Liga Mistrzów 2008/2009
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
ps. luker przecież skończyłeś ze mną dyskusję to po co do mnie cokolwiek jeszcze piszesz? Chyba, że wiesz to, że piszesz to wszystko na darmo, jak tak to ok.Luker pisze:ps. szczypek, przeciez powiedzialem ci, ze skonczylem z toba dyskusje. Chyba, ze wiesz to, ze piszesz to wszystko na darmo, jak tak to ok.
Napisz jeszcze raz o tej promocji Interu, też bym się pośmiał...Luker pisze:Juve i fair play.oliver pisze: :rotfl: :rotfl:
:rotfl: :rotfl:
Milo ?
Swoją drogą... Luker, dlaczego więcej piszesz na forum JuvePoland niż na wszystkich forach poświęconych Twojemu ukochanemu klubowi razem wziętych? Może to nie my mamy kompleksy...mrozzi pisze:Syto przeginasz...To,że prowadzisz jakąś chorą dyskusję z jednym z kibiców nie upoważnia cię do pisania takich rzeczy.Nie zapominaj,że to forum Juve i jeśli ci się nie podoba forma,w jakiej wypowiadają się kibice naszej drużyny-zmień na forum interu...
Co do meczu w TVP. Real - Liverpool. Taki klasyk tylko u nich będzie. Taka prawda i nie ma nie...
- ewerthon
- Juventino
Facet... naprawdę nie wiem co Ty sobie wyobrażasz? Myślisz, że pisząc takie coś na forum kibiców Juventusu będziemy Ci przyklaskiwać? Nie bronię tutaj Olivera, ale pamiętaj, że ludzie mają różne charaktery i nie oczekuj, że zagorzali fani Juve będą mieli do Interu szacunek. Ty natomiast na tym forum musisz go mieć, bo kibice Interu są tutaj w zdecydowanej mniejszości. Takie coś jak on napisał powinieneś zignorować, a nie odgrywać się.Luker pisze: Juve i fair play.
:rotfl: :rotfl:
Milo ?
- Juve Master
- Juventino
Aż człowieka zatyka czasem, jak przegląda takie " :rotfl: " reakcje na fragmenty postów, które jak najbardziej znajdują potwierdzenie w faktach.
Poziom dyskusji przez to ląduje w rynsztoku Panie Oliver.
Wracając do poprzedniego sporu; w obecnych realiach, gdzie w piłce coraz bardziej zaczyna się liczyć stan konta w funtach, a coraz mniej inne, znacznie ważniejsze elementy i gdzie gołym okiem wszędzie widać proces globalizacji, trudno już nazywać klub piłkarski "włoskim", "angielskim" czy też "francuskim" < ten przykład to już w ogóle odrębna sprawa.
Jednak, czego by nie powiedzieć o Internazionale Milano to mimo, że w tym klubie, grają w głównej mierze stranieri, abstrahując już od faktu, że od lat jest to ich domeną, klub ten został założony we Włoszech - czyt. jest to włoski klub - czyt. reprezentuje włoską piłkę, nie reprezentację.
I o co spór ? To, co jak Milan w około połowie składa się z Brazylijczyków to nie mamy prawa powiedzieć, że jest włoskim klubem i reprezentuje włoską piłkę ? Owszem jest tam znacznie więcej piłkarzy o narodowości włoskiej niż u rywala zza miedzy, ale to nie zmienia faktu, że jest tam całkowita mieszanina narodowościowa.
Co do osobnika o nicku Luker, to nie rozumiem niektórych podjazdów pod jego obecność na forum Juve Poland. Owszem jest to forum kibiców Juventusu, ale do cholery jasnej, w statucie chyba wyraźnie jest napisane, że ma prawo wypowiadać się każdy. To po pierwsze.
Po drugie, jakakolwiek ciekawsza dyskusja możliwa jest głównie dzięki temu, że obecne są dwie ciut :> antagonistyczne strony. W przeciwnym razie rozmowa na tym forum przypominałaby program "Warto Rozmawiać" Pana Pospieszalskiego, albo "Anty-Salon" Ziemkiewicza
Facet, wyraża się bardzo sensownie, kulturalnie, nie pisze w postach pierdół, często coś ciekawego wnosi do dyskusji, więc nie rozumiem skąd te odzywki, w stylu: "Nie masz swojego forum? Masz kompleksy. etc."
