Serie A (24): JUVENTUS 1-1 Sampdoria
- Kubba
- Juventino
Kolejny słaby mecz. Co z tego, że było pełno sytuacji bramkowym, jak tylko jedną Amauriemu udało się wykończyć golem. Klika słupków i poprzeczek, ale brak następnych goli.
Grygera i Molinaro to nie wiem co robią. Nic nie grają.
Nie wiem co się dzieje z Juve, ale coś jest nie tak.
Liczyłem na 3pkt dla Milanu bo myślałem, że uda nam się pokonac Sampbdorie, ale niestety. Teraz tylko liczyc na remis w derbach Mediolanu aby nas Milan nie wyprzedził.
Brak słów.
Grygera i Molinaro to nie wiem co robią. Nic nie grają.
Liczyłem na 3pkt dla Milanu bo myślałem, że uda nam się pokonac Sampbdorie, ale niestety. Teraz tylko liczyc na remis w derbach Mediolanu aby nas Milan nie wyprzedził.
Brak słów.
- JUVEfan_11
- Juventino
Po co on do cholery zdjal tego Camoranesiego????? Odlaczyl cala prawa strone na koncowke!!!!!

I oczywiscie Molinaro i Grygera - genialni mistrzowie wrzutki!!!!

Ostatnio zmieniony 15 lutego 2009, 17:01 przez JUVEfan_11, łącznie zmieniany 2 razy.
- SirRose
- Juventino
Ehhh, wielka szkoda. Dziś Juventus zagrał bardzo dobry mecz i tylko kapryśny los zabrał nam 3 pkt. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony, jeśli tak będziemy grać to możemy powalczyć z każdym. Jest jeszcze dużo czasu i można odrobić punkty, warunkiem jest żeby grać tak jak dziś.
Znakomicie zagrał Tiago, Camor i Nedved ale tylko w pierwszej połowie. Giovinco też wspaniale i DP wypadł na jego tle co najmniej słabo. Szkoda tego nietrafionego wolnego. Szkoda słupka i poprzeczki Nedveda. Szkoda punktów, bo Sampdoria dziś nie istniała.
Forza Juve
Znakomicie zagrał Tiago, Camor i Nedved ale tylko w pierwszej połowie. Giovinco też wspaniale i DP wypadł na jego tle co najmniej słabo. Szkoda tego nietrafionego wolnego. Szkoda słupka i poprzeczki Nedveda. Szkoda punktów, bo Sampdoria dziś nie istniała.
Forza Juve

- juveninhoo
- Juventino
szkoda zmarnowanych okazji- w tej połówce przede wszystkim ten wolny Del Piero- jak on mógł nie wpaść ;/ Alex oprócz tego uderzenia nic nie pokazał wielkiego, w drugiej połowie trochę słabiej Nedved, nie rozumiem po co Ranieri wpuścił Marchionniego, Amauri niby gola strzelił, ale gdyby nie ruszał się jak mucha w smole to trafiłby co najmniej dwa może trzy razy. Dobry mecz Giovinco i Tiago
"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
- KamilDeath
- Juventino
no i się wyrównywało szczęście z poprzedniego meczu, bo ostatnio wygrać nie powinniśmy a dzisiaj wygrana 2:1, to najskromniejszy wynik jaki powinniśmy osiągnąć, tak naprawdę to przez ten wynik tracimy bardzo ale to bardzo dużo, napawa mnie optymizmem gra naszych bo graliśmy z pomysłem co się chwali, co mnie przeraża ?? kolejna wpadka obrony i tracimy głupio bramkę; do tego dochodzi fakt że nie potrafimy wygrać meczu w którym tracimy pierwsi gola
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- KamilDeath
- Juventino
nie zapominaj że Camor nie gotowy grać 90 minut, chcesz kolejnej kontuzji ??JUVEfan_11 pisze:Po co on do cholery zdjal tego Camoranesiego????? Odlaczyl cala prawa strone na koncowke!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Gdybyśmy ten mecz wygrali w 94' po przypadkowej bramce to zapewne usłyszelibyśmy, że wracamy do gry, która prezentowaliśmy w ubiegłym roku, że jest dobrze itd. Takie głupie gadanie. Mecz zagraliśmy dobry, chwilami nawet bardzo dobry. Zabrakło nam jedynie wykończenia stwarzanych sytuacji, których w tym meczu było ogrom. Nie rozumiem, czemu po dobrej grze nie potrafimy wygrać, ale irytuje mnie mówienie, że coś niedobrego dzieje się z Juventusem. Jak dla mnie brakuje nam Giorgio, którego w tym momencie nikt nie jest w stanie zastąpić.KU-bra pisze:Kolejny słaby mecz.
