Głosujcie na Del Piero i Chielliniego w 11 roku Uefa
- Dybala 4ever
- Juventino
Rok zbliża się ku końcowi, a w międzyczasie pojawia się coraz więcej inicjatyw mających na celu wyłonienie jedenastki najlepszych piłkarzy ostanich 12 miesięcy. Głosowanie na Drużynę Roku rozpoczęło się niedawno na oficjalnej stronie UEFA. Spośród 60 kandydatur zostanie wyłonionych 11 najlepszych zawodników oraz najlepszy trener. Wśród wyróżnionych znalazło się dwóch graczy Juventusu, którzy wyróżnili się zarówno na krajowych, jak i międzynarodowych arenach: Alessandro Del Piero i Giorgio Chiellini.
Kapitan Juventus ubiega się oczywiście o miejsce w ataku. Del Piero był jednym z głównych bohaterów fazy grupowej Ligi Mistrzów w tym sezonie i z czterama golami na koncie (nie licząc jednego zdobytego w eliminacjach) prowadzi w klasyfikacji strzelców. Warto dodać, że bramka zdobyta na Stadio Olimpico przeciwko Realowi znalazła się w "10" najładniejszych bramek pierwszej fazy Ligi Mistrzów. Za swoje występy doceniony został także Chiellini. Obrońca Juve znakomicie zaprezentował się na Euro 2008, był jednym z najlepszych piłkarzy w szeregach Azzurrich, a następnie potwierdził swój status podstawy defensywy Juventusu podczas tegorocznych spotkań Ligi Mistrzów, jak również w eliminacjach, kiedy zdołał nawet strzelić Artemdii Bratysława gola. Giorgio kandyduje oczywiście do miejsca na środku obrony.
Drużynę roku wybierają kibice, którzy mogą do 12 stycznia głosować na stronie UEFA. Zachęcamy do głosowania!
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... ruyny-roku
i Tu macie stronke UEFA gdzie mozna głosowac:
http://www1.uefa.com/fanzone/teamoftheyear/index.html
I tak btw. moja 11 wyglada tak:
Van der Saar-Maicon Chiellini Terry Van Bronchorst-Gerard Xavi Fabregas Ribery-Messi Del Piero
trener : Terim
Van der Saar - za finał LM głownie
Maicon- cały rok grał bdb w Interze
Chiellini-ostoja naszej defensywy wiadomo
Terry- zawsze solidny i na pewnym poziomie
Van Bronchorst- wybrałem jego bo mało kto dobrze gra na lewej obronie
Gerard- ostoja pomocy The Reds i piękne gole po mocnych uderzeniach
Xavi- cały rok bdb w Barce a na Euro 2008 najlepszy gracz wg UEFA
Fabregas- świetna gra w Arsenalu
Ribery- motor napędowy Bayernu
Messi- świetna gra i powinien dostać Złotą Piłkę;]
Del Piero - tego nie trzeba komentować klasa sama w sobie;]
Kapitan Juventus ubiega się oczywiście o miejsce w ataku. Del Piero był jednym z głównych bohaterów fazy grupowej Ligi Mistrzów w tym sezonie i z czterama golami na koncie (nie licząc jednego zdobytego w eliminacjach) prowadzi w klasyfikacji strzelców. Warto dodać, że bramka zdobyta na Stadio Olimpico przeciwko Realowi znalazła się w "10" najładniejszych bramek pierwszej fazy Ligi Mistrzów. Za swoje występy doceniony został także Chiellini. Obrońca Juve znakomicie zaprezentował się na Euro 2008, był jednym z najlepszych piłkarzy w szeregach Azzurrich, a następnie potwierdził swój status podstawy defensywy Juventusu podczas tegorocznych spotkań Ligi Mistrzów, jak również w eliminacjach, kiedy zdołał nawet strzelić Artemdii Bratysława gola. Giorgio kandyduje oczywiście do miejsca na środku obrony.
Drużynę roku wybierają kibice, którzy mogą do 12 stycznia głosować na stronie UEFA. Zachęcamy do głosowania!