Sam często przeglądam fora Romy, Interu czy inne i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
Żeby już całkowicie nie offtopować, to co do losowania to powiem szczerze, że niezmiernie się cieszę na tę wojenkę angielsko-włoską i mam nadzieję, że wszystkie 3 kluby awansują do dalszych gier. Łącznie z Interem, mimo że klubu nie cierpię, to do 1/4 mógłby awansować choćby ze względu, na to że nie trzeba będzie wysłuchiwać dalszego rozpływania się nad cudownością Premier League przez pseudo-redaktorków i trenerów ze spalonych stadionów w studio sport by Publiczna Tiwi.
Na chwilę obecną ciężko wyrokować, kto awansuje dalej, bo do tego czasu jeszcze ponad 2 miesiące. Największe szanse mimo wszystko z tego grona dawałbym Romie. Arsenal, to nie jest ten Arsenal sprzed paru sezonów. Jak ktoś już tu mądrze napisał - Wenger po prostu obsesyjnie stawia na młodzież i ten brak doświadczenia doprowadzi do tego, że w 1/8 mogą nie dać rady Rzymianom. Natomiast jeśli chodzi o Juve i Inter to mają znacznie cięższe zadanie, ale liczę, że się uda. Jak zresztą każdy z nas.
Poziom dyskusji przez to ląduje w rynsztoku Panie Oliver.
Wracając do poprzedniego sporu; w obecnych realiach, gdzie w piłce coraz bardziej zaczyna się liczyć stan konta w funtach, a coraz mniej inne, znacznie ważniejsze elementy i gdzie gołym okiem wszędzie widać proces globalizacji, trudno już nazywać klub piłkarski "włoskim", "angielskim" czy też "francuskim" < ten przykład to już w ogóle odrębna sprawa.
Jednak, czego by nie powiedzieć o Internazionale Milano to mimo, że w tym klubie, grają w głównej mierze stranieri, abstrahując już od faktu, że od lat jest to ich domeną, klub ten został założony we Włoszech - czyt. jest to włoski klub - czyt. reprezentuje włoską piłkę, nie reprezentację.
I o co spór ? To, co jak Milan w około połowie składa się z Brazylijczyków to nie mamy prawa powiedzieć, że jest włoskim klubem i reprezentuje włoską piłkę ? Owszem jest tam znacznie więcej piłkarzy o narodowości włoskiej niż u rywala zza miedzy, ale to nie zmienia faktu, że jest tam całkowita mieszanina narodowościowa.
Co do osobnika o nicku Luker, to nie rozumiem niektórych podjazdów pod jego obecność na forum Juve Poland. Owszem jest to forum kibiców Juventusu, ale do cholery jasnej, w statucie chyba wyraźnie jest napisane, że ma prawo wypowiadać się każdy. To po pierwsze.
Po drugie, jakakolwiek ciekawsza dyskusja możliwa jest głównie dzięki temu, że obecne są dwie ciut :> antagonistyczne strony. W przeciwnym razie rozmowa na tym forum przypominałaby program "Warto Rozmawiać" Pana Pospieszalskiego, albo "Anty-Salon" Ziemkiewicza

Facet, wyraża się bardzo sensownie, kulturalnie, nie pisze w postach pierdół, często coś ciekawego wnosi do dyskusji, więc nie rozumiem skąd te odzywki, w stylu: "Nie masz swojego forum? Masz kompleksy. etc."
Sam często przeglądam fora Romy, Interu czy inne i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
Żeby już całkowicie nie offtopować, to co do losowania to powiem szczerze, że niezmiernie się cieszę na tę wojenkę angielsko-włoską i mam nadzieję, że wszystkie 3 kluby awansują do dalszych gier. Łącznie z Interem, mimo że klubu nie cierpię, to do 1/4 mógłby awansować choćby ze względu, na to że nie trzeba będzie wysłuchiwać dalszego rozpływania się nad cudownością Premier League przez pseudo-redaktorków i trenerów ze spalonych stadionów w studio sport by Publiczna Tiwi.