(...)
Nie ma nikogo innego, kto mógłby grać na ich pozycjach w tym momencie. Fakt faktem obaj panowie przy najbliższej okazji powinni usiąść na ławce.KU-bra pisze:Grygera i Molinaro to nie wiem co robią. Nic nie grają.
Milan może nas wyprzedzić, przecież w tym momencie to nie jest ważne czy mamy 2 czy 3 miejsce. Ważne jest tylko to czy zbliżamy się do 1, a to może nam ułatwić wygrana Milanu. Nie będę osobiście liczył ani na remis ani na Inter.KU-bra pisze:Liczyłem na 3pkt dla Milanu bo myślałem, że uda nam się pokonac Sampbdorie, ale niestety. Teraz tylko liczyc na remis w derbach Mediolanu aby nas Milan nie wyprzedził.
Dobrą zmianę zrobił dzisiaj Giovinco. Ten chłopak pokazuje, że zasługuje na grę w podstawowym składzie. Gdyby w pomocy zagrał Camoranesi, Tiago i Sissoko to czemu w zastępstwie Nedveda nie mógłby grać właśnie Sebastian. Bardzo dobrze zagrał dzisiaj w ofensywie (wrzucając m.in. piłkę po której padła bramka), ale tez zaliczył kilka udanych powrotów i odbiorów w obronie.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2009, 17:06 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Nie mogę uwierzyć, że seria drobniutkich błędów sędziego i seria drobniutkich nieszczęść w tym jak się piłka toczyła może spowodować, że Juventus nie wygrał.
Doria na remis nie zasłużyła. Nic nie zrobili oprócz tej jednaj akcji, po której padła bramka.
Doria na remis nie zasłużyła. Nic nie zrobili oprócz tej jednaj akcji, po której padła bramka.
- Il Storico
- Juventino
No cóż po meczu.Słaba gra w pierwszej połowie przede wszystkim Legro i Grygery.Jedna akcja,zła pułapka ofsajdowa i gol.....Limit szczęścia na 0,ponieważ dwie poprzeczki i słupek to już jest brak szczęścia(chociaż Sampdoria też miała)Ładna gra Tiago i Giovinco,Gigi przy golu nie miał szans.Powiem tak,brakuje skuteczności(dużo akcji mieliśmy),a obrona nie umie się dobrze ustawić.Grygera,Molinaro,Marchionni,Poulsen-co oni robią w Juve,z całym szacunkiem,ale trzeba kupić bardziej klasowych obrońców i rozgrywającego(no właśnie jego brak był widoczny).Pozdrawiam i mam nadzieję,że ten niedosyt pobudzi chłopaków i przełamią się na bardzo gorącym terenie za tydzień z Palermo.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2009, 17:07 przez Il Storico, łącznie zmieniany 1 raz.
- eslk
- Juventino
Mecz to był dobry, a nie słaby. Duzo sytuacji, bardzo szybka gra, niezly poziom. Szkoda szans, bo tych bylo bardzo duzo.
W pierwszej połowie najlepszy Tiago, w drugiej Giovinco. O ile Molinaro jest naprawde nie do przejscia w obronie, to w ofensywie sprawdza sie bardzo kiepsko. Chyba lepszym pomyslem jest De Ceglie, ktory świetnie umie wrzucic czy minac rywala, a i z tylu gra poprawnie.
Pare błędów w defensywie, lacznie ze stracona bramka, ale ogolnie Legro & spółka na plus. Buffon chyba dwa razy piłke w rekach miał. Jestem ciekaw, jak wygladalaby para Tiago - Marchisio. To chyba najlepiej wyszkoleni technicznie nasi srodkowi pomocnicy.
Moje oceny po meczu:
- Buffon - 6
- Grygera - 5-
- Legro - 6-
- Mellberg - 6
- Molinaro - 5+/6-
- Camor - 6
- Tiago - 6+
- Nedved - 6-
- Poulsen - 5
- Amauri - 6+
- Del piero - 5
Giovinco - 6+
Marchionni - 5+
Marchisio - bez oceny
W pierwszej połowie najlepszy Tiago, w drugiej Giovinco. O ile Molinaro jest naprawde nie do przejscia w obronie, to w ofensywie sprawdza sie bardzo kiepsko. Chyba lepszym pomyslem jest De Ceglie, ktory świetnie umie wrzucic czy minac rywala, a i z tylu gra poprawnie.