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... ruyny-roku
i Tu macie stronke UEFA gdzie mozna głosowac:
I tak btw. moja 11 wyglada tak:
Van der Saar-Maicon Chiellini Terry Van Bronchorst-Gerard Xavi Fabregas Ribery-Messi Del Piero
trener : Terim
Van der Saar - za finał LM głownie
Maicon- cały rok grał bdb w Interze
Chiellini-ostoja naszej defensywy wiadomo
Terry- zawsze solidny i na pewnym poziomie
Van Bronchorst- wybrałem jego bo mało kto dobrze gra na lewej obronie
Gerard- ostoja pomocy The Reds i piękne gole po mocnych uderzeniach
Xavi- cały rok bdb w Barce a na Euro 2008 najlepszy gracz wg UEFA
Fabregas- świetna gra w Arsenalu
Ribery- motor napędowy Bayernu
Messi- świetna gra i powinien dostać Złotą Piłkę;]
Del Piero - tego nie trzeba komentować klasa sama w sobie;]
- JuveFilip_8_
- Juventino
Zaglosowalem oczywiscie na naszych zawodnikow...
do srodka obrony dalem oczywiscie Chielliniego i... Ujfalusiego (zeby nie dawac glosu komus kto tez moze zebrac duzo glosow - jak Chiellini)
do srodka obrony dalem oczywiscie Chielliniego i... Ujfalusiego (zeby nie dawac glosu komus kto tez moze zebrac duzo glosow - jak Chiellini)

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Trochę komercyjnie i subiektywnie, ale...

No i nie jestem do końca przekonany czy dobrze zrobiłem wybierając Krystynę z Gazowni. Bramkarza wybrałem najsłabszego, bo nie było Supermana i nie jestem pewny czy Benzema byłby dobrym partnerem dla ADP.

No i nie jestem do końca przekonany czy dobrze zrobiłem wybierając Krystynę z Gazowni. Bramkarza wybrałem najsłabszego, bo nie było Supermana i nie jestem pewny czy Benzema byłby dobrym partnerem dla ADP.
- pan Zambrotta
- Juventino
Casillas - Bosingwa, Puyol, Chiellini, Evra - C. Ronaldo, Xavi, Lampard, Ribery - Messi, Ibrahimovic
Sugerowałem się głownie osiągnięciami, w przypadku Chielliniego zadecydowała równa wysoka forma przez cały sezon, Lamparda wystawiłem bo nie było kogo innego dać.
Nie wiem czemu głosujecie na Fabregasa :shock:
Sugerowałem się głownie osiągnięciami, w przypadku Chielliniego zadecydowała równa wysoka forma przez cały sezon, Lamparda wystawiłem bo nie było kogo innego dać.
Nie wiem czemu głosujecie na Fabregasa :shock:
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2008, 11:06 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- drozdi
- Juventino

nie dam krystynie tej satysfakcji z mojego głosu 8) generalnie może nie jest to najmocniejsza 11 ale myślę że moje wybory były trafne. Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2008, 01:25 przez drozdi, łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
- Juventino
Ja bym tę drużynę zestawił TAK:
A na trenera- Ferguson.
A na trenera- Ferguson.
- Juve Master
- Juventino
@deszczowy
Identycznie jak ja.
- Edvin, za to, czego dokonał w serii rzutów karnych w LM no i za zdobycie tego pucharu z ekipą MU, podobnie jak za zwycięstwo w Premiership.
-Chiellini, ostoja defensywy Juve, do tego świetna postawa na EURO.
-Ferdinand analogicznie, genialny w klubie. W reprezentacji średnio, bo ta nawet na EURO nie była, jednak jego gra w lidze i LM przyczyniła się do finalnego zwycięstwa tej drużyny na obu frontach.
-Maicon i Evra - kapitalnie włączają się do akcji ofensywnych, nie zapominając o obronie. Najlepsi na swojej pozycji + Lahm jak dla mnie.
-Środek definitywnie z mistrzami Europy. Xavi i Fabregas idealnie tam pasują.
-Skrzydła, zdecydowanie najbardziej efektywnymi, efektownymi i najbardziej istotnymi postaciami w swoich zespołach są Ribery i Ronaldo, zdobywca Złotej Piłki.
-Napad, dwaj królowie strzelców Del Piero w najtrudniejszej dla napastników lidze świata wg mnie i Torres na EURO 2008 i także doskonały dorobek w Premiership.
Identycznie jak ja.
- Edvin, za to, czego dokonał w serii rzutów karnych w LM no i za zdobycie tego pucharu z ekipą MU, podobnie jak za zwycięstwo w Premiership.