Na chwilę obecną ciężko wyrokować, kto awansuje dalej, bo do tego czasu jeszcze ponad 2 miesiące. Największe szanse mimo wszystko z tego grona dawałbym Romie. Arsenal, to nie jest ten Arsenal sprzed paru sezonów. Jak ktoś już tu mądrze napisał - Wenger po prostu obsesyjnie stawia na młodzież i ten brak doświadczenia doprowadzi do tego, że w 1/8 mogą nie dać rady Rzymianom. Natomiast jeśli chodzi o Juve i Inter to mają znacznie cięższe zadanie, ale liczę, że się uda. Jak zresztą każdy z nas.
- Niasty
- Juventino
Sama nazwa Internazionale, mówi nam, że ten klub złożony jest z obcokrajowców, a w samej historii założenia Interu rozchodziła się właśnie o bunt obcokrajowców, odłaczenia się od AC Milan. Tak więc "międzynarodówka" to część tradycji tego klubu, dla mnie to zrozumiałe. Co do samego Lukera, to uważam go za najbardziej rozgarniętego Interiste jakiego znam, a znam ich kilku. A to, że trochę go poniosło, mu wybaczam
w końcu ta dyskusja (jeśli jeszcze można tak to nazwać), nie polega już na wymianie zdań/argumentów tylko na wzajemnych złośliwościach.
EOT
To chyba było w temacie o Romie

EOT
Arsenal, to nie jest ten Arsenal sprzed paru sezonów. Jak ktoś już tu mądrze napisał - Wenger po prostu obsesyjnie stawia na młodzież
To chyba było w temacie o Romie

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Sorry, ze dopiero teraz nawiazuje do tematu, ale wczesniej tu nie zagladalem.
Do Juve Mastera:
Tobie (zwracam sie do Juve Mastera) widze, ze tez latwo przychodzi manifestacja wlasnych pogladow pod lekka nutka obiektywizmu...
Do Juve Mastera:
W regulaminie jest tez inny punkt:Co do osobnika o nicku Luker, to nie rozumiem niektórych podjazdów pod jego obecność na forum Juve Poland. Owszem jest to forum kibiców Juventusu, ale do cholery jasnej, w statucie chyba wyraźnie jest napisane, że ma prawo wypowiadać się każdy. To po pierwsze
A jesli wypowiedz INTERISTY Lukera na forum JUVENTUSU o tresci:g) Wszelkie przejawy rasizmu klubowego (przekręcanie nazw klubów, obraźliwe avatary czy podpisy, znieważanie klubów i ich piłkarzy, działaczy oraz kibiców) będą bezwzględnie karane.
nie jest zniewazaniem klubu to co wq ciebie jest? A jesli pozwolimy obrazac nasz klub na naszym forum to do czego dopuscimy jutro?Juve i fair play.
Milo ?
Tobie (zwracam sie do Juve Mastera) widze, ze tez latwo przychodzi manifestacja wlasnych pogladow pod lekka nutka obiektywizmu...
A nawiazujac do Ligi Mistrzow... Wydaje mi sie, ze TVP pokaze mecz Interu z Man U, chociaz Real- Liverpool tez ma wq mnie spore szanse. Na Juve raczej nie licze. No chyba, ze (w co watpie) wyniki rywalizacji Interu z Man U i Realu z Liverpoolem beda po pierwszym meczu rozstrzygniete.W przeciwnym razie rozmowa na tym forum przypominałaby program "Warto Rozmawiać" Pana Pospieszalskiego, albo "Anty-Salon" Ziemkiewicza
Make friends for life or make hardcore enemies!
- forzaragazzi
- Interista
Fenrir - z Twojej wypowiedzi wynika ze kibice Interu mogą wchodzić na forum a jak już się pojawią to poobrażamy ich klub a jak w odwecie (bo to chciał przekazać Luker) interiści zrobią to samo to ich zbanujemy...
Mecz Realu i Juve są jednego dnia i TVP raczej wybierze ta pierwsza opcje.
Mecz Realu i Juve są jednego dnia i TVP raczej wybierze ta pierwsza opcje.
