Coppa Carnavale 2008

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Jak daleko zajdą w tym turnieju młodzi piłkarze Juventusu?

Czas głosowania minął 09 lutego 2009, 12:31

Wywalczą tytuł
55
83%
półfinał
8
12%
ćwierćfinał
1
2%
wyjście z grupy
0
Brak głosów
zakończą na rozgrywkach grupowych
2
3%

Liczba głosów: 66
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 12:27

Ciekawe jaki mecz będzie jutro na Rai Sport transmitowany na żywo. :think:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 12:31

MajosJuventino pisze:Mamy półfinał, jeszcze nie wiadomo z kim, ale ważne że jest ! Młode Zebry do boju !
Wiadomo już z kim :twisted: gramy derby Turynu w 1/2 finału. Bedzie sie działo :dance:

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 13:09

Torino tez jest w naszej grupie Primavery :-D
mecz3 w tym sezonie:

JUVENTUS - TORINO 3 - 0
33' karny Esposito(J), 51' Immobile (J), 61' samobój. Benedettti (T)

Juventus (4-2-3-1): Pinsoglio; Bamba, Airaudo, De Paola, Serino; Pirrotta (52' Iago), Marrone (75' Toukam); Esposito, Daud, Rossi (62' Castiglia); Immobile.
ławka: Piccolo, Alcibiade, D'Elia, Giovinco.

TORINO - JUVENTUS 0 - 3
8' Iago, al 10' Castiglia, al 28' Esposito

JUVENTUS (4-3-2-1): Pinsoglio; Duravia (90' Mirarchi), Ariaudo, De Paola, D'Elia; Ekdal, Marrone, Castiglia; Iago (87' Toukam), Esposito (84' Giovinco); Immobile.

Jak widać dobrze radzimy sobie z Torino :-D
Fajnie jak Im walniemy po raz trzeci w tym sezonei 3 brameczki :-D
ławka: Nocchi, Alcibiade, Pirrotta, Curcio.

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 15:39

http://www.torneoviareggio.it/torneo_tv.php

Sabato 21 Febbraio INTER - SAMPDORIA Diretta
ore 15.00
TORINO - JUVENTUS Differita
ore 22.30

Niestety, nie zobaczymy jutrzejszego meczu na żywo. :?

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 16:27

DeeJay pisze:
ArekZ pisze:Spox- teraz mamy ponoć zupełnie inną polityke, zresztą widzimy to po wprowadzaniu młodych piłkarzy do składu.(był taki jeden którego uwielbiamy do dziś :-D ). Ale fakt z ostatniej drużny, która wygrała to trofeum nei przebił sie chyba nikt.
Polityka jeśli chodzi o młodych graczy od lat się nie zmienia. To, że potrafili się przebić do pierwszego zespołu, jak Marchisio, De Ceglie czy Giovinco to głównie zasługa gry Juventusu w Serie B.

Tu kolejny dowód na zmiane polityki :-D
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... s-on-youth

Także miejmy nadzieję, że ze dwóch- trzech chłopców z obecnej Primavery załapie się do pierwszej drużyny, i tak z każdej kolejnej...
Nie mówie tu, że mamy być samowystarczalności jeśli chodzi o "produkcje" piłkarzy, bo potrzeba nam tez paru "mistrzów" od których ta młodzież będzie mogła sie sporo nauczyć :-D

Kurcze mialem tu napisać kto wg mnie ma największe szanse na pierwszą drużyne, ale jakoś długa ta lista mi się zrobiła- powiem tak- jeśli chodzi o piłkarzy ofensywnych jest ich sporo, natomiast o obrońców- tu przodują Ariaudo i De Paula(moim zdaniem gra lepiej niż Ariaudo teraz), boczni też nie najgorsi- zwłaszcza Duravia, który grał już na lewej i prawej obronie.

ps. co do Daud'a to z wyglądu przypomina mi troszke Manciniego :-D
troszke ciemniejsza karnacja, ale jakby grał jak Mancini za najlepszych czasów w Romie, nie obraziłbym się :-D

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2009, 16:28

Myślę, że Daud jest często niedoceniany. W pierwszych pięciu meczach ligowych Primavery nie było meczu, w którym nie miał gola albo asysty. Teraz świetny turniej. Wystawiany jest na skrzydle, ale dla mnie bardziej ma papiery na środkowego napastnika. Skojarzenie z Eto'o nasuwa mi się samo.

Yago i Esposito jadą ostro. Na początku sezonu może nie zachwycali, ale teraz to zdecydowanie gwiazdy wśród Młodych Zebr. Rossi też zdaje się wrócił do formy po kontuzji.

Jest spora szansa, że Juventus posiadający bardzo ofensywny skład wygra ten turniej.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 16:02

No i Sampa jedzie z wielkim interem :D Juve dalej remisuje 0:0, a ja szukam transmisji :(

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 16:06

JUVENTUS (4-3-2-1): Pinzoglio; Bamba, Ariaudo, De Paola, D'Elia; Pirrotta,Marrone,Castiglia;Daud,Iago; Immobile.

