Obuwie piłkarskie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 20:50

montero4 pisze:Co myślicie o butach Jomy? Lepiej kupić coś z serii Nike Five (Contato, T-1, First Touch)? Zależy mi na czymś co trzyma się podłoża idealnie i nie są to Kaisery.
Chodzi ci o halowki? Sam posiadam wlasnie halowki Joma Numero 10 i poki co swietnie mi sie w nich gra, takze z czystym sumieniem moge polecic.
Lord_ Juve pisze:Chciałbym po prostu butów, które będą nadawać się na trawę i hale
Hmm, chyba takich butow jeszcze nie wymyslono, na jednej z tych nawierzchni bedziesz raczej mial 'lodowisko' grajac w tym samym obuwiu.

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 21:00

Ja miałem już kilka razy halówki Jomy i są naprawdę godne polecenia, świetne buty.

Lord, może zainwestuj w turfy? Osobiście niedawno kupiłem ten model - Adidas Precision Trx TF. Używam ich na sali, na sztucznej nawierzchni, betonie i tartanie. Są genialne.

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 02:19

A co myślicie o halówkach Nike?
Mam przed sobą dwa modele
First Touch II
http://allegro.pl/item544198542_buty_ni ... y4you.html

i
Tiempo Natural IC
http://allegro.pl/item544159661_buty_ni ... y4you.html

EDIT
Wziąłem First Touch - podeszwa w Tiempo jest taka sama jak w moich aktualnych halówkach - niestety ślizgają się.

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 13:35

Długo mnie tu nie było. Dla spragnionych wiedzy na temat obuwia postaram się pomóc:
Lord_Juve pisze:Potrzebuje obuwia, które nada się do biegania, biegania i jeszcze raz biegania...a trochę do kopania piłki od czasu do czasu
Kup sobie jakieś przyzwoite śniegówki.
Coś z Adidasa lub Nike, chociaż i Puma robi śniegówki co najmniej niezłe.
Lord_Juve pisze:Do tej pory nie interesowałem się obuwiem sportowym aż tak, czy jest cokolwiek, co odpowiada ww. wymaganiom czy będę zmuszony kupić 2 pary(na hale i na dwór)?
Granie na hali w śniegówkach to zabójstwo dla parkietu, natomiast na trawie możesz z powodzeniem w takich śniegówkach kopać, może przyczepność nie będzie jakaś cudowna, ale się nie zabijesz.
W takim wypadku kup dwie pary, typowe halówki i śniegówki. W śniegówkach będziesz biegał i kopał na trawie, a na halę zostaną Ci halówki.
Szymek pisze:Używam ich [turfów] na sali
U nas by cię zabili jakbyś przyszedł na halę w turfach. O ile wcześniej byś się nie poślizgnął i sam się nie zabił. Według mnie to trochę niebezpieczne, grać w turfach na hali. Pomijając różnorakie rysy ;)
montero4 pisze:A co myślicie o halówkach Nike?
Ekhm, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, tak bym to nazwał.
montero4 pisze:Wziąłem First Touch
Dobry wybór.
Szymek pisze:Ja miałem już kilka razy halówki Jomy i są naprawdę godne polecenia, świetne buty
A nie rozklejają się? To podobno był/jest problem jeśli chodzi o halówki Jomy.

EDIT:
goly pisze:śak
:lol: :prochno: :doh:
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2009, 17:36 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 14:01

Ja osobiście na hali śmigam w obuwiu NIKE TOTAL 90 SHOOT II. W moim mniemaniu świetnie się gra ale na trawie niestety padaka ale to żadna nowość jeżeli chodzi o halówki. Jest tylko jedna wada gdy raz je zamoczysz śmierdzą co najmniej przez 2 tygodnie. Nie ważne ile je pierzesz i czyścisz mi po pewnym czasie same przestały śmierdzieć. Tak czy śak polecam nie tylko ze względu na komfort obuwia ale i na cenę która nie jest zbyt wysoka. Pozdro!

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 18:03

Hmm...czyli polecanie buty turfowe w moim wypadku? Widzę, że niektórzy graja w nich na niemalże każdej nawierzchni. :)

Teraz, czy moglibyście mi polecić jakieś konkretne modele? To mają być buty przede wszystkim do biegania po boisku piłkarskim(ale nie kopania piłki) i od czasu do czasu do ręcznej/halówki na hali.

Boje się jednak trochę tych "oryginalnych podróbek" made in china...swego czasu wybuliłem dużo kasy za oryginały, które szybko szlag trafił...

...dlatego pytam was o rady, które modele są warte uwagi(iii ceny:/)?