"Zanetti? Zanetti to człowiek legenda, który patrząc na ilość rozegranych spotkań powinien chyba odpocząć, ale odpoczynek jest dla niego zły. " J.Mourinho
- Nadziej
- Juventino
Pokaz mi tylko kto i gdzie obrazil Lukera lub Inter? Bo reakcja Oliviera na "reprezentowanie wloskiej pilki jako calosci" przez Inter (jak sie wyrazil Luker) z cala pewnoscia takim obrazaniem (przejawem rasizmu klubowego :p) nie bylo.Fenrir - z Twojej wypowiedzi wynika ze kibice Interu mogą wchodzić na forum a jak już się pojawią to poobrażamy ich klub a jak w odwecie (bo to chciał przekazać Luker) interiści zrobią to samo to ich zbanujemy...
- Juve Master
- Juventino
@Fenrir
Obrażaniem nie było ze strony Olivera, ale prowokacją już nazwać to chyba można. Nie bronię Lukera, bo odrobinę przesadził, tyle że zaznaczam, iż on sam napisał to w taki sposób, który był po prostu niezgrabną odpowiedzią na tę prowokację. Poza tym to moderatorzy i admini są od tego, żeby tu egzekwować prawo, a nie Ty i reszta użytkowników. W związku z tym, albo w ich oczach nie złamał on regulaminu, nie widziałem żadnej kartki, upomnienia etc. albo to przeoczono albo ja przeoczyłem, że nie został upomniany.
Ja jestem zwolennikiem dyskusji, bez względu na to komu dana osoba kibicuje, chyba, że nic sobą nie reprezentuje, a tacy użytkownicy Interiści również się przez to forum przewijają. Niestety po naszej stronie także można ich znaleźć.
Luker za to jak do tego małego incydentu pisze w dość ogarnięty sposób i nie widzę powodów by go wzywać do opuszczenia forum, czy wyzywania od nie wiadomo kogo. Mimo to uważam, że odrobinę przesadził z tą odpowiedzią i powinien ją usunąć. Pozdrawiam.
Staram się jak mogę.
Obrażaniem nie było ze strony Olivera, ale prowokacją już nazwać to chyba można. Nie bronię Lukera, bo odrobinę przesadził, tyle że zaznaczam, iż on sam napisał to w taki sposób, który był po prostu niezgrabną odpowiedzią na tę prowokację. Poza tym to moderatorzy i admini są od tego, żeby tu egzekwować prawo, a nie Ty i reszta użytkowników. W związku z tym, albo w ich oczach nie złamał on regulaminu, nie widziałem żadnej kartki, upomnienia etc. albo to przeoczono albo ja przeoczyłem, że nie został upomniany.
Luker za to jak do tego małego incydentu pisze w dość ogarnięty sposób i nie widzę powodów by go wzywać do opuszczenia forum, czy wyzywania od nie wiadomo kogo. Mimo to uważam, że odrobinę przesadził z tą odpowiedzią i powinien ją usunąć. Pozdrawiam.
Staram się jak mogę.

- Nadziej
- Juventino
To fakt, ale ja nie mialem zamiaru tego prawa egzekwowac, a jedynie zwrocic uwage na to iz Luker nie pozostawal w stosunku do niego obojetny. Nie mam tez zamiaru go z tego forum wyrzuac (nawet gdybym moglPoza tym to moderatorzy i admini są od tego, żeby tu egzekwować prawo, a nie Ty i reszta użytkowników
Rowniez pozdro!
- Juve Master
- Juventino
Fenrir pisze:To fakt, ale ja nie mialem zamiaru tego prawa egzekwowac, a jedynie zwrocic uwage na to iz Luker nie pozostawal w stosunku do niego obojetny. Nie mam tez zamiaru go z tego forum wyrzuac (nawet gdybym moglPoza tym to moderatorzy i admini są od tego, żeby tu egzekwować prawo, a nie Ty i reszta użytkowników), ani do wyrzucania go wzywac. Nie podobala mi sie jednak bardzo ta jego wypowiedz i, coz... bede moze radykalny - nie podoba mi sie idea rownego traktowania na forum Juve kibicow wszystkich druzyn. Zdaje sobie sprawe z tego iz nie wszyscy musza podzielac ten poglad, ale jest on moj i bede go bronil
. Zaznaczam (uprzedzajac dalsze pytania), ze nie chodzi mi tu napietnowanie kogokolwiek, a raczej o mniejsza wyrozumialosc dla niektorych.