-Ferdinand analogicznie, genialny w klubie. W reprezentacji średnio, bo ta nawet na EURO nie była, jednak jego gra w lidze i LM przyczyniła się do finalnego zwycięstwa tej drużyny na obu frontach.
-Maicon i Evra - kapitalnie włączają się do akcji ofensywnych, nie zapominając o obronie. Najlepsi na swojej pozycji + Lahm jak dla mnie.
-Skrzydła, zdecydowanie najbardziej efektywnymi, efektownymi i najbardziej istotnymi postaciami w swoich zespołach są Ribery i Ronaldo, zdobywca Złotej Piłki.
-Napad, dwaj królowie strzelców Del Piero w najtrudniejszej dla napastników lidze świata wg mnie i Torres na EURO 2008 i także doskonały dorobek w Premiership.
- deszczowy
- Juventino
No, troszkę się te nasze 11- ki różniąJuve Master pisze:@deszczowy
Identycznie jak ja.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2008, 01:55 przez deszczowy, łącznie zmieniany 2 razy.
- Juve Master
- Juventino
@ deszczowy
To dziwne, bo jak wszedłem na linka.. :lol: Aha to pewnie wynikało z tego, że oczom mym ukazała się moja jedenastka ;> Zresztą sam nie wiem, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze mnie w sferze informatycznej.
No Lahm i Evra jak dla mnie ten sam poziom. Mimo to wstawiłem Evrę.
Sir Alex by u mnie zasiadł podobnie jak w Twojej.
Lubię tego typu rankingi i najlepsze jedenastki, bo wówczas wielu userów się w to angażuje, dzięki czemu Del Piero albo Chiellini mają dużą szansę pojawienia się w takim zestawieniu
To dziwne, bo jak wszedłem na linka.. :lol: Aha to pewnie wynikało z tego, że oczom mym ukazała się moja jedenastka ;> Zresztą sam nie wiem, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze mnie w sferze informatycznej.
No Lahm i Evra jak dla mnie ten sam poziom. Mimo to wstawiłem Evrę.
Lubię tego typu rankingi i najlepsze jedenastki, bo wówczas wielu userów się w to angażuje, dzięki czemu Del Piero albo Chiellini mają dużą szansę pojawienia się w takim zestawieniu

- PrzemasJuve
- Juventino
VanDerSar,Maicon,Puyol,Chiellini,Lahm-Ronaldo,Xavi,Iniesta,Arshavin-DelPiero,Torres
jak ktos potrzebuje uzasadnien - pisac hehe
jak ktos potrzebuje uzasadnien - pisac hehe
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- deszczowy
- Juventino
Lahm więcej osiagnął w drużynie narodowej, a to dla mnie mimo wszystko większa ranga, niż w klubie, ale owszem, indywidualnie prezentują bardzo zbliżony poziom.Juve Master pisze: No Lahm i Evra jak dla mnie ten sam poziom. Mimo to wstawiłem Evrę.
Oby było, jak mówiszJuve Master pisze: Lubię tego typu rankingi i najlepsze jedenastki, bo wówczas wielu userów się w to angażuje, dzięki czemu Del Piero albo Chiellini mają dużą szansę pojawienia się w takim zestawieniu :Smile:
- stahoo
- Juventino
No to moja 11 roku. Troche niektórzy piłkarze na siłę, bo albo nie wypadało ich nie dać (a brakowało juz pozycji), albo nie było innych, lepszch alternatyw (zwłaszcza na ofensywnym pomocniku
).

Czyli mamy 11:
-----------------------Casillias------------------------
------------Puyol------------------Chiellini-----------
Ramos-------------------------------------------Evra
------------------------Senna-------------------------
Ronaldo-------------Fabregas-------------------Silva
------------Messi---------------------Del Piero-------
No to jedziemy:
Casillias- generalnie nagroda jest za cały rok, a więc Iker deklasuje reszte bramkarzy przez Euro i mistrzostwo Hiszpanii. Jedyny, który mógł mu odebrać to miejsce to Edvin van der Saar. Ja jednak sukces na Euro cenię wyżej niż Ligę Mistrzów. Do tego Iker miał nie mały wkład w ten sukces. No i genialny okres Casilliasa od stycznia do końca sezonu. W tym na początku dostał troche zadyszki, ale Gran Derby udowodniły, że jest jednym z dwóch najlepszych bramkarzy świata.