P.S
Chciałbym też, żeby były wykonane z naturalnej skóry a nie syntetyka.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 18:50

Negri,
na hali używam ich jedynie sporadycznie - tylko na lekcjach wf (na konkretne granie na hali mam Nike Tiempo Natural). Noszę je do szkoły, ponieważ nie wiadomo czy będziemy mieć zajęcia na hali czy na zewnątrz (a w Tiempo Narural'ach nie ma sensu grać na boisku - podeszwa się za szybko ściera). Ponadto te turfy nie rysują parkietu.

Moje Jomy wytrzymywały naprawdę bardzo długo. Na hali to mogłem w nich grać w nieskończoność. Zniszczyły się bo zacząłem je mocno forsować na asfalcie... :wink:

Lord. Moje tury są wykonane z skóry naturalnej, mają torsion system, made in Indonesia... Jeśli chodzi o wytrzymałość i komfort - prędzej Ci serce pęknie :D Zapłaciłem za nie... 90zł na allegro, bez przesyłki :lol:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 19:10

A co myślicie o ADIDAS TELSTAR II TRX TF, miał je może ktoś? Jakieś opinie, sugestie?

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 20:03

Na Adidasa możesz się skusić, powszechnie wiadomo, że to bardzo dobra marka obuwia. Ja Ci jestem w stanie polecić te obuwie, tylko się zlituj i za nie nie przepłać, bo na Adidasie lubią zawyżać cenę.

Ewentualnie pozostają Ci jeszcze jakieś śniegówki PUMY, no i Nike. Akurat te z łyżwą powinny być tańsze, i od PUMY, i od Adidasa.
Zniszczyły się bo zacząłem je mocno forsować na asfalcie
Najlepszy sposób, żeby dobić mocne halówki ;)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 20:14

Negri pisze:Na Adidasa możesz się skusić, powszechnie wiadomo, że to bardzo dobra marka obuwia. Ja Ci jestem w stanie polecić te obuwie, tylko się zlituj i za nie nie przepłać, bo na Adidasie lubią zawyżać cenę.

Ewentualnie pozostają Ci jeszcze jakieś śniegówki PUMY, no i Nike. Akurat te z łyżwą powinny być tańsze, i od PUMY, i od Adidasa.
Noo właśnie, ile mw. można dać za te Adidasy? Boo ceny są rozpięte, może możecie polecić jakiś godny sklep? Nie chce też wtopić się w jakieś tanie podróbki.

A jakie śniegówki z Nike i Pumy(do Pumy jestem uprzedzony :/) polecacie? Może jeszcze jakieś inne firmy, coś z włoszczyzny(Diadora, Lotto?)?

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 20:18

Lord_Juve pisze:Noo właśnie, ile mw. można dać za te Adidasy?
Przeszukuj neta, i patrz, w którym sklepie internetowym cena jest najniższa. Żeby nie było tak, że za tydzień przeglądasz neta i okazuje się, że przepłaciłeś 50 zł.
Lord_Juve pisze:Może jeszcze jakieś inne firmy, coś z włoszczyzny(Diadora, Lotto?)?
Hmmm, Diadory możesz spróbować, kolega z klubu ma i nawet sobie chwali. Z Lotto miałem styczność sporadyczną.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2009, 21:30

Te Adidasy to świetny model, wiele osób je chwali, sam przymierzałem się do zakupu niebieskich. Powinny być jak najbardziej w porządku.
Negri pisze:Najlepszy sposób, żeby dobić mocne halówki ;)
No cóż poradzić, gdy chce się iść pokopać, a tak wyszło, że tylko takie butki są w domu... :D

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2009, 17:13

http://allegro.pl/item539913642_super_b ... oz_42.html

co powiecie o tych bucikach? Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałości. Buty potrzebuje do szkoły, na wf wiecie o co chodzi.

Ewentualnie jakie inne w takiej cenie

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2009, 18:19

darek pisze:http://allegro.pl/item539913642_super_b ... oz_42.html

co powiecie o tych bucikach? Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałości. Buty potrzebuje do szkoły, na wf wiecie o co chodzi.

Pisalem o nich kilka postow wyzej. Swoja pare kupilem za prawie 2 razy wieksza cene, wiec nawet bym sie nie zastanawial. Co do wytrzymalosci nie moge wiele napisac - kupilem w polowie pazdziernika zeszlego roku i grajac dwa razy w tygodniu wszystko z nimi ok poki co :wink:

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2009, 16:20

darek pisze:http://allegro.pl/item539913642_super_b ... oz_42.html

Lepszego obuwia w tej cenie nie znajdziesz. Joma to bardzo solidna firma, halówki są mocne i wygodne. Polecam zdecydowanie.

ODPOWIEDZ