ławka: Nocchi, Mirarchi, Giovinco G., Toucam, Pirrotta,Duravia,Esposito, Rossi, Libertazzi.

Nom ni ma meczu na żywo :cry:
Ponoć dziś o 22:30 powtórka na Rai Sport.
matekkuba pisze:No i Sampa jedzie z wielkim interem :D Juve dalej remisuje 0:0, a ja szukam transmisji :(
Co się dziwić- a tamtym sezonie "Primka" Sampy wygrała całe rozgrywki młodych...
Ja tam oglądam póki co Bologna-Inter...

0-1 dla nas :-D Immobile
Inter- Sampdoria 0-2

młode zebry chyba lubią dramaty...
1-1 jest...
po 5 min znowu wychodzimy na prowadzenie :-D
po raz drugi Immobile

w 85 min po raz kolejny gola zdobył Daud
Torino-Juve 1-3
Inter-Sampdoria 1-2

Koniec:
więc finał Juve-Sampa będzie ciekawy meczyk :-D Wierzymy w nasze młode zebry :-D

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2009, 20:41

Oj wierzymy, wierzymy ! Młodzi zafundowali nam mały dreszczyk, ale jednak udało i m się awansować wygrywając w derby z Torino. Szkoda, że nie zagramy z Interem, bo łatwiej by było niż z Sampdorią.

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 15:15

Macie jakiś link do transmisji przez neta?

2:0 jeden samobój i jedna bramka gracza Juve - niestety nie wiem kogo :(

A najgorsze jest to, że jest streaming LIVE Rai Sport Piu, ale IP musi być włoskie :angry: Makaroniarze...
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2009, 15:47 przez matekkuba, łącznie zmieniany 2 razy.

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 15:45

matekkuba pisze:Macie jakiś link do transmisji przez neta?
Z tego, co się orientuję, po wejściu na kilka stronek z podanymi dostępnymi transmisjami, to tego meczu niestety nikt nigdzie nie "wrzucił". Sam bym z chęcią go obejrzał, ale tak to nie pozostaje nic innego, jak czekać na wynik końcowy podany przez kogoś, kto ten mecz oglądał, a potem może obejrzeć bramki na youtubie.
W temacie o meczu, typ o nicku Conrad JUVE napisał, że prowadzimy 1:0 po golu samobójczym gracza sampy, także bądźmy dobrej myśli. :)

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 15:55

Prowadzimy 2-0
pierwszy gol samobójczy po podaniu z lewej strony Daud'a;
druga bramka Immobile, świetna akcja D'Eli'i tez lewa stroną, i mozna powiedzieć ze świetna wrzutką trafił w Immobile(trafił jakoś udem)

Ogólnei najlepsze nasze spotkanie w turnieju :!:
Sampdoria szczerze nie istnieje, kupe ciekawych akcji, strzałów(tak sie zastanawiam jaki jest bilans strzałów), troszke gramy innym systemem niz przez cały turniej...
Wcześniej było 4-3-2-1, a teraz 4-2-3-1 z przodu z Daudem- Giovinco - Esposito i rzed nimi włśnei Immobile :-D

Giovinco troche za dużó strat, pare kiepskich podań...

Lugi997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 15:56

Ja obejrzałem ostatnie minuty pierwszej połowy, zobaczę też cała drugą. Jest 2:0 drugą bramkę strzelił Immobile po bardzo dobrej akcji D'Elia. W sumie to od Immobile to sie piłka odbiła i wpadła do bramki. Co do gry to z tego co zobaczyłem to pięknie siedzimy na rywalu który od czasu do czasu wyjdzie ze swojej połowy. Brawo zebry :P

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 15:58

Jest juz 2:0 dla Juve:)

Druga bramka strzelil Immobile

Ciekawe tylko kto byl pierwszy - Immobile czy Pato? :P

Obrazek

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 15:59

matekkuba pisze:Macie jakiś link do transmisji przez neta?

2:0 jeden samobój i jedna bramka gracza Juve - niestety nie wiem kogo :(

A najgorsze jest to, że jest streaming LIVE Rai Sport Piu, ale IP musi być włoskie :angry: Makaroniarze...
Bramke na 2:0 strzelil Immobile (szczesliwie, ale strzelil ;) ) po asyscie chyba Duravia (ale nie jestem pewien).

Ogolnie to nasze mlodziki graja lepiej od Sampdorii. Jak narazie mlodszy z rodzenstwa Giovinco nie zachwyca, duzo niedokladnych odbiorow i niecelnych podan. Immobile oprocz gola tez duzo nie pokazal.

Najbardziej mi zaimponowali dwa gracze - Daud i Esposito. Z nich naprawde moga byc ludzie :P

ODPOWIEDZ