Ramos- Ramos czy Maicon? Maicon czy Ramos? Wybrałem Sergio, że względu na jego świetną postawe w meczach reprezentacji, oraz (podobnie jak u Ikera) genialna pierwszą połowe roku.
Wtedy smiało można było mówić, ze jest najlepszy na świecie. Obecnie, ze względu na taktyke jaka ostatnimi czasy grał Real troche przygasł. Nie był w stanie prowadzić cały czas rajdów prawą strone i zaraz się wracac do obrony (Real nie grał prawym skrzydłowym. Cała strona była odkryta i pilnował jej Sergio).
Puyol- Świetne Euro, świetny obecny sezon. Dla mnie to wystarczyło, chociaż wybór ten jest jak na razie najbardziej kontrowersyjny. Bo przeciez był ktoś taki jak Rio Ferdinand.
Chiellini- nic nie wygrał, ale to jeden z najlepszych defensorów świata. Jego pewność, jego prezycja, jego wola walki...
Evra- Pierwszy przedstawiciel Manchesteru United, chociaż mogło już być trzech. Generalnie jest dla mnie najlepszym lewym obrońcą w Europie. Do tego mistrzostwo kraju i LM. Jedyny, który mógł mu zagrozic to Capdevila. No ale Hiszpan w tym sezonie troche przygasł.
Senna- Chyba jedyny prawdziwy defensywny pomocnik w tym zestawieniu. Genialne Euro, naprawde genialne. Świetna końcówka sezonu. W tym troszke przygasł.
Ronaldo- jedyny, podkreślam- JEDYNY piłkarz, który MUSIAŁ się tu znaleźć. 40 pare goli, 2 znaczące trofea. Nic więcej nie trzeba mówić.
Fabregas- troszke na siłe, ja go ustawiłem jako środkowego pomocnika. Tutaj mógł grac zdecydowanie ktoś inny…
Silva- Kolejny z Hiszpanów, którzy przeważają w mojej 11. Dobre Euro, dobra gra w tym sezonie w Valencii. Miał troche kontuzję, ale to nadal czołowy lewoskrzydłowy świata.
No i atak czyli Leo Messi- upchnięty na siłę w ataku, bo jego miejsce w „11” zajął Ronaldo. Nie mogłem jednak pominąć genialnego, młodego Argentyńczyka. To co on wyprawia w tym sezonie… Jeden z nielicznych graczy Barcy, którzy nie zawiedli w drugiej części poprzedniego sezonu. Magik.
Del Piero- chyba jednak troche na siłę, chyba jednak z powodu Juve. Bo mimo dobrej gry nic nie zdobył. No i nie powinno się, grając 2 napadziorami wystawiać dwóch niskich i technicznych graczy
Mimo wszystko strzelił wiele ważnych goli dla Juve w tym roku i to zaważyło.

Czyli mamy 11:
-----------------------Casillias------------------------
------------Puyol------------------Chiellini-----------
Ramos-------------------------------------------Evra
------------------------Senna-------------------------
Ronaldo-------------Fabregas-------------------Silva
------------Messi---------------------Del Piero-------
No to jedziemy:
Casillias- generalnie nagroda jest za cały rok, a więc Iker deklasuje reszte bramkarzy przez Euro i mistrzostwo Hiszpanii. Jedyny, który mógł mu odebrać to miejsce to Edvin van der Saar. Ja jednak sukces na Euro cenię wyżej niż Ligę Mistrzów. Do tego Iker miał nie mały wkład w ten sukces. No i genialny okres Casilliasa od stycznia do końca sezonu. W tym na początku dostał troche zadyszki, ale Gran Derby udowodniły, że jest jednym z dwóch najlepszych bramkarzy świata.
Ramos- Ramos czy Maicon? Maicon czy Ramos? Wybrałem Sergio, że względu na jego świetną postawe w meczach reprezentacji, oraz (podobnie jak u Ikera) genialna pierwszą połowe roku.
Wtedy smiało można było mówić, ze jest najlepszy na świecie. Obecnie, ze względu na taktyke jaka ostatnimi czasy grał Real troche przygasł. Nie był w stanie prowadzić cały czas rajdów prawą strone i zaraz się wracac do obrony (Real nie grał prawym skrzydłowym. Cała strona była odkryta i pilnował jej Sergio).
