LM [1/8 (1)]: Chelsea 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 13:34

w dwa tygodnie z kiepskiej drużyny robi mistrzów, którzy jadą nas 3:0? istny cudotwórca, nie trener. Juventus w CL nie łatwo pokonać, wola walki i chęć zwycięstwa jest u nas największa od lat. Za bardzo jarasz się tym facetem, to 22 zawodników wyjdzie na boisko i od nich wszystko zależy.

p.s.
nie żartujmy z WC 2002, sędziowie wygrali za koreańczyków dwa mecze, wstyd, nic więcej.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009, 13:35 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 13:34

Marcin_ACM pisze:Choć jeszcze może z miesiąc temu dawałbym Wam szansę w tym meczu, to dziś uważam, że Chelsea wygra tak z 3-0. Przede wszystkim ze względu na efekt "nowej miotły" czyli nowego trenera Guusa Hiddinka, którego osobiście uważam za najlepszego trenera wszechczasów.
Weź lepiej nic nie mów, mieliśmy dostać też 2 razy po 3-0 z realem, a wiadomo jak to się skończyło, więc po co to czcze gadanie.

Teo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 13:37

Marcin_ACM mocno przesadzasz z tym Hiddinkiem-szczególnie ze w Realu Madryt zupełnie sobie nie poradził zajmujac z nim jedno z najgorszych miejsc w historii klubu w lidze(8 czy 9) a potem spuścił Betis z ligi...,a te wyczyny z Koreą to też z duża pomocą..."niebios";) ,ogólnie wiele potrafi i jest naprawde zacnym szkoleniowcem,ale te nieziemskie peany to jednak przesada ze sie powtórze...Dzisiaj bedzie jednak mega-ciężko bo po pierwsze tzw. efetk "nowej miotły" a co za tym idzie wyjatkowa mobilizacja i nowy duch z wiara w rzeczy wielkie wśrod zespołu Chelsea + duże umiejetności Hiddinka,gorsza i wezsza od niebieskich kadra Juve no i to ze Serie A zdziadziała mocno w ostatnim czasie i Juventus sie dopasował do tej szarzyzny powodując ze niczym szczególnym nie jest w stanie zaskoczyć,a to potrzebne w meczach z takim zespołem.Wiara jednak zawsze jest na pierwszym miejscu i oby było dobrze :twisted:

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 13:41

Osobiscie nie obserwuje ligi angielskiej na bieżąco, ale mam dobrego kolege, ktory od zawsze kibicuje MU. Z racji tego oczywiscie, doskonale orientuje sie w sytuacji, formie, The Blues.

Największym zagrozeniem ostatnio jest Anelka, ktory jednak mimo tego, ze angazuje sie w wiekszosc akcji ofensywnych, potrafi takze zmarnowac pare setek albo glupio stracic pilke w kluczowym momencie. Drogba jest zawsze grozny, ale niedawno wrocil po kontuzji i jest podobno bez formy. Obrona jest zgrana, ale z dwoma slabymi punktami - o ile Bosingwa naprawde rewelacyjnie poczyna sobie w ataku, to w defensywie zdarza mu sie popelniac bledy. Zreszta, tutaj takze nalezy wspomniec o Alex'ie, ktory miewa mecze bardzo dobre, ale zdecydowanie czesciej zdarzaja mu sie te przecietne i slabe. Lampard i Mikel świetnie się uzupelniaja w pomocy i na miejscu Ranieriego nie pchalbym sie za wszelka cene srodkiem boiska pod bramke The Blues. Warto przycisnac skrzydłami.

Co do Hiddinka - wszystko jest mozliwe, dlatego ciesze sie, ze pierwszy mecz gramy w Londynie. Druzyna Chelsea dzisiaj nie bedzie jeszcze tak dobrze ulozona taktycznie, jak za dwa tygodnie.

DYZIO_STW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 13:46

zgadzam się z Tobą ... jedyne czego właśnie się obawiam to właśnie trener Hiddink ... to chyba jeden z największych trenerów w historii futbolu jeśli nie największy. Co do Australii, dokonał czegoś wielkiego - zespół skazany na pożarcie w grupie wychodzi z niej a w 1/8 odpada po wątpliwym karnym śmiem twierdzić, że sędzia wygwizdał tedy ćwierćfinał Włochom i od tego momentu nie lubię reprezentacji Włoch :/ . Co do Rosji to tez stworzył coś wielkiego - zespół, któy do tej pory grał przysłowiowy piach i nie grał z polotem stał się zespołem bardzo widowiskowym, a mecz z Holandią w moim odczuciu przejdzie do historii ME jako jeden z najlepszych meczów w tych rozgrywkach ... ach co to był za mecz :D pamiętam, że jak wtedy go oglądałem w gronie rodzinnym ( mam licznych kuzynów w rodzinnej miejscowości :) ) to jako jedyny kibicowałem Rosji i byłem pod ogromnym wrażeniem jak Rosjanie zagrali w tym meczu ... i po meczu powiedziałem - kto pokona Rosjan ten będzie Mistrzem Europy i miałem racje - tylko Hiszpanie potrafili ich pokonać i zasłużenie wygrali ten turniej, a na pewno na ten tytuł nie zasłużyli Niemcy, których w finale nie powinno być bo zamiast nich powinni grać tam Turcy, którzy pokazali wielką wolę walki i nie załamali się tym, że mieli przysłowiowy "szpital" w kadrze przed meczem z Niemcami i pokuszę się o stwierdzenie, że Turcja w podstawowym składzie rozwaliłaby wtedy Niemców.

