Turniej kibiców

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
Zablokowany
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 15:03

misiekjt pisze:aha to teraz powiedz mi panie talencie piłkarski jak to wyselekcjonujesz spośród całej Polski najlepszych graczy hm ? toż to musisz być nie tylko dobrym piłkarzem ale trenerka taktyka i scouting widze masz na super poziomie. Cygiemu chodzi o to głównie, że gramy już od ponad roku z tego co pamiętam i naprawde z Krakowa i okolic chłopaki sobie nieźle poczynają nie będę tu z ksywek wymieniał ale Ci co mają wiedzieć to wiedzą a po drugie nie myśl sobie kim to nie jestes bo naprawde nie jeden się przejechał kozaczek i tak z tego co narazie wnioskuje nikt i nic nie może dać jednoznacznej odpowiedzi a chodzi o pytanie- czy JPC zbieże ekipe i będzie grało pod tym szyldem i reprezentowało nas wszystkich ? bo jak sobie patrze na pierwszego posta "Piszę w imieniu Stowarzyszenia Fan Klub Liverpool FC Polska w sprawie udziału fanów Juventusu Turyn w ogólnopolskim turnieju piłkarskim dla polskich kibiców zagranicznych drużyn." to jest to turniej ogólnodostępny, czy też JPC wyrazi zgode na wzięcie udziału jako ekipa JP i jakoś będzie trzeba zorganizować reszte ( a dodam że mamy managera o ponadprzeciętnych umiejętnościach jeśli chodzi o organizacje naszych gier i wogóle całej reszty czyt. Montero Very Happy , który niedość że gra w piłe to i może pomóc w organizacji). to wszystko moje skromne spostrzeżenia bo widze że temat się coś ruszył ale wiadome ja nie decyduje
Nie musisz tak ironizować. W żadnym momencie nie stwierdziłem, że posiadam wspaniałe zdolności taktyczne, dobry skauting, a tym bardzej umiejętności piłkarskie. Mówić, że "ja jestem najlepszy" to każdy głupi umie i jeżeli tak będziemy do tego podchodzić, to lepiej zgłaszajcie swój team już teraz, zanim inni "najlepsi" was ubiegną - w końcu kto pierwszy ten lepszy...

Chcę tylko przypomnieć, że list z propozycją udziału w turnieju wysłany był najpierw do władz JP, co sugeruje, iż organizatorowi zależało na oficjalnej reprezentacji. Jeżeli przez ogół kibiców zostaniecie uznani za drużynę najlepszą, to nie mam nic przeciwko temu, żebyście grali.

Jeśli chodzi o skauting - odbyło już parę zlotów, więc wyłonienie najlepszych to chyba nie problem.

misiekjt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 15:16

dobra ostatni pościk i trzeba iść się ogarniać. to była ironia, ale ja napewno w żadnym stopniu nie wywyższam naszej ekipy chodziło mi o to głównie że jak coś to my byśmy zebrali kilka osób jeśli trzeba by było i nie są to żadni "frajerzy do golenia" jak to zwykł mawiać trener Wójcik :prochno: , a po drugie to mamy blisko także my byśmy napewno nikogo nie wystawili do wiatru bo różnie to bywa z "przyjezdnymi". ameno

"piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają"
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 15:59

cygi pisze:Zbieranina przypadkowych 10 osób z fanklubu z pewnością godnie zaprezentuje JP. 10 chłopa, którzy zobaczą się pierwszy raz na oczy, na pewno dużo nie zdziała.
Bzdura. Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie na piłce, coś potrafisz, tak jak twoi partnerzy to nie robi to żadnego problemu, nie sądzę, aby reszta klubów grała ze sobą po 20 lat. Zapraszam do tematu odnośnie I turnieju w Trzciance więc zobaczysz jak to działa
shnatyk pisze:Myślę, że najlepiej wystąpić jako kibice Juventusu i tyle.Trochę nie byłoby to sprawiedliwe jakby mogli grać tylko ci którzy należą do JPC, bo jest to turniej dla wszystkich kibiców a nie tylko dla oficjalnych członków fanklubów...
Pytanie o udział, bądź zaproszenie na ten turniej jak kto woli jest skierowane do JPC przede wszystkim. Owszem, jest napisane, że chodzi o kibiców Juventusu, ale mamy fanklub więc można się pokazać, jeżeli będzie wyłaniana reprezentacja to lepiej jako JPC, bo co to by było, reprezentacja kibiców Juventusu Turyn? Masz problem, dla mnie gadanie, że mogą grać tylko ze stowarzyszenia to nie sprawiedliwe jest bzdurą, jesteś kibicem Juve? Ciężko się zapisać, duża kasa? Musisz coś robić? Zawsze wszystko robią władze za członków, płacisz grosze i przychodzisz na gotowe.
evilboy pisze:Jeżeli przez ogół kibiców zostaniecie uznani za drużynę najlepszą, to nie mam nic przeciwko temu, żebyście grali.
Nie możliwe do wykonania. Nie da rady wyłonić jakiejś "reprezentacji". Oczywiście mogą się zgłosić chętni jakoś zostanie wyłoniona 10 ale nie można mówić że będzie to "Reprezentacja JPC" bo taką nigdy nie będzie. Z drugiej strony wystawienie jakiegoś miasta jest kompletnie niesprawiedliwe. Z tym występowaniem członków JPC pod nazwą JPC się zgadzam bo nie wiem jak mogliby grać kibice niezrzeszeni pod nazwą fanklubu

