"Prison Break"
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Wg mnie ten sezon stoi na poziomie pierwszego... Wiekszosc Was uważa, że PB upada.Co było realnego w pierwszym sezonie? Oprócz swietnego pomysłu na serial, to wiekszosc nie miała by odzwierciedlenia w swiecie ! Jedyne co można zarzucić PB to jest niepotrzebne przedłużanie i ciągnięcie tego serialu na siłe. Mozna to było zakończyć bez niepotrzebnych akcji z Donem - zaniesc Scylle do prokuratora, zniszczyc firme, bracia wolni. Ja bym wtedy zapamietał ten sezon jako naprawde swietny!Gotti pisze:Niech chociaż troszkę realizmu w ten serial wleją jak to miało miejsce w poprzednich sezonach.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- mnowo
- Qualità Juventino
04x14 pisze:Ten odcinek podobał mi się zdecydowanie bardziej niż zeszłotygodniowy. Oczywiście nie obeszło się bez drobnych niuansów, ale do tego przywykliśmy. Na sprzedawcę Biblii się nabrałem, przyznaję. Podobała mi się akcja z drabiną i to, jak Majkel zasadził centralnie plombę Selfowi
Końcówka za to mnie rozbiła - czyli co, teraz Lincoln dla wyższego dobra nawiąże współpracę z Firmą, tak??... :roll:
PS. Fajna muzyka, jak strzelali w okno Selfa
- ArtHur
- Juventino
WESOŁYCH ŚWIĄT!Odcinek w sumie fajny i dynamiczny, ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Wkoncu ktos zmartwychwstal! Stara Scofielda pracowala i... pracuje dla Firmy, a także posiada ScylleScenarzystom gratuluję wyobraźni. Dziwne, że Scofield nie dal sie Gretchen, wtedy mielibyśmy historie na kolejce 2 sezony...
- leniup
- Redaktor
Oprócz tego co YoUri` napisał, z czym się oczywiście zgadzam, dodam iż ten serial osiągnął taki poziom zagmatwania, że ja się już w tym kompletnie gubię. Milion wątków, milion beznadziejnych pomysłów... o ile jeszcze kilka odcinków temu nawet z sympatią się wypowiadałem, liczyłem w sumie sam nie wiem na co, teraz jednak dość. ogląda się jak bajkę...
- Martin
- Juventino
PB 4x15 i 4x16 pisze:Oglądam ten serial i śmieje się przez łzy rozpaczy... Scenarzyści chyba już się sami pogubili w tym co stworzyli, że co odcinek pokazują takie farfocle, że ręce opadają. Chyba sami chcą to jak najszybciej skończyć, że nie pilnują podstawowych faktów. Koleś ma operację mózgu po czym po paru godzinach biega w te i spowrotem bez żadnych śladów na głowie.
Scylla okazuje się remedium na głód, biedę i wszystko co złe na tym świecie.
Na szczęście są takie momenty (niewiele ale jednak) jak w 15 odcinku. Mam na myśli spotkanie Burrowsa i T-Baga.![]()
Zwróciliście może uwagę na moment w 15 odcinku, w którym Sara i Michael dyskutują o "B-Ar-Ga-In". Gdy Michale tłumaczy Sarze o co chodzi ,zakreśla wokół liter kwadraty. W kolejnym ujęciu, gdy kartka leży na kolanach Michaela, wokół liter są... kółkaScenarzyści nawet czegoś takiego nie potrafią przypilnować
No i na koniec komentarz mojej żony, która z zażenowaniem patrzy jak się meczę oglądając ten serial...
Po ostatniej scenie 16 odcinka rzekła po prostu "O ja cię kręcę... Niczym w Modzie na Sukces"![]()
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- michalek_ASR
- Romanista
ja Prison Break oglądałem tylko 1 i 2 serię z zaciekawieniem.Kolejne serie traktuje teraz jako zabijacza czasu. :?
- Junakson
- Madridista
Na wiosnę będzie za to 8 odcinków, a nie tak zapowiadano wcześniej 6. Co do ostatniego sezonu, to mam mieszane uczucia, ale w porównaniu do 3 sezonu, to nie jest tak źle. W sumie, to dobrze, że jest to już ostatni sezon...
- mnowo
- Qualità Juventino
Wiadomo już, że obecny sezon PB będzie liczył 24 odcinki - są już scenariusze, tytuły, ogłoszenia castingowe. Póki co nie jest do końca jasne, czy 2 ostatnie będą w TV czy np. tylko na DVD, ale mają ewidentnie kończyć historię.
- Monte Cristo
- Juventino
Tyle tego bylo ze wystarczy ogladnac wszystko do nowa i gdy dotrzesz do tak powiedzmy konca drugiego sezonu to juz zdarzysz zapomniec co sie stanieRailis pisze:Niby dobrze dla serialu, niby dobrze, ale ja sie już do Majkela i reszty przyzwyczaiłem. Smutno mi będzie kończyć oglądanie.

- leniup
- Redaktor
mnowo co jest?
Już dwa odcinki wiosennej edycji sezonu czwartego a tu na forum cisza jak makiem zasiał ;]

Na początku czwartego sezonu podobnie myślałem, że smutno będzie mi kończyć oglądanie. W tej chwili chcę już tylko dotrwać do końca bo nie wiem czy śmiać się czy płakać oglądając kolejne odcinki. Smutne...Railis pisze:Niby dobrze dla serialu, niby dobrze, ale ja sie już do Majkela i reszty przyzwyczaiłem. Smutno mi będzie kończyć oglądanie.