Pare błędów w defensywie, lacznie ze stracona bramka, ale ogolnie Legro & spółka na plus. Buffon chyba dwa razy piłke w rekach miał. Jestem ciekaw, jak wygladalaby para Tiago - Marchisio. To chyba najlepiej wyszkoleni technicznie nasi srodkowi pomocnicy.
Moje oceny po meczu:
- Buffon - 6
- Grygera - 5-
- Legro - 6-
- Mellberg - 6
- Molinaro - 5+/6-
- Camor - 6
- Tiago - 6+
- Nedved - 6-
- Poulsen - 5
- Amauri - 6+
- Del piero - 5
Giovinco - 6+
Marchionni - 5+
Marchisio - bez oceny
- JuventinoPS
- Juventino
Nie chcemy wygrać tego Scudetto, to niestety widać.
Dziś zagraliśmy naprawdę bardzo dobrze spotkanie, na minus jedynie Poulsen, Grygera i Mellberg. Dawno nie pamiętam sytuacji z dwoma słupkami i dwiema poprzeczkami.
Nie wiem dlaczego po raz kolejny bezpodstawnie narzekacie na Molinaro. Ostatnio zostałem poinformowany o tym, że został on piłkarzem miesiąca, na pewno nie stało się to przez przypadek.
Mieliśmy kilka szans na dogonienie Interu, przełknąłem remis z Lazio, przełknąłem porażki z Udinese i Cagliari, tego frajerskiego rezulatatu przełknąć nie sposób.
Dziś zagraliśmy naprawdę bardzo dobrze spotkanie, na minus jedynie Poulsen, Grygera i Mellberg. Dawno nie pamiętam sytuacji z dwoma słupkami i dwiema poprzeczkami.
Nie wiem dlaczego po raz kolejny bezpodstawnie narzekacie na Molinaro. Ostatnio zostałem poinformowany o tym, że został on piłkarzem miesiąca, na pewno nie stało się to przez przypadek.
Mieliśmy kilka szans na dogonienie Interu, przełknąłem remis z Lazio, przełknąłem porażki z Udinese i Cagliari, tego frajerskiego rezulatatu przełknąć nie sposób.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jak dla mnie dziś zagrał dobrze.JuveFanik pisze: Nie wiem dlaczego po raz kolejny bezpodstawnie narzekacie na Molinaro. Ostatnio zostałem poinformowany o tym, że został on piłkarzem miesiąca, na pewno nie stało się to przez przypadek.
Dokładnie i założę, się, że pewnie teraz Milan jeszcze wygra.JuveFanik pisze: tego frajerskiego rezulatatu przełknąć nie sposób.
- Kryształ
- Juventino
Tak wsciekly po meczu jeszcze w tym sezonie nie bylem.
Nie wyobrazalny pech Nedveda ktory zagral w pierwszej polowie kapitalnie. Dobry mecz Tiago i Camora (szkoda ze nie jest jeszcze gotowy zeby grac cale 90 min) Alex z Amaurim nie schadza ponizej pewnego pozimu takze tez zagrali dobrze.
Fatalnie Poulsen ale na szczescie Ranieri ogarnal temat i dal pograc Malemu, ktory tez zagral bardzo dobrze, jezdzil z bocznymi obroncami jak chcial.
Kolejny fatalny mecz Grygery i molinaro ale na nich nie mam juz slow.
Mimo wszystko kolejny raz traciumy bramke w podobny (prosty) sposob i czekam z utesknieniem na Chielliniego.
Szkoda szkoda i jeszcze raz szkoda...
ps. Jezeli dzisiaj derby wygra inter, pogon za Scudetto zostanie zakonczone.
Nie wyobrazalny pech Nedveda ktory zagral w pierwszej polowie kapitalnie. Dobry mecz Tiago i Camora (szkoda ze nie jest jeszcze gotowy zeby grac cale 90 min) Alex z Amaurim nie schadza ponizej pewnego pozimu takze tez zagrali dobrze.
Fatalnie Poulsen ale na szczescie Ranieri ogarnal temat i dal pograc Malemu, ktory tez zagral bardzo dobrze, jezdzil z bocznymi obroncami jak chcial.
Kolejny fatalny mecz Grygery i molinaro ale na nich nie mam juz slow.
Mimo wszystko kolejny raz traciumy bramke w podobny (prosty) sposob i czekam z utesknieniem na Chielliniego.
Szkoda szkoda i jeszcze raz szkoda...

ps. Jezeli dzisiaj derby wygra inter, pogon za Scudetto zostanie zakonczone.