Włatcy móch

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Cenicie?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
michalek_ASR

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 13:18

Niasty pisze: a jeszcze bardziej, kiedy słyszę tego całego czesia w telefonach, czy kiedy jest małpowany przez kogoś.
no i to własnie jest z tego wszystkiego najgorsze.Dzieci obejrzały sobie raz ,,Włatców Móch" i są strasznie podnieconie czesiem.I potem puszczają to z fona i myślą,że są fajni

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 13:43

I potem się śmieją z biednego pana Schetyny :D

Ja niestety nie mogę się wyzbyć wrażenia, że ten cały bajkowy Czesio jest strasznie sympatyczny. Co by nie mówić o głupocie i wulgarności, jak słyszę ten głos to po prostu japa mi sie cieszy.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 13:50

Szczerze nie rozumiem fenomenu tej "bajki". Obejrzalem jeden odcinek i poprostu podziekowałem(moze zle trafilem). IMO nieudana polska wersja South Park'u. Ani to smieszne ani inteligentne. Wiekszej zenady to ja w zyciu nie widzialem.

No ale to tylko moja opinia i nikomu nie bede bronic ogladania ;) wszak o gustach sie nie dyskutuje. 8)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 13:51

VirusT pisze: IMO nieudana polska wersja South Park'u.
Co ta bajka ma wspólnego z South parkiem, że wszyscy tak gadają ?

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 14:07

Miś Coccolino pisze:
Napisalem tak gdyż przed obejrzeniem tegoż jedynego odcinka, widzialem zapowiedz, gdzie ta bajka zostala nazwana polskim South Parkiem.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2009, 14:08 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 14:07

Miś Coccolino pisze:
Z tego co pamiętam, gdy wchodziła na rynek, mówiło się o tym, że ma być to polski odpowiednik South Parku.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 14:40

Jest pewna różnica, pomiędzy "mówiło się" a "jest". Przecież też "mówi się", że wszystkie mecze z tamtych sezonów mieliśmy kupione itp. Myślę, że to tylko losowe usprawiedliwienie swoich myśli.

Co do bajki to warto przynajmniej spróbować ją zinterpretować. Ja tam widzę prawdziwe życie. Jak już mówiłem wcześniej, ona nie jest taka pusta jak się większości wydaje.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 14:49

Kiedyś próbowałem rozgryźć tę bajkę, ale za każdym razem jak widziałem w TV Bartka Kedzierskiego i te całe jego błazenady, dochodziłem do wniosku że nie warto.

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 15:05

Próbowałem wejść w te klimaty nie raz nie dwa ale jakoś mnie nie przekonuje ten serial. W moim mniemaniu są lepsze kreskówki tego typu np. Simpsonowie, South Park, Family Guy. Nawet moi koledzy którzy kiedyś z zapałem oglądali tą kreskówkę skarżą się , że nie jest tak śmieszna jak kiedyś. Prawda jest taka , że największy szał na "Włatców móch" już minął a jego oglądalność spada. Ale najbardziej wkurza mnie to , że później latają pod blokiem takie łepki i sypią głupie teksty, naśladując przy tym głos Czesia :? To wkurzające...

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 17:05

Prawda jest taka, że naśladowanie przez łepków, "puszczanie muzy z koma" itp, to jest temat na osobną rozmowę, a dokładnie na temat rozwoju wstecznego społeczeństwa. Każdy z was pewnie widzi buraków którzy siedzą z tyłu i "puszczają muze". Tu nie ma podziału na dziedziny.

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2009, 09:16

Railis pisze: Co do bajki to warto przynajmniej spróbować ją zinterpretować. Ja tam widzę prawdziwe życie. Jak już mówiłem wcześniej, ona nie jest taka pusta jak się większości wydaje.

Oglądałem może trzy odcinki, ale tylko po to, by wyrobić sobie zdanie na temat serialu. Przez ten moment ani razu się nie zaśmiałem, może tylko z zażenowania. Naprawdę nie mogłem się doszukać głębszego sensu, jakiegoś ukrytego morału, czego co wzbudziło by mnie do refleksji. Nie widzę w nim jakichkolwiek głębszych wartości.

Oczywiście dla mnie kreskówka, nie musi sprowadzać do refleksji, wystarczy, że wszystko to będzie trzymać poziom, a humor będzie odpowiedni. "Włatcy..." tego nie mają i tyle...
Miś Coccolino pisze:
WM ma tego czesia, SP ma Cartmana. Więcej nie widzę.

Obrazek
ODPOWIEDZ