go ustawiłeś, bo ma pojęcie o grze w defensywie i o odbiorze piłki.
Del Piero jako ofensywny pomocnik? Podobno on NIE LUBI grać na tej pozycji. Do tego jest moim zdaniem troszke za wolny.
No i nadal nie mamy dobrych bocznych obrońców, którzy pełnią role skrzydłowych w tym ustawieniu...
Juventino90
Ja pisałem, dlaczego uważam, ze wtedy to ustawienie mogło funkcjonowac a teraz nie. Oczywiście, ze ejstem przeciwny temu co zacytowałeś

A co do Diego czy innego van der Vaarta to jestem ich przeciwnikiem ^^
Napisałem jakby to wyglądało gdybysmy chcieli grać ustawieniem z 2003 r.
- filippo
- Juventino
Gramy fatalnie, jest 1-0 a mogło byc juz 3-0. Nie gramy nic w ofensywie, same faule, bronimy sie poki co...to samo co z arsenalem i liverpoolem w pop. edycjach lm.
licze ze poprawi sie nasz styl gry bo jesli tak zostanie to koniec
edit: czyli takie typowe kopanie sie po czole
licze ze poprawi sie nasz styl gry bo jesli tak zostanie to koniec
edit: czyli takie typowe kopanie sie po czole
forumowy ujadacz
- Gregor_09
- Juventino
Fajnie ogląda się jak jesteśmy niszczeni przez Chelsea....
Nasza gra w tym meczu ogranicza się do przeszkadzania rywalowi...
Na razie beznadzieja... Jak mamy piłke to zaraz druga piłka na skrzydło i koniec akcji...
Szanowny Pan Ranieri nie wysilił sie i taktyka jak i ustawienie na Chelsea jest identyczne jak na każdy mecz Serie A

Nasza gra w tym meczu ogranicza się do przeszkadzania rywalowi...
Na razie beznadzieja... Jak mamy piłke to zaraz druga piłka na skrzydło i koniec akcji...
Szanowny Pan Ranieri nie wysilił sie i taktyka jak i ustawienie na Chelsea jest identyczne jak na każdy mecz Serie A