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 19:37

Bobek1991 pisze:
cygi pisze:Zbieranina przypadkowych 10 osób z fanklubu z pewnością godnie zaprezentuje JP. 10 chłopa, którzy zobaczą się pierwszy raz na oczy, na pewno dużo nie zdziała.
Bzdura. Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie na piłce, coś potrafisz, tak jak twoi partnerzy to nie robi to żadnego problemu, nie sądzę, aby reszta klubów grała ze sobą po 20 lat. Zapraszam do tematu odnośnie I turnieju w Trzciance więc zobaczysz jak to działa

...
Oczywiście przeglądałem ten temat.
W takim razie mam brata który ma 7 lat i ma pojęcie o piłce, coś potrafi - Określ wartość logiczną tego zdania...

misiekjt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 20:57

Bobek człowieku prześledziłem także ten temat o turnieju w Trzciance, w sumie to hm śmiać mi się chce ,ale nie będę tutaj rozmieniał się na grosze. Gratuluje 2 miejsca ! i czekajmy lepiej na odpowiedz zarządu.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 21:29

Śmiać to się z siebie możesz, no cóż, widocznie nie potraficie grać. Ty cygi dokładnie wiesz, że nie o to chodzi ale musiałeś się czegoś chwycić oczywiście żeby wyszło na twoje. Mówię po prostu, że to nie jest żaden problem granie ze sobą po raz pierwszy, chyba, że ty tak nie potrafisz to spoko. Nie mówię że ja jakoś fenomenalnie gram ale dziwie się, że wy widzicie w tym problem. Spytaj każdego z naszej drużyny z Trzcianki i spytaj czy ktoś grał mniej, słabiej, czy może ktoś wywyższał się ponad cały turniej. Na każde pytanie dostaniesz odpowiedź nie. Turniej był na wysokim poziomie w co trudno pewnie uwierzyć moim przedmówcom, przyjedźcie na drugą edycje to się popiszecie, zobaczymy kto się wtedy pośmieje.

Moja opinia jest właśnie taka i tyle. Poza tym wątpię żeby inne drużyny były zgrane czy grywały ze sobą regularnie. To jest ogólnopolski turniej, inne drużyny na pewno są tak samo sklejane.

Wyraziłem swoje zdanie i nie zamierzam tego ciągnąc bo to zmierza jak zwykle w tym samym kierunku, nie kończy się na wymianie poglądów dotyczących danego tematu..

shnatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 22:44

Bobek1991 pisze:
shnatyk pisze:Myślę, że najlepiej wystąpić jako kibice Juventusu i tyle.Trochę nie byłoby to sprawiedliwe jakby mogli grać tylko ci którzy należą do JPC, bo jest to turniej dla wszystkich kibiców a nie tylko dla oficjalnych członków fanklubów...
Pytanie o udział, bądź zaproszenie na ten turniej jak kto woli jest skierowane do JPC przede wszystkim. Owszem, jest napisane, że chodzi o kibiców Juventusu, ale mamy fanklub więc można się pokazać, jeżeli będzie wyłaniana reprezentacja to lepiej jako JPC, bo co to by było, reprezentacja kibiców Juventusu Turyn? Masz problem, dla mnie gadanie, że mogą grać tylko ze stowarzyszenia to nie sprawiedliwe jest bzdurą, jesteś kibicem Juve? Ciężko się zapisać, duża kasa? Musisz coś robić? Zawsze wszystko robią władze za członków, płacisz grosze i przychodzisz na gotowe.
Ja zrozumiałem, że to turniej dla wszystkich kibiców nie tylko tych "zrzeszonych", nawet napisałem tak w swojej wcześniejszej wypowiedzi więc jakbyś się chwilę zastanowił to nie musiałbyś się denerwować.Jeżeli jest to skierowane do JPC no to nie ma co gadac tylko czekac na stanowisko w tej sprawie JPC.Teraz juz to wiem i raczej nic juz nie napisze dopoki to sie stanie.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 22:59

Widze, ze do porozumienia nie dojdziecie więc mam dla Was propozycje.