Rowniez pozdro!

Sorry za offtopa.
- figc1898
- Juventino
Rok zbliża się ku końcowi, a w międzyczasie pojawia się coraz więcej inicjatyw mających na celu wyłonienie jedenastki najlepszych piłkarzy ostanich 12 miesięcy. Głosowanie na Drużynę Roku rozpoczęło się niedawno na oficjalnej stronie UEFA. Spośród 60 kandydatur zostanie wyłonionych 11 najlepszych zawodników oraz najlepszy trener. Wśród wyróżnionych znalazło się dwóch graczy Juventusu, którzy wyróżnili się zarówno na krajowych, jak i międzynarodowych arenach: Alessandro Del Piero i Giorgio Chiellini.
Drużynę roku wybierają kibice, którzy mogą do 12 stycznia głosować na stronie UEFA
Moja jedenastka: Van der Sar, Maicon, Terry, Chiellini, Evra, J. Zanetti, Aurelio, Modrić, Silva, Del Piero, Ibrahimović.
Trener: Ferguson
Kapitan: Del Piero
Drużynę roku wybierają kibice, którzy mogą do 12 stycznia głosować na stronie UEFA
Moja jedenastka: Van der Sar, Maicon, Terry, Chiellini, Evra, J. Zanetti, Aurelio, Modrić, Silva, Del Piero, Ibrahimović.
Trener: Ferguson
Kapitan: Del Piero
- damillo_lbk
- Juventino
No mamy duże szanse wygrać z Chelsea, bo my wracamy na szczyt i wygrywamy mecze, a Chelsea wręcz przeciwnie ... Dzisiaj np. przegrała z Manu 3:0...
- gawron
- Juventino
Jeszcze dużo czasu. Wszystko może się zmienić o 180 stopni. Przecież my też dzisiaj jakiejś wybitnej gry nie pokazaliśmy :doh: a przeciwników (Sieny i ManU) chyba nie trzeba porównywać. Ale zwycięstwo to zwycięstwo.damillo_lbk pisze:No mamy duże szanse wygrać z Chelsea, bo my wracamy na szczyt i wygrywamy mecze, a Chelsea wręcz przeciwnie ... Dzisiaj np. przegrała z Manu 3:0...
Pożyjemy, zobaczymy, kto będzie w lepszej formie za niecałe 2 miesiące.
- Yoda666
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To że przegrała z Manchesterem jeszcze o niczym nie świadczy. Ale sposób w jaki ponieśli tą porażkę już owszem. Grali totalny piach, nie oddali żadnego strzału w światło bramki, żaden z zawodników nie zagrał nawet przeciętnego meczu (no może poza Cechem ale fakt, iż puścił 3 bramki nie przemawia na jego korzyść)... Ktoś może powiedzieć "Ok. Przegrali z ManU nie przez to, że grali słabo tylko przez to, że Czerwone Diabły rozegrały fantastyczny mecz"... Tylko prawda jest zupełnie inna. Manchester zagrał przeciętny mecz, nic nadzwyczajnego. Byli lepsi tylko w tym, że nie popełniali większych błędów. Poza tym wynik powinien brzmieć 4:0, ponieważ arbiter pospiesznie odgwizdał spalonego C.Ronaldo.
Jeżeli Chelsea dalej będzie prezentowała się tak jak od pewnego czasu, to ja o awans Juve jestem spokojny... Ale do tego meczu jeszcze jest trochę czasu, więc lepiej nie zapeszać
Forza Juve !
Jeżeli Chelsea dalej będzie prezentowała się tak jak od pewnego czasu, to ja o awans Juve jestem spokojny... Ale do tego meczu jeszcze jest trochę czasu, więc lepiej nie zapeszać

Forza Juve !
- Okoni
- Juventino
Do meczu z Chelsea jeszcze duuużo czasu, więc nie cieszyłbym się przedwcześnie.damillo_lbk pisze:No mamy duże szanse wygrać z Chelsea, bo my wracamy na szczyt i wygrywamy mecze, a Chelsea wręcz przeciwnie ... Dzisiaj np. przegrała z Manu 3:0...