Ale odbiegam od tematu, przepraszam.

Mimo tego, że każdy stawia Chelsea w roli faworyta i skazuje moje Juve na pożarcie ( nie dot. kibiców Juve :wink: ), to ja wierzę w ten zespół - wierzę w geniusz Alessandro Del Piero, wierzę w wolę walki Pavla Nedveda, wierzę w niezawodne ręce Gigi Buffona, wierzę w Sebę i jego nieprzeciętny talent, wierzę w szybkośc, błyskotliwość i wspaniały talent Mauro Cammoranesiego, wierzę, że nasi obrońcy zagrają jak nigdy dotąd, no i wierzę w spryt pod bramką Treze i świetną formę Amauriego.

Forza Juve !!

"Alleluja i do przodu" :D po tytuł najlepszej drużyny w Europie bo tylko Juve zasługuje na takie trofeum, pora wreszcie żeby Juve wróciło na swoje miejsce w Europie i żeby znowu wszystkie kluby równały do Juve i tylko oglądały plecy naszej ekipy.
:happy:

"Od autu rozpocznie zamaskowany mściciel, Zdenek Grygera"

Juve - storia di un grande Amore!!

C'e solo un Capitano! Alessandro Del Piero! Grazie Alex!

Grazie Gigi Buffon!

37.
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 17:41

Powie mi ktoś co do kanałów po przełączeniu Hotbirda na astre mam astre 1,2,3c,4 łącznie 1500 kanałow znalazlem na niej Rai1 i czy tez bedzie kodowany tak jak na Hotbirdzie ? nie wszystkie kanały działają mi znalazlem tam Premiere Sport Portal to akurat nie chodzil jest tam wiecej programów na ktorych puszczają Juve ?

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Bison

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 17:50

taka mala aneksja co do Juve

Male retro pozwole sobie zapuscic...

Tak gralismy w 2003 roku przeciwko Realowi ... Kazdy kibic Juve pamieta zapewne ten mecz bo byl to jeden z najlepszych jak nie najlepszych meczow Juve w ostatnich paru dekadach...

Obrazek
Obrazek

dlaczego tak nie mozemy grac teraZ ? bo co nie pasuje do mysli Ranieriego ? Nie nie nie... tak od zawsze gral Juventus takim wlasnie ustawieniem i w tym ustawieniu zdobywal puchary wygrywal Mistrzostwa.. i rozgrywal najlepsze mecze. Chodzi tu szczegolnie o typowa ,,10''.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 17:54

Marcin_ACM pisze:Choć jeszcze może z miesiąc temu dawałbym Wam szansę w tym meczu, to dziś uważam, że Chelsea wygra tak z 3-0. Przede wszystkim ze względu na efekt "nowej miotły" czyli nowego trenera Guusa Hiddinka, którego osobiście uważam za najlepszego trenera wszechczasów.
Nie wiem, jak on to robi, ale jego dokonania to po prostu masakra. Juz nie wspomne, że kilkanaście razy zdobył mistrza Holandii, czy sukcesy z drużyną Halandii, ale 4 miejsce na Mundialu 2002 z reprezentacją Korei Południowej czy awans do Mundialu 2006 i awans do 1/8 finału z reprezentacją Australii albo półfinał w EUro 2008 z reprezentacją Rosji... Po prostu czego sie nie dotknie zamienia w złoto. Debiut w Chelsea i wyjazdowe zwycięstwo z Aston Villa, która jest rewelacją Premierleague i była przed Chelsea w tabeli.
Nie przesadzaj... Prawdą jest, że Guus to znakomity szkoleniowiec, ale nie zapominaj, że tak naprawdę jest w klubie od zaledwie tygodnia... Sam przyznał, że nawet nie miał czasu, żeby wnikliwie przeanalizować grę Juve...

rafalutek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 18:34

Mam wielką prośbę.
Mam cyfrę+, na jakim kanale mogę obejrzeć Juve?

johnq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 18:36

rafalutek pisze:Mam wielką prośbę.
Mam cyfrę+, na jakim kanale mogę obejrzeć Juve?
Mecz będzie na RAI Uno, niestety na 99% kodowany :evil:

Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 19:00

Według Tele Expressu przegraliśmy w lidze mistrzów 1:0.

