Obuwie piłkarskie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 października 2008, 22:18

A czy ktoś miał lub ma korki DIADORA BRASIL MD PU
Jak każde korki Diadory z naturalnej skóry są świetne. Nic tylko brać i się zachwycać! Serdecznie polecam.
Adidas Kaizer
KaiSer.
ktoś miał okazję grać w Lotto Zhero Gravity:
Ale wygląd zerżnięty z Adidasa.
Buty całkiem fajne, jeśli chodzi o wygodę.
Moim zdaniem mogą konkurować z Adidas Kaiser 5 w wygodzie ale nie wyglądzie
Cokolwiek palisz - odstaw.

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 23:41

Jako że zaczyna się sezon halowy :-D a moje stare buciki są juz na wyczerpaniu... Adidas Samba, przymierzam się do kupna bucików Adidas Telstar II :-D
Chciałbym usłyszeć pare opini na ich temat :-D z tego co się orientuje to sa bardzo wygodne...
Z góry dzięki:P

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 17:52

Dopiero teraz zajrzałem do tego tematu i mam nadzieję, że nie za późno, to może jeszcze doradzę coś poprzednikowi.

Adidas Telstar może i są ok, ale lepiej by było dołożyć trochę ($) i kupić sobie Adidas Kaiser, które są praktycznie niezniszczalne.

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 18:46

Adidas Kaiser, które są praktycznie niezniszczalne.
Co masz przez to na myśli bo właśnie poszukuje halówek

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 18:43

kopniak pisze:
Adidas Kaiser, które są praktycznie niezniszczalne.
Co masz przez to na myśli bo właśnie poszukuje halówek
Po prostu... niezniszczalne. Kaisery są robione ze skóry wołowej bardzo wysokiej jakości. Przy odpowiednim dbaniu o nie są w stanie naprawdę długo nam służyć.

Akurat jeśli chodzi o skórę wołową taką, jaka jest w Kaiserach to polecam kupić buty idealnie "na styk" po czym dokupić do nich prawidła i rozbić je idealnie pod swoją stopę. Wtedy czucie piłki jest wręcz doskonałe. Pozdrawiam.

lechn

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2008, 13:26

'kajzerki' wygladaja apetycznie :) wlasnie mi sie podziurawily moje wysluzone totale i wlasnie znalazlem ich nastepce ;)

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 17:01

Dzięki za rade odnośnie Telstar'ów...
Ale jednak kupiłem Totale 90 III czerwono-srebrne :D takei jak miałem, sprawdzony model, bardzo trwałe, wygodne, dość ładne(jak byłem młodszy bardzej mi się podobały,hehe).
Najlepsze z tego jest to, że ich od dawna nei produkują, dlatego jestem taki zadowolony, ze je dorwałem- poprzednei miałe 4 lata :shock:
Co ciekawe bałem sie kupować troszke przez neta- ale jak się okazało wszystko poszło sprawnie, butki pasuja i ogólnei jestem zadowolony( paczka doszła w dwa dni- przy naszej poczcie toż to szok :D )
PeAcE

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2008, 22:41

Jak już kiedyś tutaj wspominałem, moje halówki "Kappy" mimo bardzo dzielnej postawy w końcu poległy..
To zmusiło mnie do kupna nowych halówek, gdyż już w sobotę czas rozpocząć sezon halowy ;)

Otóż.. fanem świecidełek, nietypowych, wyróżniających kolorów, pięknych ślicznych butów nie jestem. Kupuje buty do grania, nie do reklamowania siebie czy zwracania uwagi na siebie. Mimo to, będąc w Anglii, w jednym ze sportowych sklepów postanowiłem, że muszę w końcu zakupić obuwie..
Wtedy wpadłem na:

Nike Mercurial

Obrazek

Chodzi oczywiście o buty halowe, nie mogłem znaleźć fotki tych butów w wersji na halę.