Puyol- Świetne Euro, świetny obecny sezon. Dla mnie to wystarczyło, chociaż wybór ten jest jak na razie najbardziej kontrowersyjny. Bo przeciez był ktoś taki jak Rio Ferdinand.
Chiellini- nic nie wygrał, ale to jeden z najlepszych defensorów świata. Jego pewność, jego prezycja, jego wola walki...
Evra- Pierwszy przedstawiciel Manchesteru United, chociaż mogło już być trzech. Generalnie jest dla mnie najlepszym lewym obrońcą w Europie. Do tego mistrzostwo kraju i LM. Jedyny, który mógł mu zagrozic to Capdevila. No ale Hiszpan w tym sezonie troche przygasł.
Senna- Chyba jedyny prawdziwy defensywny pomocnik w tym zestawieniu. Genialne Euro, naprawde genialne. Świetna końcówka sezonu. W tym troszke przygasł.
Ronaldo- jedyny, podkreślam- JEDYNY piłkarz, który MUSIAŁ się tu znaleźć. 40 pare goli, 2 znaczące trofea. Nic więcej nie trzeba mówić.
Fabregas- troszke na siłe, ja go ustawiłem jako środkowego pomocnika. Tutaj mógł grac zdecydowanie ktoś inny…
Silva- Kolejny z Hiszpanów, którzy przeważają w mojej 11. Dobre Euro, dobra gra w tym sezonie w Valencii. Miał troche kontuzję, ale to nadal czołowy lewoskrzydłowy świata.
No i atak czyli Leo Messi- upchnięty na siłę w ataku, bo jego miejsce w „11” zajął Ronaldo. Nie mogłem jednak pominąć genialnego, młodego Argentyńczyka. To co on wyprawia w tym sezonie… Jeden z nielicznych graczy Barcy, którzy nie zawiedli w drugiej części poprzedniego sezonu. Magik.
Del Piero- chyba jednak troche na siłę, chyba jednak z powodu Juve. Bo mimo dobrej gry nic nie zdobył. No i nie powinno się, grając 2 napadziorami wystawiać dwóch niskich i technicznych graczy

- R.A.B.
- Juventino
Casillas - Świetny sezon wygrana na euro.
Bosingwa - Jeden z nielicznych portugalczyków którzy nie zawiedli na euro a także trzymał równą formę przez cały sezon
Chellini - jeden z najlepszych defensorów świata
Vidić - Podpora ManU- najrówniej grający stoper manchesteru w tym roku
Evra - świetny w defensywie i ofensywie
C.Ronaldo - wszystko zostało powiedziane nac jego temat
Xavi - Najlepszy gracz Euro i kluczowy gracz Barcy w tym roku
Fabregas - Tu mógłby być ktoś inny ale pomógl Hiszpanii wygrać Euro a Arsenal bez niego dużo słabiej sobie radzi
Silva - Najlepszy lewy pomocnik obecnie
Del Piero - trochę na siłę ale sezon ma udany więc mu się należy
Torres. Jak gra to wymiata.
trener - Ferguson - najwięcej wygrał w tym roku
Bosingwa - Jeden z nielicznych portugalczyków którzy nie zawiedli na euro a także trzymał równą formę przez cały sezon
Chellini - jeden z najlepszych defensorów świata
Vidić - Podpora ManU- najrówniej grający stoper manchesteru w tym roku
Evra - świetny w defensywie i ofensywie
C.Ronaldo - wszystko zostało powiedziane nac jego temat
Xavi - Najlepszy gracz Euro i kluczowy gracz Barcy w tym roku
Fabregas - Tu mógłby być ktoś inny ale pomógl Hiszpanii wygrać Euro a Arsenal bez niego dużo słabiej sobie radzi
Silva - Najlepszy lewy pomocnik obecnie
Del Piero - trochę na siłę ale sezon ma udany więc mu się należy
Torres. Jak gra to wymiata.
trener - Ferguson - najwięcej wygrał w tym roku
- szczerbi
- Juventino
Moja jedenastka roku wygląda następująco:
---------------------------| Casillas |-----------------------------
---------------------------------------------------------------------
---Bosingwa---------Puyol-----------Chiellini---------Evra---
---------------------------------------------------------------------
-------------------------------Xavi---------------------------------