Patrzcie na 13:30 minute dzisiejszego wydania :

http://www.tvp.pl/informacje/teleexpres ... 22009-1700

Pozdrawiam

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 19:03

Bison pisze:taka mala aneksja co do Juve

Tak gralismy w 2003 roku przeciwko Realowi ... Kazdy kibic Juve pamieta zapewne ten mecz bo byl to jeden z najlepszych jak nie najlepszych meczow Juve w ostatnich paru dekadach...

Obrazek
Obrazek

dlaczego tak nie mozemy grac teraZ ? bo co nie pasuje do mysli Ranieriego ? Nie nie nie... tak od zawsze gral Juventus takim wlasnie ustawieniem i w tym ustawieniu zdobywal puchary wygrywal Mistrzostwa.. i rozgrywal najlepsze mecze. Chodzi tu szczegolnie o typowa ,,10''.
Ja często grywam takim ustawieniem w PES'a Juventusem i zdaje egzamin śpiewająco. Inną kwestią jest fakt, że każdy z trójki Tacchinardi, Davids i Zambrotta w tamtym czasie był bardziej kreatywny niż odpowiednio Poulsen, Sissoko i Marchisio teraz... Aby grać trzema pomocnikami trzeba mieć ich naprawdę klasowych i wielozadaniowych...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 19:08

Mateo21 pisze:Według Tele Expressu przegraliśmy w lidze mistrzów 1:0.

Patrzcie na 13:30 minute dzisiejszego wydania :

http://www.tvp.pl/informacje/teleexpres ... 22009-1700

Pozdrawiam
Może przeprowadzili podróż w czasie, ciekawe po czym mieli takie jazdy.

dzięki za info, lece do totomixu.

forumowy ujadacz
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 19:30

Bison pisze:dlaczego tak nie mozemy grac teraZ ? bo co nie pasuje do mysli Ranieriego ? Nie nie nie... tak od zawsze gral Juventus takim wlasnie ustawieniem i w tym ustawieniu zdobywal puchary wygrywal Mistrzostwa.. i rozgrywal najlepsze mecze. Chodzi tu szczegolnie o typowa ,,10''.
Możemy. Wygladałoby to tak:

-----------------------Buffon-----------------------
Grygera--------Legro-----Chiellini-------Molinaro
--------Sissoko------Marchisio----Poulsen-------
----------Diego albo inny van der Vaart----------
-----------Amauri------------------Giovinco/DP----

Interesuje nas w pierwszej kolejności pomoc. Tam był Zambrotta tu mamy Sissoko. O ile ich wartości defensywne sa porównywalne, o tyle w ofensywie bardziej przdatny był Zambro.
Dalej Marchisio i Tacchinardi, powiedzmy, że jak Marchisio ma przebłyski to grają podobnie no i wreszcie lewa strona. Genialny w destrukcji Davids umiejący mocno zagrać do przodu. Na to miejsce obecnie mamy Poulsena.

Jakby tego było mało to football poszedł mocno do przodu i obecnie wymaga sie o wiele więcej od bocznych obrońców w ofensywie. Molinaro i Grygera narazie temu nie sa w stanie podołać.
-----------------

Kurde jaki ja jestem już podneicony tym meczem :pray: :doh:

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2009, 19:32

bloktorun pisze:
Bison pisze:taka mala aneksja co do Juve

Obrazek
Obrazek

Ja często grywam takim ustawieniem w PES'a Juventusem i zdaje egzamin śpiewająco. Inną kwestią jest fakt, że każdy z trójki Tacchinardi, Davids i Zambrotta w tamtym czasie był bardziej kreatywny niż odpowiednio Poulsen, Sissoko i Marchisio teraz... Aby grać trzema pomocnikami trzeba mieć ich naprawdę klasowych i wielozadaniowych...
No tak, a ja w Fifie gram Sissoko jako defensywnym pomocnikiem i Giovinco, Alexem, Camorem i Amaurim z przodu... moze przetestujemy? :prochno:

Co do tego ustawienia to nie mam jak narazie na nich graczy - Sissoko to nie ten typ gracza (no moze jesli na sam srodek), ale nie zawsze ma rowna forme. Poulsen to sie wogole nadaje z ta swoja kreatywnoscia (nie odmawiam mu ze jest dobrym pilkarzem, ale jak narazie tutaj tego nie pokazuje) a Marchisio jak narazie niezbyt doswiadczony... wiec takie zestawienie chyba odpada.

Zablokowany