Co mnie przekonało do tych butów?
Otóż w przeciwieństwie do innych modeli, idealnie leżały mi na nodze. Tak jakbym włożył a buty same się przystosowały do mojej stopy, a to także dlatego, że są bardzo lekkie. Ciekawy jest też środek, wnętrze, a szczególnie okolice pięty. Materiał, a w zasadzie to nie materiał, lecz guma. Całość to bardzo miekka guma, nie ma mowy o odciskach które też mi kiedyś dokuczały. Bardzo wygodne, polecam!!

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 14:38

Może ktoś coś powiedzieć na temat butów jakie pokazał Bobek1991 do gry na normalnym boisku?

Chciałbym usłyszeć opinie na ich temat, a także otrzymać poradę... te czy Kaiser'y ? :)

Sky is the limit!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 19:02

Mój kumpel (rozgrywający) je ma. Bardzo sobie chwali, mówi, ze najlepsze buty w jakich grał. Dobre czucie piłki i faktycznie "przystosowują sie do nogi".

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2008, 20:26

@Bukol87

Mam dokładnie te samo odczucia co do tych samograjów :) Gram w Telstarach II od sierpnia i są wręcz genialne. Jestem stoperem więc nie do końca mogę się pobawić piłką, przytrzymać, rozegrać i ciągnąć z nich największej przyjemności, jednak uważam je za niezwykle solidne i co najważniejsze, za bardzo wygodne. Polecam każdemu. Miałem dylemat Kaiser vs. Telstar, wybrałem Telstary, bo pół klubu już miała Kaisery-nie żałuję-na prawdę, opłaca się. Skórka, skromny, nie bijący w oczy (wskazujący cwaniactwo-lubię kasować typków w jakichś odblaskowych buciorach :prochno: ) kolor (są też chyba srebrne i białe). Jako stoper często orzę nimi boisko, wślizgi i inne badziewie-mimo wszystko jedyną oznaką tego,że są używane, są lekkie zgniecenia skóry na palcach (od tego akurat ustrzec się nie da) no i korki (mam lanki) przeszły trochę zielenizną.

Polecam jeszcze raz ;)

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2008, 21:54

wczoraj zakupiłem takie halówki http://www.allegro.pl/item494222456_bez ... nr_44.html

Idealnie dopasowane do stopy, nic mnie nie obciera, bardzo wygodne i doskonale trzymają się podłoża. Gorąco polecam :)

Sky is the limit!
Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2008, 19:50

Pisałem już wiele pozytywnych rzeczy o kaiserach, nie wiem czy wspomniałem, że dopasowują się do nogi. Autentycznie, dobre prawidła i jesteśmy w stanie rozbić idealnie but pod swoją stopę.

Jeśli jednak możesz dołożyć więcej kasy, to kup sobie jeszcze wyższy model, np. World Cupy lub Copa Mundiale, zależy czy potrzebujesz lanek czy wkrętów.
te czy Kaiser'y ?
Gram w Telstarach II
Z choinki się urwałeś? To zupełnie inne obuwie, z innej skóry.
od tego akurat ustrzec się nie da
Większość butów rozwala się właśnie na palcach, przy założeniu intensywnego, profesjonalnego treningu (1-2 treningi dziennie)

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 17:36

Co myślicie o butach Jomy? Lepiej kupić coś z serii Nike Five (Contato, T-1, First Touch)? Zależy mi na czymś co trzyma się podłoża idealnie i nie są to Kaisery.

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2009, 18:55

Witam,

Mam pewną kwestie. Potrzebuje obuwia, które nada się do biegania, biegania i jeszcze raz biegania...a trochę do kopania piłki od czasu do czasu.

Nie miałbym raczej problemu gdyby nie to, że obuwi owo chciałbym używać na naturalnej nawierzchni jak i na hali...potrzebuje więc czegoś bardzo uniwersalnego.

Do tej pory nie interesowałem się obuwiem sportowym aż tak, czy jest cokolwiek, co odpowiada ww. wymaganiom czy będę zmuszony kupić 2 pary(na hale i na dwór)?

Chciałbym po prostu butów, które będą nadawać się na trawę i hale, bez żadnych kokosów. :)

ODPOWIEDZ