1) Zamknijcie się, czekajcie na decyzje władz JP i JPC ;)
2) Działajcie na własną ręke i zapsizcie sie jako "kibice Juve w Polsce".

Innej opcji nie ma , proponuje ta pierwszą. Mniejszy przypał ;p

ps. Co za roznica kto zagra, kto nie itd. Naprawde (to kieruje do tych mieszkajacych dalej od Krakowa) przyjedziecie te 300-400 km i więcej zeby przez 5 h pokopać piłkę? Chce Wam się? :D;D

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 23:42

Najpier zadeklarujcie sie na 100% a potem podpalajcie kto, jak i skad bedzie gral ;p.

calma calma
cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2008, 10:26

Bobek1991 pisze:Śmiać to się z siebie możesz, no cóż, widocznie nie potraficie grać. Ty cygi dokładnie wiesz, że nie o to chodzi ale musiałeś się czegoś chwycić oczywiście żeby wyszło na twoje. Mówię po prostu, że to nie jest żaden problem granie ze sobą po raz pierwszy, chyba, że ty tak nie potrafisz to spoko. Nie mówię że ja jakoś fenomenalnie gram ale dziwie się, że wy widzicie w tym problem. Spytaj każdego z naszej drużyny z Trzcianki i spytaj czy ktoś grał mniej, słabiej, czy może ktoś wywyższał się ponad cały turniej. Na każde pytanie dostaniesz odpowiedź nie. Turniej był na wysokim poziomie w co trudno pewnie uwierzyć moim przedmówcom, przyjedźcie na drugą edycje to się popiszecie, zobaczymy kto się wtedy pośmieje.

Moja opinia jest właśnie taka i tyle. Poza tym wątpię żeby inne drużyny były zgrane czy grywały ze sobą regularnie. To jest ogólnopolski turniej, inne drużyny na pewno są tak samo sklejane.

Wyraziłem swoje zdanie i nie zamierzam tego ciągnąc bo to zmierza jak zwykle w tym samym kierunku, nie kończy się na wymianie poglądów dotyczących danego tematu..
Jasne, że osoby które się na oczy nie widziały, zagrają ze sobą. I może im to nieźle wychodzić, ale będzie się to opierało na indywidualnych umiejętnościach. A zgranie moim zdaniem jest kluczowym elementem. Jeżeli uważasz, że to nie ma znaczenia, to jesteś w błędzie. Chciałem jeszcze dodać, że ani przez sekundę się nie wywyższałem, nie popisywałem i nie mam takiego zamiaru. Dla mnie ta bezsensowna dyskusja prowadząca donikąd jest zakończona. Każdy ma swoje zdanie i trudno będzie kogoś przekonać.

misiekjt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2008, 10:27

stahoo pisze: ps. Co za roznica kto zagra, kto nie itd. Naprawde (to kieruje do tych mieszkajacych dalej od Krakowa) przyjedziecie te 300-400 km i więcej zeby przez 5 h pokopać piłkę? Chce Wam się? :D;D
Pluto pisze:Najpier zadeklarujcie sie na 100% a potem podpalajcie kto, jak i skad bedzie gral ;p.
i właśnie o to chodzi. a i tak zaraz ktoś z JP napisze że mają pake i grają, i będzie w dupie po śliwkach :D

montero4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2008, 14:47

Czekamy na decyzję JP & JPC. Jeżeli się zgodzą to oni zadecydują jak skład wybieramy i koniec.

Jeżeli nie to... zrobimy konkurs dyplomów z turniejów :lol:

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4
Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2009, 02:54

Po długiej naradzie, która głównie była spowodowana okresem świąteczno-noworocznym, wreszcie znamy decyzję.

Władze JuvePoland Club i Redakcja JuvePoland zdecydowały się oficjalnie zabronić używania w/w nazw przez jakąkolwiek z drużyn grających na tym turnieju. Warto w tym miejscu przypomnieć, że nazwa JuvePoland jest prawnie zastrzeżona i oficjalnie należy do JPC, tak więc w razie niezastosowania się kogokolwiek do w/w decyzji mogą zostać podjęte odpowiednie kroki.

Oczywiście nie bronimy nikomu (bo też takiego prawa nie mamy) organizowania się pod jakąkolwiek inną nazwą i wystąpienia na tym turnieju.

juvepiotr18(stare)

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2009, 14:43

kraków zbierze ekipe ja jestem chetny jak co:)

cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2009, 15:34

Proponuje w takim razie kompromis. Kraków + ew. napaleńcy..

Zablokowany